Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ellla, jasne, staci na to argument ze sa dlhsie nedari otehotniet… lebo tieto infekcie sa v 60% neprejavuju… a preplaca to poistovna…
ellla, a preco mas napisane ze docasna nesnazilka? nieco mi uniklo asi…
inac tusim sa za tie stery plati, mne to robili pred dvoma rokmi na gynde, tiez som o to poziadala.
toja, praveze vela ludi o tom netusi…
ale poviem vam z mojej zatial kratkej praxe
ze chlamydie a mykoplazmy su dost zriedkave, ale ureaplazmy ma takmer kazdy druhy pacient ktoremu robime PCR vysetrenie
lauri, preplacaju to poistovne, ale pravda je taka ze gyndosi si uctuju material, akoze tu vyterovku alebo transportne medium, pricom to dostavaju zadarmo z labaku!!! aj ja som doplacala, ale co robit ked som konecne nasla dobreho gyndosa, nebudem sa s nim hned hadat ![]()
zuztek, aj ja som mala ureaplasmy - ale urealyticum, pred cca 5 rokmi, bola som preliecena ja aj mm, po kontrole negat. aj tento rok mi robili stery, ale musim sa spytat ci aj na to u.parvum.
ked robis v labaku, vedela by si poradit, ze ake vysetrenia pytat? lebo ako vravis, ked sa povie ureaplasma, tak len na urealyticum robia testy… okrem toho ureapl.parvum co este pytat?
acko, zavisi to od labaku ake ma diagnosticke testy… my u nas mame kultivacne len na U.urealyticum a M.hominis, ale PCR mame na U.parvum, U.urealyticum, M.genitalium, a samozrejme aj chlamydie, aj ked tie sa zvyknu zistovat aj serologicky…
iny labak moze mat inu supravu na PCR, teda iny zachyt, ale vzdy to musi byt na vysledku napisane co presne ti zistovali… teda ak si nemala vysetrovanu U.parvum, pytaj si, len musi tvoj doky vediet ci to v labaku robia…
toja - je to molekularna metoda na detekciu nukleovej kyseliny patogena, velmi citliva a specificka metoda, zvacsa sa zasiela vyter, pripadne aj moc…
Příspěvek upraven 04.05.10 v 21:59
tak pridala som aj album kupelky, tak kuknite ak chcete. nie je to nic moc, ked bude po mojom, t.j. biela, bude krajsia
![]()
acko píše:
tak pridala som aj album kupelky, tak kuknite ak chcete. nie je to nic moc, ked bude po mojom, t.j. biela, bude krajsia![]()
fuuha..aká čiernota
.. nebojíš sa v takej kúpelke?
…ale ináč pôsobí pánsky, elegantne..
minew - tu kupelnu spachal mm este v case ked sme spolu zacinali chodit a ja som nemohla este velmi presadzovat co sa mi paci
dneska by som mu to nedovolila. ![]()
inak ona na pohlad nie je skareda, kazdy kto ju videl nazivo, tak bol z nej prekvapeny ze je fakt pekna a elegantna a dobre nasvietena, takze nie je to tmava kutica. ale predsa len nie je to kupelka pre rodinu s dietatom, ved by z neho nejaky EMO vyrastol, takze pojde het ![]()
acko píše:
minew - tu kupelnu spachal mm este v case ked sme spolu zacinali chodit a ja som nemohla este velmi presadzovat co sa mi pacidneska by som mu to nedovolila.
inak ona na pohlad nie je skareda, kazdy kto ju videl nazivo, tak bol z nej prekvapeny ze je fakt pekna a elegantna a dobre nasvietena, takze nie je to tmava kutica. ale predsa len nie je to kupelka pre rodinu s dietatom, ved by z neho nejaky EMO vyrastol, takze pojde het
No pobavila som sa na tvojom popise fakt dobre
že Emo ![]()
Idem vykutrať nejaké foto z nášho bytu, pozerám, že každý má pomerne všetko moderné…