Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10129
22.9.16 08:43

Ahoj holky, tak včera jsem si udělala ještě jeden tt a nic. Ale ten odpolední byla fakt slabounká čárka, ale bylo to asi 9 DPO a v 7 večer a hlavně jsem od toho prvního vypila asi 1,5 l vody. Jak kojím, tak mám furt žízeň. Ráno jsem TT nedělala, ale udělala ovu test a ejhle obě čárky stejné. A graf
Tak jsem z toho jelen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
22.9.16 08:48

@BealyAM Někdo tady psal, že ovu test může ukázat těhu dříve než těhotenský test..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
23.9.16 17:41

@butterfly88 tak co teplota? Někdy se to tak semele že zrovna v tu dobu do toho něco vleze. Ale den plus mínus tolik nevadí. A ovulace u nepravidelných cyklů bývá různě, ale lf stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
23.9.16 17:44

Já jsem si dneska koupila novou baterku do teploměru a od zítřka měřím. Kolik dc jsem ani nevím, minuly čtvrtek jsem dobrala HA, ms proběhla slabá a ani nevím kdy začala, nekdy na přelomu týdne, asi to budu počítat od neděle. Takže bych měla být asi 6 dc. Jsem zvědavá, zazila jsem to už jednou ale to je skoro 10 let, to ovulace přišla 19 dc od ms po dobrání ha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11596
23.9.16 18:17

@andelka83 Ahoj, tak dneska telota už vysoko 36,9. ;) takže ovulka proběhla včera nebo předevčírem. Včerejší teplotu právě nevím. Ale včerejší ovu test vypadá pozitivně… :nevim: musím se doma podívat na ty fakt pozitivní, včera mi přišly obě čárky takové slabé, ale byly rozhodně stejné. Tak kdoví, co to znamenalo. Jinak, pokud bych měla teda teď tu ovulaci 18DC, stejně jako minulý měsíc, kdy byl cyklus 31dní, tak luteální fáze je 14dní a v tom případě při kratším cyklu (26dní) by ovulka měla dojít 12DC, aby byla zase luteálka 14 dní? Rozumím tomu dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
23.9.16 18:31

@butterfly88 ano, přesně tak. Já měla nepravidelné cykly jakože fakt třeba 31 nebo 43 dní (a jednou taky 77) a LF byla vždycky 11 nebo 12 dní.
Ono ten den +- to ničemu nevadí. Ono se stejně přesně neví kdy konkrétně aktuálně ta teplota stoupne, nejpravděpodobnější to je den po ovulaci, ale taky to může být dva dny nebo i až v den vzestupu byla ovulka, sice pravděpodobnost menší, ale taky je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11596
23.9.16 18:40

@andelka83 aha… tak to jsem nikde nikdy nevyčetla, vždycky všude poslední nejnižší teplota - to byla ovulka a samozřejmě pravidlo 3po6. ;) Tak uvidím, jak se teď bude chtít být dlouhých cyklům. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
23.9.16 18:43

@butterfly88 já mám víc knížek a v jedné to je, sledovali to utz a srovnali s prvním dnem vzestupu, ty procenta vychází na 29% že ovulace byla den před vzestupem, 28% v den vzestupu,24% dva dny před vzestupem, další dny kolem mají ten zbytek %. Takže nejvíc pravděpodobné to je, ale jen o malinko. Obecně se to tak ale bere, jeden den +- nehraje u ničeho extra roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11596
23.9.16 18:59

@andelka83 no.. tak pro mě den sem, den tam podstatnej je.. :D přítele mám doma velmi, velmi málo. :D proto to tak řeším. Jemu nechci říkat - teď musíme. Prostě to nechávám na něm a stane se, že 2dny před odjezdem už nic není a kdyby přišla ovulka až za ty 2-3dny po odjezdu, tak už je velmi malá pravděpodobnost, že by tam nějaká ta mrška vydržela. ;)
Zkusím dělat ještě ty ovu testy+BT a uvidíme. Snad se brzo trefíme a nebude to jen blízko toho. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
23.9.16 19:17

@butterfly88 není malá, je docela velká, dva tři dny vydrží běžně. Sama mám tak dítě a pár kamarádek taky. Dokonce mám kluka (tvrdí se že holčičí spermie dýl vydrží).
Budu držet moc palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11596
23.9.16 19:27

@andelka83 njn, ale když přítel nechce už 2 dny před odjezdem a ovu dorazí až 2-3 dny po odjezdu, tak 4-5 dní, že spermie vydrží, už je téměř nereálné. Tak proto. Když teď budu vědět, kdy +/- ta ovulace je, tak ho nějak nenásilně ještě v den odjezdu budu moct „znásilnit“… :D do teď jsem si ovulaci počítala prostě špatně, příznaky mám totiž několik dní před ovulací. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
23.9.16 19:32

@butterfly88 tak to ano, to je na hranici hodně.
Ty příznaky jsou časté, dost to mýlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11596
23.9.16 20:07

@andelka83 no, prijdu si jak jedina na celym emiminu. ;-) na jinych diskuzich maji vsechny holky priznaky primo s ovulkou… ale resim sebe a ted aspon vim, kdy a jak se snazit… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
24.9.16 07:54

@Janička 1211 tobě to musím říct. Hádej kolik mám bt? Přísahám baterie je nová.
32,25 :mrgreen: zmrzlík pokračuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7781
24.9.16 08:44

@andelka83 no to si snad děláš pr..l né??!! :mrgreen: To už jsi skoro chodící mrtvola 8o
A teď vážně, nemohla být ta baterka stará už z obchodu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí