Mimčo v únoru 2012
- Otevřená skupina
Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (541)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Týýý jo, Marti, tak to si měla teda super víkend! Závidím! ![]()
S tím špatným vývojem to je teda mazec. Fakt nejlepší by bylo, aby si každá máma udělala nějaký zdravotnický kurz a věděla, na co se má zaměřovat, či co. Kurňa, od čeho ti doktoři jsou?? Naše doktorka je např. strašně hodná, ale v životě mi sama od sebe nic neřekla, pouze když jsem vznesla nějaký dotaz. A že by nějak posuzovala motorický vývoj Oldy, to jsem si teda jako nevšimla. Vždycky se mě akorát zeptá, jestli už sedí, nebo jestli už chodí a to je všechno. Vždycky má plnou čekárnu, takže podle mě chce každého rychle odbýt a jít na dalšího… Musela by sis to nějak ověřit, jestli ten nový pediatr bude lepší než ten stávající…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čau holky..
jsem jedno velký SOS. Prostě potřebuju poradit, nebo podpořit nebo COKOLIV!!! Prostě děťátko nám nějak přerůstá přes hlavu, jak už jsem asi několikrát psala, je fakt nezmar, rebel, neposedí, jen někde lítá, něco vymešlí a tak. Je hodně bystrej, učenlivej, začíná se rozmlouvat, snaží se opakovat i věci co děláme i slova, takže to by všechno bylo ok. Ale je prostě šíleně vzteklej a neposlušnej. Já jsem opravdu na výchovu docela přísná, nedovoluju mu všechno a fakt se snažim, aby z něj vyrostl hodnej, slušnej kluk a ne zparchantělý dítě. Ale ono mi to nějak nevychází!! Zkoušíme to po dobrým, po zlým, vysvětlujeme, pro ránu někdy taky nejdu daleko, když už jsem prostě totálně vytočená!!! Připadam si jak hysterka, protože na něj už někdy tak řvu, jak jsem prostě unavená, vytočená.. to můžu od rána do večera jen říkat ne, nedělej to.. on se mi už úplně směje do ksichtu.. někdy i když ho plácnu přes zadek a že jako fakt chci, aby ho to bolelo, tak brečí hystericky třeba půl minuty, já odejdu do jiný místnosti a on hned přestane, vstane a jakoby nic.. klidně jde znova dělat to, za co dostal!!! Jsem normálně zoufalka, do toho je OPĚT nemocnej, tyhle výkyvy počasí jsou prostě bájo, hlavně když ta naše imunita stojí za hovno..takže opět rýma a kašel.. tím spíš je s nim eště horší domluva než jindy. O usínání ani nemluvě, každý uspávání je na hodinu, jakmile se od něj hnu, tak prostě řev!! A to ještě před měsícem usínal úplně sám. Samozřejmě že bych ho nechala řvát, ale teď, když je nemocnej a já ho těsně před spaním odsaju, tak by měl hned plnej frňák jak by tam hulákal!!! Chce jen mě, pořád za mnou, kam jdu já, tam on.. visí mi na noze, sápe se na mě, nechce k babičkám, dědečkům, když mě vidí odcházet, tak hysterák jako blázen.. ale ve chvíli, kdy mu řeknu pojď ke mě, třeba když chci přebalit nebo něco jinýho, tak se začne smát a zdrhá na úplně druhou stranu… uáááááááááá!!! ![]()
Holky, fakt nevim, co dělam špatně.. prostě shrnuto - má ze mě prdel, výhružky, domlouvání, bití, nic nepomáhá.. dělá si co chce a já na pokraji sil!!!
Jak to děláte vy?? Poslouchají vás děti nebo mam jen já toho největšího raubíře??
On má i světlý stránky, teď už si minimálně půl hodiny v klidu hraje s hračkama, takže neni to prostě celej den na palici, ale převažujou ty jeho scény nad těma jeho klidnýma chvilkama.. ![]()
už fakt nevim.. poraďte..prosím!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Veru, já ti asi neporadim, ale určitě v tom nejsi sama, to se bát nemusíš! Jen nevím, jestli ti takovýdle uklidnění pomůže
Nemáš taky možnost někam na víkend uniknout, jako Marťa? Z vlastní zkušenosti vím, že když už jsem fakt vyčerpaná, z mrňouse, tak jsem na něj pak ještě víc protivnější, i když třeba nic tak hroznýho nevyvádí. Možná by ti prospělo si od něj víc odpočinout, než že se jen v noci vyspíš (asi). Vím že si psala, že k nikomu jinýmu nechce, ale co by mu zbylo.
