Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky, mám dneska povolenku, tak jsem sem zabrousila.
Vítám cirrusu, gratuluji k rychlému těhotenství (někomu se nezadaří tak rychle po svatbě, takže i to je zázrak) a přeju, aby všechny problémy odezněly.
Demi děkuju za deníček, stihla jsem ho přečíst, celý dokonce i s příspěvky, moc děkuju. pravda je to, že i když Jidáše nechápeme a odsuzujeme, asi je v nás každém, já teda většinou víc nechápala Petra, který měl Ježíše rád a přesto ho třikrát zapřel, i když kdo ví jak bych se zachovala, kdybych věděla, že mi jde o život
jinak u nás celkem nic nového, zato u Vás se teď dějou věci, doufám, že se kluk brzo najde, nedovedu si ani představit, že bych nevěděla, kde Vítek je, doufám, že ho takováhle blbost nikdy nenapadne, i když jestli bude po mně, tak asi bohužel jo
, já utekla z domu asi ve 14, ale jenom na tři dny kvůli takové blbosti, holt puberťačka no ![]()
Ať se Vaši malí mají co nejlíp, užijou si hezké Velikonoce a Vám ať tyto svátky připomenou, po vzoru Ježíše, že hodně věcí se dá odpustit, že i když máme strach a připadáme si sami, že tomu nikdy tak není, a že vždycky se najde někdo, kdo nás přeze všechno má rád a obdivuje nás, i když to třeba moc nedává najevo. AHOJ
Ahoj holky všechny zdravím
Chris, Harpy poplivávám taky at to vyjde holky. Budem na Vás moc myslet.Je to krásné, uplně se tetelím jak na Vás myslím, na ten zázrak.
Ciruso vítám mezi námi, jsme jmenovkyně.A jak píše Chris druhý trimestr je mnohem lepší, teda většinou než ten první.
Janku, taky my se chystáme na zítřejší obřad asi jen s většíma holka, nebot při mém čtení by chtěla být asi Zuzi se mnou a dávala by to značně najevo všem.A v sobotu asi taky tak, protože už bude unavená a dnes snad byly holky samy a doufám, že to zvládly.No a v neděli půjdem holky samy, tatka bude v práci ![]()
Demi držíme palečky, S Pavlem je to fakt úžasný pokrok, věříme, že o příštích Velikonocích se už dočkáme dalšího pokřtěného a pak i snad té svatby a zaknčíš to přijímáním. Modlíme se za Vás.
Já se stále mordím v práci, máme to dneska tak do desítí. Chjo.
Přeji všem ,aby byl v nás ukřižován starý člověk a nový vzkříšen v Kristu.
Barča
Ještě k Lukášovi bohužel, utekl bylo to poprvé, vypadá to na nějakou sektu, věříme, že je v pořádku.V té době jich uteklo víc, jedna dívka se ozvala, ale o něm nikdo nic.Ta bezmoc je strašná, oni celou noc svítí ve verandě a čekají, až se vrtátí, at ví, že na něj čekají, já si to nedokážu vůbec představit.Slovy panny Marie bolest veliká jako moře, trápit se pro dítě. Viď Demi.
Jinak malý Jiříček je moc krásný, je mu už rok, začíná jíst, sedět a lozit.
Je s maminkou, ale bohužel se mu moc nevěnuje, za to moje kolegyně se mu to snaží o víkendech vynahradit. Zázrak se stal a budem doufat, že bude bojovat dál.
