Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pohledzdruhestrany píše:
Zlatokopka z třetí ligy, uznávám, že na první ligu nemá
Má dvě děti, třetí dítě podědí majetek, dvě podědí prd. Je logické, že chce i něco pro ně, nebo by ti to vůči těm dětem přišlo spravedlivé?
@bigl píše:
Já si myslím, že legislativa hovoří jasně. Co je nabyto před manželstvím je jen toho dotyčného, co v manželství, je společné. Absolutně nechápu, čemu na tom kdo nerozumí.
Legislativa taky hovoří jasně o zohlednění toho, co ze SJM bylo vynaložené na výlučný majetek jednoho z manželů.
Takže dům je jen zakladatele, byt by měl být společný, popřípadě si měli koupit každý svůj byt ze společných peněz a pronajímat ho, aby to bylo v souladu.
Taky by šlo, kdyby se domluvili.
Já nechápu tu logiku - buď ať jí napíše půlku domu, nebo koupí byt. Kde se to v těch hlavách bere???
Co jsem pochopil, tak on jí to svého času slíbil a ten byt je teď z její strany kompromis, když to nedodržel.
Každá sranda má svou cenu a sliby se mají plnit. A můžu spekulovat o tom, že bez toho slibu by si s ním třetí dítě nepořizovala nebo mohla jít na lepší.
@belladonna píše:
Má dvě děti, třetí dítě podědí majetek, dvě podědí prd. Je logické, že chce i něco pro ně, nebo by ti to vůči těm dětem přišlo spravedlivé?
Mě jako chapovi jde o to, aby nejvíc dostaly moje geny - děti, a je mi jedno, co si počnou děti nemakačenka, kterej max. platí alimenty. Píšu to jako přehnanou hyperbolu, ale tak to evolučně je, přečti si tu ty nešťastný macechy nenávidíci děti svejch chlapů.
A znova se vracím… Fér by byl SPOLEČNEJ investiční byt, z něj by něco měly i nevlastni děti, ale je nefér chtít být jen pro sebe.
Příspěvek upraven 06.06.20 v 09:45
@reincarnate píše:
Co jsem pochopil, tak on jí to svého času slíbil a ten byt je teď z její strany kompromis, když to nedodržel.Každá sranda má svou cenu a sliby se mají plnit. A můžu spekulovat o tom, že bez toho slibu by si s ním třetí dítě nepořizovala nebo mohla jít na lepší.
Sliby se mají plnit a každá zlatokopka něco stojí ![]()
@reincarnate píše:
Tvůj přítel nejspíš nepřišel s dvěma dětmi z předchozího vztahu a tím, že bude potřebovat získat něco pro ně.Dokud je to o páru a případně společných dětech, tak je to šumák, co kdo zaplatil z čeho.
Takže z tvé logiky, kdyby přítel přišel s dvěma dětmi, které by byly jiné ženy, tak by měl na její byt větší nárok?
Si děláš srandu?
To nemůžeš myslet ani jako vtip.
Mě jako chapovi jde o to, aby nejvíc dostali moje geny - děti, a je mi jedno, co si počnou děti nemakačenka, kterej max. platí alimenty. Píšu to jako přehnanou hyperbolu, ale tak to evolučně je, přečti si tu ty nešťastný macechy nenávidíci děti svejch chlapů.A znova se vracím… Fér by byl SPOLEČNEJ investiční byt, z něj by něco měly i nevlastni děti, ale je nefér chtít být jen pro sebe.
Tak to přeci měl zakladatel navrhnout, s právníkem v zádech. Nic mu nebránilo. A pokud si vybere ženu s dvěma dětmi, tak je logické, že je přijme. Ty bys to neudělal, on to udělal.
@reincarnate píše:
Co jsem pochopil, tak on jí to svého času slíbil a ten byt je teď z její strany kompromis, když to nedodržel.Každá sranda má svou cenu a sliby se mají plnit. A můžu spekulovat o tom, že bez toho slibu by si s ním třetí dítě nepořizovala nebo mohla jít na lepší.
Když už jsme u těch slibů, těžko říct, jestli jí něco takového sliboval, když se k němu stěhovala s igelitkou a dvěma dětmi (píšu s nadsázkou).
Nicméně nikde jsem nepochytila, že by jí slíbil jako kompenzaci pořídit byt.
Promiň, já když si to otočím, tak bych chlapa vyhodila i ze společného domu, kdyby si něco takového dovolil navrhnout.
V případě rozchodu bude její půlka všeho, co do domu společně nainvestovali. Dům bude jednou jejich společného dítěte.
To je snad víc než dost.
Ti dva mají svého tatínka a on nenese zodpovědnost za jejich dědictví.
Mě jako chapovi jde o to, aby nejvíc dostali moje geny - děti, a je mi jedno, co si počnou děti nemakačenka, kterej max. platí alimenty. Píšu to jako přehnanou hyperbolu, ale tak to evolučně je, přečti si tu ty nešťastný macechy nenávidíci děti svejch chlapů.A znova se vracím… Fér by byl SPOLEČNEJ investiční byt, z něj by něco měly i nevlastni děti, ale je nefér chtít být jen pro sebe.
Ale jo, souhlas, to ani není přehnané.
Tak si přece nepověsíš na krk samoživitelku s dvěma dětmi od jiného. Najdeš si bezdětnou a uděláte si vlastní.
Není důvod, proč tu ženskou odsuzovat. To není vada charakteru, ale prostě životní situace.
Jako fakt nechápu logiku, tedy vlastně chápu, ale naopak mi přijde vychcané tohle - sbalit osamělou ženskou s děckama na budoucí zajištění a pak se divit a dělat z ní zlatokopku.
@pohledzdruhestrany píše:Sliby se mají plnit a každá zlatokopka něco stojí
Ano, souhlasím. ![]()
@bigl píše:
Promiň, ale tady se zastanu chlapů. Ona se k němu nastěhuje do jeho domu s dvěma dětmi, které nejsou jeho, on se o ně celou dobu stará a živí je (alimenty jim jdou na spoření, takže ne na jídlo a ošacení) a ona po něm chce půlku baráku??? To jako promiň.
A kde má své bydlení, když měla předtím rodinu a dvě děti? Asi někde musela bydlet do té doby, ne?
Já bych teda chtěla na jejím místě asi taky svého, ale ne, že on mi na to pošle 750 klacků a hypo si budu platit ze svého na úkor toho, že chlap potáhne ostatní výdaje. Jako promiň, hanba by mě fackovala.
Může být ráda, že ji i s cizími dětmi živí a že tam zadara celou dobu bydlí.
Ona si evidentně dělá zadní vrátka, chce zdrhnout, to je můj názor.
Díky žes potvrdila mou domněnku ![]()
@reincarnate píše:
Ale jo, souhlas, to ani není přehnané.
Tak si přece nepověsíš na krk samoživitelku s dvěma dětmi od jiného. Najdeš si bezdětnou a uděláte si vlastní.Není důvod, proč tu ženskou odsuzovat. To není vada charakteru, ale prostě životní situace.
Jako fakt nechápu logiku, tedy vlastně chápu, ale naopak mi přijde vychcané tohle - sbalit osamělou ženskou s děckama na budoucí zajištění a pak se divit a dělat z ní zlatokopku.
To uznam, že si musí zakladatel sáhnout do svědomí, jestli vztah byl založenej na lásce nebo majetkový zajištění. A jestli za B) tak to není nic špatného, protože zlatokopectvi je naprosto legitimní a efektivní ženská evolucni strategie, jen je to třeba nazvat pravým jmenem ![]()
Ano, nestastny macechy. Hele, tak pak tem detem muze pomoci jen mama. Navic ona se roky nevalela. Nemakacenko, co vis, otec prvnich deti mohl letet za stestim, to pak obvykle na tyhle deti nehledi.
Jde o celou logiku toho sporu, proč chtěla jen byt pro sebe a ne společný investiční byt, na mě z toho kape vychcanosti nebo chuť ten vztah ukončit.
Jenže logika sporu spočívá v tom, že ji zakladatel před 14 lety něco slíbil a ona tomu uvěřila. A po 14 letech stále nic, tak se rozhodla zařídit to, co ji slíbil sama a zařídila to výhodněji pro něj. Pro něj je opravdu lepší tato varianta, než kdyby ji přepsal 1/2 svého domu, nemyslíš?
takže v čem je problém? že si dovolila to vzít do svých rukou a trpně nečekala, jestli druhý slib splní?
to může jako bezdětná ve 20, ne ve 40 se třema dětma na krku…
@bigl píše:
Takže z tvé logiky, kdyby přítel přišel s dvěma dětmi, které by byly jiné ženy, tak by měl na její byt větší nárok?
Si děláš srandu?
To nemůžeš myslet ani jako vtip.
Sranda jak to vyzní úplně jinak, když se tam prohodí pohlaví zúčastněných.
Všimni si, že já nepíšu přímo nárok na byt nebo dům. Ale pořád jsem na tom, že ze společného něco odešlo do jeho výlučného.
A taky že domluva byla, že ten/ta s dětmi od cizího do společného soužití jde s tím, že ty děti k tomu patří („package deal“, jestli to tak vyzní líp).
Ten byt (v téhle diskusi jen úvodní část hypotéky) nebo nějaký podíl na domě jsou možnosti, jak to udělat.
A v principu ano, pokud by třeba muž s dvěma dětmi řekl majitelce domu - sorry, ale nemůžu si tě vzít, protože všechno co vydělám, půjde do SJM, místo na brigádách bych pracoval na tvém domě a kdyby se mi něco stalo, tak moje děti půjdou do děcáku - z její strany by mohla být odpověď zhruba stojíš mi za to, že ti časem přepíšu podíl na domě, ať je něco i pro tvé děti. A konec konců si to na tom domě odpracuješ. ![]()
Možná by to zvládla na hraně, ale rozhodně by si nrporidila investiční být, na to už potřebuje vysat chlapa, ale taky mohla vyhrát ve sportce nebo červí dírou přeskočit do jiné dimenze
Hele, ja od rozvodu za 7 let koupila dve nemovitosti, bez chlapa. Nic neobvykleho. Ona by se hypoteticky taky zmohla… nevime.