Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@Dr.Renča já mám totiž zatím dojem, že vše co vyzkouším mi spíš ten cyklus prodlouží, naposledy to byl kontryhelový čaj:-D
Já vím, že to asi neškodí, ale kdo má tak dlouho čekat:-)
@Snilek88 a pila si ho jen do ovulace?…ale je pravda, že ne každému dělá dobře, jedna holka po něm měla polyp
já ho piji pravidelně do ovulace a po ovulaci do menstruace drmek
@Whitedog tak jsem teď opravdu někde našla, že je dávkování 1-2 sáčky denně, což je 2-4 g inositolu, takže to si mohu ještě i dávku zvýšit
@Dr.Renča @Whitedog právě v CARech se doporučuje 4g. Na jedné diskuzi jsem tady vyčetla, že to holky (i kvůli penězům) pijí 4g do ovulace a od ovulace do konce 2g.
@Snilek88 tak já se právě taky bojím, aby mi to neprodloužilo luteální fázi, mám ji 14dní a podle mých výpočtů, kdyby se mi zkrátili cykly z 30dnů na 28 nebo délka cyklu zůstala, ale ovulka by byla dřív, tak v prosinci přítel dorazí pozdě.
Chtěla jsem to brát teď od října do konce roku, ale už je to několikátá, co píše, že ji to zkrátilo cyklus a posunulo ovulku dopředu.
Tak teď prostě nevím, co dělat. ![]()
@butterfly88 tak já nemám problém mít dávku 4 g denně, ale bojím se, že ještě víc přiberu, hrozně mi jde váha nahoru od té doby, co to jím…už se do ničeho nevlezu ![]()
mně tedy naopak cyklus prodloužil…měla jsem ovulaci 14-17 DC a luteální fázi 10 dní, takže celkem 24-27 dní, teď mám ovulaci 16-18 DC a luteální fázi 12 dní, takže celý cyklus má 28-30 dní
@Dr.Renča Tak s tím cyklem by mi to nevadilo, prodloužení mi nevadí.
Ale to přibrání by mi taky vadilo..
jsem si dala cíl, že do Vánoc se zpevním. Váhu si nehlídám, to není objektivní, ale centimetry jsem shodit chtěla.
tak uvidíme, kdyby z toho mělo být mimčo, tak přiberu i ráda…
Já to hodlám ale brát fakt jen ty 3 měsíce a pak se s přítelem v podstatě zase neuvidíme tak do května, tak bych to když tak snad shodila do toho května a pak by se uvidělo, jestli bych to zase brala.. ![]()
Ahoj holky, test v pátek negativní a teploty se drží. Začínám si myslet ze ovulace byla fakt později.
Já brala inofolic když jsme se snažili o syna a měla jsem ho jeden cyklus a pak jsem hned otěhotněla.
Já brala inositol 4g/den víc než rok a nepřibrala jsem ani kilo…
Holka, já ti nevím - ale ten tvůj graf je vyloženě těhotenskej… Jsem zvědavá na další testíky ![]()
@butterfly88 no já jsem právě byla ve vrcholné formě, pravidelně cvičím, jím poměrně zdravě, navíc mám hodně pohybu i normálně, máme statek, koně, velkou zahradu a ještě stavíme, takže jsem stále venku v pohybu, ani jsem se nemusela nějak extra hlídat, no a teď po tom inositolu za 2 měsíce 8 kg, z 19 % tuku v těle na 30%, 12 cm navíc boky, prsa, zadek, pas…ani by mi to nevadilo, jsem spokojená i trochu při těle, ale vadí mi, že nemám co na sebe, z 50 ks džínů už mi nejsou ani jedny, zarazí se mi to už v půli stehen ![]()
@Dr.Renča No… já tohle řešila před cca 3 rokama po operaci. To jsem se nemohla hýbat, jak jsem byla zvyklá asi 3/4roku a pěkně děkuju. Jak říkáš, trochu při těle jsem neřešila, ale to, že jsem musela fakt vyhodit celej šatník, že jsem střídala několik měsíců jen 3 trička (kalhoty jsem prostě musela koupit nový, trička jsem nekupovala, doufala jsem, že se vrátím zpátky - nevrátila - teda napůl), to mi vadilo hooodně. Takže ti opravdu velmi dobře rozumím a znovu bych to zažít nechtěla… :/ Mně by teď asi fakt vadilo to, kdybych měla mít ovulku dřív či se mi zkrátily cykly (nedejbože všechno dohromady).
@Dr.Renča píše:
@Snilek88 a pila si ho jen do ovulace?…ale je pravda, že ne každému dělá dobře, jedna holka po něm měla polyp
já ho piji pravidelně do ovulace a po ovulaci do menstruace drmek
jojo pila jsem ho jen do ovulace.. ale tak třeba to nebylo jím.. já mám ty cykly fakt pokaždé jiné:-)
Holky, chci se zeptat. Tenhle měsíc se u mě poprvé za celé snažení a měření BT objevila třífázová křivka, mam ale rýmu a kašel, ale teploty nemám. Může ten kašel s rýmou ovlivnit měření? Neberu žádné léky na kašel a ani nic jiného. Díky za rady. ![]()
@Jitulinka89 Tak pokud si nastydnutá tak může:-) ale taky to může znamenat těhotenství… třífázou křivku jsem měla zrovna minulý cyklus.. bohužel Ti to podle mě nic neřekne:-/ musíš počkat…
@Snilek88 tak to by mě fakt naštvalo, když by po roce a půl vyskočila třífázová křivka a bylo to z „rýmičky“ ![]()
@Jitulinka89 Já ani neměla rýmu:-D a stejně jsem ji měla:-) ale je tam prý vyšší šance než normálně, tak uvidíš:-) a spousta holek v začátcích těhu bylo prý nechlazených.. můžeš v tom prostě nejít vše:-) řekne až test:-) kolik si DPO?