Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Boculka Jé, to je bezva. Já to letos budu asi realizovat opět sama. Mamka nemá moc času a je to trochu z ruky, tak jsem říkala, že já napeču, ona napeče a pak si to prohodíme, abychom měly obě nějaké různé druhy.
Musím koupit med, abych zadělala aspoň na perníčky na začátek. ![]()
@Janie Bast No mamka bydlí na baráku a má v kuchyni dost místa a dobrou troubu. Já bydlím na sídlišti a troubu plynovou (naježíme si elektrickou)
Tak proto…
@Boculka píše:
@Janie Bast No mamka bydlí na baráku a má v kuchyni dost místa a dobrou troubu. Já bydlím na sídlišti a troubu plynovou (naježíme si elektrickou)Tak proto…
Aha, tak to mamka taky bydlí na domečku a my máme nově postaveno, takže už jsem zvyklá na svoje spotřebiče. Navíc kuchyň mám ne moc velkou, ale pracovní plochy je tam dost, ale ve dvou bychom se tam pletli. Ale není nad to péct s maminkou. To jsou pak myšlenky, kdy vzpomínáš na ta léta, kdy jsi byla ještě dítě s plnou hlavou snů a nápadů… Ne, že bych teď nebyla šťastná, ale dětství bych si možná ještě prodloužila. ![]()
@Boculka píše:
Ach ta moje teplota… proč jse ksakru začala měřit!
Hele, ber to tak, že poznáváš svoje tělo.
Já to teď taky beru a je to jako hra. Když beru nějaké léky nebo vitamíny, nyní léčím štítku, tak je to jako nějaká hádanka, jak to bude postupovat. Jestli se to bude lišit a jestli se mi cyklus srovná nebo rozhodí… ![]()
Já budu péct jen 3 druhy asi příští týden, nám to stačí. Stejně to ani jeden z nás nejí ![]()
@Berenika22 No já cukroví taky moc nemusím a manža má oblíbené pouze asi dva druhy, ale pro návštěvu to prostě musí být. A navíc ségra letos říkala, že péct nebude, že nemá troubu - přestěhovala se do starého domečku, rekonstruují a nemá pořádné místo na pečení. A navíc ji to nebaví, tak prý spoléhá, že něco dostane, tak mě potěšila, protože mě to baví, ale čokoláda to není, takže to nejím. ![]()
@Janie Bast jj, taky to dělám hlavně pro návštěvu a tchýni, která každým rokem nezapomene utrousit, že mám hovno co na práci, tak bych mohla napéct. Kdybych cukroví koupila, tak by mě asi ukamenovala ![]()
Tchýni neřeš, i kdybys se udřela a udělala 50 milionů druhů cukroví, tak to nebude jiné.
To jsou tchýně. Nic si z nich nevemeš, tak je neřeš.
Já skončila kvůli té mojí u psychologa a nestálo to za to.
Teď na ni seru a je mi dobře.
A světe div se, já se k ní chovám slušně a nic neřeším a ona do mě nejede. ![]()
@Janie Bast Já to v klidu brát neumím… je mi 28 a to první bych už fakt chtěla. Obdivuji tě.
Holky, nevíte jak dlouho se může pít kontryhelový čaj? Vím, že se pije od MS do ovulky ale jestli třeba se může pít jen po dobu 3 měsíců, pak udělat pauzu? U femigardu a myslím i u gynexu to tak je a tady si nejsem jistá a nikde to nemůžu najít. ![]()
@Berenika22 Já ho pila určitě delší dobu. Tím, že je vysazený od ovulky, tak myslím, že je tam ten čas na „odvyknutí“. Není v tom problém. ![]()
@Boculka Jsou horší a lepší dny. Já někdy jsem strašně nad věcí a někdy bych vyletěla z kůže při každé blbině. Včera večer mi třeba švagr říkal, jak jeho přítelkyně byla u Dr. a už bylo vidět srdíčko. Sevřelo se mi srdce, když to řekl. Vzpomněla jsem si, jak já jsem byla těhotná a ten pocit u gynekologa byl krásný. No ale pak mě to přešlo a nějak jsem v posteli přemýšlela a říkala si, že nemám nějak náladu na snažení, že se to teď stejně nepovede - přitom jsem předtím byla tak nabitá energií, že po té léčbě štítky se to zlepší. Tento týden ale na mě jde taková únava, manža je taky nějaký přejetý a už se oba těšíme na Vánoce, až di odpočineme a nebudeme muset vstávat. Ríša má teď noční a nadával v úterý, že měl v noci krizi, tak jsem ho včera chtěla nechat prospat a to mi zase vynadal, že jsem nedošla mu říct, že jsem doma a dát pusu.
Tak já ho chtěla nechat vyspat a on mi ještě vynadá. ![]()
Takže asi tak… Prostě nálady se mění. Já se snažím brát homeopatika na uklidnění někdy. Někdy cítím, že je mi po nich fakt všechno jedno a někdy si připadám, že bych musela sníst plato, aby to nějak zapůsobilo. ![]()
@Janie Bast máš pravdu, lepší a horší dny, měsíce, ale když budu zúčtovat, tak celkově celý tento rok 2012 byl horší (SP, problémy, zdraví, úmrtí pejska, nemoci) ![]()
@Berenika22 Bude líp… My taky letos neměli nejlepší rok, vlastně poslední 3 roky byly na prd… ale přijde mi, že je to lepší a lepší. Ale i přes ty krušné 3 roky bylo spusta skvělých chvil a to je důležité. ![]()