Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Je ti jasný, že to tu chudák Osudová asi všechno čte, já jí půjčím klidně vidle ![]()
@Velryba černá píše: Více
Přesně takhle to bere manželka, a musím říct, že žárlení Osudové mi bylo mnohem příjemnější, protože jsem viděl, že jí na mě záleží, na rozdíl od manželky. A kdyby v tom nebylo milion dalších okolností, které jsem bohužel nemohl ignorovat, tak spíše by to vyhrála Osudová, než manželka. ![]()
Hele, Ty si o mně myslíš, že já těm ženským lžu a mažu jím med u pusy? Ne, tohle jsme několikrát probírali a věděla přesně jak to mám, ještě než jsme se potkali. A i pak jsme o tom párkrát mluvili.
A city byly skutečné na (doufám) obou stranách a že to skončilo, jak to skončilo, nemůže nikdo z nás, resp. bylo to asi jediné skutečně rozumné řešení.
@Lorre píše: Více
Jen vis, jak bych je nezazyvala debily, proto jsem to slovo dala do uvozovek, ano, jsou mezi nimi i debilove, ale vetsinou to nejsou zadni blbeckove a vedi, co delaji. Debilove jsou ti, kteri jim to zerou, to je problem, debilismus lidi, ktere jde lehce oblbnout.
Příspěvek upraven 18.09.25 v 18:13
A jak by se na něco takového mělo reagovat?
No dobře, ale nebudu dělat něco, co je nepříjemné mně jen proto, že on by byl raději. ![]()
@sirikit píše: Více
Pochybuji, že ještě nějaká další Osudová vůbec někdy bude, pokud ovšem nemyslíš tu s kosou.
![]()
Patologicke, nebo partnera obtezujici a zranujici zarleni je jedna vec a to samozrejme k lasce nepatri a znici to vztah.
Jina vec je prirozeny pocit obav, ktere vyjadris, kdyz se neco deje, ale bez deb*ilnich zarlivostnich scen, protoze ti na partnerovi zalezi, protoze milujes.
Myslim, ze uplne bez jakehokoli maleho pocitu zarlivosti to jde jen tam, kde je ti partner ukradenej a vas vztah funguje jen na biologicke potrebe, nebo z nudy a zetrvacnosti a muze ho hocikdo nahradit, nebude on/ona, bude jiny/jina.
@Velryba černá píše: VíceŘíkám, že to bylo roztomilé a příjemné. A ještě něco roztomilejšího tam bylo, ale to už moc osobní a možná by se i dala podle toho poznat.
Na zacatku, kdyz nekdo kolem mne poletoval, videla jsem v ocich partnera znepokojeni, nerikal nic, jen jsem videla ten vazny, znepokojujici pohled.. neublizilo mi to, naopak, vazila jsem si ho za to, ze nedela scenu, ale ze se boji o nas a bylo pro mne tak nejak dulezite videt, ze mu na nasem vztahu zalezi. Pozdeji mi jen rekl neco hezke a smal se, uz vedel, ze se nemusi znepokojovat.
To je decentni projev zarlivosti, anebo spis obav, ktere nezranuji, spis ti ukaze, ze tomu druhemu na tobe zalezi.
Schvalne vyvolavani zarlivosti je nedospele a ukazuje to na to, ze ten clovek ma komplexy, je nejisty sebou, nejisty vztahem a tak detinsky priblblym, sobeckym, zranujicim zpusobem si resi sve mindraky.
No, to jo, ale když se jen otočí třeba nebo občas něco řekne?