Ten náš prcek je taky děsně neposednej a furt něco vyvádí, ale my jsme se doma snažili všechno, co nesmí, tak nějak odstranit z dosahu, protože je fakt děs celej den za ním běhat a říkat, to nesmíš, to nedělej. Takže třeba v koupelně jsem musela zalepit skříňky, aby je neotvíral, když se to naučil odlepit, tak jsem musela všechny krámy dát někam nahoru na polici, v kuchyni vyndává hrnce a další náčiní, to mi neva, v kuchyni je sice furt bordel, ale tím se dost zabaví. Jednu dobu ho zajímaly kytky, to jsem ho furt plácala přes ruce, taky se mi vyloženě smál do očí, tak teď už ho kytky zas nezajímaj.
No, taky jsem plánovala, jak mu málem nikdy nebudu pouštět telku, ale první hysterák, co ráno má, je když přijdem do obýváku a já mu tu telku nechci pustit. No a o našem přebalování a jídle, to už jsem psala několikrát, to je na odstřel. Takže bojůvky jsou u nás taky na denním pořádku.
Teď jste teda nemocní, ale když jste venku, není to lepší? Třeba už jen doma nemá stání, všechno tam zná.
Já teda za sebe musím říct, že mi hodně pomohlo sluníčko, fakt se mi zvedla nálada, a zvládám malýho trošku líp. Nečílím se hned, když mi např. utíká z přebalováku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veroniqe muzu te ujistit, ze nejsi sama. Nase madam je na tom dost podobne. Neustale skace po gauci, vzteka se kdyz neni po jejim, jeci, neposloucha, do kocaru ji musim lamat nasilim…dneska delala sceny pri oblikani na plavani, vzteky sebou svihla o zem a jecela jak blazen.
Snazim se ji nastavit hranice, ale moje matka ji samozrejme rozmazluje, takze je to jak hrach na stenu hazet ![]()
Doufam, ze je to jenom obdobi co brzy prejde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, u nás je to podobné. Neřikám že pořád, má chvilky, když je v pohodě. A jak psala Marti, když jsme venku, mezi lidma, v parku, nebo v dětskym centru, je uplně v pohodě..Takže se snažím s ní nebýt doma a nějak ji pořád zaměstnávat. samozřejmně když je hnusně, tak to jinak nejde, než být doma, a to musim říct, že je občas taky mazec! Vzteká se když ji něco nedovolim, když neposlechne, tak ji plácnu přes ruku, dám na zadek, občas se mi vysměje a jde po svým. občas chvíli brečí a pak pokračuje v tom co nesmí. Přesně tak, jak si psala ty. Tak ji dám znova, a odnesu na jiný místo, daleko od toho, co nesmí. a snažim se jí zabavit jinak. Myslim si, že je to takový to první období vzdoru, který časem odezní. Snad! Utěšuju se s tím..
Samozřejmě to, co doma nesmí ji taky dovolej babičky a prababičky, tak jim to na férovku řeknu, že to doma taky nesmí at ji to neučí. Kromě moji mámy to všichni docela berou. Jo a jinak moje máma ji učí sprostý slova. a to dost sprostý, ani to sem nemůžu napsat:( Áďa začíná totiž povídat, napodobuje, to co ji řeknu. Tak se docela bojim toho kdy za mnou přijde a řekne p..a, prdel atd… A ta ostuda až to řekne mezi lidma:( manžela už to taky dost štve a chce ji říct, že když to nepřestanou dělat, že ji tam nebudem dávat. Ale takhle vyhrožovat se mi fakt nechce:(
Občas jsem taky na dně, ale pak se to nějak zlepší..pokecáme s holkama, vybiju se na Fitmami, pohádám se s manželem:-d a pak je líp..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
Marti, to s tím vývojm mě mrzí, ale snad to nebude tak horké, ony ty fyzioterapeutky jsou někdy moc důsledné a řadu věcí prostě děti zvládnou sami. Mě taky neustále nutila do cvičení a doktorka nad tím kroutila hlavou. Já moc necvičila, protože to bylo šííílený a Lukášek se dále vyvijí úplně normálně, i jsme teď byli po delší době na rehabce na kontrolu a vše se jí už zdálo v pořádku. Předtím pořád řešila, že má úklon hlavy na jednu stranu.
Veru myslím, že mají teď prostě takové období a je na nás, abychom byli důslední, trpěliví a stále jim ukazovali mantinely. Vím, že je to na palici, u nás je to podobné, někdy třeba dvě hodiny v kuse leze na sedačku, směje se, stoupá si na kraj a skáče, já na něj řvu, plácám přes zadek a jediný výsledek je, že se směje ještě víc a pak řve, když ho sundám, jen ho sundám, tak tak jde znova.Pak taky furt leze do zásuvek nebo tahá za kabely. Teď tu vříská, že ho nepustím k počítači ![]()
Teď má zase opět rýmu a já to samozřejmě chytla taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
poraďte mi, prosím. Prcek má na zádech už asi měsíc pár pupínků, nepřikládala jsem tomu zvláštní význam. Chvilku jsem si myslela, jestli to nemá z pracího prášku, ale jinde než na zádech to neměl, tak jsem si řekla, že se trochu potí, tak to je z toho, ale asi před týdnem se mu na krku (vzadu na holém krku, kde není ve styku s oblečením) udělal takový tenčí proužek těch pupínků, před pár dny se mu to rozšířilo a včera už to měl víc i na lopatkách. Takže to už evidentně je nějaká vyrážka. Nejsem si vědoma, že by to měl mít z nějakého nového jídla, nic nového nedostával, ale je otázka, jestli to třeba nedostal před tím měsícem a teď to do něj víc cpu, tak se mu to víc rozlezlo (třeba rajčátka). Ale nesvědí ho to. No proč se tak rozepisuju
Máme jít příští týden na očkování Priorixem, myslíte, že taková vyrážka vadí? Doktorce jsem zatím nevolala. Zkouším mu dávat Fenistil, jestli se to nezlepší. Dr. mi ho dala vždycky, když měl nějakou vyrážku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Luky má pořád nějaké pupínky, takže už to moc neřeším, jak ho celého nenamažu denně A-dermou, tak má hned něco. Připadá mi, že se mu to hodně zhoršuje, když se klube nějaký zub, to se mu taky hned objeví opruzeniny na zadku. Vadí mu jablečná šťáva, paprika, rajčata, takže s jídlem jsem pořád dost opatrná.
Doktorka mu chtěla dát očkování, i když měl hodně svědivou vyrážku po celé hlavě
, to jsem já odložila a asi bych to odložila i ve vašem případě, rpoč ho zbytečně zatěžovat ještě očkováním.
My máme jít na očkování příští týden a protože mu teď skončila rýma, asi se mu klube další stolička a právě se mu i zhoršuje vyrážka, tak to taky posunu.
Ten priorix navíc snad každý posouvá jen tak, neznám nikoho, kdo to očkoval v těch 15 měsících
. Prý do školky stačí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fakt?? Já jsem to teda moc nezkoumala, ale při letmém průzkumu bych řekla, že jsou na ten Priorix horší reakce. Ale odložit to jen tak, to mě nenapadlo. Vlastně jsem ani nevěděla, že se to může. Doktorka mi prostě řekla, že máme přijít na očkování, tak asi půjdem… Ale uvidím, co se bude dít s tou vyrážkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na doktorce, jaký má na to ona názor a na tvých nervech, jestli se s ní chceš hádat. Vím, že tady v jiné diskuzi maminky běžně priorix odkládají až třeba na druhé narozeniny a buď doktorka nic nenamítá nebo má tisíc keců a ještě si nechá podepsat od maminky, že je to na její riziko
.Mě taky doktorka jen řekla, že máme přijít a o možnosti odložení se nezmínila, já jí prostě zavolám, že teď měl rýmu a že přijdem, až to půjde. Stejně jsme odložili o měsíc i poslední hexu s prevenarem a doktorka nic neříkala, jen že až to půjde, tak máme zavolat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já bych se asi s doktorkou nehádala
Asi bych to ani jen tak neodkládala. Je to sice pro prcka zátěž, ale to bude tak jako tak. A na druhou stranu, aspoň to budem mít brzo odbytý (on i já
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to asi taky neodkládala moc dlouho, chci to mít co nejdřív za sebou, ale nechám to na dobu, kdy bude klid, za 14 dní navíc jedeme na dovolenou, takže to vidím tak na polovinu června.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to jo, kvůli dovče určo. My jsme taky měli jít už dnes, ale o víkendu jedem k dědovi a to odložit nemůžem, takže jsem to radši přesunula na příští týden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja Priorix odkladam az na pristi rok.
Sice normalne ockuju, ale tohle je zrovna latka co s telem udela poradnou rachotu, jsem rada, ze prezivame zuby apod.
Doktorka mela prednasku, ale nijak mi nebranila.
Nase madam je silena dracice, lita po sedacce, skace v postylce, dneska rano vysplhala pres zidli na komodu ![]()
Jeste ze uz je teplo a muzeme byt hodne venku na hristi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak mi to očkování neodložili a má ho už za sebou. Musím to zaklepat ale zatím bez reakce. Prý může mít do týdne teplotu a do 14ti dnu se osypat, ale není to infekční. Prý už ty vakcíny nejsou tak agresivní, jako bývaly. Sice je to furt živá vakcína, ale neviděla jsem důvod, proč to odkládat. Stejně by to musela dostat, než by šla do školky. A bůhví, co bude za rok.
Jinak, asi před měsícem mi dr. řekla že má asi exém, měla suchou vyrážku na loktech a červenou na tvářičce, mazali jsme než to zmizelo nějakou mastí, co nám napsala. A ted jsme řešili suchou kůži. Má uplně šupinky na bříšku a hrudníku a ručkách:( vždycky když ji svlíkám uplně ta suchá kůže z ní lítá:( takže mažem a mažem. Dala mi nějaký prospekty na mastičky, mýdla a všelijaký přípravky a když to nezabere, jdem na kožní:( Máme zákaz koupání,–jen osprchovat a ven, chudák, áda koupání miluje:( nesmíme používat mýdla, atd..
takže jdu dneska do lékárny, tak snad něco zabere..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Veroniqe , 15.6.16 22:32
- IvčaL , 8.6.16 16:15
- MarFr , 14.12.15 14:28
- Kattarina2 , 15.10.15 21:33
- Martina28 , 18.5.15 13:00
- Tojo , 28.2.15 22:22
- Petulinaxx , 28.1.15 08:06
- Ewik I , 22.1.15 14:29
- Pavlix , 13.10.14 22:13
- Ivanka1971 , 17.6.14 06:44
- Evka73 , 26.5.14 10:35
- lowlands , 21.5.14 21:30
- Lenka86 , 6.5.14 09:16
- slizone , 30.4.14 13:48
- Rakosnicek1983 , 6.3.14 19:39
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Policie - drogy
- 21.5.26 23:05
- Anonymní
- 1
Prodat byt v OV a koupit družstevní?
- 21.5.26 23:11
- Suzume-chan
- 3
Je pro dyslektika lehčí španělština nebo...
- 21.5.26 23:53
- Titty
- 8
Ubytování u zoo Zlín a v Olomouci
- 21.5.26 22:48
- Klmarik
- 3
Stačí vám práce na půl úvazku, s kolika...
- 21.5.26 21:44
- Anonymní
- 10
Ketodiet - protejnové nápoje
- 21.5.26 23:39
- HornyHippo
- 5
Časté buzení ročního syna
- 21.5.26 21:35
- TaLucie
- 7
Plíseň na cibuli, nakládaný hermelín
- 21.5.26 23:36
- Kelsey1
- 21
Artroskopie - sešití menisku
- 21.5.26 18:54
- Anonymní
- 1
Přijímačky 2027
- 21.5.26 21:01
- nozu
- 4
Nové příspěvky
Jíme levně a zdravě - co doma vaříte?
- 22.5.26 01:36
- Malina9
- 21
Maskulinní muž - ano nebo ne?
- 22.5.26 01:23
- Černá Madonna
- 131
Rozišla som sa a potrebujem uistiť, že...
- 22.5.26 00:52
- Anonymní
- 93
Milenky sem nová diskuze
- 22.5.26 00:45
- Lorre
- 106767
Jak dát najevo zájem mladšímu muži?
- 22.5.26 00:42
- Klopotkova
- 139
Nájem nebo vlastní bydlení s hypotékou ?
- 22.5.26 00:41
- Anonymní
- 116
Kornelije - šetření 2020
- 22.5.26 00:37
- Samina007
- 113821
Potratová pilulka Mifegyne - zkušenost
- 22.5.26 00:34
- Lemrucha
- 609
Je pro dyslektika lehčí španělština nebo...
- 21.5.26 23:53
- Titty
- 8
Anežka nebo Loriana?
- 21.5.26 23:48
- Kelsey1
- 21