Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cimada píše:
Umíš si představit, že Tvoje „důležité“ požadavky by byly pro rodinu zcela neadekvátní?
Nechtěla by ses náhodou zamyslet i tímto směrem?
Rozhodně se nehodlám zamýšlet směrem, který mi nahodis ty. A submisivni nejsem.
Jako vždy jsi citace vytrhla z kontextu tak, aby se ti to hodilo.
@Cimada píše:
Nezlob se, ale absolutně s Tebou nelze souhlasit.
Já to zase vidím tak, že chlap byl zvyklý investovat do svých koníčků, a jakmile není po jeho, vztah, kde jsou děti, skončí - tak to je pak jeho představa rodinného života totálně nezdravá pro normální ženskou.
Však ať ho skončí, brzy pozná, že ženskou, která bude neustále celé roky tolerovat výdeje financí hlavně za jeho záliby, hned tak nenajde.
Podle toho, jak se vyjadřuješ, jsi zřejmě submisivní, zvyklá z úvodní rodiny poslouchat „pána tvorstva“ a ustupovat mu. Ale oni si to v mnoha případech opravdu nezaslouží. Žijí tak, že tlačí ženskou ke zdi, její argumenty jsou jim u zadku, a až se ženská vzepře, tak jediné, co dokážou, je sbalit kufry a zkomplikovat děckám život?
Tak to ať jdou do háje.Příspěvek upraven 19.02.22 v 14:46
Četla jsi vůbec tuhle diskuzi? Vždytˇpíšeš úplně o něčem jiném ![]()
@Cimada píše:
Nezlob se, ale absolutně s Tebou nelze souhlasit.
Já to zase vidím tak, že chlap byl zvyklý investovat do svých koníčků, a jakmile není po jeho, vztah, kde jsou děti, skončí - tak to je pak jeho představa rodinného života totálně nezdravá pro normální ženskou.
Však ať ho skončí, brzy pozná, že ženskou, která bude neustále celé roky tolerovat výdeje financí hlavně za jeho záliby, hned tak nenajde.
Podle toho, jak se vyjadřuješ, jsi zřejmě submisivní, zvyklá z úvodní rodiny poslouchat „pána tvorstva“ a ustupovat mu. Ale oni si to v mnoha případech opravdu nezaslouží. Žijí tak, že tlačí ženskou ke zdi, její argumenty jsou jim u zadku, a až se ženská vzepře, tak jediné, co dokážou, je sbalit kufry a zkomplikovat děckám život?
Tak to ať jdou do háje.Příspěvek upraven 19.02.22 v 14:46
Tobě někdo ublížil, vid?
@arinecka píše: Četla jsi vůbec tuhle diskuzi? Vždytˇpíšeš úplně o něčem jiném
Bych to viděla tak padesát na padesát. Zakladatelka by chtěla žít jako její rodiče, mít partnera vedle sebe pořád, její chlap zase žít podle svého nehledě na ostatní a dopadlo to jak to dopadlo.
@tamararka píše:
Tady zakladatelka. V klidu jsme spolu nepohovořili protože se prostě bavit nechce. Dneska si přišel pro děti, protože tenhle víkend je má on. Když tu je v dílně tak chodí jen za dětma se mnou vůbec nemluví. Telefony mi nebere na zprávy nereaguje. Dneska jsem se ho zkusila zeptat co jako bude dál a že bych to ráda napravila. Jen odsekl že teď to řešit nechce ale zvažuje rozvod že mi to chtěl říct až zváží co s domem
Moment, jak zváží co s domem? Vy nemáte SJM?
@Anna766 píše:
Bych to viděla tak padesát na padesát. Zakladatelka by chtěla žít jako její rodiče, mít partnera vedle sebe pořád, její chlap zase žít podle svého nehledě na ostatní a dopadlo to jak to dopadlo.
Neřekla bych, že on chtěl žít podle svého, bez ohledu na ostatní
Mít koníček, přece neznamená, že ho nezajímá rodina. Vždytˇona ty koníčky může mít taky, ale odmítá je. To je pak těžký.
@Betty MacDonald píše:
Nerada to říkám, ale myslela jsem si, že to takto dopadne. Promiň, ale tvůj muž toho už měl asi dost. Několikrát jsem psala, že tvá představa rodinného života je prostě nezdravá, pro normálního člověka, nejen chlapa, až nesnesitelná a vyloženě obtěžující. Já jsem žena a své děti miluji, ale představa, že bych už zbytek života trávila jen s nimi a s manželem, nejlépe pořád spolu v bytě, je k zbláznění.
Zkus se nad tím zamyslet.
Tvého muže chápu, já bych se také chtěla rozvest, kdybych zjistila, že mě partner úmyslně zatajil něco, o čem moc dobře věděl, že je pro mě důležité.
Teorie Tygra. Ty slepice v tom filmu vždycky věděly co je pro jejich chlapy nejlepší. ![]()
@fera21 píše:
Moment, jak zváží co s domem? Vy nemáte SJM?
Jak zatrigovala ![]()
@arinecka píše:
Neřekla bych, že on chtěl žít podle svého, bez ohledu na ostatníMít koníček, přece neznamená, že ho nezajímá rodina. Vždytˇona ty koníčky může mít taky, ale odmítá je. To je pak těžký.
Mít koníček který zabere téměř veškerý čas znamená že ho ta rodina až tak nezajímá. Kroužky může mít ona taky, nikdo jí to nezakazuje, ale taky jí nikdo nedá ten čas na to, aby je mít mohla.
@KalamityJohn píše:Teorie Tygra. Ty slepice v tom filmu vždycky věděly co je pro jejich chlapy nejlepší.
Hned jsem si na ten film vzpomněla ![]()
Zakladatelko, mrzí mě, že to tak dopadlo, asi už to pro něj byla poslední kapka… Ale zkus si z toho aspoň něco vzít pro budoucí vztah. Opravdu to není tak, že jakmile má člověk děti, stává se otrokem rodiny a ztrácí veškerou svou svobodu. Tys tak moc lpěla na rodinném modelu, aby dřepěl s Vámi doma, až jsi tu rodinu zničila. Tohle fakt nikdo dlouhodobě nevydrží. Zkus zapracovat na tom nastavení v sobě. Ten důvod Tvého chování nebyl zlepšení rodinného života, ale nějaká Tvoje utkvělá představa o tom, jak to ma správně být a přes to nejede vlak. A neviděla jsi, jak tím manžela dusíš. No a s těmi koníčky, to je fakt k smíchu. Jako že kvůli dětem si nemůžeš pustit muziku, plést ani šít? To je fakt hloupá výmluva.
@anniette píše:
Zakladatelko, mrzí mě, že to tak dopadlo, asi už to pro něj byla poslední kapka… Ale zkus si z toho aspoň něco vzít pro budoucí vztah. Opravdu to není tak, že jakmile má člověk děti, stává se otrokem rodiny a ztrácí veškerou svou svobodu. Tys tak moc lpěla na rodinném modelu, aby dřepěl s Vámi doma, až jsi tu rodinu zničila. Tohle fakt nikdo dlouhodobě nevydrží. Zkus zapracovat na tom nastavení v sobě. Ten důvod Tvého chování nebyl zlepšení rodinného života, ale nějaká Tvoje utkvělá představa o tom, jak to ma správně být a přes to nejede vlak. A neviděla jsi, jak tím manžela dusíš. No a s těmi koníčky, to je fakt k smíchu. Jako že kvůli dětem si nemůžeš pustit muziku, plést ani šít? To je fakt hloupá výmluva.
Ale vždyť ona má koníček - rodinu. Ji vyloženě baví hrát si na dokonalou matku, domácí manželku obětující se pro blaho její vysněné formy rodiny. Jenže vedle toho nechce žít nikdo. Je to jako žít s náboženským fanatikem.
@arinecka Pro Cimada bude v 99% vina vždy na straně chlapa. A mám dojem, že kdyby sem napsala nějaká uživatelka, že z nudy vojela celý Jižní Město, a chlap je na ní naštvaný, bude stejně tvrdit, že je to jeho chyba. Možná ji nějaký chlap hodně krutě zklamal.