Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
kadlina píše:
A nápad s krabičkama na střídačku je bombovej!!!Ale chce to zodpovědnou ženskou, já bych taková vůči cizímu člověku byla - važila, aby to bylo přesné a tudíž bych to zvážila i sobě!
Safra, Pražanda. Tak to si asi nepomůžeme… (Brno) ![]()
peggy.sl píše:draga píše:Tak to budou bráchové…hele nemáme stejnýho chlapa…nají se a prej kdy bude to jídlo? říkám snědls kopu zeleniny a maso…hmm ale to byl předkrm ne?
peggy.sl píše:draga píše:drago přesně tak jak říkáš…Můj chlap sní k obědu klidně fazolovej salát a celozrnný rohlík, ale za dvě hodiny se mně ptá, kdy že to bude ten oběd?
hezky to popisuješ ale není to tak…jako moje rodina se mnou jíst nebude…manžel maká od rána do večera a venku, takže nemá šanci si ohřívat jídlo a chodit na obědy…má to prostě na hovno…dojde večer většinou kolem 22 hodina chce jíst…a nechce luštěniny to mi věř…chce maso, omáčky a jídlo (pro chlapa) váží 72kg takže si nemyslím, že by nutně potřeboval změnu jídelníčku, to samé synek má 16kg v 4,5 letech) potřebuju to hlavně já…zeleninu jíme na kila, ovoce taky…u mě je problém, že se nehejbu a pak když mán nervy, nebo naopak klid sežeru na co přijdu
Cassi píše:
Jídelníček se dá krásně zvládnout i s rodinou. Kdo říká že ne, tak ještě není zralý na hubnutí a změnu. Do toho by vás nemělo nutit nic a nikdo. Motivace musí být silná, aby jste to vydržely navždy.
Vařím tak, aby to se mnou jedla i rodina. Hodně lušteniny- saláty, pomazánky, maso na tisíc způsobů a k tomu hory zeleniny, mléčné výrobky. Nezmenšujte porce, jen je nahraďte na talířích zeleninou. Máš chuť na řízek, tak si ho dej, ale uvědomněle. jezete pravidelně a nezobejte mezi jídli. Že někdo říká, jez co 3hod. a máš hlad? Tak se najez za 2hod. Holky, je to běh na dlouhou trať. Vím o čem mluvím.![]()
No a holky dietit nebudou. Nemají moc rády zeleninu, navíc teď je zachvátila okurková panika. Včera jsme šly do restaurace na véču a když viděly na talíři kousek okurky, tak se mohly zbláznit…![]()
![]()
Já jsem jednou zkusila vařit zdravě v páře… Mrkev, brokolici, kuřecí maso a brambory… Koukal na to nedůvěřivě a po ochutnání povídá: ,, a tatarka by nebyla??,, Nooooo a potom hubni…
Nevím, tak mu dám tatarku, on ti neřekl, aby jsis ji dala ty… ![]()
To je pravda, ale když chce držet dietu tak co se má co ptát po tatarce… ![]()
peggy.sl píše:
To je pravda, ale když chce držet dietu tak co se má co ptát po tatarce…
Jo tak to jo, já myslela, že dietu chceš držet ty a chlap neee. Tak to pak jo ![]()
Marky já jsem z Prahy. Ale jaksi nevlastním kuchyňskou váhu, takže se mnou by ta spolupráce na krabičkování asi moc plodná nebyla
![]()
To je to nejmenší, tu ti můžu půjčovat. Zítra jedu do Prahy na přednášku do Prahy, takže čekej v šest na náměstí…
![]()
peggy.sl píše:
To je to nejmenší, tu ti můžu půjčovat. Zítra jedu do Prahy na přednášku do Prahy, takže čekej v šest na náměstí…![]()
![]()
Na kterým? Jestli na Staromáku, tak to mám blízko. Václavák je taky docela „po ruce“ ![]()
Angua píše:
Váha stojí 300,–, to jsou výmluvy
Ne-e. Já hubnu i bez váhy (a v minulosti jsem tak zhubla cca 20kg)…tak mě to zatím nenutí si ji koupit
.
Palina.zl píše:Angua píše:Ne-e. Já hubnu i bez váhy (a v minulosti jsem tak zhubla cca 20kg)…tak mě to zatím nenutí si ji koupit
Váha stojí 300,–, to jsou výmluvy.
A jak vaříš/pečeš bez váhy…
Jenom „hrníčkovou“ metodou?
Je fakt, že já jsem ten typ, co metodu „by oko“ moc nemusím, to jsem z toho vždycky na mrtvici (telefonát: Mami, kolik tam mám dát toho mlíka? - No tak nějak přiměřeně, aby to bylo řidší těsto.
) Ale třeba do domácí pekárny se to fakt má dávát přesně, takže tam bych bez váhy byla nahraná… ![]()
Wiolla píše:
A jak vaříš/pečeš bez váhy…Jenom „hrníčkovou“ metodou?
JJ, přes hrnky. A taky mám takovou tu plastovou odměrnou misku. Takže vlastně problémy nemám - nicméně pokud bych měla zvážit třeba 100g chleba/ovoce/zeleniny atp. (takže vlastně všechny „nesypavé a netekoucí věci“), tak nastává problém ![]()
Wiolla píše:Palina.zl píše:Angua píše:Ne-e. Já hubnu i bez váhy (a v minulosti jsem tak zhubla cca 20kg)…tak mě to zatím nenutí si ji koupit
Váha stojí 300,–, to jsou výmluvy.
A jak vaříš/pečeš bez váhy…
Je fakt, že já jsem ten typ, co metodu „by oko“ moc nemusím, to jsem z toho vždycky na mrtvici (telefonát: Mami, kolik tam mám dát toho mlíka? - No tak nějak přiměřeně, aby to bylo řidší těsto.Jenom „hrníčkovou“ metodou?
![]()
![]()
) Ale třeba do domácí pekárny se to fakt má dávát přesně, takže tam bych bez váhy byla nahraná…
Já jsem jak ty
Od té doby, co mám digitální váhu, tak vážím na gram přesně - když 300 g, tak 300, žádné 301 nebo 302
Uznávm, že je to drobná úchylka ![]()
Palina.zl píše:peggy.sl píše:Na kterým? Jestli na Staromáku, tak to mám blízko. Václavák je taky docela „po ruce“
To je to nejmenší, tu ti můžu půjčovat. Zítra jedu do Prahy na přednášku do Prahy, takže čekej v šest na náměstí…![]()
![]()
Na Staromáku, jdu na Mariánský náměstí do knihovny na přednášku. Tak dáme kávu? Aspon…ta se může…
peggy.sl píše:Palina.zl píše:Na Staromáku, jdu na Mariánský náměstí do knihovny na přednášku. Tak dáme kávu? Aspon…ta se může…peggy.sl píše:Na kterým? Jestli na Staromáku, tak to mám blízko. Václavák je taky docela „po ruce“
![]()
Bez dětí nemůžu
. Btw - jak tu seš? Autem? Nebo busem? Jen že k nám do Dejvic je to blízko
![]()