Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@andelka83 jak to dlouho trvá srovnat cyklus po antikoncepci? ptám se kvůli kamarádce, která ji vysadila a snaží se o dítě…já sama jsem za celý život měla antikoncepci všehovšudy 3 měsíce
@Dr.Renča no to uvidím teprve.
Od 18 do 24 jsem ji brala poprvé, po vysazení první dva cykly ok, treti anovulacni, pak už zas ok. Kupodivu mi cykly začaly dělat neplechu rok po vysazení. Ale srovnala jsem to bylinkami a pak hned tehu.
Teď jsem brala od 30 do 33 tak jsem zvědavá. Uvidím co bude a když tak od nového cyklu nasadim jeřáb ptačí.
Ono je to vždycky různé. Někomu se to srovná hned, nekomu to trvá mesice.
Ahoj holky, jsem tady úplně nová a chtěla jsem se zeptat
tenhle cyklus jsem začla testovat ovulaci. Dneska mám 20 DC a konečně se mi ukázala ovulace na testu, včera večer a dneska ráno jsem měla s partnerem styk a odpoledne jsem už musela odjet na seminář od práce a muže neuvidím do pondělí. Mohlo by to klapnout?
@tina.lewis mohlo,ovulacni testy detekují že k ovulaci dojde do 36-48 hodin cca, spermie si počkají.
@andelka83 docela mě překvapilo, že ovuluju až tak pozdě, 20. den. Už asi rok si „nedáváme pozor“ ale až teď jsem to začala studovat ![]()
Tak fertility friend mi přepočítal ovulaci, tak zase budu čekat.
Hmm
ale jistý si není ![]()
Já bych přesto zkusila testnout… ty teploty vážně vypadají dost těhotensky ![]()
@tina.lewis já měla minulý měsíc taky ovulaci 19DC a to byl můj cyklus 33dní, takže na tom nevidím nic hrozného, pokud máš delší cykly. Který den v cyklu přesně ovulace, na tom až tak nezáleží, záleží na tom, aby byla dostatečně dlouhá luteální fáze.
@BealyAM teda, sice ti to přepočítala, ale já si teda taky myslím, že to spíš vypadá na těhu graf… Kojíš, možná bych si rovnou zašla k doktorovi na krev na hladinu hCG, to je nejjistější.
@Dr.Renča @BealyAM tak jsem dnes testovala. Už si připadám trošku jako blázen. 16DPO test opět negativní. 11 DC jsem měla folík 17mm, takže si říkám, že ta ovulka by mohla být opravdu podle ff správně. I když mi tam 2 teploty chybí a nějaký světoborný nárůst to teda taky není. Před revizí jsem mívala cykly 32 dní a ovulku 18 DC. Kdyby přišla MS, tak by mě sice trochu mrzelo, že to nevyšlo, ale byl by to začátek nového cyklu. Takhle nevím nic. Ani těhotná, ani MS…
Objednám se k dr., ať na to koukne. Dovolat se sestřičkám je úkol na celý den, tak jdu na to… ![]()
@Matahaari si to s námi pěkně zahrává.
@butterfly88 Možná by to za to stálo. Ale říkám si, že počkám ještě ten týden a pak se objednám, stejně mám čas na roční prohlídku, tak půjdu trochu dřív. Nechám si to přes víkend projít hlavou.
@Whitedog zkusím zítra ráno testík.
@Matahaari píše:
@Dr.Renča @BealyAM tak jsem dnes testovala. Už si připadám trošku jako blázen. 16DPO test opět negativní. 11 DC jsem měla folík 17mm, takže si říkám, že ta ovulka by mohla být opravdu podle ff správně. I když mi tam 2 teploty chybí a nějaký světoborný nárůst to teda taky není. Před revizí jsem mívala cykly 32 dní a ovulku 18 DC. Kdyby přišla MS, tak by mě sice trochu mrzelo, že to nevyšlo, ale byl by to začátek nového cyklu. Takhle nevím nic. Ani těhotná, ani MS…![]()
Objednám se k dr., ať na to koukne. Dovolat se sestřičkám je úkol na celý den, tak jdu na to…
Tak dej vědět co dr. A cítíš se nějak jinak než normálně?
@BealyAM Já na sobě nepoznala žádné těhotenství (celkem 3, jedno ZT). Špatně mi nebylo, jen jednou citlivá prsa. Teď mi je tak střídavě zima, občas žaludek trošku na vodě. Ale vím, že psychika je mrcha, tak si říkám, jestli to není jen mocné přání být těhu. Nejvíc nějaká odchylka mi přijde tlak v kříži. Ale to jsem měla jednou při jasném anovuláku týden, takže těžko říct. I když je fakt, že si manžel stěžuje, že mu večer usínám jak špalek
a podle něj těhotná jsem, ale on se na to malé úplně třepe. Máme dvě děti, ale obě z mého prvního manželství…
Příspěvek upraven 30.09.16 v 09:53
@tina.lewis píše:
@andelka83 docela mě překvapilo, že ovuluju až tak pozdě, 20. den. Už asi rok si „nedáváme pozor“ ale až teď jsem to začala studovat
já takhle ovuluju vždycky, kolem 20 dne je pro mě typické.
@Matahaari jsem na tom stejně TT negativní, MS nikde…vůbec to nechápu, nikdy se mi to nestalo