Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@butterfly88 mám cyklus dlouhý kolem 30 dnů, to by mohlo stačit ![]()
@tina.lewis no, tak s ovulkou 20DC je to tak tak… ![]()
Luteální fáze by měla být alespoň 10dní - a to je pomyslná nejnižší hranice, aby se vajíčko mohlo zavrtat…
Ahojky holky, chtěla jsem se jen zeptat na Váš názor… jak už jsem tu zmiňovala mám dost dlouhé cykly, tak jsem si řekla, že zkusím nějaké bylinky na srovnání. Začala jsem užívat estrozin (něco jako gynex) a kyselinu listovou (femibion).
A teď k mému dotazu. Na rozdíl od minulé měsíce, kdy jsem měřila poprvé, mi strašně skáčou BT. Vadí to? Mám raději ty doplňky vynechat? A nebo je to relativně jedno?
Předem děkuji za všechny názory:-)
Jakákoliv kyselina listová (femibion nebo jiný přípravek) na cyklus nemá žádný vliv - je to doplněk stravy, který je dobrý v případě těhotenství - pomáhá správnému buněčnému dělení, čímž snižuje riziko vrozených vývojových vad. Protože často bývá v přirozené stravě její nedostatek, případně někteří jedinci neumí kys. listovou správně štěpit, takže i když jedí dostatek listovky, tak ji tělo nevyužije - doporučuje se ji doplňovat pomocí tady těch potravinových doplňků - již při plánování těhotenství.
Takže kyselinu listovou jez dál (ideálně ve štěpené formě - femibion, fertiprona), ale vliv na cyklus nemá žádný - pozitivní ani negativní.
Estrozin neznám, nikdy jsem o něm neslyšela, takže nedokážu posoudit.
Pokud chceš zkusit něco na úpravu cyklu, zkus přípravky obsahující Inositol (Inofolic, Nosifol, Fertiprona) - v dávkování 4g inositolu denně. Ten by měl pomáhat vajíčkům správně dozrát. A některým holkám tady skutečně zkrátil předovulační fázi. Z těch tří bych doporučila Fertipronu - je nejlevnější a obsahuje už naštěpenou kyselinu listovou (takže můžeš vynechat Femibion).
@Whitedog děkuji za radu.. u toho femibionu jsem to věděla, ale raději pro plnou představu jsem ho uvedla..
O Fertiproně jsem přemýšlela, ale nechtěl se mi vyhazovat ten femibion.. ale možná to udělám tak, že koupím fertipronu a femibion nechám na případný začátek těhotenství.. Ale asi je lepší ji začít brát na začátku cyklu, že?:-)
A estrozin raději vynechám.. přeci jen to jsou hormony, ikdyž přírodní…
Femibion kvůli tomu vyhazovat nemusíš
Až dojíš fertipronu, vyzobeš femibion - vždyť těhotná budeš 9 měsíců - za tu dobu toho ještě spotřebuješ tolik
![]()
Myslím, že Fertipronu můžeš nasadit kdykoli - zrání vajíček začíná již dlouho před samotnou ovulací (celý proces dozrávání vajíčka trvá asi 90 dní). Třeba ti pomůže zkrátit už tento nebo příští cyklus, kdo ví.
Já fertipronu pila snad až do nějakého třetího nebo čtvrtého měsíce - dokud nebyla plně funkční placenta.
@Whitedog Já mám ten femibion jen na snažení a pak začátek těhu:-) pak se kupuje nějakej jinej:-) teda pokud to není jen farmaceutická lobby:-)
Fakt děkuji za rady.. dost v tom plavu:-) Doufám, že jsem si to těma bylinkama ještě nezhoršila:-)
Ten Femibion 2 je jiný v tom, že je tam navíc rybí tuk - ten opět můžeš doplnit jinak, než vyzobeš tu jedničku. Navíc - kolik koupíš té fertiprony? Já vždycky kupovala zásobu na dva měsíce (měsíc snažení + pokračování když to nevyjde). Určitě si jí nekoupíš tolik, abys ji měla na půl roku dopředu a dost pravděpodobně stihneš zbaštit jak fertipronu, tak jedničkový femibion, než budeš chtít nasadit dvojku.
Já třeba tu dvojku ani nenasadila. Vyzkoušela jsem, ale z té rybiny mi bylo vždycky blivno, takže jsem jenom na listovce.
@Whitedog Asi taky pravda:-) vidím, že musím ještě hodně studovat:-)
Je vidět, že v tom máš velký přehled:-)
@Snilek88 @Whitedog já tedy neberu Inofolic, Nosifol ani Fertipronu, ale čistý Inositol, který je hlavní složkou těchto tří preparátů (ostatní vitamíny beru zvlášť) a mohu vám říct, že je to hotový zázrak…začala jsem to brát před dvěma měsíce původně na zlepšení kvality vajíček a mě to zcela nečekaně prodloužilo luteální fázi z 10 dní na 12 a to jsem se tolik měsíců předtím snažila ji prodloužit tisíce různými vitamíny a bylinkami a nic, no a navíc mám poprvé po třech letech jasně pozitivní ovulační test, doteď jsem měla jen ducha dva dny před ovulací (sice výrobce uvádějí, že to neznamená pozitivní test, ale u mě to tak bylo, ovulace nastala do dvou dnů po duchu na OT, což jsem měla několikrát potvrzeno ultrazvukem)…jediné negativum u mě je, že jsem po těch dvou měsících přibrala 8 kg
@Dr.Renča A poslala by si mi který? Já jsem právě přemýšlela, že bych to takhle taky udělala, ale našla jsem vždy jen takový, který inzerovali pro kulturisty:-D a tomu jsem moc nevěřila:-) tak jsem si říkala, že to vyřeším b-komplexem, ale pak jsem zjistila, že zrovna inositol v něm není:-D
@Whitedog tak hlavně, že to nakonec vyšlo:) já asi zase tak dlouhé snažení zatím nemám a stejně mi to leze na nervy:-)
@Snilek88 on se prodává na stránkách pro sportovce, jelikož se používá po zvýšeném tělesném výkonu, ale je to ten samý vitamín jako v preparátech pro plodnost…pro sportovce je využíván mnohem delší dobu než pro plodnost, na to se přišlo později
já si koupila od Nutristaru, je tam 500 tablet po 500 mg za 700 kč a já jím 4 denně, takže to mám na 4 měsíce
@Dr.Renča A dávkování sis určila sama? Nebo po konzultaci s lékařem?