Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cimada znovu připomínám…kdyby tam byla láska, tak jsou prachy a čas na druhém místě…
@Cimada píše:
A vážně si nepředstavíš situaci, kdy dlouhodobě budeš při dvou děckách potřebovat peníze a čas na něco jiného než jsou chlapovy koníčky, budeš vnímat to, že on se denně na 3 hodiny po práci zavře někam do garáže, zatímco Ty budeš obstarávat děti, vařit večeři a luxovat a prát a bude Tvoje argumenty několik let ignorovat a dělat si dál to, co on uzná za vhodné? A bude to mezi vámi trvat takhle roky, a pak se stane tohle tento její kiks a on rodinu prostě zabalí.
Chápeš, nezastávám se jí mermomocí (víckrát jsem tu psala, že to zamlčení samozřejmě byla blbost), jen apeluji na to, jestli si dokážete představit, že s tím chlapem prostě nehnula. On (asi) určoval lajnu toho, za co vydá prachy a čemu bude věnovat čas.
Jak dlouho bys takové fungování vztahu vydržela? Jen se ptám. Já myslím, že se jí s ním (podle jejího psaní) nežilo nijak spokojeně. Tak se bohužel prostě stalo tohle s tím autem.
Fakt je viník jenom ona? Chování toho chlapa je podle Tebe O. K.?
1. Nikde nebylo uvedený, že tam tráví 3 hodiny denně, jak to tu některé překrucujete. Naopak mam pocit, že zakladatelka někde upřesnila, že to denně neni.
2. Pokud by někdo žil ve vztahu, kde dělá poskoka, tak ho prostě nemá dělat. Určitě neni řešení dělat poskoka a zároveň podrazy na partnera. Umim si představit, že má něčeho plný zuby, že mu na nákupu nekoupí oblíbený jídlo, pití, neudělá oblíbenou véču. Prostě cokoliv, kde „škoda neni nevratná“. Rozdupat mu jeho sen - mít auto, který už si kvůli ní pravděpodobně nikdy nebude mít příležitost pořídit, mi normální rozhodně nepřijde. Za žádných podmínek a okolností. Tohle je pravděpodobně nevratný. A nevim, proč tu ten vztah popisuješ jako nějakou zakladatelky otročinu, podle uvedeného to tak vůbec nebylo.
3. K vytučněnému. Považuješ za logický, že teď by najednou chtěla zachraňovat vztah, kde se necítila nijak spokojeně? Proč? Naopak teď už má celkem odstup, aby si udělala obrázek o tom, jestli si novym partnerem spíš polepší nebo pohorší. A že by byla natěšená na lepší zítřky s někym „lepšim“ to nevypadá.
@e-Surfařka píše:
Asi jo. Protože jsem se fakt zamyslela, jestli někoho takovýho znam a…NE. I ti, co se k partnerce nechovaj nic moc, na vlastních dětech nešetřej.
Já taky ne. Většina příkladů je tu pro mě čistý sci fi.
@Cimada píše:
Můj chlap má doma mašinu za třičtvrtě milionu.
Hraje si. A já mu na to říkám, že mi to nevadí.
Ale kdybych s ním měla děcka a on ceknul, že třeba na lyžák jim stačí starý artisky, tak to by si teda poslechl.
Jeho manželka se s ním rozvedla právě kvůli tomu času, který nevěnoval děckám, a taky samozřejmě kvůli prosazování jeho hobby.
A já se jí nedivím.
100 tisíc je ještě dobrý.
Holt je to tvůj standard, který na tebe letí
![]()
@Cimada píše:
Na co zíráš, jaký moudra? Že na ženské třeba dlouhodobě leží celá péče o domácnost, když píše, že je chlap celé dny pryč, že jeho koníček stojí dost peněz, že už ji to jednou přestalo bavit, když se celou dobu před tím incidentem nedokázal jejím argumentům nějak přizpůsobit, a nakonec se teda chová tak, že za jednu nepovedenou transakci se urazí až tak, že klidně rozvodem (že není po jeho) zboří děckám domov - to je podle Tebe opravdu v pořádku?Příspěvek upraven 19.02.22 v 19:18
Jasně, až tak se nedokázal přizpůsobit, že si na to vydělal bokem na melouchách.
@Mango_Lassi píše:
Neříkejtakové novinky takhle k večeru? Co nám chceš sdělit ještě zásadního?
Co se ti stalo? Zkus se svěřit. Je to lepší než tu prskat na někoho, kdo ti nic neudělal.
@Mango_Lassi píše:
Já taky ne. Většina příkladů je tu pro mě čistý sci fi.
Pro mě je čistý sc ifi, že jsou na mateřský a rodičovský oba rodiče, nikdy jsem to neviděla a taky to nerozporuju.
Tady zakl. Omlouvám se že píšu až teď, ale celý včerejšek jsem prospala protože jsem psychicky na dně. Já ale musím taky přiznat že nechápu proč kvůli jedné hádce odešel. Mám pocit že předtím jsme si žili idylicky. Akorát mě vždy mrzelo že netráví doma tolik času to he celé. A ano taky mi párkrát vyčetl že moc nedělám. Ale vždy jsme měli denně aspoň jedno teplé jídlo a uklizeno a vypráno. S tím mi třeba nikdy nepomohl, místo toho se staral o dílnu a zahradu.
@tamararka píše:
Tady zakl. Omlouvám se že píšu až teď, ale celý včerejšek jsem prospala protože jsem psychicky na dně. Já ale musím taky přiznat že nechápu proč kvůli jedné hádce odešel. Mám pocit že předtím jsme si žili idylicky. Akorát mě vždy mrzelo že netráví doma tolik času to he celé. A ano taky mi párkrát vyčetl že moc nedělám. Ale vždy jsme měli denně aspoň jedno teplé jídlo a uklizeno a vypráno. S tím mi třeba nikdy nepomohl, místo toho se staral o dílnu a zahradu.
Pokud máte barák, někdo se starat o zahradu musí, ano, zpravidla to bývá muž. Co přesně ti vyčetl, že nic neděláš? Asi jste moc nekomunikovali a vyeskalovalo to.
A jen tak trucuje nebo má opravdu kam odejít?
@Mango_Lassi píše:
Pokud máte barák, někdo se starat o zahradu musí, ano, zpravidla to bývá muž. Co přesně ti vyčetl, že nic neděláš? Asi jste moc nekomunikovali a vyeskalovalo to.
No že nechodím ani na zahradu a když on si chce po práci odpočinout u koníčku tak mu to ještě pokazím. Ale já opravdu nerozumím tomu co jsem udělala. Já mám taky na starosti dvě jeho děti a jeho dům. Zatímco on se hrabe v zahradě nebo v kraksnách.
@Mango_Lassi píše:
A ano má po prarodičích garsonku. Tam se přestěhovali když mu nechali tenhle dům.
@tamararka Opravdu jsi nic nepochopila, poslední slovo tvého příspěvku to dokazuje.
@Anna766 píše:
Pro mě je čistý sc ifi, že jsou na mateřský a rodičovský oba rodiče, nikdy jsem to neviděla a taky to nerozporuju.
Jestli jsi někdy něco viděla nebo ne, není předmětem této diskuze. Jen se neztotožňuju s názorem, že zakladatelka je utlačovaná chudinka, kterou manžel uzurpuje. Tady je lepší se řídit tím, co zakladatelka píše a nedomýšlet tam věci z vlastních zkušeností, které u zakladatelky nejsou.
@Betty MacDonald píše:
@tamararka Opravdu jsi nic nepochopila, poslední slovo tvého příspěvku to dokazuje.
Ale já mám snad taky nárok něco chtit ne? To jste tady opravdu tak dokonalé že váš den má 30 hodin?
@tamararka píše:
Ale já mám snad taky nárok něco chtit ne? To jste tady opravdu tak dokonalé že váš den má 30 hodin?
Tak proč nechceš, jediný, co z tebe vylezlo, že už ani hudbu neposloucháš(nevím proč) a že si přeješ, abyste spolu trávili ruku v ruce doma 24/7(blbost) a že tě mrzí, že mu to nedošlo ![]()