Barča
Lamvínku, nejen že jsme jmenovkyně, ale jsme i ze stejného města - pokud dobře koukám, seš z Ostravy. No a my jsme ze Staré Bělé, což je vedle Vyškovic ![]()
Majčus, taky si myslíme, že to je úžasný velký dar být tak brzy rodiči…Trošku mne zklamala reakce okolí - že jsme měli počkat, protože ještě nebydlíme ve svém (bydlíme ve velkém domě s velikou zahradou s tchýní a švagrem. Původní dohoda před svatbou zněla, že tady zůstaneme, ale zjišťujeme, že to není úplně optimální řešení), že já studuji výšku a že to není pro mimčo optimální (výšku studujidálkově při práci až třetím rokem a i když ji ukončím,jistě půjdu dále, studiummne baví), i sama tchýně nás odrazovala, ať makámena kariéře a ať cestujeme…Takže reakce nás zklamaly…
Jsem se včera chystala na Missa Christmastis k nám do katedrály,mnoho kněží a bohoslovců jsou moji výborní kamarádi, ale víte jak je to s časem
Takže jedna z mála akcí, kde je mohu vidět všechny je ona Missa Christmatis…No a já samozřejmě nevstala, přijela jsem až nakonec, tak jsem stihla jenom některé z nich, tak mi to pak bylo docela il líto
Ale aspoň některé jsem viděla, tak aspoň tak ![]()
Holky ahoj, nestíjhám
už druhý den v zátahu peču ![]()
Matouš dostal ve čtvrtek teplotu - antb protože smrká zeleninu a bolí ho v krku. Tak se z manželem na bohoslužbách střídáme , já čtvrtek , on pátek a dnes sobotu on jede do Palkovic na 18 a já do Domaslavic na 19:30 . Zítra snad jdeme všeci možná tady možná do Sviadnova a pak k babi na oběd - juch nemusím vařit ![]()
Maky - Bětulka je na tom jako naše Kajka -druhá mezi klukama . Dost je to tím, že je ženská - ta naše si věčně vymýšlí co a jak bude nosit (hrůza byla v zimě se domluvit se šálou - tu nechci nebo ne tak , ale jinak
to mě teda fakt pokaždé s oblíkáním berou mory !) částěčně je to tím, že si vynucuje pozornost, abychom se místo Vašíka věnovala jí. Tož jsme to řešili - manža , babi pravidelně 1den v týdnu nafasoval kluky a já byla aspoň 1-2hoďky k dispozici pricezně teď např. chodí do tanečků , kam ji vodím a čekám tam na ni, cestou tam i zpět si povídáme..... Hodně se to zlepšilo, když jsem ji přibrala ke společné hře, tvorbě… Jinak až i ten váš Matúš povyroste a bude s ním kloudná hra možná - je to úžasné - pořád si budou hrát spolu uvidíš.
Lamvínku,Chris ad kluk-jasně ,ž e naděje ujírá poslední. Mi to se švagrem v hlavě prostě hned v takovém případě naskakuje. U něj to bylo už asi delší dobu znatelné na změně nálady (nešŤastná láska), stravování....., ale protože byl dost uzavřené povahy, spustilo to u něj tenhle stav psychózy, kdy si už nedokázal pomoci sám a bohužel si toho všeho před tím okolí nevšimlo. Dokonce byl den před na první pátek u zpovědi a přijímání…
Měsíc ho hledali..... Pak ta cesta do Prahy na soudní s manželem a tchánem..... Po pohřbu se celá rodina týden scházela k modlitbám růžence a litanií za něj(myslím, že to stmelilo) a myslím si , že i jeho duše může být spasená.
Kristus vpravdě zmrtvých vstal , aleluja ! Krásné Velikonoční svátky všem.
A:H:O:J: JaneK
Ahooooj holky, dočtu vás později, jenom hlásím, že jsme přijeli dneska odpoledne z hor, a já vás zdravím už jako křesťanka ![]()
Bylo to moc krásné, atmosféra úžasná, ještě navíc přálo počasí, takže celé svátky proběhly v pohodě.
Harpyje je moc dobrá kmotra, to jsem si vybrala opravdu dobře ![]()
Teď mne čeká spousta práce doma, prádlo a tak, ovšem jsem plná energie, tak doufám, že mi to půjde pěkně od ruky ![]()
Christ: moc moc gratuluji a jsem ráda, že vše dopadlo jak mělo
Věřím, že teď si plná pozitivní energie (kterou já ti teď moc moc zavidím, já jsemv poslední době spíše taková usmuténkovaná a bez energie), tak ji využij co nejvíce ![]()
Ahoj Chris moc jsem na tebe myslela, vítáme mezi křesťany.Včera když se křtila voda a obnovovali jsme křestní slib,jsem na Vás holky moc myslela, doufám, že jste neměly škytavku ![]()
Chtěla jsem ti ještě večer poslat sms, ale pak jsem říkala, že ti písnu až tady, bylo to úžasné co?
Doufám, že o tom sepíšeš deníček ????
My jsme si užili i páteční obřad šli jsme v plném počtu, i mé čtení Zuzi zvládla, jen ke konci jsme už stáli venku.Večer jsem upíkla beroška pro Terezku, pak jsme se s manželem dívali na Umučení Kriusta odhodlávali jsme se k tomu rok, myslím, že to s manželem hnulo, ale nevím na jak dlouho.
Na vigilie jsme dali spát Zuzi a šli s holkama.
Dneska jsem si to užila s holkama sama, ráno jsem je načesala a pak nestíhala, ještě že nás svezli sousedi.
Pak jsme u oběda poslouchali urbi et orbi přidal se i manžel po telefonu.
Takže úplná idylka, jen mě dorazila tchýně svolává všechny ven at jdem protrhávat chodník.
Moc mě trápí, že nechápe význam neděle a ještě k tomu Velikonoční.
Tak všem POŽEHNANÉ SVÁTKY VZKŘÍŠENÉHO KRISTA !!!!!!
Barča
Kristus vstal z mrtvých! Alleluja.
