Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mamko, je mi moc líto, čím musíte projít. Nikdo nemá právo se ke své těhotené ženě takto chovat a doufám, že nadšené zastánkyně práv vašeho „muže“ už budou zticha. Moc vám držím pěsti a věřte mi, že na vás myslím od chvíle, co jsem tuhle diskuzi objevila.
@frozendarkness píše:
Dobrý večer,tyto řádky se mi vůbec nepíšou lehko, ale potřebuju to všechno někde ventilovat…S manželem jsme nedávno prošli docela silnou krizí, ale ustáli jsme to, vyříkali…vše se zdálo že je ok, i milostný život se zlepšil. Vždycky jsme chtěli děti dvě, máme syna 28měsíců.
Před 14ti dny jsem měla dostat ms, mám ji přesně..ale nedostavila se. Nejdřív jsem nepropadala panice.Ale pronesla jsem tak ze srandy že jsem asi těhotná. Manžel hned zbystřil, že to si teda nenecháme…já neměla důvod ho brát vážně. Jenže ms nepřišla, testy ukázaly dvě čárky a těhu mi potvrdil i dr.Jsem v pátém týdnu. Nejdřív jsem byla samozřejmě v šoku, teď mě čekají státnice, a tak se to na mě všechno něják navalilo ale nenapadlo mě že bych dítě dala pryč. Jenže manžel je razantně proti, prostě dítě ne a nebude o tom diskutovat. Na stůl mi hodil čtyři tisíce a doslova :dej to pryč. Byla jsem v šoku, brečela jsem, prosila, vyčítila…nic…je jako šutr…doslova mě začíná vydírat, abych ho dala pryč. Stojí za mnou i tchýně, od které bych to nečekala…hodně mě podržela…Řekla jsem manželovi, že pokud mě k tomu donutí, nikdy mu to neudpustíma kdo ví jestli tím náš vztah neskončí…ani to mu nevadí…
Nevím, co mám dělat, je mi z něj špatně…Používali jsme kondom, protože ha brát nemohu. Nicméně nevím, proč by za naši chybu mělo platit to nebohé dítě..
Stalo se vám to některé taky?
Děkuji za příspěvky
Držím ti palce. Myslím, že tě ve skutečnosti nemůže donutit jít na potrat. Nemůže tě tam fyzicky proti tvé vůli odvléct, nemůže tam za tebe mluvit, že ty chceš potrat, když oni by viděli, že to tak není. Prožíváš složité období, věřím, že to zvládneš a uděláš vše podle toho, jak to cítíš a dopadne to dobře. Nenech se jím zastrašit ani ovlivnit.
@frozendarkness píše:
Já už jsem v takové fázi, že se na něj nedokážu ani podívat…a když na to přerušení půjdu, hned dám žádost o rozvod a jestli se tak neomaleně zeptá proč? tak už vážně jednu fláknu…Příjde mi, že mu snad dělá radost jakou mi působí bolest
A víš, že je možné, že mu to opravdu dělá radost? Když máš ten pocit, něco na tom bude. Snad by tě tohle mohlo nakopnout k odchodu.
@frozendarkness píše:
Situace je taková, že já jsem na zhroucení, syn to ze mě samozřejmě cítí takže je taky nervozní a plačtivý…já brečím stále, něják to nedokážu ovládnout a nejvíc mě doslova ubíjíkdyž se mě manžel zeptá proč proboha pořád brečím…
Tak jsem si přečetla nějaké tvé diskuse a říkám ti, že tvůj muž je prostě buran. Jak s tebou mluví, jak tě napadá, jak tě shazuje - hraje si s tebou jak kočka s myší. Běž od něj ať už dítětem nebo bez, jinak tě zašlape do země.
@frozendarkness To je hrozný, jak se může takhle chovat.. když máš kam jít a rodiče tě podporují tak se seber a jdi pryč od něj.. když odmítneš jít na potrat tak aby mu ještě neruplo v hlavě a něco ti neudělal ![]()
@berry4 píše:
@hanka.br. právě ten závazek k němu. Počít dítě a udělat z něj člověka je diametrálně odlišná věc.
@zikado tohle je tak časté „zaklínadlo“, kterým se tu operuje, že už je to směšné. Ten strašák, že po interupci už nemusí mít děti. Ale především MŮŽE. To riziko je úplně minimální. Já třeba žádnou takovou osobně neznám. A to není úplně malé číslo, co ji podstoupily. Na tu kozu bude muset a špárat se v ní budou, až bude rodit. Sama. Bez otce dítěte.
Já nevim holky.
Vy tady pořád jen řešíte nějaké zázraky početí, dary života apod, ale už se tady neřeší, že to dítě taky něco musí konzumovat, oblíkat se, obouvat se…Že tu je taky mladá mamina, která na to zůstane sama. Vlastně na dvě děti.
A chlap, kterej to nechce, důvody tu asi jsou pro něj dost pádné, na to, jak se chová…
Ale ve jménu zachování nenarozeného života běžme do toho stůj co stůj, ono to nějak dopadne
A ona dřív byla lepší doba na dítě? A jestli jo, kdy? Tyhle kecy, že děti taky musí něco jíst jsou fakt trapný. Dneska se lidi mají jak prasata v žitě a stejně je špatná doba! Zakladatelka si může i se dvěma dětma najít super chlapa.Ne z každé co zůstane s dítětem se stane zoufalka na okraji společnosti.
Já znám dost maminek co jsou s dítětem samy a opravdu nežebrají o prachy někde na nádraží, není to lehké, ale většina z nich si časem našla normálního chlapa- včetně mě. ![]()
A upřímně radši bych byla znova sama na koze v porodnici, něž někde na gyndě. Nemohla bych s tím žít, stačí se podívat jak se to dělá a je mi z toho na
Ještě na to jít… ![]()
@lucineeccka píše:
A ona dřív byla lepší doba na dítě? A jestli jo, kdy? Tyhle kecy, že děti taky musí něco jíst jsou fakt trapný. Dneska se lidi mají jak prasata v žitě a stejně je špatná doba! Zakladatelka si může i se dvěma dětma najít super chlapa.Ne z každé co zůstane s dítětem se stane zoufalka na okraji společnosti.
Já znám dost maminek co jsou s dítětem samy a opravdu nežebrají o prachy někde na nádraží, není to lehké, ale většina z nich si časem našla normálního chlapa- včetně mě.
A upřímně radši bych byla znova sama na koze v porodnici, něž někde na gyndě. Nemohla bych s tím žít, stačí se podívat jak se to dělá a je mi z toho naJeště na to jít…
souhlas. Jsou to hovadiny toto. Dítě jde nakrmit a obléknout za hubičku. Jen lidi jsou dneska tak zhýčkaný, že se jim do toho nechce. Taky to beru jako úplně blbý argument. Dětské sekáče na každém rohu, tam se nakoupí za pár korun hromada oblečení. A když se ženská snaží a nekupuje polotovary a normálně vaří, tak se dá i na tom jídle spousta peněz ušetřit.
Nicméně tohle není případ zakladatelky. Jak jsem pochopila, tak by pod most nemusela. Takže nevím proč se tady zase řeší, že dítě musí taky něco jíst ![]()
PS: jsem ráda, že máš chlapa ![]()
@frozendarkness píše:
Já už jsem v takové fázi, že se na něj nedokážu ani podívat…a když na to přerušení půjdu, hned dám žádost o rozvod a jestli se tak neomaleně zeptá proč? tak už vážně jednu fláknu…Příjde mi, že mu snad dělá radost jakou mi působí bolest
bič a pryč!!!
@Antonie Bolavá Souhlasím, děkuju, že jste to holky napsaly.
@Antonie Bolavá @lucineeccka vy dvě jste asi nezažily ještě, co to je nemít dítěti co do huby a z čeho zaplatit činži, že? Jinak by jste tak pitomě nepsaly. ![]()
@berry4 To ale rozhodně není případ zakladatelky. Tak byste je neměla urážet. Děkuju.
@hanka.br. …to je dnes taková hnusná materiální doba…Já jsem se od jedněch známých dozvěděla, že jsem příšerná, že plánuju víc dětí, že jim určitě nebudu moct dopřát plnohodnotné dětství a už vůbec ne dobré studium…jenže my jsme s manželem celkem podnikaví lidé(co se života i peněz týče) a navíc když bude potřeba, tak se my rodiče uskromníme, aby děti měly to, co je potřeba..(ale věřím, že to ani nebude potřeba)a zrovna dobré studium dětem určitě dopřeju…pokud budou studijně nadaní…a nebudou chtít dělat třeba řemeslo…nejvíc je úsměvné, že to jsou lidi, kde on chodí do práce, ona je na pracáku¨(nebo teda v tu dobu byla) a proto maj ve školce výhodu, že platí jen jídlo a nemusí platit školkovné… ![]()
Příspěvek upraven 21.04.13 v 21:04
@berry4 píše:
@Antonie Bolavá @lucineeccka vy dvě jste asi nezažily ještě, co to je nemít dítěti co do huby a z čeho zaplatit činži, že? Jinak by jste tak pitomě nepsaly.
Co ty víš co jsem zažila.
A pokud vím, zakladatelka opravdu hlady umírat nebude. ![]()
Nic o vašem soužití nevím, ale myslím, že on sis tebou dělá co chce a vůbec mu na tobě nezáleží. On tohle neprožívá s tebou, jak by měl protože je to i jeho problém, on tě pozoruje jako diktátor a vůbec se nebojí, že bys ho neposlechla. Zamete s tebou v každém případě. Stojí tam s rákoskou a pokud neposlechneš, bude následovat trest.