Kouříte cigarety?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
28.8.14 09:56

@terinka4444 Tak jasně, je to nezvyklé, ale dovedu to pochopit. Závislosti mohou být silnější, než lidé, pokud si nebyla nikdy závislá na žádné návykové látce, tak ti to asi nelze vysvětlit.

Náhodou mi zrovna u ní přijde docela fajn, že i když se neubránila cigaretám, tak se jinak snaží pro zdraví těch dětí udělat maximum. Asi nikdo nedokáže zajistit úplně zdravé prostředí, každému to někde kulhá, někomu v cigaretách, dalšímu v obnošené obuvi a jinému třeba v uzeninách.

A furt nechápu, proč alkohol (víno, pivo) je i při kojení a těhotenství v pohodě a v diskuzích na to téma se ženské plácají po ramenou jak divé, jen ať si dají, když jim chutná, ale jakmile jde o jednu cigaretu, strhne se hon na čarodějnice :mrgreen: Ale u tebe vím, že jsi zásadová a jsi i alkoholobijec :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
28.8.14 09:58
@Fjodorka píše:
Takže když si dá občas cigáro, tak by raději měla začít cpát děti cukrem, nakoupit Pampersky a nacpat děti do pohorek :lol:Neříkám, že je dobře, že kouří a pije, ale nevím, co je na tom tak k nepochopení - kuřáci mají jíst sračky, plnit popelnice zbytečným odpadem atd.?

když kouří, nemá kojit, když si to kvůli dětem nedokáže odpustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
28.8.14 09:58
@Peťule1013 píše:
Já teda už dávno nekouřím, ale první cigaretu si pamatuju a chutnala mi. Žádný kašlání, pocit na zvracení nic. Prostě to bylo dobrý, ale zřejmě jsem rarita :mrgreen:
Jinak teď mi to kouření v přítomnosti dětí či těhulek pochopitelně taky vadí a nechápu tu bezohlednost ;)

nejseš rarita, mě to taky chutnalo :mrgreen:

jinak nekouřím už přes 11 let, přestala jsem, když jsem zjistila, že jsem těhotná s prvním synem…je mu deset a půl 8)

p. s. kouřila jsem cca 10 denně a postupním snižováním dávek jsem přestala uplně - ale jinak jsem vcelku tolerantní člověk, pokud mi někdo nečmudí přímo po nos :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.8.14 10:01
Alkohobijec ani tak ne, sice jsem abstinent, takže to vážně nechápu, tu potřebu si dát, ale jsem cigaretobijec :mrgreen: to nechápu tuplem. Alkohol totiž nejde do mlíka, jde tam jen takové množství, jako jde do krve. Zatímco škodlivé látky z cigaret tam jdou. Pravda, že nechápu ani jedno :lol: :lol: Ani tu kávu, co jí lidé potřebují k životu. Přesto mám spoustu jiných, možná horších, neřestí :mrgreen: Ale alkohol a cigárko u těhotné či plně kojící mi vadí, i když mi do toho v podstatě nic není, moje děti byly uchráněni, do zbytků dětí je mi houby.
@Fjodorka píše:
@terinka4444 Tak jasně, je to nezvyklé, ale dovedu to pochopit. Závislosti mohou být silnější, než lidé, pokud si nebyla nikdy závislá na žádné návykové látce, tak ti to asi nelze vysvětlit.

Náhodou mi zrovna u ní přijde docela fajn, že i když se neubránila cigaretám, tak se jinak snaží pro zdraví těch dětí udělat maximum. Asi nikdo nedokáže zajistit úplně zdravé prostředí, každému to někde kulhá, někomu v cigaretách, dalšímu v obnošené obuvi a jinému třeba v uzeninách.

A furt nechápu, proč alkohol (víno, pivo) je i při kojení a těhotenství v pohodě a v diskuzích na to téma se ženské plácají po ramenou jak divé, jen ať si dají, když jim chutná, ale jakmile jde o jednu cigaretu, strhne se hon na čarodějnice :mrgreen: Ale u tebe vím, že jsi zásadová a jsi i alkoholobijec :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
28.8.14 10:02

Jsem nekuřačka, můj manžel je nekuřák, z mojí strany rodina taky nekouří, ale ze strany manžela kouří snad všichni a ne každý si cigáro v přítomnosti dětí dokáže cigáro odříct, takže já znám v podstatě jen ty bezohledné kuřáky a hlavně s jedním je to věčný boj a když ani rodina nehledí na zdraví své rodiny, tak je to smutný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.8.14 10:06
Máme to stejně, my všichni totální nekuřáci, z manželovo strany nekouří nikdo, naše rodina až na mě a na bráchu huliči. Nesnáším, když se tam zapomene mikina, a za hodinu je tak načichlá, že se to musí prát, nebo donesuna talíři oběd, talíř se umyje v myčce a než si ho odnesu v rámci jednoho dne domů, je načichlý kouřem tak, že se znovu myje. A dalo mi to hodně, opravdu hodně práce a dupání, aby pochopili že v naší přítomnosti se nekouří. V podstatě mají dvě možnosti, buď nás tam chtějí a vydrží nekouřit nebo chodí ven, nebo nás tam nechtějí a kouří, pak tam nechodíme.
@Verunka.T píše:
Jsem nekuřačka, můj manžel je nekuřák, z mojí strany rodina taky nekouří, ale ze strany manžela kouří snad všichni a ne každý si cigáro v přítomnosti dětí dokáže cigáro odříct, takže já znám v podstatě jen ty bezohledné kuřáky a hlavně s jedním je to věčný boj a když ani rodina nehledí na zdraví své rodiny, tak je to smutný
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
28.8.14 10:08

@terinka4444 ahoj :mavam: teda docela mě překvapuješ, to bych do tebe neřekla :D

já se teda přiznám, že už dlouho nekouřím a vůbec mi to nechybí, ale ráda si dám jednou denně kvalitní kávu v podobě turka a občas si zajdu na malé pivo…miluju hlavně malé rodinné pivovary, třeba takovej Chodovar či Kynšperskej Zajíc je fajn 8) občas si ráda dám i skleničku vína, ale zas jen kvalitní…patoky nepiju a na Gambrinus, kterej je v každý druhý hospodě jsem vyloženě alergická :P :mrgreen:

Příspěvek upraven 28.08.14 v 10:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
28.8.14 10:09

Každý má asi nějakou neřest, já kouřím, ale zase vůbec nepiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.8.14 10:10

@brumdinka co bys do mě neřekla, že nemá ráda kouření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
28.8.14 10:11

@terinka4444 že seš takovej cigaretobijec a alkoholobijec :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.8.14 10:15
Alkohol mi nevadí, když ho zrovna nepijí vevelkém těhotné a kojící, a i tak většinou držím ústa, jejich věc. Cigaretobijec jsem, to bych mohla dělat za plat :lol: :lol: to mi vadí v mé přítomnosti a v přítomnosti mých dětí hodně. Ač jsem tím nepopulární, páč drtivá většina lidí na světě má raději svou cigaretu než mou přítomnost :lol:
@brumdinka píše:
@terinka4444 že seš takovej cigaretobijec a alkoholobijec :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
28.8.14 10:19

@terinka4444 tak to ju :) no já si tak nějak ted´uvědomila, že jak jsem před těmi 11 lety přestala kouřit, tak vpodstatě těch lidí, co v mým okolí kouří je naprosté minimum 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
28.8.14 10:19
@Verunka.T píše:
když kouří, nemá kojit, když si to kvůli dětem nedokáže odpustit

A když někdo nemá na nový boty, nemá si pořizovat děti, když jim musí ku*vit nohy :lol: Vtip, pro ty, co to nepochopili. Ale logika dost podobná ;)

Záleží na tom, jak moc kouří. Pokud si dá třeba jednu slimku denně, tak benefity kojení převažují nad negativy kouření. Ideální by bylo nekouřit vůbec, to je jasné, ale člověk míní… ;) Pokud dá krabičku denně, tak je opravdu pitomá, že kojí.

@terinka4444 píše:
Alkohobijec ani tak ne, sice jsem abstinent, takže to vážně nechápu, tu potřebu si dát, ale jsem cigaretobijec :mrgreen: to nechápu tuplem. Alkohol totiž nejde do mlíka, jde tam jen takové množství, jako jde do krve. Zatímco škodlivé látky z cigaret tam jdou. Pravda, že nechápu ani jedno :lol: :lol: Ani tu kávu, co jí lidé potřebují k životu. Přesto mám spoustu jiných, možná horších, neřestí :mrgreen: Ale alkohol a cigárko u těhotné či plně kojící mi vadí, i když mi do toho v podstatě nic není, moje děti byly uchráněni, do zbytků dětí je mi houby.

Já taky nepiju, už nekouřím kvůli dítěti, kávu nepiju, ale furt si myslím, že jeden Brumík plný éček denně má horší dopad, než jedna cigareta denně „přefiltrovaná“ přes mlíko. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.8.14 10:22

@Fjodorka jo, tak o škodlivosti jídla na zdraví, o tom bychom mohli vést diskuzi o milionu stránkách. O tom, jak člověk míní a dítě mění :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
28.8.14 10:24
@MiiMii píše:
Prosím o radu, četla jsem o pasivním kouření, že je škodlivější než, když člověk kouří. Chtěla jsem se zeptat jsem těhotná a byla jsem s kamarádkami na pokecu, a ony kouří…mohly ty dvě hodinky co jsme tam seděly nějak ublížit miminku? Moc děkuji za příspěvky

Pokud jste na tom pokecu byly v nějakém zařízení jako v hospůdce nebo kavárně, kde se běžně kouří, tak by bylo bezohledné spíš od tebe, kdyby jsi po nich chtěla, aby nekouřily. :nevim: Pokud vyžaduješ, aby v tvé přítomnosti nikdo nekouřil, pozvi příště kamarádky někam do nějakého nekuřáckého zařízení a máš po starostech ;) Jednou přišla na sraz spolužačka s miminkem v kočárku normálně do hospody :zed: V kouření se neomezoval nikdo, mimino do hospody nepatří, byl to její problém. :nevim: Jinak názory na pasivní kouření se velice různí. Já osobně ale neznám z praxe nikoho, kdo by díky pasivnímu kouření onemocněl nějakou plicní nemocí. 99% pacientů se závažnými plicnímí chorobami jsou kuřáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová