Kupování kočárku s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2679
13.3.18 19:36

Pokud ti nebudou rozmlouvat vybrany kocarek nebo mit jine dobre nevyzadane rady, tak by se to i dalo prezit. Ja bych k tomu taky nepotrebovala delegaci ani z jedne rodiny. Taky bych se na to tesila, preci jen kocarek clovek nekupuje kazdy den. Aspon bych se domluvila s pritelem, aby je, v pripade ze by chteli nutit jiny, utnul. Pokud by k tomu doslo, radsi bych si ho koupila sama. Ale snaz si to nezkazit a uzij si to i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
13.3.18 19:37

Nečetla jsem celou diskuzi, tak nevím, zda už to někdo nenavrhoval. Pokud už jsi pevně rozhonutá, který kočárek, barvu atd., tak ho objednejte s přítelem a budoucí babička s dědečkem a´t pro něj pak spolu dojedou, zaplatí a schovají u sebe do doby, než se dítko narodí. Nejsem sice moc pověrčivá, ale to, že kočárek nemá přejet práh bydliště před dítětem, tak nějak /sama nevím proč/ věřím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
13.3.18 19:42
@jakrop píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, tak nevím, zda už to někdo nenavrhoval. Pokud už jsi pevně rozhonutá, který kočárek, barvu atd., tak ho objednejte s přítelem a budoucí babička s dědečkem a´t pro něj pak spolu dojedou, zaplatí a schovají u sebe do doby, než se dítko narodí. Nejsem sice moc pověrčivá, ale to, že kočárek nemá přejet práh bydliště před dítětem, tak nějak /sama nevím proč/ věřím ;)

Přesně, souhlasím :think:

• Citovat
  • Upravit
286
13.3.18 19:43

Tak jestli tchyne bude nutit jiny kocarek nebo ne, tak to se pozna az na miste… docela by mne pak zajimalo pokracovani aneb jako to dopadlo :mrgreen: ja si dokazu predstavit, ze opravdu na prodejne zacne debata mezi vsemi (pokud tedy chlapi nebudou znudeni) ohledne vsech kocarku, co tam budou vystavene a pokud uz nyni zakladatelka vi, ze tchyne je urazliva, tak i vlidne vysvetleni, ze jiny kocarek libici se tchyni fakt ne, muze zpusobit potize… ale zas je to supr prilezitost si na takove blbosti tedkom vyzkouset, jak se da tchyni odporovat a jake to muze mit nasledky… protoze s mimcem bude tech trecich ploch vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
13.3.18 19:57
@xacxa píše:
No tak opět komentáře k mému názoru, okej…někdo prostěě nesnese jiný pohled na věc..
Zajímalo by mě, jak by se ti líbilo, kdyby tě někdo nutil do pro tebe velice nepříjemné situace, nebo kdyby otec tvého dítěte upřednostňoval potřeby jeho matky v období, kdy s každou ženskou mlátí hormony. ;)

Já jsem teda ráda, že se muž nenevhá vláčet mými hormony a jedná racionálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
13.3.18 20:01

Tchánovci nám takhle přispěli na postýlku, pak jsme se nějak viděli i s mými rodiči (naši nám koupili kočárek) ale tchánovci pyšní a vychloubali se, že nám přispěli (pár korun) na postýlku ale já v ten moment jsem řekla, že postýlku jsme si kupovali sami a byl oheň na střeše. Jenže v době koupi postýlky jsme od nich peníze ještě neměli, takže v podstatě ano, kupovali jsme si ji sami.

Tohle je fakt těžký, třeba jsou takový, že chtějí vědět, že to opravdu kupují oni jako dárek pro vás a vnouče ale nakupovat bych s nimi taky nešla, to ať ho raději koupí sami, ty ho jen zamluv na jméno a je to.

Jinak konkrétně můj muž se ve vybírání všeho na mimčo vyžívá víc než já - a nebyl by nadšen (stejně jako já) z přítomnosti ani mé ani jeho matky, protože náš názor je opravdu ten, že si to máme užít my, vybrat si my co chceme bez názoru či přešlapování někoho dalšího za zády, že to třeba trvá dlouho nebo nás donutil nakonec koupit něco jiného, protože je to lepší nebo naopak tvrdit, to nekupujte, je to kravina apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
13.3.18 20:13

Stojím si za svým, nechtěla bych kupovat kočárek s tchánovci za zády. Je to přece vzpomínka na celý život. Chtějí-li přispět at přispějí, ale doma. Zakladatelka si to asi chtěla s manželem užít ve dvou. Já jako tchýně bych se nikam necpala, připadá mi to drzé. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
13.3.18 20:40
@Moise píše:
Ale musíš to udělat tak, aby na něj tchýně nesáhla :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To slyším poprver :lol: :lol:
Jako vážně, kupovat kocarek na zacatku druheho trimestru je celkem odvážné. Už proto, ze do konce těhotenství může objevit nejaky jiný, který se jí bude líbit více nebo lépe vyhovovat jejím požadavkům..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
13.3.18 21:03
@Jana206 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To slyším poprver :lol: :lol:
Jako vážně, kupovat kocarek na zacatku druheho trimestru je celkem odvážné. Už proto, ze do konce těhotenství může objevit nejaky jiný, který se jí bude líbit více nebo lépe vyhovovat jejím požadavkům..v

Tak treba muj vybrany kocarek/set v roce 2003 byl na objednani a dodaci lhuta 8 tydnu, tenkrat to byla novinka od Quinny. Na druhe dite v roce 2008 to same na vybranou barvu Mutsy kocarku…takze jsem fakt po velkém UTZ ve 20 tt kocarek objednavala…a dorazil jen tak tak a to jsem jeste dva tydny prenasela, rodit o mesic driv tak nevim… ;)

• Citovat
  • Upravit
8288
13.3.18 21:20
@Bábrdl píše:
Ona nevyrábí žádnou hračku na kterou by měla přednostní právo, nebude to dítě vlastnit, porodí novou lidskou bytost. Člověka, který přijde na tenhle svět sice z její frndy, ale nebude to její vlastnictví. Bude to úplně nový človíček, který okolo sebe bude mít svou vlastní síť vztahů. Ona bude jeho matka, přítel bude jeho otec, tchyně bude jeho babička, bude mít zřejmě i strýce, tety..

I před zákonem má dítě právo na své prarodiče :nevim: Úplně stejné na ty, jejichž dcera ho nosila, i na ty, jejichž syn dodal jen sperma.

Dítě není výrobek, nedá se ukládat „za zásluhy“, je to nový člověk.

Pokud chce něco, co může vlastnit

lepnu to na tebe, i když s něčím souhlasím. Já bych zase argumentovla těma hormonama. Podle mě je to docela normální přehnaná bláznivá reakce poprvé těhotné ženy, nesoudné a hádavé. Já si to pamatuji dobře, bylo to celkem nedávno a byla jsem stejná. Hádavá, vše mi vadilo, nejvíce na tchýni a chlapovi. Něco bylo opodstatněné, ale něco byly samozřejmě kraviny. Ale náhled jsem na to měla až po roce. Byla jsem úzkostná (ale důvod tam byl). A oni to docela nedávali byla krize i díky tomuto, ale nejen. Teď už v babičce vidím obrovský přínos pro synka, tatínek je rád, že všichni dobře vycházíme. Podle mě to přejde, jednou bude maminka ráda i za tchýni. Tchýně rozhodně není cizí člověk. Já ji tedy za nejbližší rodinu považuji, tak doufám, že se to u zakladatelky taky vylepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33708
13.3.18 21:23
@tininas píše:
Ahoj Helčo, vycházím z Tvého souvětí: rodiče znám 2 roky, ale pro mě jsou to v podstatě cizí lidé.

Takže osobně si myslím, že budoucí prarodiče to vnímají podobně a snaží se k Tobě najít cestu a lépe Tě poznat. Hlavně tedy maminka, protože nejspíš sama cítí, že ji 2× nemusíš. :)

Berou to pravděpodobně symbolicky. Když budou při nákupu kočárku, rodina se více stmelí. Přece jen čekáš jejich vnouče.

Zkus ukázat dobrou vůli. Buď milá, poděkuj za kočárek (přece jen platí :) ) a pozvěte je třeba za to na kávu. Uvidíš, že budou všichni rádi. A třeba ledy roztají a najdete společnou řeč.

Samozřejmě pokud by se prarodiče v budoucnu snažili až příliš míchat do Tvého a přítelova soukromí, tak bych ses měla zachovat rázněji. Ale v tomto případě, tzn. nákup a zaplacení kočárku, bych dala prarodičům šanci.

Krásně řečeno, s citem a pochopením.
Do puntíku souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.3.18 07:27

@Helča4 bože.. děláš z komára velblouda.. vybráno máš, oni s tím nemají problém, tak o co jde? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.3.18 07:37

Mi teda nejsme v rodině na takovou " intimitu " zvyklý ( naštěstí ani já ani manžel ), takže jsme rádi na ( pro nás ) normální rodiče. Jako sorry, chápu těšení se na vnouče, chápu kdyby už teď babi s dědou chodili a nakupovali hory " nepotřebných " věcí, ale tahle se vtírat mi přijde blbý..tchýně chce kočárek vidět? no tak ho uvidí až ho přivezem domů ne? Mě spíše připadá že ji chce od koupě odradit, případně jí ho pomluvit předem, protože jinak přítomnost fakt nechápu ( když už jim ho třeba ukázali i na netu a tak ) Přece jen je to první těhotenství ženy a chápu že nechce mít u každého prdu tchýni ( ještě aby se jim narvala na všechny ultrazvuky, prohlídky a chtěla být při porodu..bože chraň.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
5100
14.3.18 07:54

@smurfka já bych si to jako tchýně nikdy nedovolila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.3.18 07:58
@Marcam píše:
Stojím si za svým, nechtěla bych kupovat kočárek s tchánovci za zády. Je to přece vzpomínka na celý život. Chtějí-li přispět at přispějí, ale doma. Zakladatelka si to asi chtěla s manželem užít ve dvou. Já jako tchýně bych se nikam necpala, připadá mi to drzé. :nevim:

tohle má asi opravdu každý jinak. Pro mě to byl nákup jako jakýkoliv jiný

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová