Mimčo v únoru 2012

• Otevřená skupina

Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1686
8.4.13 18:03

Tak u nás je to to stejný. S nočníkem sem to vzdala, nechám to taky na léto..stejně na každým nočníku je napsáno 18m+,takže se pořád utěšuju, že má malá čas..
Jinak nějak stávkujeme s jídlem, nakrmit ji je fakt děs, až z toho mám nervy v kýblu.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
8.4.13 18:49

Marti, zrovna teď mi prcek prásknul s miskou brambor, a spustil takovej hysterák, že jsem měla co dělat, abych mu jednu neflákla :mrgreen: Teď jsem ho dala taťkovi a šla jsem se uklidnit sem :)
Taky teď bojujem. Ale já se s ním obyčejně nepářu, prostě když začne dělat kraviny, tak mu už nic nedám a ono mu to většinou stačí. Takže celkově jí o dost míň než dřív. Ale pupek má furt stejnej, tak snad to neva :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
8.4.13 21:04

Mě se právě taky zdá, že malá jí čím dál míň a jenom to co jí leze(moc toho není) :,(,ale dnes sem si ji vážila a má jen o 200g víc než před měsícem. Není to málo?
Já za ní lítám s miskou a když to naberu, že jí to dám do pusy, tak mi to vyrazí z ruky a začne kroutit hlavou, že nic nechce a tak to jde se vším a celej den.Kdy tohle blbý období skončí to by mě teda fakt zajímalo!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
8.4.13 21:38

Nejsem si teda úplně jistá, kolik by měli teď přibírat, ale určitě už né tolik jako do roka. Taky už jsou mnohem víc aktivní - lítaj a vztekaj se :), tak to prostě vyběhají. Jestli je malá jinak v poho, tak bych to určo neřešila.
Ale prosím tě, jak se ti jí podařilo zvážit?? Já jsem prcka tuhle na váhu posadila a hned chtěl odcházet. Nicméně ještě před tím se tak nějak zvážil a od roku toho taky moc nepřibral. :)
No a když koukám na ty vaše míry, co máš uvedené v podpisu, tak od 10. měsíce do roka malá přibrala taky jen 200 g…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
9.4.13 08:23

Ahojky, no my s jídlem taky docela bojujem. Jí taky jen to co chce a chutná ji- moc toho neni :( ale krmim ji v židličce, takže mi nikam nezdrhá, je na to zvyklá od mala. Ale horší to je když ji mám krmit někde jinde, kde nemáme židličku, to taky lítáme po celým bytě:( a jídlo je pak všude!
Začala se mi taky pěkně vztekat:( hlavně u přebalování, oblíkání atd.. normálně se mi uplně propne v zádech, vzteká se, řve, máchá rukama, div že mi jednu neflákne.. minule mi tohle udělala, když jsem jí z ruky vzala hřeben, začala mlátit do vany, cloumat sebou a nadávat mi, tak jsem se neudržela a dostala na zadek.. nevim teda jestli to cítí přes tu plínu ale zarazila se a přestala. Tak si řikám, že jestli tohle bude předvádět, tak mě asi švihne :( hlavně tatínek je taky pěknej vztekloun, tak jestli to bude mít po něm… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
9.4.13 09:51

Ahoj holky,
tak u nás je teď s jídlem klid, asi je to tím, že se mu vyklubala ta stolička, protože asi tak před měsícem s jídlem hodně bojoval, tak to myslím souviselo s tím. Teď naopak pořád loudí i ode mě a už nemá problém s kousky, dokonce mu to i chutná a říká si o další.
Já ho nikdy nenutila, prostě když nechtěl, tak nejedl a pak dostal třeba dřív sváču. Oni vědí, kdy mají dost a hlady neumřou a pokud alespoň něco přibírají a nehubnou, tak je to OK. Luky jak se začal víc hýbat, tak za měsíc nic nepřibral a doktorka říkala, že je to v pořádku. 200g je v téhle době docela nadstandart.

Vztekat se umí taky dobře, když mu něco vezmu nebo když ho položím na záda. Ale většinou se prostě snažím zachovat klid, nechám ho vztekat a řeknu, že nemůže mít všechno. Pokud dělá něco fakt nebezpečného, jako že leze do zásuvky nebo skáče po gauči, tak už taky dostal na zadek a přes ruku, ale nic si z toho nedělá. Spíš na něj zabírá, když nahodím přísný výraz a koukám se mu dlouho upřeně do očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
9.4.13 13:15

Čau holky.. tak já po dlouhé době taky píšu.. ale pravidelně čtu Vaše příspěvky. Musim říct, že mě to vždycky trochu uklidní, když si přečtu, jak je to všude stejný.
My máme období, že s jídlem to máme ok. Jí všechno a samozřejmě nejvíc mu chutná ode mě z talíře. Tak jsme se naučili jíst všichni spolu a všichni to samý a je v klidu dokonce i v sedačce.. :) taky mu ukazuju, že s náma papá méďa a dávam lžičku méďovi atd..
Horší to je s tim vztekáním, to je u nás fakt děs. V podstatě se neustále snaží prosadit si svoje a když neni po jeho, tak je to horor. Vzteká se, válí se po zemi, dokonce mě i plácne. To do mě vždycky vjede teda vztek a samozřejmě taky dostal už párkrát na zadek nebo přes ruce.
POslední dobou dělám to, že když začne scéna, prostě odhcázim do jiného pokoje a on většinou přestane. Bohužel teda tohle má po mě.. ale že přijde období vzdoru tak brzo, to jsem netušila. :,(
Nočník trénujeme pořád dokola.. on přesně ví, co po něm chci, protože někdy ukáže na nočník a řekne číí.. když se mu povede vyčurat, tak si i sám zatleská, ale nejhorší je u mě vypozorovat ten správnej okamžik na to. Bobek jsme tam neudělali ještě nikdy, kaká pravidelně každý ráno, když já mam eště zalepený oči..:)
No a nejvíc řádíme tak, že lezeme úplně všude a po všem.. na židle, na stůl, skáče po sedačce, po posteli, je šíleně pohybově zdatnej, takže se bojim, kdy mu kde ujede noha a zmrzačí se mi..
Jinak už nám snad konečně přichází jaro, vyndam novej kočár, takže jupííí… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
9.4.13 21:09

Tak na to jaro už se taky těšííím!!! :dance: konečně! my teď máme doma trošku veselo..brutálně jsme se pohádali kvůli malé. Manžel mě nařknul z toho, že prý naši jí vídají skoro pořád(podotýkám, že k nim jezdím 1× za 14 dní ze soboty na neděli)a jeho mamka si ji vůbec neužije(bydlí s náma a pořád k nám leze asi 4× denně)…
tak mi teda holky řekněte, kde se stala chyba??Sem totálně blbá já nebo kdo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
9.4.13 22:44

Marti, tak teď jsem se s chutí zasmála.. teda promiň, ale já s Tebou táááááááááááák cítím!!!
Normálně jsem Ti dneska už chtěla psát soukromou zprávu, abych tady s tim neotravovala okolí, protože jsem se potřebovala vykecat někomu s podobnejma problémama.. taky toho mam už plný zuby. S manžou se tedy kvůli tomu nehádáme (i když nedavno mi vyčetl, že nemam jeho rodiče ráda a že k nim nechci jezdit na víkendy), což je tedy pravda, protože jich mam plný zuby tady přes tejden, kdy mají byt naproti nám a jezdí domu na víkendy na chalupu a to už je opravdu nepotřebuju vidět. To jedu radši za mýma rodičema, který bydlí daleko. Asi fakt budeme muset zatnout zuby a vydržet!!! :cert:
Mimochodem, pro některé můžu bejt jen nespokojená kráva, který se furt něco nelíbí.. asi je to opravdu tak, protože moji tchánovci jsou super. Jenže oni jsou tak moc super a tak akorátní a pořád jen malýmu něco kupujou a jsou tak dokonale úúúžasní a pozorní a chápaví a všichni je milujou a oni všechno chápou a nic neni problém a a a.. až jich mam plný zuby! Tak.. :) je to venku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
10.4.13 08:59

Jó, tak u nás je to podobný, akorát tchýně mě ještě pořád poučuje, co mám dávat malé k jídlu :cert: Fakt děs!
Veru, klidně si mohla napsat :mrgreen: A shodou okolností jsem to stejný řešila s kamoškn
u celej večer na FB, taky má podobnej problém. Tak teď mi holky řekněte:když se sejde několik lidí se stejným proadlémem, tak na čí straně bude chyba?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
17.4.13 07:59

Ahoj holky. tak co u Vás nového? Dlouho jsme tu nic neřešily, tak si jdu postěžovat.. :)
Jsem ráda, že máme konečně krásný počásko, chodíme s malým hodně ven, akorát teda máme neskutečnýho „běžce“. Je šíleně rychlej, nechce absolutně chodit za ruku, to je pro něj asi ponižující už v takhle útlém věku.. :lol: okamžitě si to vždycky žene za jakýmkoliv autem, který začne oblézat a sahat na světýlka a prostě z aut máme trochu vymytej mozek, takže pak ho od nich dostat, je jako krotit divou zvěř!! Taky má už poměrně brzo tendence dělat mi na veřejnosti scény, paráda.. moje noční můry se začínají stávat zkutečností. Je to vztekloun, když neni po jeho, prohne se a je z něj hadrovej panák, někdy mě třeba i plácne.. takže což doma, to ho položim a odejdu většinou někam jinam, aby neměl pro koho hrát divadlo, ale venku?? Jak se chovat? Ideálně zrudnu až na prdeli, zažbleptam něco jako tytyty, to se nedělá a dítě odtahnu někam co nejdál od publika, abych se nepropadla až někam k protinožcům!!
Doma mi leze po všem a neustále.. skákání po gauči a posteli už je normálka, několikrát si nabančil, takže si dává dost pozor a hlavně vim, že 100% ví, jak se dostat bezpečně dolu. No ale novinka je, lézt na židle… to jsem ho takhle na minutu jednou spustila z očí a pak se vrátim do kuchyně a on je prosím pěkně na stole!!! No málem mě trefilo.. pěkně si už přišoupne židli kam chce a vyleze si taky kam chce.. asi mě za chvilku buď odvezou do blázince, nebo umřu z vyplašení..
Nočnk u nás taky moc nejede.. teda jede, ale trochu jinak. V kalhotách si na něj sedne a říká čííííí. Ale když ho na něj posadim bez kalhot, tak tam dřepět nebude.. už aby bylo fakt pořádný teplo, začneme doma lítat bez plen a pořádně trénovat!
NO nic.. začíná mi tady demolovat byt, když si ho dlouho nevšímam, takže holt jdu..
mějte se a pááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
17.4.13 11:43

Ahoj Veru,

tedy Eli je opravdu akrobat, na tohle naštěstí Luky ještě nepřišel.
Ven taky teď chodíme hodně a všechno ho hrozně zajímá. Naštěstí za ruku to občas toleruje, ale někdy ho to taky rozčiluje a nejradši by mi zdrhnul. Asi si na něj vezmu vodítko :-)
Už jednou upadnul pusou na chodník a roztrhnul si trochu ret, to bylo řevu, takže radši dáváme oba větší pozor.Ale takových pádů ještě bude, to je jasné :roll:

Naštěstí teď krásně spinká, papá a občas si i hezky hraje s nějakou normální hračkou, takže si užíváme období klidu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
17.4.13 13:28

Ahoj holky.
Veru, fakt si mě pobavila :D Teda je mi jasný, že ty se při těch scénách nesměješ, ale vyprávíš to vtipně :D
Mě se zatím Olda vzteká jenom doma a hadrového panáka teda taky umí, to je děs. Venku scény zatím nedělá, ale vzhledem k tomu, jak hlasitě se třeba na hřišti projevuje, tak se toho jistě brzo dočkám. Chodíme na dětské hřiště, máme ho na takové malé návsi a on tam hrozně vyřvává svoje ťaťaťa a ono se to ještě odráží od těch domů okolo, uplně to duní v uších :D Ale určo se s tím perou všechny mámy, nebo většina. Tuhle z toho hřiště tahala mamka tříletou holčinu, ta řvala jak tur, páč samozřejmě pryč nechtěla. Mamka sebou měla ještě malé mimi v kočáře a k tomu musela táhnout toho řvouna… no bylo mě jí líto a zároveň se fakt děsím toho, že nás to taky čeká :lol: Stejně se s tím asi nedá dělat nic jinýho než to dítě prostě odtáhnout nebo odnést :)

No my jinak stále nechodíme, takže venku leze a je tím pádem jako čuňátko :)
A taky už jsme měli krvavé zranění. Lezl moc rychle a nestíhal přendat ruce, tak hodil tlamičku a prokousnul si ret. Tak si chvilininku pořval a jel dál jakoby nic :) Ale krve z něj teda teklo dost.

Ale je super, že už je hezky. Hned je to veselejší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
17.4.13 21:39

Ahoj holky,
Veru, u nás je to úplně stejný. Malá nám taky skáče úplně po všem. Jednou jsem se otočila a přessedačku vylezla na okno a usadila se na parapetu :lol:
jako mazec. Dál vytahuje věci s odpadkového koše, strká ruce do záchodu, všude dělá bordel, prostě katastrofa! :lol:
Taky sem si všimla, že malá při chůzi vtáčí jednu nožku dovnitř, tak budu muset zajítna rehabilitaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
18.4.13 12:58

Ahoj holky,

tak jsme byli prvně na hřišti a oba po chvíli jako čuníci, jak to bylo všechno zaprášený. Lukáška samozřejmě atrakce pro mimina nezajímaly a chtěl napodobovat děti od tří vejš, takže se chtěl pořád šplhat na skluzavku a tak podobně. Taky mi pořád zdrhal a nejradši by asi utekl kdoví kam.
Doma jsme oba padli vysílením, ovšem mě čekala halda špinavého prádla.

V úterý se taky jdeme podívat na rehabilitaci, doktorka nám říkala, že se máme ještě ukázat, až bude chodit, což už je tedy fakt dlouho, ale čekala jsem až bude konečně hezky. Když stojí, tak má pořád všechny prstíky ohnuté dolů, tak se jí na to taky chci zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny