Litoměřicko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
156
2.4.06 17:16

Ahoj
Dneska je fakt náhderně co? Dneska jsem byla s Barčou na procházce. Udělali jsme tři kilometry a pěkně mě bolí nohy. Přitom jsem zvykla chodit. No to bude jarní unava :D … hihi… Jak bylo na obědě?? taky bych šla k někomu na obídek.. Já vařila játrovou omáčku s rýží. Jakej jsi měla porod? a kde jsi rodila?? A kolik měli tvé dětičky?
Andrýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
2.4.06 18:21

Ahoj,
já rodila v Roudnici. Míry dětí -Honzik 3.310g 50cm, Hanička 3.500g 50cm, Davídek 3.580g 50cm. Porod byl v poho a celkem rychlej, za 3,5hod byl venku. Měl omotanej pupečník kolem krku, tak byl takovej šedo-modrej, ale za pár minut už měl hezkou barvičku. A jak si na tom byla ty?
 ahoj

http://www.gify.nou.cz/…ry/dite8.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
2.4.06 19:46

ahoj
já se z toho zvencnu. napsala jsem dlouhej dopis a dala odeslat a pak to spadlo a najednou server nelze najít a dopis v háji. no nevadí. napíšu to znova. 8) Barča před chvili usla. My jsme rodili v Roudnici. Píšu my, protože přítel to odrodil se mnou. všechnu bolest cítil i on. Přijeli jsme tam ve 4 ráno a kolem šesté sedmé jsem měla kontrakce tak silé, že jsem tam křičela bolestí, protože se to nedalo vydržet, myslela jsem že umřu. Já totiž byla podle řečí ostatních na porod tak nějak připravená, jenomže mi nikdo neřekl, že bolejí ty kontrakce. Myslela jsem že bolí přímo ten samotný porod na té koze. Mě bolí i injekce u doktora natož kontrakce. Jsem takovej slaboch :cry: . Dostala jsem klistýr a byla uplně vyprázněná, oholená jsem byla už z domova tak to bylo v poho. Jenomže jsem tam i zvracela jak mi bylo špatně, myslela jsem že nesmím ani pít, tak jsem byla dehydrováná. Rodily jsme 9hodin. Barča měla 52cm a 3,5kila a narodila se za pět minut dvanáct. Taky doslova, protože to bylo na poslední chvíli. Když už konečně jsem byla na koze že budu rodit, tak jsem byla tak slabá a vyčerpaná že jsem to už nezvládala. usínala jsem. Taky jsem celých 9 hodin krvácela, tak jsem ztratila dost krve. Při každé kontrakci jsem na koze tlačila, ale vůbec nic se nedělo. Sestřička mi měřila přes bříško tep miminka a pak mi řekla že se tam miminku už moc nelíbí. to už jsem začla mít starost o mimi a řikala jsem že to nezvládnu at mi to vemou tím císařským řezem, ale oni mi řekli že to už nejde, že je hlavička na cestě. Bála jsem se že mi mimi snad (umře) že to prostě nezvládnu. bylo to fakt děsivý. (teda aspoN pro mě). taky když už hlavička byla na cestě, tak jsem přestala mít kontrakce a nemohla jsem tlačit. dostala jsem kapačku. asi na zvýšení kontrakcí. nevím. tak jsem jí tu hlavičku skřípla a když mi jí ukazali, tak vypadala jak lebkoun. byla jsem děsně štastná že jsem to zvládla. hlavně když sestřička očištovala malou tak malá zabrečela, a já si teprve v tom okamžiku uvědomila, že jsem máma. bylo to fakt super. to je zas román. baví tě to číst :lol: .. Na porodnici si nemůžu stěžovat vůbec. Byli tam na mě i na Jirku všichni moc hodní. až na vyjímku. jedna děsná uklizečka, mela porad nějaký pindy. tak jsme byli nad věcí. co taky jiného. chovala se tam jako by jí to tam patřilo, jako by byla doktorka. no každej je nějakej. :wink: Rodil mě černoušek. byl taky moc hodnej. a trpělivej. Ještě dva měsíce po porodu se mi téměř ob den vracely ty špatné vzpomínky na ty bolesti při porodu a kontrakcích. No dnes už je to v pohodě. těšíme se na další. ptala jsem se přítele, jestli když si zažil tohle se mnou, jestli chce být u dalšího porodu a řekl že jo. tak to mam radost. no uvidíme jak se rozhodne až budu mít před dalším porodem. třeba si to rozmyslí. :P

Andrýsek :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
3.4.06 10:46

Ahoj Andreo,
tak já bolest celkem snášim( teda kromě bolesti zubu, u zubaře jsem totálně v pr…), takže ty kontrakce vydejchám cejkem v pohodě, ale těch posledních 30-40 minut, po píchnutí plodovky, to je fakt šílený. Ty neskutečný bolesti ještě jakžtakž vydejchám, ale ta šílená potřeba tlačit a to jejich ještě nemůžete, to je k nevydržení. To jejich vyhrožování, že když budu tlačit dřív než mám, tak se roztrhnu, mě v tu chvíli vůbec nezajímá. I přes vyhrožování jsem 3krát zatlačila a Davča byl venku a bez střihnutí a doktor přišel už k hotovýmu. Ač se mi těch 40minut zdálo strašně dlouhejch, tak po porodu mi došlo, že to vlastně bylo docela rychlí. Ale to slovo „netlačit“ mě vždycky dohání k šílenství. No zkus zastavit ho…, když je napůl venku, taky to nejde.
S Roudnicí jsem byla taky spokojená a na tu božskou uklízečku si moc dobře pamatuju.
Druhej porod byl o polovinu kratší, takže věř, že příště bude líp. Za jak dlouho máte v plánu další mimčo?
Zatím ahoj

http://www.gify.nou.cz/…bory/127.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
4.4.06 16:15

Ahoj
My máme v plánu další tak za tři čtyři roky. Vy jste to měli tak za sebou náhodou nebo jste chtěli hned další? Já se hlavně bála, že po 6ti nědělí až budu moct, že hned otěhotnim. No pryč bych to nedala to určitě ne, ale Barču bych si neužila a nemohla bych se jí plně věnovat. Těhotenství jsem měla docela nepěkný. Jsem nerváček. :D . Takže ta představa… no nevim. ale určitě už by to bylo lepší. Mě taky řikali v porodnici netlačte. Já tlačila téměř každou kontrakci. Asi po každé půl hodině nebo hodině tam přišel doktor, a říkal mi: netlačit. netlačit. prodýchávat. a odešel. a já zas řvala a tlačila. Snažila sem se to prodýchávat, ale nešlo to. Barča nějak zlobí. poslední dva dny. nějak nechce přes den vůbec spát. usne na chvilku a pak se vzbudí a chce se mazlit. já vždycky když něco řeknu nahlas tak jako zákon schválnosti se to obrátí. ale ještě to jde. co malej? už má zoubky? Znáš někoho z Hoštky? nechces přejít na SZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
4.4.06 17:52

Ahoj,
my jsme chtěli 2 děti rychle za sebou a další bylo v plánu za 4 roky, jenomže jsem si zapoměla vzít prášek a bylo zaděláno. Zoubky Davčovi zatím nelezou a poslední dobou taky pěkně zlobí. Už spal celou noc a od tý doby co se změnil čas, se budí 3krát za noc. Přes den spí docela dobře. Dopoledne spí 30-40 min, v poledne 1hod a odpoledne 2,5hod, ale jak je vzhůru, tak vyžaduje pořád pozornost, hračky ho neberou, tak mám docela problém ho zabavit. Dneska se mi to ale povedlo, nafoukla jsem mu igeliták a vydržel s ním šustit 20min, to byl úspěch.
V Hoštce mám kamarádku Janu Greplovou, takže znám vlastně všechny ty její příbuzný. A v porodnici jsem se potkala s Blankou Šinfeltovou jestli ji znáš.
Já musim letět malej už kvičí, tak zatim ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
5.4.06 10:06

Ahoj Hani
Jéééééé to je Davídek??? Ten je skvělej. Krásnej!! Jen mě pořád neprovokuj s těma obrázkama a fotečkama. Já totiž nevim jak to tam vkládáš. Zkusím se pošťourat v PC. No Blanku znám, má malého Vráťulu. Je taky bezva. Blanka je jedna z mála hodných holek tady v Hoštce. A tu Janu Greplovou tu asi neznám,. Nebydlí vedle kostelíka? Že by měla dvě děti? Jen ta mě napadá. No a proč jsi vlastně přestala kojit? Mě se už moc mléka nedělá. A nalévá se mi jen jedno prso. jen to levé. To pravé jen trochu. Takže v noci ležím jen na levém boku a Barča pije jen z jednoho. K ránu se převalím na pravobok a dám ji trochu z pravého a za chvilku lahvičku. Taky mi dělá to, že pije a pouští se prsa. A zas otočí hlavičku a pije a zas otočí hlavičku a pustí se a nepije. Takhle jí to baví dělat třeba tak desetkrát, ale to už zas neba mě. Tak kojení ukončíme. Napadlo mě třeba, jestli už asi taky nebudu končit s kojením. No a po kojení mi teda přes den tři hodiny nevydrží ani náhodou. Po Bebě jo. Pošli fotku i Honzika a Haničky jestli máš.

Andrýsek 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
5.4.06 12:29

Ahoj Andreo,
měla jsem v plánu kojit zase co nejdýl, jenomže se mi udělal v pravém prsu zánět a přestalo se mi v něm dělat mlíko, takže jsem musela začít dokrmovat, to jedno mu nestačilo. To bylo 3týdny po porodu, pak jsem ještě kojila s dokrmováním 2měsíce a potom se mi přestalo mlíko dělat úplně. Docela mě to štvalo, ty peníze co vrazim do sunaru jsem mohla ušetřit, no co se dá dělat. Haničku jsem kojila 6měsíců a ten poslední měsíc už to bylo krutý. V 5měsících jí vylezly zuby a šíleně mě kousala, tak jsem to vzdala. U Honzika se mi přestalo mlíko dělat po 3měsících, hned potom co jsem to dostala. Asi mi není přáno kojit dlouho.
Dneska se Davídek v noci pořád budil, to byla hrůza, ráno jsem si připadala jak chodící mrtvola. On totiž začal ze spaní cestovat v postýlce a jak se někde zasek v rohu, tak se probral a začal brečet, fakt hrůza.To jsem zvědavá kdy ho to přejde.
Ta Jana bydlí u mámy hned v tý první ulici u zastávky a má 5 kluků.

Haničky fotku pošlu až najdu kam je Honza dal.
Zatim ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
7.4.06 21:26

Ahoj.
Znám. Ale raději bych tvrdila opak. Jestli ti to nevadí, ráda bych na toto téma „M“ dále nemluvila. Píšu si s tebou ráda. Tu Janu tedy znám od vidění. No musím říct že jsem nevěděla že má pět kluků. To musím teda dát klobouk dolů. Protože pět dětí to je co říct. Že na to má nervy. No nevím kolik dětí budem mít my :P . Minule jsem koukala na pořad to „Manželské ETUDY po 20ti letech“. A byla tam taky rodina s pěti dětmi a jejich matka skončila v Bohnicích. Nevydržela s nervy. Ale manžel jí z toho dostal. Ale taky tam v tom pořadu brečel. A to je co říct. Chlapy moc nebrečí. :wink: Včera jsem byla s Bárou na kalmetizaci. Konečně nás uznali zdravé. Třikrát jí to mačkali :( :( :( au au. Brečela. ale včera už jsme byli dobrý. A dneska jsme konečně šli na očkování do Štětí. Dostala na lžičku proti obrně a pak do jednoho stehýnka a pak do druhýho. Brečela ale ne dlouho. A přes den dnes byla neklidná. Teda v kočárku spinkala, ale když se vzbudila, tak jako by jí to bolelo tak vždycky začla brečet bolestí. Buď to si na to jen vzpoměla, že to bolelo, nebo jí to opravdu bolí. Ale asi jí to bolí. Jeli jsme s Jirkou a se psama do Stračí do lesa. Je tam moc FAJN. :P :P .. Zítra dáme hlídat do Štětí babičce a jedeme do Tupadel na kole. Přes les. Poprvé letos na kole. Jsem zvědavá. Dneska jsem celý den jen kojila. Třeba se vrátim ke kojení. Zkusim to. A jak válčíte doma vy? Tři děti, to musíš být pořád v jednom kole co? :lol: Tohle dítko je taky moc pěkný. Teda ty máš rodinku. Taky chcemě mít víc dětí. :P Jo a jak tam dáváš ty fotečky?

Zatim ahojdy Andrýsek 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
7.4.06 22:00

Ahoj,
ty manželský etudy jsem sledovala taky. Těch 5dětí se dá zvládnout celkem v pohodě, teda do tý doby než se dostaví puberta, pak jsou samozřejmně na zabití. U ní spíš nechápu, že má nervy na manžela, já bych to teda nevydržela.
My jedeme na kalmetizaci v pondělí, tak doufám,že už to bude dobrý.Davčovi to mačkali 4krát a pokaždý u toho brečí víc a víc, tak budu taky ráda když už nás uznaj za zdraví a dovolej konečně očkování.
Kolik máte psů? Já bych chtěla taky, ale ne do bytovky.
Děti mi poslední dobou dávaj zabrat, ale to je tou dlouhou zimou. Ted už je hezky, tak můžeme trávit víc času venku a tak se vylítaj a doma už tolik nezloběj. Ale i u třech dětí mám čas i na sebe, takže to tak hrozný neni.
K těm fotkám: zkopíruješ si fotku, pak klikneš na Img(tady na hoře), vložíš fotku a zase klikneš na Img a v náhledu si zkontroluješ jestli se ti zobrazí.
Tak zatím ahoj.
 http://www.gify.nou.cz/…bory/107.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
8.4.06 21:56

Ahojdy
Tak vy máte taky ještě nemocný ramínko.? teda my už ne ale měli jsme to dlouho. A v pátek hned očkování do stehýnek. ta brečela. Ale spíš to prospala, říkala doktorka, že to buďto prospí nebo probrečí. Že může mít večer horečku. No a naštěstí byla dobrá. Večer usnula a vzbudila se až v půl 6 ráno. to jsem se prospala :P . Tak dnes jsem taky jen kojila. Najezdili jsme 19 kiláků po lese a já se bála že třeba ztratím mlíko, ale bylo to v pohodě. Tak aspoň ušetřím penízky za mlíko. Jo ta fotka mi tam nejde. když jí zkopíruju a chci ji tedy tady vložit, tak to nejde. když kliknu na to Img tak se mi to Vložit zobrazí šedivě, zakže to nemůžu použít. Sakryš. :cry: .. Jo máme doma dva pejsky. Malou takovou kříženečku s maltézáčkem (bílou) a taky ještě dogu (černou). Jsou to mazlíčci, akorát ta doga děsně slintá :x :P . No jo no. :P :P :P
zatím papa Andrýsek 8)

PS: přeji ti aby už byl Dáda zdravej :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
9.4.06 15:17

Ahoj,
k jaký chodíš doktorce? My ke Cvilinkové. Honzik i Hanička zvládali taky očkování v pohodě a bez horeček, tak jsem zvědavá na Davídka.
Už tři noci se Davča budí jenom jednou na jídlo, tak doufám, že mu to vydrží. Asi deset dní spal v noci strašně, to se budil šestkrát za noc, brala jsem si ho i do postele abych se vyspala a ráno jsem byla jak mrtvola.
Jestli Barunce stačí jenom to tvoje mlíko, tak jí nic jinýho nedávej, co já bych za to dala kdybych mohla kojit.
Tak tu fotku zkus dát do fotoalba mezi miminka a napiš jestli se ti to povedlo a já tam juknu.
Zatím ahoj.
 http://www.gify.nou.cz/…bory/130.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
9.4.06 16:13

Ahoj Hani
No jo ale kde to fotoalbum najdu? Tady na Emiminu? Tak já ho zkusim najít a pak se juknes jo? Zrovna si dávám zmrzlinovej a ovocnej pohárek. Ale zjistila jsem že ten pomeranč je dost kyselej. :x :x . Tak to ale neva. Dneska je tam dost hnusně. Ještě že neprší. Děláme si dvoreček. Dnes Jiřík vyoral půdu a zítra za:,–(íme semínka na travičku. Barunka teď spí na dvorku tak se jdu juknout jestli ještě spí.

Zatim ahojdy Andrýsek 8)

PS: Hani tak to je v té fotogalerii. mezi Zimňátkama 2005/2006

Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
9.4.06 17:21

Ahoj,
tak máte taky hezkou holčičku a je hezky oplácaná, ten náš mi proti Barunce připadá jako střízlík. Kolik váží ted?
 http://www.gify.nou.cz/…ubory/21.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
9.4.06 20:24

ahojdy
No Barča měla v pátek 6700. :P .. Ale myslím že tak vylítla po ty Bebě. Tak když teď kojim, tak nebude snad tak přibírat. Ale mě to vůůůůůůbec neva. je pěkná. Miminka prý mají být tlustý :D . Jo chodíme ke Karbanovi. Naštěstí. Chtěla jsem jít ke Cvilinkový, protože jsem tam chodila i já, ale bylo mi to vymluveno. Prý Cvilinková dává na všechno hned antibiotika. Ale byl mi doporučen Karban, že je prý moc hodný na děti. Opravdu jsem byla příjemně překvapená.

Andrýsek 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová