Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Granda píše:
Jenomže ten smrad vám tam půjde, i když budou kouřit na chodníku… Nebo maji kourit na chodbě??
Teoreticky vzato je jejich problém, kde a jak budou kouřit, nemají právo kohokoli nutit do pasivního kouření. Prakticky můžou třeba na záchodě (i když i to odvětrávání bývá na prd, kolikrát je na záchodě cítit smažený od souseda z kuchyně, ale aspoň to na tom záchodě zavřu nikam dál to neleze, hlavně do prádla ne), můžou venku za pochodu, z okna na druhé straně (sousedům to sice zas může lézt do otevřeného okna, ale to se může zavřít a zase- neleze to do prádla). Ten smrad jako takový bych přežila, ale dělá mi problém přijmout to, že něčí závislost mně ničí zdraví, ano, v malé míře, ale já přeci nemám povinnost přijmout ani tu malou míru. Upřímně doufám, že přijde brzy doba, kdy nucené pasivní kouření bude žalovatelné, ale víc nakousávat nebudu, aby se zas něco nestrhlo.
@zuzouš píše:
Teoreticky vzato je jejich problém, kde a jak budou kouřit, nemají právo kohokoli nutit do pasivního kouření. Prakticky můžou třeba na záchodě (i když i to odvětrávání bývá na prd, kolikrát je na záchodě cítit smažený od souseda z kuchyně, ale aspoň to na tom záchodě zavřu nikam dál to neleze, hlavně do prádla ne), můžou venku za pochodu, z okna na druhé straně (sousedům to sice zas může lézt do otevřeného okna, ale to se může zavřít a zase- neleze to do prádla). Ten smrad jako takový bych přežila, ale dělá mi problém přijmout to, že něčí závislost mně ničí zdraví, ano, v malé míře, ale já přeci nemám povinnost přijmout ani tu malou míru. Upřímně doufám, že přijde brzy doba, kdy nucené pasivní kouření bude žalovatelné, ale víc nakousávat nebudu, aby se zas něco nestrhlo.
Moc mi mluvíš z duše. A k té reakci - snad už je pryč doba, kdy se bude nekuřák omlouvat kuřákům?
@cher píše:
Z chodníku do bytu?Leda, že by dotyčný bydlel v přízemí a oni stáli u okna, jinak je to scifi
no tak to fakt sci-fi neni, bydlime v prizemi, pod oknem nam nikdo nekouri, ale vedle u vchodu, kdyz si kluk zapali, tak nam to jde v byte citit fest a to stoji cca 20m od naseho okna
A jinak teda, ac sama kourim, mi taky vadi, kdyz mi to smrdi do bytu
za sebe muzu rict, ze se snazim, aby moje koureni nikoho neobtezovalo
To já se taky snažím, abych nikoho svým kouřem neobtěžovala, když už si jednou za uherský rok zapálím, ale zákaz kouření na balkoně…nevím, přijde mi to přehnané. je to jediné místo, kde kouřím, vneku mám sebou dítě, takže to nejde a doma nikdy. sestra kouřila na záchodě a je to prašť jak uhoď. má tam otevřené okno, takže v tom nevidím rozdíl…
@Granda píše:
To já se taky snažím, abych nikoho svým kouřem neobtěžovala, když už si jednou za uherský rok zapálím, ale zákaz kouření na balkoně…nevím, přijde mi to přehnané. je to jediné místo, kde kouřím, vneku mám sebou dítě, takže to nejde a doma nikdy. sestra kouřila na záchodě a je to prašť jak uhoď. má tam otevřené okno, takže v tom nevidím rozdíl…
Hezký, venku máš dítě, ale ostatním dětem to do bytu pouštět můžeš ![]()
@zuzouš píše:
Si teda nemůžu odpustit jednu nasírací- doma si s tím nesmrdíte, ale na balkon lezete. A že to všem nad váma leze na balkon, do pověšenýho prádla, do bytu, to už nikoho netankuje. Neštvou mě apriori lidi, co kouří. Co mě ale neskutečně sejří, když s tím jakýmkoli způsobem obtěžujou ostatní. Nestojím ani o pasivní kouření. Přijde mi to podobný, jako kdybych si do kapsy šoupla malou radioaktivní krabičku a každýmu na potkání bych jí na chvíli dala do ruky.
