Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli píše:
Já chápu, že ty patříš k té staré generaci, co je doma zvyklá velet s válečkem v ruce, ale ono to dneska funguje jinak, víš? Dneska mají partneři vyrovnaný vztahy, umíme si vydělat dost peněz i na svoje koníčky a neusurpujeme všechno jen pro rodinu. I my jsme lidi a chceme žít. Bohudík tvoje zastaralý názory pomalu mizí. No, i když. I moje rodiče co jsou 70+ přemýšlí jinak než ty. Ty jsi takový zkostnatělý dinosaurus.
Ty ses zbláznila?
Nechápeš vůbec nic.
Prý váleček. ![]()
Nepobrala jsi z mého psaní, že já právě naopak ženským a jejich času pro sebe a zájmům fandím? Zrovna já jsem ve své generaci právě na opačném břehu, než ti chlapi, dinosauři, to Ti možná uniklo.
I proto se mnou mají chlapi problém.
![]()
Celá desetiletí jsem vydělávala víc než manžel. Ale kromě svého zaměstnání, studia při práci, výchovy děcek, obstarávání domácnosti jsem ještě pracovala pro manžela, proto tak dobře vidím, jak chlapi lehce sklouznou k pohodlnictví. Ano, v naší generaci je poměrně málo chlapů, kteří dokážou ovládat pračku a uvařit si víkendové jídlo. Ale i když jsem žila s mladším mužem, všimla jsem si, jak taky (díky jeho původní rodině) sklouzává k tomu, že všechna práce doma je (má být) na ženské. A to nejsou jen dva případy, vidívám toho kolem sebe daleko víc a nežiju jen mezi 60níky. Právě proto se mi tak příčí, že chlapi dost často prosazují svoje zájmy, zatímco ta ženská je vždycky spíš utáhnutá těmi dětmi a domácností, prostě ve srovnání s chlapem (pokud nenarazí na zodpovědného) nemá tolik osobní svobody.
A jestli si myslíš, že se ženská mohla nebo může jen tak vzpříčit, že jí to nevyhovuje, tak se teda podívej, kam to u zakladatelky došlo. ![]()
Jestli ty a AjaF a další vyděláváte na sebe, chlapi vám doma pomáhají a mají pro váš režim života pochopení, jestli dokážete odkázat děcka do pokojíčku a jít se věnovat svým koníčkům, tak fakt gratuluji.
Nikde jsem nikdy neřekla, že by to tak nemělo nebo nemohlo být.
O tom přece probůh píšu, když se tady zastávám zakladatelky. Asi bych neudělala to, co ona, ale dokážu pochopit, že ji chlap prudil tak dlouho, až mu prodej té rachotiny prostě zamlčela.
A nakonec, jestli si nerozuměli a on o ten rozvod požádá, tak se pak bez něj možná bude mít líp.
@Mango_Lassi píše:
A co jako? Takový chlap tady dostane sodu, jak se patří.
A nic, jen že taky soudí podle svých blbých zkušeností.
@Janli píše:
Dneska mají partneři vyrovnaný vztahy,
Jo, tak toho je tady plný mimino. ![]()
@Cimada píše:
To spíš vypadá, děvčata, že jste zakladatelčino psaní nečetly vy.
Ne, naopak. A i když ti tu neustále někdo píše, že argumentuješ něčím, co sama zakladatelka napsala, že je jinak, tak si furt jedeš ty svoje nesmysly.
@Anna766 píše:
A dostává k tomu adekvátní reakce.
@Cimada píše:
A tomu já fandím, ale je hodně žen, které jsou možná z původní rodiny zvyklé spíš tu rodinu obskakovat a zajišťovat a svoje zájmy upozadit. Dokonce i v dnešní době. A jsou chlapi, nebo (z mého pohledu) kluci, kteří byli vychovávání k sobečtějšímu přístupu v partnerství. Je to samozřejmě různé.
Ale je hodně vztahů, kde se fakt ženská nemůže prosadit (byť oprávněně) se svými požadavky na čas manžela nebo rozdělení financí a pak to takhle, jako u zakladatelky, dopadá.
Jestli Ti Tvůj muž toleruje Tvůj čas na Tvoje zájmy a v domácnosti dodělá něco za Tebe, je to skvělé.
Když nedodělá, tak nepindá, že to není hotovo.
@Mango_Lassi píše:
Neřekla bych. Často ani nečte, jen píše furt dokola své kraviny o chlapech, co jí moc nedávají peníze.
No tak teď jsem se až zasmála.
