Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj, ak chceš,
ozvi sa mi cez SZ. Prežila som to isté, rada pomôžem.
Teď mi volal manžel, jestli děti můžou zůstat u něj. Ať si odpočinu. A uvařil jim oběd. Přítelkyni má do večera v práci. Takhle ohleduplnej už dlouho nebyl. Sám musí být strašně unavený.
saracenka píše:
nebreč ,pro děti je to jen nový zážitek ty to vezmi jako relax a moc ti přeji ,abysis to krásně užila ..tyhle nové tety jsou hodné jen na začátku,až jí přestane ta role bavit,tak i děti pochopí..Je mi jasné ,že ti to přišlo líto ,ale zatni zuby a jdi se pobavit a vypnout ..
sorry ale
fakt klasika
nenapadlo tě, že ani pro ní to není lehký, a že je na ty děti třeba opravdu hodná a nejen proto, že je to nějaká super nová hra?
![]()
makynah píše:
Teď mi volal manžel, jestli děti můžou zůstat u něj. Ať si odpočinu. A uvařil jim oběd. Přítelkyni má do večera v práci. Takhle ohleduplnej už dlouho nebyl. Sám musí být strašně unavený.
děti tam nech a odpočiň si..
je to jejich táta a nic zlého se jim nestane.. ty relax evidentně potřebuješ a nedivím se ti v ničem ![]()
Máš pravdu. Znám ji dlouho. Na naše je děti je opravdu hodná. A jsem ráda, že jsou děti s tátou. On je miluje. A ona jeho. A stará se o ně s láskou. Ale proto, že manžel bez dětí nemůže být. Říkala mi to. A když chce jeho, musí se snažit.
Ali88 píše:saracenka píše:sorry ale
nebreč ,pro děti je to jen nový zážitek ty to vezmi jako relax a moc ti přeji ,abysis to krásně užila ..tyhle nové tety jsou hodné jen na začátku,až jí přestane ta role bavit,tak i děti pochopí..Je mi jasné ,že ti to přišlo líto ,ale zatni zuby a jdi se pobavit a vypnout ..fakt klasika
nenapadlo tě, že ani pro ní to není lehký, a že je na ty děti třeba opravdu hodná a nejen proto, že je to nějaká super nová hra?
![]()
makynah: jestli ti po pomůže, znám to z obou stran. Nejdřív si můj manžel tři měsíce po svatbě pořídil dítě s naší společnou známou, z čehož plynula spousta absurdních situací - jako pojď se podívat na bářino dítě.. no že je i jeho se jaksi zapomněl zmínit. A kam asi mizely všechny peníze že… no skvělý.. bezva ponížení a tak dále.. no a potom jsem se zamilovala do chlapa s rozvodem na krku a on do mě a jsme spolu.. taky bezva. Vím, že některé pocity, jsou dost nepředstavitelné, dokud si je neprožiješ.
Výčitky, i když jsem za to nemohla, výčitky z toho, že mě děti mají rády, že jeho ex má malý byt, i když to tak nemuselo být a brání mu ve styku s dětmi a tak dále..
Já vím, že to není vůbec jednoduchý, ale zkus to vždycky vzít z pohledu těch všech.. mně to hrozně pomáhá.. vžít se do situace ex je někdy taky maso, ale myslím, že mi to pomohlo přežít můj rozvod a teď je mi lépe při řešení kolizí s přítelovou ex.. ![]()
Každopádně se drž a nezoufej, jsi chytrá silná ženská a zase bude dobře
s trochou nadheldu - máš vlastně super hlídání, když budeš chtít jít na rande a ten princ na bílém koni přijede, tomu věř
takže tě určitě čeká něco krásného.. nová láska a všechno co k tomu patří. to je skvělý ne?
nech si udělat vlasy, vyměň šatník, zajeď do těch lázní a buď hvězda
- ono se to dobře říká, ale špatně dělá a moc dobře to vím.
ale opravdu to pomáhá
až budeš na dně, pošli sz a já ti napíšu nějaké pikanterie, že kterých jsem se hroutila.. teď se tomu směju..
nikdy není tak zle ![]()
já vím. Ale pořád v duchu doufám, že se vrátí. Vždyť ty roky byly krásný a prošli jsme i spoustou peripetií.
makynah píše:
já vím. Ale pořád v duchu doufám, že se vrátí. Vždyť ty roky byly krásný a prošli jsme i spoustou peripetií.
hlavně na něj nečekej..
odešel, je pryč a hotovo. pokud si bere děti za přítelkyní a je zodpovědný táta, bere to s ní určitě vážně ne?
a i kdyby se vrátil, dovedla bys mu to bez okolků odpustit? aniž bys někdy vypustila „jako když jsi byl sní“ nebo něco podobného byť třeba v afektu?
já bych to nikdy nedokázala a pokud ty ano, obdivuju tě..
pro mě je jednodušší možnost a asi i jediná únosná - odejít a začít znovu ![]()
máš ve všem pravdu. A moc to bolí.
Ublíži mi a chci aby padl na čumák, tak jako já. Doufám ve svůj prospěch. Jak dlouho ji bude bavit ráno vstávat a vařit mu ? Jak dlouho vydrží manžel téměř bez peněz ? Jak dlouho ji bude bavit ho živit ? Jak dlouho se jí bude líbit, že jsou u ní doma jeho dbě děti, kterým se věnuje ? Zatímco já běhám po barech ?
Já ho teď určitě nechci zpátky. Ale chci, aby mu došlo, co jsem pro jeho pohodlí všechno dělala. ![]()
makynah: já si myslím, že to on dobře ví
navíc podle mě bude mít u nové trochu jiný režim.. na začátku každého soužití se nastaví pravidla, tak aby se nedivil ![]()
Každopádně bych se na tvé místě snažila vytěžit pro sebe to pozitivní a on a ona? No mají co chtěli a je to na nich ne?
Můj ex taky v euforii vyrobil druhé dítě (doma měl full servis, i když jsem chodila do školy a do práce, paní malého prcka a restauraci v pronájmu… trochu rozdíl, takže se nejspíš musel hnout) paní o něj potom přišla (což teda nepřeju nikomu) ale možná dobře pro ně pro oba, protože krátce po tom se ex rozmyslel a nevídá ani první dítě, natož pani
Holt není všechno zlato co se třpytí
dokonce je mi to trochu líto kvůli té paní, protože kdyby se zeptala, rovnou bych jí řekla, co jí čeká ![]()
Nejdůležitější je, se přes to nějak přenést, přát jim jen to dobré, být ráda, že děti mají tátu a nepřijdou o kontakt s ním ne?
a to ostatní? no děj se vůle boží
jak oni to mají, do toho stejně nevidíš. ![]()
a mě by na tvém místě děěěsně lákala ta nová šance.. bývalý měl určitě nějaké chybky ne? co když přijde jiný a bude to souznění duší?
zní to děsně, ale my to tak teď s přítelem máme
takže jsem vděčná za rozvod a za všechno, co se stalo
a že toho bylo dost ![]()
jo a ještě.. já bych asi byla celkem ráda, že to tahle paní - trochu jí znáš, víš co čekat a že není mrcha, děti jí berou a ona je na ně hodná, co víc si přát
takže když jim to klapne, nemusíš se děsit, jak bude o děti postaráno a kam je manžel vodí, jaká je ta nová a děti nebudou v makovičkách guláš.. jednu tetu navíc zvládnou, tím spíš, když jí znají ![]()
Hlava to všechno ví. Tahle jeho paní je ještě slečna.Miluje nakupování a vinárny. Bude to mít moc těžký se toho částečně vzdát. Obdivuju ji, jak se snaží.A můj manžel to taky nebude mít nejjednodušší, zapadnout mezi 25ti leté kamarády.Vycházím s ní dobře, kvůli dětem. Jinak bych ji nejradši zaškrtila.
makynah píše:
Hlava to všechno ví. Tahle jeho paní je ještě slečna.Miluje nakupování a vinárny. Bude to mít moc těžký se toho částečně vzdát. Obdivuju ji, jak se snaží.A můj manžel to taky nebude mít nejjednodušší, zapadnout mezi 25ti leté kamarády.Vycházím s ní dobře, kvůli dětem. Jinak bych ji nejradši zaškrtila.
Stejně tě obdivuju, já bych to nedokázala, pohrdám ženskýma, co si vědomě najdou ženáče…Jsou to mrchy, co myslí jen na sebe a vidí pouze svůj svět a za svým štěstím jdou klidně po zádech jiných. Obdivuji tvou chladnou hlavu a racionální uvažování, opravdu klobouk dolů.
je to mrcha !!!!!!!!!!nemám chladnou hlavu. Zase jsem brečela do polštáře. Ale děti to nesmí odskákat. Nemůžu na ni před nima nadávat. Mají tam tátu. Řekla jsem jí, ať se mi vyhýbá, nebo ji dám přes hubu. Ale Adélce nakoupila moc pěkný oblečení. Taky dobře. Já musím počítat každou korunu.
výčitky tady nejsou na místě ..ukliď si v hlavě a bude fungovat i ten sex a i ty dojmy pak ..ty jsi to nezavinila ,proč ty byses měla obviňovat ..taky jsi jen člověk a chceš být šťastná ,já ti fandím a ty to dokážeš