Letošní Velikonoce ve znamení christabelina křtu byly skutečně moc krásný. ve čtvtek jsem navíc dodelala jednu práci, s kterou jsem mela dost starostí, takže jsem si je navíc mohla užít s takovým pocitem, že nemám žádné resty, (což se mi tedy v poslednich letech stáá čím dál tím míň)
dalš ípozitivum bylo, že jsme meli pujčené auto, takže přesun na místo určení byl hrozně pohodlny, což taky přispelo k celkový pohode.
No těším se moc, že chris napíše delší zprávu, z jejich ust to bude určitě hezčí - samotnou Vigillii nechám tedy na ní.
Byli jsem na horách s takovou partou křesťanů. okupovali jsme kostel malinké farnosti, čímž jsme udelali domorodcum myslím radost, protože si mohli užít celé Velikonoce ve velkém společenství se spoustou ochotných rukou, které pomohly s přípravou vigillie, Někteří z party taky skvele zpívaj, takže vytvořili nadhernej secvičenej sbor, což se taky v malých farnosteh málo slyší. Jo a křest tam byl naposledy v roce 2007, a ted najednou hned šest nových křesťanů! jsem i za naše „hostitele“ ráda, že jsme byli právě u nich…
Byly to pr o mne opravdu výjimečné Velikonoce, takové promodlené, prosluněné )přeneseně i nepřeneseně) hodně citové - před křtem jsem se dost bála co kde zvořu
(by mne mrzelo, abych chris nepokazila tak výjimečný den, křesťanem se člověk nestává dvakrát
, ale pak to pochopitelně bylo úplně jedno. důležitý byl Kristus, a jeho noví následovníci… no počkejme si na Christabeliny zážitky.
maky - ach jo, musi to byt na budku, ale věřím, že si to sedne, ty jsi stale tak plná optimismu, že by bylo divný, kdyby sis aspoň někdy nepostěžovala, však to neni snadné, zkloubit nejak potřeby všech dětí…
lamvinku - aj, tak to je neco - chudák rodiče, doufejme, že děcka osvítí Duch svatý, - když chris formulovala prosby na vigilii, myslela i na tyto lidi, kteří to mají s vírou nějak „na šreko“ - tak dej vedet, o co vlastne jde, az budou nove zpravy…
majčus - no taky máš zajímavý „dějiny“. co te vedlo k utěku? a kdy se stěhuješ?
cirruso - s mimčo je opravdu požehnání. snad ty problemy za chvíli pominou,at mas na co vzpomínat (myslím hezkeho ![]()
Lamvinku, muzu se zeptat? Ti vaši sousedi, kterým zmizel syn, nejmenují se náhodou Hořínkovi? A nejsou z Plesné???
Dočetla jsem, ale Michal už mě honí, abychom vypravili děti do spaní, tak jen díky Pánu za požehnanou Velkou noc! U nás moc promodlená nebyla, ani jsme nemohli na vigilii, ale stejně jsem v neděli cítila, jak se nás Pán dotkl, jsem mu za to moc vděčná, hodně jsme to pohlazení potřebovala.
Chris, Harpyje, jsem moc ráda, že křest byl takový jaký měl být a těším se na bližší povyprávění. Ani sjem netušila, že se to mělo odehrávat někde jinde. Je fajn, že to mělo ještě onen misijní rozměr ![]()
Lamvinku, zrovna nedávno sjem vyprávěla muži, jak jste aktivní při mších. on je na tohle hrozný nervák, mít čtení by pro něj znamenalo bezesnou noc
.
Což mě připomíná, že se u nás četla na náměstí bible, já byla nakupovat
(kvůli zánětu prsa, jsem musela všechno posunout) , ale děti šly s Michalem, prý to bylo docela smutné, málo lidí… Jo a ještě jsem si vzpomněla, dneska jsem zachytila zprávu, že biskupové nesouhlasí s texem „nové“ bible. já sjem tedy úryvek četla na netu a nepřišlo mi to zrovna jako úžasný překlad, takové krkolomné to bylo, ale nevíte o tom něco víc?
Nic, musím končit, už takhle jsem desetkrát za tenhle příspěvek odběhla něco řešit, snad to má torchu hlavu a patu. M
Chris, taky moc gratuluji ke křtu, až si najdeš chvilku, tak napiš deníček, jak to vůbec probíhalo a tak.
Cirruso o bydlení s někým mi chvilku vyprávěj, já bydlím s vlastními rodiči a ideální to tedy rozhodně není, nenech si skazit náladu, tím, že Tvoje rodina neprojevuje příliš nadšení nad miminkem, však oni, až se narodí, změní názor, rozhodně to nebudeš mít lehké, ale pokud partner chce a může pomoct, zapojí se švagrová i babičky, myslím, že to zvládneš i až se prcek narodí, k tomu Ti možná řeknou víc holky co pracují s capartem z domova ![]()
Teď nevím kdo se ptal, kdy se budu stěhovat, no počítám, že co nejdřív, topit už se nemusí (v domečku se totiž topí tuhými palivy, ale nic už tam nebylo a já se rozhodla, že na začátku jara, nemá smysl kupovat uhlí a pak na zimu dokupovat nový), akorát mamka si zas vymyslela, že se tam asi bude muset vymalovat, přitom mě se zdi nezdají zas tak hrozný, takže snad do konce května budeme ve svým. Aspoň doufám.
Jinak k útěku, jak už to v pubertě bývá, mě vedla nějaká pitomost, kterou už si ani nepamatuju, rozhodně ne vysvědčení, nebo jiný „závažný“ důvod. Po třech dnech jsem schladla a vrátila se domů, naši to brali tehdy celkem sportovně, nepamatuji si žádné velké kázání, výčitky, nebo něco podobného, prostě jsem byla zpátky doma.
Tak mám taky chvílku něco sem nadatlovat, tridium včetně neděle a dneška bylo docela náročné ![]()
Musím se pochlubit, jsem měla teď velmi velmi příjemnou návštěvu. Přijel dneska na oběd můj výborný kamarád a zůstal až do teď. Hned po naší svatbě odletěl do Tanzánie pomáhat a vrátil se minulý týden, tak bylo co povídat…Hodně mu to duchovně dalo, tak jsme se dostali i k duchovním věcem co nás tíží (například to,že teď je mnoho energie a síly a radostize vzkříšeného Pána, ale příjde všední den a jeho starosti a člověk „zesvětští“ a ztratí tu energii,důvěru, víru, radost uvnitř sebe), pokecali jsme u svíčky a mám z toho fajn pocit. Nakonec ještě navrhl sám od sebe, ať se pomodlíme a přiznám se, že to bylo asi nejhezčí na celých Velikonocích - taková spontánní modlitba, jeden desátek a tolik mito dodalo energie a radosti…
Majčus, no ono to s tou mou rodinou je složité -já se s e svou rodinou stýlám dost omezeně (vlastně pořádně jen se svojí sestrou), moji rodiče jsou ve Španělsku a dle posledních zpráv se z nich stali žebráci (klasický příběh alkoholiků, kteří zničili svoje životy), zbytek rodiny je dost specifický. Takže veškeré nadšení skrz mimčo je na rodině manžela, proto asi v ně vkládám tolik důvěry a nadějí…JInak add to bydlení, vy se tam stěhujete i s vašima? (dle toho, že píšeš, že mamka si vymyslele, že se tam musí ještě vymalovat)…nic lehkého to bydlení,viď?
no přeji, ať se bydlí v novém co nejlépe…
Holky, mizím se věnovat manželovi, tak všem hezkou noc a krásné sluníčkové ráno
Ahoj holky,
Ciruso jo jsou to oni máš pravdu.
Harpyje to muselo být krásné, chjo úplně závidím tu atmosféru a to společenství.
Jinak u nás s aktivitou to zas tak slavné není Maky, manžel by nešel udělat nic ani za nic.Moc mě mrzelo, že když byla křížová cesta manželů nás neoslovili, moc mě to trápilo, těšila jsem se na to.On je mažel v otmhle moc ostýchavý, jěště že holky se nebojí.Sice Terezka trému měla, ale zvládla to.
Demi co je s Vámi?Jak jste dopadli?
Ja jdu azse pokračovat v práci.
Barča
Já jsem hlava děravá, že já si neumím dát jedna a jedna dohromady…
Abych se představila, jmenuji se Hořínková, Jarek je manželův bratránek, takže jsem to věděla, ale nějak mi to kurňa nedocvaklo ![]()
Tak abych trošku uklidnila (doufám, že nejdu s křížkem po funuse), Lukáš odjel na jednu akci doFryštáku (ke Starým Pakám, jestli vám to něco říká), ale nedojel, napsal z Prahy SMS rodičům, že mají v pokoji dopisy na rozloučenou. A tam stálo,že jde na pouť do Compostely, návrat za rok až dva. Od té doby se neozval…Toliko informace z pondělka, jestli nastal nějaký zvrat, tak to zatím k nám nedošlo…Takže aspoň se ví co dělá…
Manžel má dneska narozeniny, tak jdu péct dort, tak doufám, že bude mít radost on a né slepice ![]()
Lamvi, plně tě chápu, taky mne letosna svátky mrzelo, že mi ani to čtení nedali…Přes rok, když nejsou lidi, tak jsem ji dobrá, ale Velikonoce to ne, to si vezmou ti co se chtejí vytáhnout, ukázat, taková ta reprezentativní nějaká rodinka u nás… ![]()