Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1332
29.9.16 12:39

@Matahaari no to já samozřejmě čekám :D…já jsem ráda, když mám slabou čárku na OT před ovulací, vždy mám jen bílo, dle hormonálního profilu mám LH 3-5 j a to uvulační test nezachytí, stoupá mi až před ovulací
tak uvidím, co se z toho vyvrbí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
29.9.16 12:53

@Dr.Renča Ale ten graf vypadá pěkně. Už jsem tu párkrát četla, co psaly holky, že MS nikde, testy negativní, na UTZ nic a těhu potvrdilo až Hcg v krvi, tak třeba budeš taky jedna z těch šťástných :) Jsem na tom podobně jako ty (graf mám o pár příspěvků výš). Testovat budu zítra, jestli MS nedorazí, dnes mám takové pocity, jako že už by mohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
29.9.16 13:34

@Matahaari tak já si zase nechci dávat plané naděje, u mě přirozené otěhotnění rovná se zázrak
teď se dívám na tvůj graf a máme skoro stejný cyklus, jen ty si měla ovulaci o den dříve, ale ve stejný den jako já, takže jsem dnes také 13 DPO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
29.9.16 14:01

@Dr.Renča všimla jsem si, že to máme skoro stejně :lol:
Luteální fáze by neměla být kratší než 10 a delší než 14 dní. Já jsem ráda, že se u mě aspoň povedla ovulka a jestli MS přijde třeba zítra, tak to bude ještě v normě. Mimíska bych brala všema deseti, ale tak jako ty, si nechci dělat nějaké naděje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10129
29.9.16 14:30

@Matahaari malému byly 18 dva roky. Menstruaci jsem neměla skoro rok. ale pak pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
29.9.16 14:54

@Matahaari no já mám právě luteální fázi 10 dní, BT měřím vkuse skoro 2 roky a jelikož mi byla několikrát ovulace potvrzena ultrazvukem, tak mám tu luteální fázi jasně danou a i když mi to někdy fertilityfriend vyhodnotí dle BT jinak, tak si to vždy ručně posunu bez ohledu na výši teploty…ale teď mi přijde že ovulace byla jasná, ale přitom jsem 13 DPO, takže uvidím, maximálně mohla ovulace proběhnout v dalších dvou následujících dnech, ale určitě ně později, ale i tak bych už byla 11 DPO, v podstatě už 12, jelikož MS stále nepřišla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
29.9.16 18:04

@Dr.Renča tak podle grafu jsi 11DPO, což na pozitivní test bývá ještě brzo. Počkala bych (jakože nic jiného stejně nezbývá, ale prostě zatím na tom nic zvláštního není ke zkoumání). 10 je minimum, ale taky se dá (já mívám 11-12, takže když je 13DPO a nic, tak je to u mě jasný i bez testu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
29.9.16 19:29

@andelka83 jasně, že čekám, tedy spíš tomu nechávám volný průběh, co se má stát, se stane…jinak dle grafu jsem 13 DPO, luteální fázi mám vždy těch 10 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
29.9.16 19:33

@Dr.Renča dle grafu ff který to opět označil bez ohledu na pravidla.
10 je ještě jakž takž, minimum, ale mělo by to stačit. Jsem zvědavá a držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
29.9.16 19:38

@andelka83 tak nejen dle grafu, ale i dle mě, ovulace nastala do 12 hodin po pozitivním ovulačním testu, alespoň dle všech příznaků, takže si myslím, že tentokrát se graf nemýlil…jindy si to posunuji sama ručně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
29.9.16 20:46

@Dr.Renča je fakt že teplota se někdy může zvednout až dva dny po ovulaci, takže v tom kontextu to možné je. Ty ovulační příznaky ale taky obvykle bývají před ovulací.
Každopádně tfuj tfuj, ať už víš na čem jsi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
29.9.16 21:15

@andelka83 tak já měřím 2 roky, takže už to mám docela zmapované a potvrzené navíc ultrazvukem…ale je fakt, že občas je nějaký hormonální výkyv a to je potom všechno jinak
díky, ale upřímně tomu moc nevěřím, u mojí diagnózy je přirozené otěhotnění téměř nemožné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
29.9.16 21:20

@Dr.Renča ok. Já jen občas rostu z FF, vidí vzestup a už nadšeně čárečkuje :D nehledě na pravidla. Je moc dajný :mrgreen:
I zázraky se dějí.

Já teď začínám měřit a sledovat zas po 3 letech, tak jsem celá netrpělivá co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
29.9.16 21:32

@andelka83 to je pravda, podle FF jsem měla nejprve ovulaci v této tabulce 8 DC, jelikož 9,10 a 11 DC jsem měla teplotní vzestup a tak mi tam hned šoupnul ovulaci a já měla zrovna hormonální výkyv estrogenu a progesteronu, začalo mě bolet břicho jako před MS, byla jsem nafouklá a ty 3 dny jsem špinila, takže i já jsem si říkala sakra co se děje, MS už na začátku cyklu ještě před OVU, potom se to celé uklidnilo a já pokračovalo v normálních předovulačních teplotách…no už nejsem nejmladší, takže ty hormonální výkyvy prostě jsou
a ty se snažíš po třech letech o dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
29.9.16 21:40

@Dr.Renča Nene,po 3 letech jsem vysadila antikoncepci. Předtím jsem měřila rok a půl před prvním tehu, pak po prvním porodu a po druhém. Tak jsem teď jak na trní co bude, kdy a jak se mi cyklus nastartuje.
Další mimi bychom chtěli, ale máme na to tak 3 roky a teď teda to vypadá že to nebude snad nikdy ( problém s prací a bydlením).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí