Mám se vdát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30084
2.6.15 11:36
@suricata píše: žádal jsi někdy ženu o ruku? nechtěl jsi ji ohromit? nechápu z čeho máš osypky :nevim:

Ano žádal a úspěšně.. A né, nechtěl jsem ji ohromit. Chtěl jsem aby byla moje žena.. Bez nějakejch velkejch gest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30084
2.6.15 11:39
@zrcadlo píše:
No právě mi přijde, že zakladatelka ano, když je podle ní jasný nesmysl, aby se chlap na přípravách nepodílel. Podle mě je důležitější, že ji chce jako manželku, než svatba samotná. On to možná nešťastně řekl, ale po deseti letech a se třema dětma snad žádné divadlo hrát nikdo nemusí, znají se dost. Třeba se ten chlap jen bojí těch situací, kdy bude muset rozhodovat kolik kilo svatebních koláčků koupit, a v momentě, kdy řekne „je mi to jedno“, přijde příval výčitek, že mu na té svatbě vůbec nezáleží. Já znám dost ženských, kterým příprava svatby vymyla mozek a chovaly se úplně iracionálně, i když jinak jsou normální a fajn. A ve většině případů je za tím to, že se dělá svatba pro ostatní, nevěsty cítí tlak a zodpovědnost, aby všichni byli spokojení a všechno se jim líbilo, a úplně zapomenou, že spokojení by měli být hlavně ti dva.

Tak po deseti letech a těch dětech snad nebude ženská vyšilovat kvůli koláčkům.. To je sranda… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
2.6.15 11:43
@Honza 12 píše:
Tak po deseti letech a těch dětech snad nebude ženská vyšilovat kvůli koláčkům.. To je sranda… :mrgreen:

Asi tak. Já tomu pořád totiž nerozumím. Pokud je pro mě svatba důležitá (pro mě ano, to není třeba nikterak rozebírat nebo zpochybňovat, prostě to tak mám nastavené), tak prostě beru tradiční pořadí první svatba, pak dítě. Mám-li dva kousky nasekané a třetí na cestě, tak hrát si na to, zda poklekl a tvářil se nadšeně, to je trošku zvláštní. A pak si sezvat 50 lidí, navléci se do šlehačky a nasadit si na hlavu věneček se závojem? Kdybych už to takhle nechala zajít, tak prostě svatba se svědky v civilu, pak oběd a je to. Myslím si, že v této situaci je to akt naprosto adekvátní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
2.6.15 11:44

@zrcadlo no to máš pravdu, že to některé nevěsty hrotí, myslím, že je normální, že nevěsta zařizuje svatbu a to všechno okolo, ale chlap by se od toho neměl zcela distancovat, myslím, že to zakladatelku mrzí, totální nezájem, kdyby jasně řekl, že ji chce, ale že se na přípravách bude podílet spíše pasivně, tak jsou do půl roku svoji :mrgreen:
@Honza 12 tak jsem ráda, že se shodneme, je jedno, jak se ti dva vemou, když se na tom domluví a oběma to vyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16172
2.6.15 11:46
@Honza 12 píše:
Tak po deseti letech a těch dětech snad nebude ženská vyšilovat kvůli koláčkům.. To je sranda… :mrgreen:

No právě, já myslím, že pokud by zakladatelka reagovala slovy " A co chceš zařizovat? Papíry a prstýnky spolu snad zvládnem, a nějakou menší garden party snad taky.", tak by se chlap v té potřebné míře do příprav i zapojil (něco vyzvednout apod.). Ale oni podle mě po těch deseti letech netuší, jakou svatbu ten druhý očekává, ať si to otevřeně řeknou, a snad bude po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
2.6.15 11:49

Tak já osobně tohle moc nechápu, žít spolu 10let, pořídit si 3děti a pak až uvažovat o svatbě-no každého věc.
Jinak můj chlap se taky v přípravách nijak neangažoval a mě to bylo nějak jedno, pomohla mi mamka s tchýní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
2.6.15 12:06

Ty jo, tak to koukám, můj manžel se teda na přípravách podílel a myslela jsem, že je to normální :-) Několikrát jsem udělala předvýběr, např. pět možných fotografů, a na něm bylo společně se mnou vybrat toho definitivního. Kytky a šaty nechal na mě, auta a řidiče zase řešil on. Zbytek oba. Ono to ženy baví asi trochu víc, ale takový zasedací pořádek je otrava snad pro každého, tak proč to neudělat společnými silami. A do teď říká, že svatba byla nejhezčí den v jeho životě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30084
2.6.15 12:10
@zrcadlo píše:
No právě, já myslím, že pokud by zakladatelka reagovala slovy " A co chceš zařizovat? Papíry a prstýnky spolu snad zvládnem, a nějakou menší garden party snad taky.", tak by se chlap v té potřebné míře do příprav i zapojil (něco vyzvednout apod.). Ale oni podle mě po těch deseti letech netuší, jakou svatbu ten druhý očekává, ať si to otevřeně řeknou, a snad bude po problému.

Hele tak prostě ten chlap k tomu přistupuje tak nějak normálně. S tím, že třeba ví, že ona chce svatbu a jemu je to šumák. Protože jsou rodina a všechno funguje. On by vůbec netruchlil, kdyby se nikdy nevzali.. Taky nakonec k čemu.. Když už jsou tam kde jsou. Ale nerozmlouvá jí to. Když to chce tak ať si to nachystá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
2.6.15 12:14
@Honza 12 píše:
Hele tak prostě ten chlap k tomu přistupuje tak nějak normálně. S tím, že třeba ví, že ona chce svatbu a jemu je to šumák. Protože jsou rodina a všechno funguje. On by vůbec netruchlil, kdyby se nikdy nevzali.. Taky nakonec k čemu.. Když už jsou tam kde jsou. Ale nerozmlouvá jí to. Když to chce tak ať si to nachystá.

Taky mi to tak připadá, že je mu naprosto na salámu, jestli bude svatba nebo ne. Pokud to ona chce, tak ať si to zařídí, stejně je to důležitý den jen pro nevěstu a její matku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
2.6.15 17:19

@zrcadlo :mrgreen: tak nějak obdobně. Mě žádal asi 4×, 4× jsem souhlasila, mám doma 4 prstýnky :mrgreen: Naposledy to bylo větou, tak si vyber červen, červenec nebo srpen. :mrgreen:
Poslední zásnubní prstýnek, jsem dostala až po tom co jsme měli doma snubáky :lol:
Svatba byla maličká, podle nás, rozlobili jsme si půl rodiny, ale my dva jsme si svatbu užili.

a kdybych měla brát slovíčko od slovíčka vážně, tak nevím :mrgreen:

Pač po druhém požádání kdy ušel se další rok, řekl: tak do roka a do dne od zasnoubení jsme to nestihli, ale až vyjezdíš nějaká kila na kole, tak už to bude na ostro.

Jo bral si mě s + 5kg a já jeho s +10kg :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
2.6.15 17:26
@Anonymní píše:
Ahojte, mám takové dilema…Jsme s přítelem už deset let, máme dvě děti a čekáme třetí, jenže pořád s ním nejsem vdaná. Dlouho se totiž ženit nechtěl a když se narodili děti, tak přišel s tím, že teda si mne vezme, ale ať nečekám, že se bude kolem svatby o něco starat, že vše musím vyřídit sama, což je jasný nesmysl…Takže jsem nakonec od svatby odstoupila a nechala to být, pač můj názor je, že pokud Vás chlap chce, tak se taky snaží a on byl opravdu laxní a k ničemu se neměl. Jenže teď, když čekáme třetí, tak si říkám, že by bylo fajn se už vzít. Myslela jsem, že přítel už dostal rozum a ejhle…zase přišel se stejnou písničkou…Ano, vezme si mne, ale mám se o vše postarat. Holky, co by jste dělaly na mém místě? Jde mi tady hlavně o děti, už dávno jsem chtěla, ať máme všichni stejné příjmení a jsme rodinka, ale takhle…nechci být ta, která uhnala chlapa za každou cenu, jsem zoufalá…

Já Ti nevím. My tedy s mužem zařizovali svatbu hodně společně, nenechal zařizování jenom na mě. Vzít si mě opravdu chtěl, na hromádce žít nechtěl, já take ne, takže jsme šli i do zařizování společně. Některé věci jsem ale samozřejmě dělala sama nebo s kamarádkou, třeba moje šaty, že :).

• Citovat
  • Upravit
66815
2.6.15 17:31

@Menora jenže zakladatelka na hromádce žije 10 let, jejímu partnerovi to evidentně nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
2.6.15 17:34

@matkabagristy
Však v tom vidím, že bude problém, nemá zájem, takže si ji sice vezme, když už tedy mají děti a jsou spolu tak dlouho, ale kdyby to bylo na něm, nejspíš by se neoženil nikdy, proto ani nemá důvod něco dělat.

• Citovat
  • Upravit
66815
2.6.15 17:35
@Menora píše:
@matkabagristy
Však v tom vidím, že bude problém, nemá zájem, takže si ji sice vezme, když už tedy mají děti a jsou spolu tak dlouho, ale kdyby to bylo na něm, nejspíš by se neoženil nikdy, proto ani nemá důvod něco dělat.

Teď jsi to vystihla. Každý to má takové, jaké si to udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2800
2.6.15 19:48

Reakce na starou diskuzi.. :oops:

Příspěvek upraven 03.06.15 v 12:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...