Kde tohle jsi vzala…
A s tím čtením - to naopak vy evidentně nečtete zakladatelku dobře. ![]()
@Anna766 píše:
Nehodlám tady nikomu nadržovat, protože má frndu, i když píše sebevetsi blbosti. Takže jak ženská, tak chlap dostane sodu, pokud s jeho názorem nesouhlasím. O to se neboj.
@Cimada píše:
Ty ses zbláznila?![]()
Nechápeš vůbec nic.
Prý váleček.
Nepobrala jsi z mého psaní, že já právě naopak ženským a jejich času pro sebe a zájmům fandím? Zrovna já jsem ve své generaci právě na opačném břehu, než ti chlapi, dinosauři, to Ti možná uniklo.I proto se mnou mají chlapi problém.
![]()
Celá desetiletí jsem vydělávala víc než manžel. Ale kromě svého zaměstnání, studia při práci, výchovy děcek, obstarávání domácnosti jsem ještě pracovala pro manžela, proto tak dobře vidím, jak chlapi lehce sklouznou k pohodlnictví. Ano, v naší generaci je poměrně málo chlapů, kteří dokážou ovládat pračku a uvařit si víkendové jídlo. Ale i když jsem žila s mladším mužem, všimla jsem si, jak taky (díky jeho původní rodině) sklouzává k tomu, že všechna práce doma je (má být) na ženské. A to nejsou jen dva případy, vidívám toho kolem sebe daleko víc a nežiju jen mezi 60níky. Právě proto se mi tak příčí, že chlapi dost často prosazují svoje zájmy, zatímco ta ženská je vždycky spíš utáhnutá těmi dětmi a domácností, prostě ve srovnání s chlapem (pokud nenarazí na zodpovědného) nemá tolik osobní svobody.
A jestli si myslíš, že se ženská mohla nebo může jen tak vzpříčit, že jí to nevyhovuje, tak se teda podívej, kam to u zakladatelky došlo.
Jestli ty a AjaF a další vyděláváte na sebe, chlapi vám doma pomáhají a mají pro váš režim života pochopení, jestli dokážete odkázat děcka do pokojíčku a jít se věnovat svým koníčkům, tak fakt gratuluji.
Nikde jsem nikdy neřekla, že by to tak nemělo nebo nemohlo být.
O tom přece probůh píšu, když se tady zastávám zakladatelky. Asi bych neudělala to, co ona, ale dokážu pochopit, že ji chlap prudil tak dlouho, až mu prodej té rachotiny prostě zamlčela.
A nakonec, jestli si nerozuměli a on o ten rozvod požádá, tak se pak bez něj možná bude mít líp.
No, evidentně jsi tu diskuzi nečetla….to fakt nemá smysl…,
@Mango_Lassi píše:
A dostává k tomu adekvátní reakce.
Jistě. Ale o tom to není. Jen že každý píšeme podle svých zkušeností. A mimochodem, nikdy jsem neviděla tolik pečujících chlapů o děti a domácnost jako tady na emiminu. ![]()
@AjaF píše:
Když nedodělá, tak nepindá, že to není hotovo.
To je úplně v pořádku, však tak to má být. ![]()
@Janli píše:
No, evidentně jsi tu diskuzi nečetla….to fakt nemá smysl…,
A četla jsi TY zakladatelku? ![]()
@Mango_Lassi píše:
Nehodlám tady nikomu nadržovat, protože má frndu, i když píše sebevetsi blbosti. Takže jak ženská, tak chlap dostane sodu, pokud s jeho názorem nesouhlasím. O to se neboj.
Ty možná.
@Anna766 píše:
Jistě. Ale o tom to není. Jen že každý píšeme podle svých zkušeností. A mimochodem, nikdy jsem neviděla tolik pečujících chlapů o děti a domácnost jako tady na emiminu.
A?
@Cimada píše:
Proč by mě měl „nějaký chlap zklamat“ - bože, vždyť se stačí podívat kolem sebe, jak kdo funguje. Ale když to někdo vidět nechce, nebo si doma dokáže prosadit svůj režim (taky znám línou babu, která by svému chlapovi ani buchty neupekla, takže má potom samozřejmě na svoje koníčky čas), tak potom se tady jistě může divit, že ženská při péči o dítě bez pomoci chlapa prostě „zastávkovala“.
Už jsem tu psala dřív, že to nebylo správné, ale myslím, že pochopitelné ano.
A asi toho špatného bylo všeobecně u nich víc, když to chlap dokázal kvůli svému koníčku v rodině tak vygradovat.
Ale já buchty stíhám, i kváskový chléb a dokonce semínkový pletýnky. I s koníčkama ![]()