Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, já chápu že situace není lehká. Tvůj příspěvěk jsem dala přečíst manželovi abych znala i jeho názor. Byl stejný jako ten můj. Poslat manžela na míle daleko. Pokud má váš vztah trhliny, stejně to potrat nevyřeší a manželství nezachrání. Pokud totiž bude chtít, stejně odejde.
Tak ti držíme oba palce!!
@araw píše:
Jak to víš? Jak víš, že se maj opravdu tak dobře? Ona taky žena nemusí vědět všechno. Chlapovi může hrozit výpověď a nechce ji to říct. A ano, on má taky svoje právo. Ano, má právo říci svůj názor, že ho nechce. proč by nemohl? Ženksá jak vidno má taky právo volby, tak on taky! „to“ dítě ještě není dítě, ne, teď nemá žádná práva. Je to shluk buněk. Já neříkám že má jít na potrat, ale nelíbí se mi, jak se tu na něj nadává a pod. On má prostě nárok na svůj názor, stejně jako ona. Kdyby chtěla ona na potrat a on byl proti, byl by to zmetek, kterej ženě brání v kariéře a pod. Chudáci chlapi, fakt. Měl to s ní probrat, ale nikdo z nás u toho nebyl, takže nevíme, co tomu předcházelo. Nějak si nemyslím, že má tolik bab právo mu to nadávatNejde o kroužky, ale jsou lidé, co prostě přemýšlí, zda budou mít na to, aby mohli dát všem dětem odpovídající vzdělání atd. Jinak po velké krizi, kdy to teprve odpadá se mu prostě moc nedivím. Ale na emiminu je to normální, jen žena má právo se rozhodnout, chlap má držet pusu a krok a v případě, že si žena dítě nechá, tak platit. Když ho žena nechce, má být zticha, protože on není těhotný a nebude rodit. No nic, tohle mě pekelně štve. On má prostě právo říci svůj názor, jako i ona. Ani jeden z nich není proto zavrženíhodný
Přesně tak! On má taky právo říct názor a nějak se k tomu vyjádřit. Nebo je snad jediné správné dítě si nechat a chlapa, který se na to je jedno proč necítí dalších x let sdírat finančně, uzurpovat svoje rozhodnutí, i byt|ˇten chlap to tak NECHTĚL, v podstatě tím ničit život i těm dětem, který za problémy rodičú, no ted ten název chci dát do závorky nemohou? Ženský probudte se! Zrozením dítěte to nekončí, ale teprv začíná
![]()
@berry4 Ale vždyť se to tu zdůrazňuje pořád - právo nesouhlasit samozřejmě má, ale může to říci normálně, ne prásknutím dveří a trucováním mimo domov. Navíc, psychické a fyzické následky si ponese ve většině případů jen žena (naštěstí ne vždy, i citlivých chlapů je dost, přestože úplně vcítit se do toho nemohou).
@Tiger-lily Počkej, tohle neberu, když s ní měl sex, neznamená to hned, že chtěl další dítě.
Není to tento případ, ale čistě teoreticky, budu chlap a budu mít sex s XY, která chce dítě, bude tvrdit, že bere antiko a bum, antikoncepce jako na potvoru „selže“. A kde je chlap? V prd..i a může se stavět třeba na hlavu. Když se ženská rozhodne, bude minimálně platit jako mourovatej. ![]()
@Tiger-lily píše:
@arawNedal ten chlap náhodou najevo svůj názor tím, že s ní měl sex?
Měli sex, s kondomeme. 99% spolehlivosti.
Holky fakt nevíme jak to tam probíhalo, se zakladatelkou mlátí hormony, taky si něco může brát osobněji, něco ji vyzní jinak, chlap se cítí třebas podvedenej… Je to těžký, rozhodnout se musí zakladatelka, ale prostě její muž má právo na to říci, že dítě nechce. protože na něj nemaj. On táhne rodinu, zakladatelka má jen rodičák. U dalšího asi max 6.100, tříletej… Pokud nepracovala. Je to fakt těžký, ale nikdo než oni nevědí, ajk to je. Kdyby s ní spal a dával si pozor, tak to je jiná, to by byl imbecil, ale takhle ![]()
@Litta co je to normálně? Na co ženská pod vlivem hormonální smrště slyší
Myslím si, že v tu chvíli těm chlapům bohužel nic jiného nezbývá.
@berry4 Občas mi to tak připadá. Že je prostě vždy pravda jen na straně ženy a chlap se prostě „musí“ přizpůsobit a nikoho nezajímá, jestli se na to cítí, jestli na to má a jestli s dotyčnou vůbec dítě chce. ![]()
@araw Jasně, nevíme všechno. Ale tak se tu nemá ptát. Možnost vyzpovídat toho chlapa nemáme. Třeba je to chudák a zakladatelka vypočítavá mrcha a třeba to dítě má se sousedem nebo s mimozemšťanem, ale to jsou ještě větší spekulace než říct svůj názor na základě její kusé výpovědi.
@Litta Nesrovnávej partnerku a prostitutku. Prostitutce zákazník platí i za určité riziko, jako je nějaká nemoc nebo nechtěné těhotenství, s čímž se prostitutka musí vypořádat sama. A opravdu si myslím, že pokud to není puberťák, který si na zkoušku vrznul, tak opravdu si musí být vědom, že když s ní spí, může být těhotná.
@berry4 No nevim, mně z toho co tu je napsáno vyznělo, že řekl NE, dáš TO pryč, hodil na stůl prachy na potrat, dva dny se prakticky neukázal, na nabídky diskuse nereaguje a ještě neváhá tahat ženskou na pivo, zřejmě jen proto, aby mohl zdůraznit, že si to přece stejně nechá vzít, protože on tak rozhodl.
Kdyby se mnou takto jednal můj muž, tak si teda nebudu myslet, že se jen bojí, že to finančně nezvládneme, ale záleží mu na mně a na tom, jak se třeba cítím.
Příspěvek upraven 20.04.13 v 20:39
@Litta a to je ono. Ona si sem jde vylít tu svou verzi, on to vidí jinak, pravda je někde mezi. Ale tady se řeší jen ta chudinka a odsuzuje ten háááájzl. Tak to bohužel většinou je.
Jako pokud zakladatelka stojí neústupně na tom, že ho pryč nedaj a třebas mu nedá ani prostor na to, že by o tom debatovala, tak co? Hormony těhotných dokážou být pěkně hnusné. Jako jestli se zakladatelka cítí na to, být matkou dvěma dětem, hurá do toho, ale ať počítá s tím, že na ně může být sama. I když tady to jen jede, vyhodit, odejít, opustit… Jojo, vždyť být samoživitelkou je perfektní, kdo nezkusil, nezažije… Ale samozřejmě bych nikdy nenutila do potratu, ale taky v tomto případě nevidím nějak důvod k lynčování. Jeho prezentace toho co se děje by byla jistě úplně jiná ![]()
@verulenka No vždyť je to pořád o tomtéž. Svéprávný člověk má vědět, do jakých rizik se svou činností pouští. V případě, jaký popisuješ ty, by to byl podraz od té ženy.
@Litta píše:
@berry4 No nevim, mně z toho co tu je napsáno vyznělo, že řekl NE, dáš TO pryč, hodil na stůl prachy na potrat, dva dny se prakticky neukázal, na nabídky diskuse nereaguje a ještě neváhá tahat ženskou na pivo, zřejmě jen proto, aby mohl zdůraznit, že si to přece stejně nechá vzít, protože on tak rozhodl.
Kdyby se mnou takto jednal můj muž, tak si teda nebudu myslet, že se jen bojí, že to finančně nezvládnou, ale záleží mu na mně a na tom, jak se třeba cítím.
tohle je pro tebe důkaz, že mu na tobě záleží
No sorry, ale to máš poněkud zvrácené představy o vztahu a soužití.
@berry4 No a co? Budeš ty řešit její rozchod? Jestli je taková, že sem hodí svou verzi a tím „poškodí“ manžela, tak je to její chyba a ať si sype popel na hlavu sama. Jestli se na základě deseti anonymních ženských rozhodne sebrat prvnímu dítěti tátu, nebo druhému dítěti život (nebo shluku buněk, vyberte si), za to ponese následky jen ona. Já si to vyčítat nebudu, protože reaguji na to, co mi někdo k reakcím nadhodil. ![]()