To bys ani nemusela, lidi by to osvítilo i z kapsy ![]()
Ale chápu tě, máme sousedy pod náma, kteří hulí z okna pod naší ložnicí. Větrání tam je dočista dobrodrůžo ![]()
@zuzouš píše:
Hezký, venku máš dítě, ale ostatním dětem to do bytu pouštět můžeš
fakticky to ale detem do bytu poustis ty, tim, ze mas otevrene okno
![]()
@zuzouš píše:
Si teda nemůžu odpustit jednu nasírací- doma si s tím nesmrdíte, ale na balkon lezete. A že to všem nad váma leze na balkon, do pověšenýho prádla, do bytu, to už nikoho netankuje. Neštvou mě apriori lidi, co kouří. Co mě ale neskutečně sejří, když s tím jakýmkoli způsobem obtěžujou ostatní. Nestojím ani o pasivní kouření. Přijde mi to podobný, jako kdybych si do kapsy šoupla malou radioaktivní krabičku a každýmu na potkání bych jí na chvíli dala do ruky.
moje řeč, jsem nekuřačka, manžel taky, když jsme bydleli ještě v bytě, tak hlavně v létě, to byl děs, buď stáli pod balkonem vejrostci, nebo se kouřilo nad našim balkonem, prostě na přesdržku. A navíc, manžel má v tomhle ohledu dost bezohlednou rodinu, jeho maminka přede mnou klidně kouřila, když jsem čekala jejího vnuka a to prosím u ní v kuchyni a i ostatní, dědeček a babička ti taky vesele před dětma hulí na zahradě, jediná možnost, prostě k nim nechodit, domlouvání nepomáhá, asi mají raději cigaretu než vnoučata. Že jsou cizí kuřáci bezohlední, to ještě zkousnu, ale že i vlastní rodina, to je k pláči
@jane-e píše:
fakticky to ale detem do bytu poustis ty, tim, ze mas otevrene okno![]()
No já k. ráva, že mě to nenapadlo
Hele i bych to zavřela, bohužel k nám to dojde ve chvíli, kdy už to dole mají típlý, takže zavírání už by bylo zbytečný
Kolikrát už jsem při prvním začenichání vyběhla na balkon, hele kolikrát i s kelímkem vody
, ale oni už mají v tu chvíli hotovo.
@zuzouš nelíbí se mi tohle pranýřování kuřáků. Můj názor je ten, ať to zakážou. Ať prostě zruší výrobu cigaret, když je všude slyšet, jak je to škodlivé
Naší rodině by to rozhodně nevadilo. Pokud jsou ale cigarety běžně k dostání, se zrušením tabákových koncernů se nepočítá a kuřák má tedy možnost si cigarety koupit, kde si má pak zakouřit?
Tobě se to nelíbí v bytě, že to jde stoupačkama stejně cítit, na balkoně také ne, na ulici také ne, veřejná místa jako zastávky, sportovní a dětská hřiště ani nepočítám, protože tam je to zakázáno pod pokutou. No a dál, v práci si člověk už také jen tak nezakouří a to se ani nebavím o hospodách a restauracích, kde vyloženě nekuřáckých je poskrovnu a takové to oddělení, že od tohodle stolu k tomuhle je to nekuřácké a od tohodle k tamtomu je to kuřácké je jaksi k mičemu a zase ti nekuřáci nadávají a chápu je, že nadávají. Taky mi vadí, když mi hulí někdo vyloženě pod nos
Tak kde si tedy kuřák může v klidu a míru zakouřit? ![]()
@krtek7489 píše:
@zuzouš nelíbí se mi tohle pranýřování kuřáků. Můj názor je ten, ať to zakážou. Ať prostě zruší výrobu cigaret, když je všude slyšet, jak je to škodlivéNaší rodině by to rozhodně nevadilo. Pokud jsou ale cigarety běžně k dostání, se zrušením tabákových koncernů se nepočítá a kuřák má tedy možnost si cigarety koupit, kde si má pak zakouřit?
Tobě se to nelíbí v bytě, že to jde stoupačkama stejně cítit, na balkoně také ne, na ulici také ne, veřejná místa jako zastávky, sportovní a dětská hřiště ani nepočítám, protože tam je to zakázáno pod pokutou. No a dál, v práci si člověk už také jen tak nezakouří a to se ani nebavím o hospodách a restauracích, kde vyloženě nekuřáckých je poskrovnu a takové to oddělení, že od tohodle stolu k tomuhle je to nekuřácké a od tohodle k tamtomu je to kuřácké je jaksi k mičemu a zase ti nekuřáci nadávají a chápu je, že nadávají. Taky mi vadí, když mi hulí někdo vyloženě pod nos
Tak kde si tedy kuřák může v klidu a míru zakouřit?
U nás ve sklepě/kotelně ![]()
@Ve-ru tak jsem koukla na tvůj profil
. Hmmm, Strakonice trochu z ruky ![]()
@krtek7489 S dovolením budu i nadále upřednostňovat zdraví svoje a ostatních oproti obyčejné závislosti
Jinak řečeno ať si dělá kdo chce co chce, ale ať neobtěžuje ostatní.