Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, prosím o modlitbu mám splín, manžel je ted na operačním sále s tím kolenem a na mě to nějak padlo.
Barča
Rafuško,
gratulace ![]()
Máš SZ
Lamvinku,
myslím, dej vědět jak manžel dopadl!
Barčo, myslím na vás a věřím, že vše dobře dopadne!
Rafuško, dovezeniny, to je moc hezké ![]()
A už žádné pochybnosti, jestli jsi ta pravá maminka. V materiálním zabezpečení to vážně nevězí ![]()
Lamvi: posílám modlitbu a pohlazení na dálku
Bude to dobrý, uvidíš!
Rafuško: hrozně to uteklo, což? Hezky oslavte dovezeniny!
D.
Ahoj holky, zdravím,
tak manžel to má už za sebou, spadl mi šutr ze srdce.
Byl tam hrozně dlouho, ještě nevím co mu dělali, ale hlavně jsem s ním už mluvila, sice byl ještě obluzený, ale slyšela jsem ho.
Moc díky za modlitby.
Rafusko jinak taky moc gratulujem k 1.výročí s Aničkou, věř, že i s tou prací vás Bůh obdaří.
Barča
Ahoj Jesličky!
Napsala jsem krásný dlouhý příspěvek a jak jinak - k mému vzteku - se mi to celé smazalo.....takže nevím, jestli se mi to teď podaří sesmolit celé tak, jak jsem myslela…no, snad mě pochopíte
. Takže:
prvně Rafusko - napsala jsem ti SZ, budu moc ráda za odpověď. To je neuvěřitelné - už uplynul rok, co jste si dovezli malou tříměsíční Aničku domů a takový pokrok udělala, už je to šikovná slečna, hlavně ať je zdravá!
Lamvi - jsem moc ráda, žes včera mohla mluvit s manželem, že už má po operaci, teď aby byla dobrá rekonvalescence a všechno se dobře zahojilo (nevím, co přesně mu s kolenem dělali, ale hlavně ať to má v pořádku).
S tím vysvědčením a známkama.....já to beru tak, že třeba Inuškovi učení jde dobře, je talent na jazyky, stačí se mu podívat do sešitu a už to umí a doma se s ním neučím vůbec, bude zřejmě studijní typ, v podstatě ani nevím, že chodí do školy. Ale pokud třeba Bédíkovi učení nepůjde a i když se s ním budu učit a pomáhat mu doma, aby to zvládnul - a i když přesto mu to do hlavy prostě „nepoleze“, tak z toho žádnou vědu dělat nebudu. Prostě bude třeba manuálně zručný nebo šikovný - což třeba Ina vůbec není. A Bédík je úplně jasně po manželovi - je daleko šikovnější než byl Ina v jeho věku, to je vidno už teď, manžel navíc měl dysgrafii (tenkrát se tomu tak ještě neříkalo, takže co diktát - to byla pětka), takže je možné, že Bédík to zdědí po něm, uvidíme, je to ještě daleko..... Beru to tak, že nejdůležitější pro mě jako pro mámu je, aby moji kluci byli zdraví a takoví vnitřně spokojení či jak to nazvat a když nepůjde učení - tak to není konec světa. Jako pomáhat s učením ano, ale aby dřeli „na silu“, i když jim to nejde - to bych nechtěla, to halt si člověk musí říct - bohužel, není mu dáno, bude dobrý na něco jiného, Pán mu to určitě vynahradil. Já vím, že to píšu hrozně zmateně, snad mě pochopíte, myslím to jen a jen v dobrém!!
Limy - tys učila chlapce s aspergrovým syndromem? Můj starší syn ho má diagnostikovaný od podzimku (měl napsáno „lehká symptomatika“).
Chris, Lamvi - myslím na vaše miminka v bříšku, jen tak dál, určitě se budeme moc těšit, až se narodí!!
Demi - co Petřík, už je zdravý? A co Honzík u zápisu do školy, dobrý, půjde od září do první třídy?
Bédík už je zdravý, však jsme taky byli bez jednoho dne 3 týdny doma, mám pro úču potvrzení od doktorky s razítkem, že je schopný jít do školky, tak doufám, že nás v pondělí nebude vyhazovat ze šatny jako posledně
a „hrát si“ na doktorku, že nám bude dirigovat, jestli je zdravý nebo ne - grrrr.
Tak v pondělí nám opět nastane práce a školka, můj kolega mi napsal dneska smsku, že už se na mě těší - tak mě to chytlo u srdíčka, že se na mě někdo v práci těší
, až tam budu s ním a budeme spolupracovat. Mám obrovské štěstí, nesmírně si toho vážím a skláním se hluboce před Bohem.....
Tak pěkný požehnaný víkend všem!
Ahojte!
Jsem pořád nějaká nalomená. Bolí mě v krku. Dneska už jsem to nevydržela a šla zas k dr. Ale je to asi viroza, prý to kolikrát bolí víc než angína,ale nedá se s tím nic dělat. Prý je to z těch ATB a mám být v klidu, hahaha. No, hlavně, že se zatím nerozjíždí nic jiného.
Nevím, jestli jsem psala, nakonec jsme se opravdu rozhodli pro tu katolickou základku. Míšovi se tam moc líbí, ze zápisu byl nadšený, tak doufám, že jsme neudělali chybu. Ono stejně nejvíc záleží na učitelce, tak už se teď modlíme, aby to bylo OK
![]()
Jdu vás dočíst. M
Ahoj holky!
Maky, věřím, že jste se rozhodli správně a Míšovi se bude ve škole líbit. Nás čeká rozhodování za rok ![]()
Jinak jsem nějaká utahaná, nevím, jestli se mi to jen zdá, ale tohle těhotenství mne nějak namáhá. Ale naštěstí to bude snad jen subjektivní pocit, ne že by se něco dělo.
Vyhlídky na příští týdny mne nijak netěší, tuhle se mi celou noc zdálo o císaři, opravdu se na to netěším a tak nějak si přeju, aby už to bylo za mnou. Pořád si vybavuju ty hadičky a infuze a tak, přitom už jsem si to zkusila a vím, že to jde přežít, i když dovolená je lepší ![]()
Jako nemám důvod si stěžovat, nic se neděje, já vím, to jen, že to na mne nějak padá.
Ahoj holky,
Chris chápu tě i na mě to doléhá, mám pocit že je to horší s věkem. Já mám potíže s dechem zítra jdu na plicní, mám strach že se mi horší astma, doufám, že zase nebudu muset ty spreye.
Tayk mívám sny o porodu a budím se uplně zpocená. Mám stále větší strach, že to nezvládnu, má hrozný strach.
Mám pocti že u předchozích jsem si to ani nepřipouštěla, ale čím víc se to blíží, tím větší mám strach, hlavně z toho že bude mimi velké, což už se jeví, je dle ultrazvuku větší.
Tak se držme a doufejme že bude vše ok.
Maky věřím, že jsi udělala dobře, já jsem hlavně poučena, od holek hlavně ve stejné škole od 1. třídy.
Ty přechody jsou hrůza.
Jinak manžela už mám doma, tedy přibylo mi velké miminko, koupání, převazy, vaření a oblékání, no trénink až se mimi narodí.
Všem moc díky za modlitby, jestli se operace povedla ukáže čas, zatím nevíme.
Barča
Ahoj holky!
Pořád nemám psavou náladu. Jsou dny, kdy je pořádně ouvej.
Dnes Aňulka konečně dostala 4. Hexu. Den dobrý, večer jak na houpačce, ale už spí. Teplotu nemá, snad jí to vydrží. Zítra jde zkrátit vlásky. Já si troufám jen na ofinku. Snad to zvládneme. V sobotu má manžel divadelní ples a už i rodiče me lákají, abych šla. Nic mě to stát nebude, ale váhám…
Dostala jsem dneska velmi pěkný mail od tatovy přítelkyně. Potěšil a dojal zároveň.
Barčo, třeba budeš mít slušně vychované miminko, které se narodí o 2 týdny dřív, jen aby nebylo velké. Synovec to tak udělal. Myslím na tebe, ať se ti uleví a manželovi ať je den ode dne lépe.
Maky, ať se Míšovi ve škole líbí už pořád. U nás možnost katolické základní školy není. Takže malinko závidím. ![]()
Opatrujte se.
R.
Ahoj holky,
Gerberko, ano, starala jsem se rok o prvnáka s aspergerovým syndromem jako asistent pedagoga.Klučík byl velmi šikovný a vynikal nad svými spolužáky ve vědomostech.Společně s třídní učitelkou jsme vypracovaly plán na náročnější úkoly. Horší to bylo se socializací a komunikací se svými vrstevníky.Jak to napsat lidově, že byl na děti necitelný,poněvadž to neuměl, musel se to pomalu učit.Co vím od rodičů a kolegyně co ho učí dnes. Byl i s dětmi poprvé v škole v přírodě a zvládl to na jendičku.Vše si pomalu usedá.Tak jsem byla ráda. Chce to empativního učitele a asistenta.
Maky, ať je viróza brzy fuč…
Míšovi, se určo bude ve škole dařit
Christabel a Limy, myslím na Vás i mimi.
Všechno dobře dopadne, určitě!
Asi to vyzní blbě, ale mě v těchto situacích pomáhá si udělat malou radost, cokoliv…
Rafuško, na divadelní ples určo bež ![]()
Také na Vás myslím, nezapomínám.
My doma máme také nervy. Týnek je nemocný.Z neděle na pondělí spal velmi neklidně, druhý den se spustila rýma, kašel, tt 37,6.Dnes u pediatričky, tak dýchá přes masku ventolín + sirup.Před vánoci měl Týnek zápal plic , proto šílím ![]()
Muž zatím bez práce ( zítra pár pohovorů ).
Na dva dny od po-st tu máme švagrovou ( stále studující a bydlící u rodičů ), Týnek nadšenej, mají se spolu rádi.
Tak se všichni mějte hezky.
AHoj,
přede včírem jsem napsala dlouhý příspěvek, ale narazila jsem právě na dobu, kdy se prováděla záloha dat na tomto serveru, takže smůla, žádný můj koment se neodeslal. Ale zkusím to sepsat nějak tak, jak to bylo původně.
Maky: brzy se uzdravte! Honzík je nyní také marod, od včerejška je u babičky, tak moc doufáme, že se z toho do neděle vykřeše, aby mohl od pondělka jezdit se školkou na kurzy lyžování pro děti. Budou jezdit tady k nám do Beskyd, jsem moc zvědavá, jak ho to chytne.
Gerbi: souhlasím s tebou, že některé dítě je šikovné na studium a některé je zase manuálně zručné a bude z něj šikovný řemeslník… Katastrofa ovšem nastane, když není ani jedno ani druhé - to už pak nezbývá jiná volba než dráha profesionálního politika…
Ne - dělám si legraci.
U nás to bude asi hudba - hlavně u Honzíka pozorujeme dost vyvinutý smysl pro melodii, umí podle sluchu na klavír zahrát různé melodie. Asi ho od září zapíšeme i do hudebky, zkusíme klavír. Taky se mi líbí, jaké má zájmy - medicínskou encyklopedii nyní vystřídal Lexikon zemí světa, a moc ho baví číst si o některých zemích, malovat vlajky… Bohužel nemá nějaké - no, spíš žádné kamarády - kluky, holky… (kamarádí se s AZ kvízem a Méďou Béďou na videu. Pak si přehrává na klavír písničky z tohoto filmu.)Když s ho zeptám, s kým si nejraději ve školce hraje, tak se kamsi zahledí, něco zadrmolí - ne že by děti okolo sebe nevnímal, ale nějak je nepotřebuje. Technicky nadaný určitě nebude, nebaví ho manželovy stavebnice z dětských let, ani autíčka. Včera mu manžel vyspravil loďku s motorem a pustil ji ve vaně na vodu. Jediné, co Honzíka zaujalo, bylo, jak se loďka snadno může potopit - to když ji chvíli držel pod vodou, a pak se divil, že motorek to nezvládl…
Asi bude v té manuální zručnosti po mě - já se taky osypu jen z představy, že bych si měla něco ušít, nebo zašít na stroji, pletací jehlicí bych si tak maximálně vypíchla oko a háček na háčkování jsem zahodila, jen co jsem opustila základní školu a předmět Domácí práce… zlatá babička, tu všechno tohle baví.
No, ale zase ráda vařím a peču, což si myslím, že je taky dobrý… ![]()
Limy: přeji Týnkovi dobré vyzdravění, ať ho to dlouho neptrápí. Věřím, že vstup do jara by se u vás docela dobře obešel bez dalších zápalů a viroz… Taky ta práce už by mohla vyjít ![]()
Lamvi, Chris: vaše těhopocity jsou mi velice dobře známé. Třetí porod jsem byla přesvědčená, že nezvládnu. Porodní bolesti se mi jevily jako hrůza, šestinedělí jako příšerné, kojení jako bolestivé - to vše před porodem. Když se Petřík narodil, prožívala jsem přesný opak - porod jak po másle, kojení bez problémů a šestinedělí se scvrklo na 3 týdny.
Je častým jevem, že co se zdá jako nepřekonatelné a únavné, stane se ve skutečnosti krásné a nezapomenutelné. Nezapomeňte, že nad námi všemi je někdo hrozně hodný, milující, který nás všechny chrání a pomáhá.
Všechny se opatrujte!
D.
Ahoj,
holky, zase jsem se tady přišla vybrečet… Chlapeček mé indické kamarádky, který je asi 10 dnů po transplantaci ledvin a jater, musel být už po druhé operován (museli transplantovat znovu) a je stále v umělém spánku. Jeho stav je prý velmi vážný…
Už nevím, jak se modlit. Kamarádka i její muž jsou tak hrozně milí, laskaví a pokorní lidé… Ani mi neodpovídá na SMS, ikdyž jsme si psaly… tak mám hrozný strach. Chlapeček je neuvěřitelně silné dítě, stále doufáme, že to zvládne. Dnes jsem se to všechno dověděla v nemocnici na kontrole s Danečkem, stále jsem z toho hotová, před doktorem jsem málem brečela - prostě to nešlo, ikdyž jsem se kdysi zařekla, že v nemocnici před NIKÝM NIKDY brečet nebudu. Je mi při tom, jako bych se svlíkala do naha…
Chudák kluk i jeho rodiče. Snad to přežije. Žijí vlastně jen z té naděje.
Prosím, přidejte se se mnou, alespoň jedním Otčenášem.
Děkuju.
D.
Z hlubin k Tobě volám, Hospodine…
Pane, pospěš jim na pomoc.
více jindy. příští týden by měl být klidnější.
![]()