Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fire_CarCoolCa píše: Více
To jsi viděla někoho takového běžet maraton?
@zmrzlik píše: Více
Jj, ono nane dojde, až to pocítí na vlastní kůži
Tady by i mrzaka zvedli z vozíku a hybaj na turu
V každém případě o tom rozhoduje on… Je to jeho zdraví a jeho život
Ona, si s ním může maximálně promluvit… Jednou!… Ne že do něj bude drbat každý den, to se spíš zbaví on ji než opačně
Naprosto s tebou souhlasím. V životě je potřeba občas se s něčím poprat a zabojovat.
Pamatuju jak jsem byla jednou s tchýní, které bylo asi 75, u ortopeda. Měla artrózu v koleni a řekl jí, že se prostě musí hýbat i přes bolest jinak už nevstane.
Manžel měl v 55 vyhřezlou ploténku, chodil na rehabilitace, fyzio, cvičil doma… zlepšilo se to tak, že zatím není nutná operace.
Takže je to špatně? Nebýt akční a milovat trávení času doma, prostě z přirozenosti povahy. Kdo každý víkend nerajzuje někde po výletech, nemá mít děti? Já mám teda dvě, moji rodiče taky měli mě a bráchu. Já už teda jako malá byla nejradši zavřená u sebe v pokoji, takže zaplaťpánbůh za moje zcela neakční rodiče. Moje děti se zdají být podobné, jsou rády doma.
Různé činnosti, co tu padly, typu túry po lesích nebo maraton apod. prostě nikdy dělat nebudu ani jako zdravá. Kdo tu touhu má, zaběhne si to třeba i s jednou nohou. Nechť si každý dělá, co chce. Ale za příklad si ho brát nebudu.
Zakladatelka vyjmenovala navíc řadu obtíží manžela, z nichž jednou je deprese. Do toho třeba fyzické bolesti. To by spíš chtělo ho přimět řešit ty potíže, třeba aby šel k psychiatrovi nebo se obejdnal na ty rehabilitace nebo co já vím. Ne po něm chtít výlety a zážitky a tvářit se, že se nic neděje.
@kyslík
No s malým dítětem prostě člověk nemůže ležet celé dny na gauči, takže ano je to špatně. O čem se tady vůbec bavíme, obhajovat tátu, kterej má sice nějaký zdravotní problémy, ale rozhodně neumírá, že reálně úplně kašle na svojí rodinu i své zdraví. Je to chlap sakra, tak se má kousnout a dělat vše proto, aby byl co nejdýl skvělým tátou a ne se vykydnout na gauč a tam tloustnout a hnít za živa. Jako rodič si prostě nemůže dovolit rezignovat…
@ivašot.
Já taky moc nechápu, že tady vetšina toho chlapa obhajuje. Jak píšeš, plotýnka je u chlapů docela častej problém a roky s tím fungují nebo jdou pak na operaci. Cukrovku si přivodil sám životním stylem a ještě jí dál zhoršuje. Já bych tohle nezvládla, ten chlap by u mě strašně klesl, ne protože je nemocnej, ale proto, že si ten stav úmyslně sám ještě strašně zhoršuje a vůbec nemyslí na to, že má dítě, to není panenka…
Já jsem tím samozřejmě myslela to, jak píšeš, že by třicetiletý chlap měl uběhnout maraton i s jednou končetinou atd…
To už je zase trochu přehnaný, ne? ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Sestři, jak se to dělá? Podejte report pls. ![]()
@Venetia píše: Více
Jj. Ješte by mě zajímalo, jestli se to vztahuje i na zimní sporty. ![]()
@zmrzlik píše: Více
Tak na to už je tady jiná odbornice, pro kterou je to všechno hračka…
A musí to za každou cenu zvládnout každý, protože je ještě zdánlivě mladý…
![]()
A vyvodem?
Ta by zvedla i lidi s rakovinou z postele
Snad, aspoň ty starší ušetří… A s vyvodem už nemusí běhat
Pravda.Chce to jen trénovat.
A čím dřív, tím lepší výsledky.
![]()