Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ad miminko s vvv - napsala jsem dlouhý elaborát, a zas jsem ho smazala
můj příspěvek tam se nicméně týkal něčeho jiného.
Demi - já jsem taky dost koukala, jak se liší praxe gynekologů, na která vyšetření posílají a na která ne. Moje dr. posílá na NT sama jen maminky s nějakou indikací - u mne například předchozí potrat + riziko VVV. Ale třeba mladý holky bez konkrétního rizika neposílá. myslím si, že je to škoda. na toto vyšetření bych šla i kdybych si ho měla platit. (což je alibismus, bo já na něj budu mít vždy indikaci
) Jo a jiní dr. tady ve meste posílaj všechny šmahem a všem to platí pojištovna
S toxo na tě myslím, i když snad to vypadá dobře ![]()
Len-til-kah píše:
Nene, tu nezůstanu, mohla by se pode mnou rozevřít země a propadla bych se do virtuálního pekla.
ti není moc podobná
Nemusíš si nutně hrát na nemyslícího ateistu, bo jím nejsi. Tak, a ted jsem tě už podruhé pochválila, tak to na tebe mužu vybalit - NECO OD TEBE CHCI- až se vykopu napíšu ti ![]()
chris- tebe už se chci pár dní zeptat ja k je s Pavlíčkem. no ráda slyším , že líp, ale teda taky ho to nějak drželo ![]()
i dalším jsem něco chtěla ,ale zas mi to ten Němec ukrad z hlavy.
harpyje - nechytám. Ale i tys mě špatně pochopila. Čekám na tu zprávu.
chris - to je tak, když první dítě je rychlejší
. U nás naopak, takže samá překvapení. Ale v příbuzenstvu slyšíme pořád „a to Štěpánek tehdy a tehdy…“. No, HLAVNĚ NESROVNÁVAT, jak vždycky dodají
.
Podle mě je Pavlík úplně v normě.
Maky: dr. se mě právě ptal, jestli jsem před 14 dny nebo 3 týdny neměla nějaké potíže, podobné chřipce. Tak asi jsem s tím do kontaktu přišla někdy tehdy, to jsem byla cca v 5-6 tt. Nebylo mi nic, ale vím, že ta nákaza může být latentní. Hlavně nechápu, jak je možné, že jsem byla na toxoplasm. negativní, ale na jakousi její složku pozitivní. Dr. se to taky nezdálo, tak nevím.
Prostě uvidíme za týden.
Chris: Pavlík není jediné dítě, které se v 10m nepostavil. Překvapuje mě, že dr. to řeší, protože každé dítě je jiné, jinak rychlé, jinak aktivní. To opoždění u Pavlíka může být i tím prodělaným zápalem plic, ne?
Lentilka: nás se tady bát nemusíš, jsme schopné komunikovat s každým, aniž bychom jej nutily k víře
. Virtuální peklo neexistuje, jen to skutečné, a na to máš času dost
![]()
Demi , jo, právě jak jsme byli v nemocnici, jak musel pořád ležet a nemohla jsem ho vypouštět, tak jsem měla pocit, že jsem ho pěkně zbrzdila v rozletu ![]()
Byla legrace, že se postavil u rádia - manžel konstatoval, že ho patrně nadzvedly nejnovější zprávy ![]()
Toxoplazmoze vůbec nerozumím, doufám, že bude všechno v pořádku ![]()
Každou chvíli myslím na tvoje miminko, jsem hrozně zvědavá, co to bude, teď by to mohla být holčička ![]()
Už si tak plánuji, co bychom jí mohli poslat do výbavy ![]()
Virtuální peklo, to je termín
![]()
Některé diskuse se tomu občas blíží, ale to asi nebude ono
![]()
Ahoj holky,
nějak jste se rozjely a já ten vlak nemůžu chytit
.
Postřehla jsem nové nežvatlajdy Lentilku a Noemi , takže ahojte.
Měla bych dotaz ohledně způsobu šíření zažívacích nemocí - to co teď postihlo nás bylo nejdřív zvracení (i několikeré, u špuntů naštěstí 1× a dost)+průjmovitá stolice 1 den , ale šílená zimnice, bolest hlavy, páteře v křížové oblasti. Člověk vyštavený fuj ! Můj dotaz - jsou zvratky infekční ?
Jak jsme k tomu přišli, tuším na horách od kamarádů to prodělala celá rodinka. Ale už to bylo po 5 dnech. Druhou noc po příjezdu to chytil nejstarší Matouš vzbudil se uprostřed noci a nestihl doříct ,že chce blít. Hodil šavli 2× a průjem neměl. Já jsem s manžou lítala prala, převlíkala… A ráno v 5 h. jsem už cítila žaludek a jelikož mám silný svěrač čekalo to až do dopo. Holky ale jak já začnu tak nevím kdy skončit. Celou sobotu jsem blila i průjmovala až do večera, kdy jsme se konečně rozjeli domů. Jsem v tom autě myslela, že umřu jak mi bylo zima, azáda mě bolely… Manžel začal průjmy až v neděli večer a 1× si zašavlil. Hned v noci malej VaFi 1× šavli a ráno 1průjem. Včera lehla moje mamča - (vůbec poblitky po nikom neuklízela) bez zvracení jen trocha průjem, ale zimnice i s horečkou nad 39 a bolest zad i hlavy.
Do kompletu mi ještě chybí naše Kajka a děda.
Zítra jsme švagrama(též byli na horách a doma pak šavlili) zvaní na požehnání jejich nového domečku. Máme být i na oběd , tož doufám, že už to tam dalším neochořivším nepředáme.
Vůbec jsem nebyla shcopna vybalit a vyprat. To jšen to nejnutnější a dnes dodělávám.
Demi, Cirruso - hlaďte břuška a modlitbu pošlem !
blbne mi klávesnice tak omluvte bezčárkování a překlepy bych už do toho šastla !!!! nová ne a ne se koupit.
AHOJ JaneK
JaneK: tyhle střevní chřipky se šíří velmi snadno (dle mých zkušeností) a ani se není potřeba dotknout zvratků. Stačí přímý kontakt s nakaženým. Doufám, že se to už u vás spraví a budete moci regenerovat po takové smršti… ![]()
Chris: díky, jsi zlatá
A jestli to bude holčička, kdo ví…
Maxi: díky za infomrace ohledně toxoplasmozy. Moc doufám, že nebude tak zle.
Daneček je na tom pořád stejně - tedy ne dobře. Bílkoviny se drží stále na vysoké úrovni, přes léky, které užívá. Nic moc. 3.6. máme kontrolu ve FN, včera jsme sbírali moč (chudák malej, měl okolo pindíka silně zarudlou pokožku, špatně se odlepovaly sáčky, křičel u toho - děs). Ještě že tyto radosti nejsou každý den, ani týden.
Ahoj holky,
přidávám se k Jankovi, vůbec netuším, co tu probíráte a to to čtu stále dokola, no jo, asi mám pomalý vedení a tudíž chyba na mé straně…nemůžu chytit ten vlak, to platí pro mě taky......
Jenom co chápu, takže Demi - DŽB bude - asi - Diskuze bez žvatlání, tak odhaduju…dostaneš letos pod stromeček ten nejkrásnější dáreček, že? Taky by mě zajímalo, jak je na tom Daneček, když jsme tady takové měsíce od loňského léta co chvíli dumaly nad jeho zdravotním stavem, jak to s ním bylo vážné a každou chvíli nějaká vyšetření nebo nemocnice. Jak to s ním vypadá nyní nebo co vás čeká ohledně něho?
Janku - blití, průjem atakdále…předně teda netuším, zda jsou nebo nejsou zvratky infekční, to teda fakt nevím. Ale - Inuška měl něco velice podobného před 14 dny, nějaká žaludeční viroza nebo co, ale trvala 5 dnů, strašně unavený, vůbec nejedl, teploty, zvracení…do toho se přidal problém s okem a lítání na oční do nemocnice a my nevěděli, jestli to spolu souvisí, naštěstí už je to dobré. Něco opravdu řádilo, já měla taky pořád nucení na zvracení, zimnici a průjem, na který já vůbec netrpím. Takže asi něco řádilo. Omluva za takové „chutné“ téma ohledně blití, ale chtěla jsem Jankovi říct, že u nás teda taky.....
Všechny zdravím i když některým příspěvkům nerozumím
, Gerberka
Aha, tak Demi napsala zároveň se mnou, takže už víme o Danečkovi. Díky za informace a držte se!! Kéž by se to opravdu obrátilo k tomu nejlepšímu nebo aspoň zůstalo na té úrovni a nezhoršovalo se to
Gerbi
Ahoj, občas vás čtu, nikdy jsem ale neměla potřebu se přidat nahlas, ale teď už ve mně všechno křičí smutkem a zoufalstvím, že se musím ozvat. Alespoň sem. Jde o ten článek, a vlastně i o známé a maminky z písků, které teď čekají druhé dítě, a ví, že když nebude něco v pořádku, tak to okamžitě vyřeší, překlad: pokud nebudou mít dítě, jaké požadují, bez chyby a vady, tak jej zabijí. Stejně jako ten pojem přerušení, to je pěkný eufemismus, přeruší se něco, v čem se dá pak dál pokračovat.
Tak vás zdravím, a byla bych ráda, kdybyste mě vzaly mezi sebe.
Tak ještě jednou ahoj dneska.
Gerberko , máš pravdu, dnes se tu probíralo více témat, jindy tu tak rušno nemáme ![]()
Janku , doufám, že už budete v pořádku, jak to popisuješ, muselo to být hrozné. Taky si myslím, že k šíření střevní chřipky stačí normální kontakt a je to hnedka.
Rézi vítej mezi námi
Můžeš nám napsat třeba něco o sobě, jestli chceš, budeme rády.
Jinak máš pravdu, takové rozhovory dokážou velmi rozesmutnit. Já jsem si takový příšerný rozhovor zažila nedávno dokonce v rodině (vyvdané) a byla jsem z toho hrozně vykolejená. Mluvila jsem o tom s knězem, který mne připravoval na křest, a ten mi k tomu mj. řekl „uvědomte si, že jsme menšina, že většinová společnost smýšlí jinak“. Smutné, ale pravdivé. Zejména v katechumenátu jsem na tuhle skutečnost snadno zapomínala.
Tak všem přeju krásný víkend bez mráčků ![]()
ahoj Rézi,
vítej. a napiš něco o sobě.
A Gerberko. ráda tě tu vidím. ty dětský nemoci by fakt měly nebýt. ta doufám, že už jste v pořádku.
maxik . dobrá tě tu též budu ignorovat ![]()
Christabel, šla jsem po tvé stopě a našla tě - jenom v jiné diskusi ![]()
Ostatním se omlouvám za vlez.
A když už jsem tady - kdybych se měla charakterizovat - ze zatvrzelé ateistky se pod vlivem životních tragedií a událostí stala něcistka ![]()
věřím, že existuje jiná dimenze, než vidím a vnímám, ale nemůžu „se najít“.
Jsem pořád v jednom kole. Kdo mě zná, ví. Tolik bych toho chtěla přečíst, vidět a naučit se a vybrat si pro sebe to nejvhodnější (právě třeba v oblasti víry), ale nemám čas. Možná to jen alibisticky tvrdím
a neumím si ho zorganizovat.
Jinak vás všechny moc zdravím a přeju pěkný víkend.
ctu v M.mobilu,ale nedalo mi to,tak to dame dohromady,ne?:-DDZB a KJ,tu se tez nezvatla a divily byste se kolik zacyklenych a ateistek tu bylo,treba ja;-)
mam pocit, ze dbz casem opanuje veskere krestanske diskuze na webu.
a tebe tu šaryčku specielně ráda vidím. právě dnes jsme na tebe vzpominala, jak se asi máš, na duši i na těle.
har.
Harpyje,
dneska jsem byla v totálním útlumu. Těšila jsem se na večer, že si něco přečtu, rozhodně nebudu pracovat.
Dívala jsem se na 13.komnatu Václava Vydry a lituju, že nejsem jeho přízeň
je mi hrozně blízké jak chová koně a vůbec jeho životní názor
Naprosto jsem se ztotožnila s jeho pocitem, když přišel o rodiče.
Jinak se mám, v rámci možností, docela dobře ![]()
Jsi moc hodná, že na mě myslíš.
Těším se na pondělí ![]()