Moc uražený manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5934
20.2.22 10:08

@tamararka Zakladatelko, na diskuzi jsem narazila až teď, ale projela jsem si všechny tvé příspěvky a vychází mi z toho jediné - manželovi se vůbec nedivím. Myslím, že tady nejde už ani tolik o to auto, i když to ho určitě také moc mrzí, když to byl jeho celoživotní sen a je to něco, na co člověk jen tak nenatrefí. Být v jeho kůži, tak mě ale mnohem víc zabolí a znechutí tvoje zrada. Místo, abyste to doma probrali a ten proces rozhodování prošli společně, tak jsi to celé zamlčela. Autům vůbec nerozumíš, neměla jsi tušení, o co jde, nezajímala ses o to, jak moc je to pro něj důležité, jak moc je vzácné, rozčiluje tě, že se tomu věnuje a nechceš, aby svůj koníček pěstoval, ale přesto jsi to za něj a bez jeho vědomí rozhodla. To si myslím, že je to, co ho odehnalo. To, že ty sama údajně nejlíp víš, co je pro vás nejlepší, na co máte peníze, co se vyplatí nebo nevyplatí koupit.

Pro něj z toho vychází několik myšlenek, které vás odcizují:

• Zamlčela mi, zalhala mi.
  • Nebyl jsem přibrán jako partner, i když se mě to týkalo.
  • Bylo rozhodnuto o mě (o nás) beze mě.
  • Nezáleží jí na mě, na mých přáních a snech.
  • Rozhoduje o něčem, čemu nerozumí.
  • Protlačuje svůj pohled na fungování rodiny a rodičů a bere to jako jediné správné.
  • To, co dělá ona - vzdát se koníčků, bych měl dělat i já, protože rodina.
  • Neustále shazuje můj koníček - kraksny.
  • Neuznává a neocení mou práci kolem domu.
  • Není jí to upřímně líto, je ráda, že to auto nemáme.
  • Štve jí jen to, že se s ní nebavím, že jsem se naštval a že s tím nedám pokoj.

A takhle by se dalo pokračovat bohužel dál. Nevím, co se s tím dá dělat. Ty jsi prostě přesvědčená, že jsi konala správně a v zájmu rodiny a nedokážeš uznat jeho zklamání - nejen ze ztráty z možnosti vlastnit ten vůz, ale i z tvého chování (pořád se obhajuješ, jak děláš všechno a on nic moc). To jsi takhle dělala běžně, že jsi rozhodovala sama o věcech v rodině, když jsi věděla, že by to manžel chtěl jinak? Mě by tohle naštvalo stejně jako jeho. Kdyby šlo o něco společného, co je třeba spíše ve tvé gesci a jeho se týká jen částečně, tak by se to dalo ještě nějak pochopit. Například, pokud vládneš v kuchyni a neshodli byste se na značce nové varné desky a ty jsi nakonec koupila tu, co chceš ty a nic mu neřekla, tak se to dá pochopit. Protože pořád je to o tom, že jste ve shodě, že novou varnou desku potřebujete, probrali jste to společně, máte na to peníze a deska je prostě deska, jen jste se nemohli shodnout, zda se koupí Electrolux nebo Siemens. Ale tohle se týkalo opravdu jeho, jeho koníčku a ty jsi neměla absolutně právo o tom sama rozhodnout a ještě ho z toho vynechat.

A že si na něj odkládal z melouchů a podle tebe si syslil pro sebe a okrádal rodinu? Co mu asi zbylo, když u vás máš patent na to, jak má rodina a vše kolem ní fungovat ty? Ty sama neuznáváš investici do koníčků, ani svých, tak kde by na svůj koníček bral? Výplatu dává do rodiny, stejně jako ty, tak nevidím důvod, proč by si výdělek z melouchů nemohl odkládat bokem na svůj koníček :nevim: Ne každý má stejný pohled a představy a chce se 24/7 věnovat rodině. Cpeš mu svou představu a snažíš se ho do ní napasovat, ale touhle svou poslední akcí jsi ho proti sobě akorát poštvala :nevim: Kde není respekt, není vztah s budoucností. Samozřejmě neříkám, že i manžel nemá nějaké chyby, nebo je nedělá, ono to určitě nebude černobílé, ale tady prostě je jasné, kdo je ten, kdo to asi nenávratně podělal. Tváří se to jako malichernost (nějaká kraksna), ale je to mnohem hlubší a dokud to v tom neuvidíš, tak se směrem k němu nehneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80061
20.2.22 10:13

@utopia A bod další - pořád jen mele o tom, že máme spolu poslouchat nějaké pidlikanty, prý hudbu ona má ráda. A co? Já ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.2.22 10:31
@tamararka píše:
No že nechodím ani na zahradu a když on si chce po práci odpočinout u koníčku tak mu to ještě pokazím. Ale já opravdu nerozumím tomu co jsem udělala. Já mám taky na starosti dvě jeho děti a jeho dům. Zatímco on se hrabe v zahradě nebo v kraksnách.

No tak to jste se asi dost míjeli. Jako u nás je to podobné rozdělení práce. Taky máme dům se zahradou a manžel dílnu. Já mám spíš na povel ten vnitřek, on dům, auto, zahradu. Ale taky si řeknu o pomoc v domě a někdy vylezu na zahradu. Manžel taky dost kutí, ale výsledkem jsou věci do domácnosti, takže je to užitečný koníček. Kdyby trávil spoustu času čistě jen opravou aut, asi bych z toho upřímně taky neskákala nadšením. Ale to je potřeba se dohodnout a vyjít si vstříc. Mám pro rodinu taky poměrně „neužitečný“ koníček, ovšem netrávím u toho veškerý čas a oba se snažíme, trávit taky čas spolu na výletech a tak. To jste neměli? Pořád jen práce, domácnost a jeho koníček? Pokud ano, tak je to blbý a není se co divit, že jste se odcizili. K té lásce, co tady někdo zmiňoval. Ano, kdyby tam byla láska, tak ona by mu s nadšením poreferovala o svém objevu, Na druhou stranu, kdyby ji on měl rád, tak by se ji snažil pohcopit, proč to takhle blbě zazdila a neodcházel by kvůli tomu z domu. Takže buď to byla prostě poslední kapka a zakladatelka problémy neviděla, nebo se už prostě natolik odcizili, když si každá jel po svojí lajně, že se to prostě rozpadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.2.22 10:44
@inkakřivák píše:
@utopia A bod další - pořád jen mele o tom, že máme spolu poslouchat nějaké pidlikanty, prý hudbu ona má ráda. A co? Já ne

Tak nevšimla jsem si, že by psala o tom, že chtěla, aby tu hudbu poslouchali spolu. upřímně se dost divím tomu, co tady jste schopné z těch pár zakladatelčiných příspěvků vydedukovat. Možná si toho moc nepamatuju, ale nepřijde mi, že by tady pustila zase tolik detailních informací. A tady už je z toho román na pokračování :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
20.2.22 11:04
@robínek píše:
Tak nevšimla jsem si, že by psala o tom, že chtěla, aby tu hudbu poslouchali spolu. upřímně se dost divím tomu, co tady jste schopné z těch pár zakladatelčiných příspěvků vydedukovat. Možná si toho moc nepamatuju, ale nepřijde mi, že by tady pustila zase tolik detailních informací. A tady už je z toho román na pokračování :mrgreen:

Také myslím, že to nepsala, ale že se to vydedukovalo z tohoto jejího příspěvku:

Protože moji rodiče jsou spolu skoro čtyřicet let a za tu dobu se od sebe nehli. Tatínek byl pořád s námi a s maminkou jsou pořád spolu.

Vadí jí, že se věnuje svému a ne jí a dětem nonstop, protože tak se to dělalo u nich doma. Jako pokud je tam denně, od příchodu z práce do noci a o víkendech nonstop, tak se nedivím. Ale psala, že si tam zaleze sem tam na tři hoďky. To fakt není moc. Nehledě na to, že aby mělo cenu něco dělat, půl hodina na to opravdu nestačí. Tohle prostě trvá. Příprava, vyčištění, než něco zaschne… Můj manžel má podobný koníček a jsem ráda, že ho má. Baví ho to, je nadšený, když se v tom může realizovat a vypne u toho. Je skvělý, když má chlap něco, co ho naplňuje a neleží jen jako lempl na gauči s ovladačem v ruce. To je pak prd platný, že je doma nonstop, když tam vlastně jen existuje. Pro mě prostě lepší, když se realizuje i jinde a pak se aktivně zapojuje v rodině, než aby byl pořád doma, ale nezapojoval se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.2.22 11:05
@Cimada píše:
A vážně si nepředstavíš situaci, kdy dlouhodobě budeš při dvou děckách potřebovat peníze a čas na něco jiného než jsou chlapovy koníčky, budeš vnímat to, že on se denně na 3 hodiny po práci zavře někam do garáže (na začátku psala, že strávil čas opravou nějakých 2 motorek a nakonec je prodal s nulovým ziskem), zatímco Ty budeš obstarávat děti, vařit večeři a luxovat a prát a bude Tvoje argumenty několik let ignorovat a dělat si dál to, co on uzná za vhodné? A bude to mezi vámi trvat takhle roky, a pak se stane tohle tento její kiks a on rodinu prostě zabalí.
Chápeš, nezastávám se jí mermomocí (víckrát jsem tu psala, že to zamlčení samozřejmě byla blbost), jen apeluji na to, jestli si dokážete představit, že s tím chlapem prostě nehnula. On (asi) určoval lajnu toho, za co vydá prachy a čemu bude věnovat čas.
Jak dlouho bys takové fungování vztahu vydržela? Jen se ptám. Já myslím, že se jí s ním (podle jejího psaní) nežilo nijak spokojeně. Tak se bohužel prostě stalo tohle s tím autem.
Fakt je viník jenom ona? Chování toho chlapa je podle Tebe O. K.? :nevim:Příspěvek upraven 19.02.22 v 22:05

Ty fakt blábolíš ….. :roll… Sama zakladatelka psala, že v dílně je pár hodin týdně, děti vyzvedává ze školky a že s nimi, tráví s nimi čas. Nikde nepsala, že se rodině nevěnuje vůbec. To zakladatelka si vynucuje 100% jeho času. A peněz mají dost, v tom taky není problém. Ale ty si zabejčeně jedeš svůj výmysl…

• Citovat
  • Upravit
2923
20.2.22 11:08
@robínek píše:
Tak nevšimla jsem si, že by psala o tom, že chtěla, aby tu hudbu poslouchali spolu. upřímně se dost divím tomu, co tady jste schopné z těch pár zakladatelčiných příspěvků vydedukovat. Možná si toho moc nepamatuju, ale nepřijde mi, že by tady pustila zase tolik detailních informací. A tady už je z toho román na pokračování :mrgreen:

No na přímej dotaz, proč tu hudbu neposlouchá, napsala tohle: „Ale já chci. Ale místo toho je on na zahradě nebo v dílně. A já si chci hudbu vychutnat, ale když obstarám barák a děti tak na to už prostě nemám náladu“ (viz. předchozí strana). Uznávam, že mě ta odpověď úplně hlavu ani patu nedává, ale to, že k tomu asi nějak potřebuje jeho, z toho tak nějak vyplývá, když na otázku, proč jí neposlouchá, odpovídá: PROTOŽE ON je na zahradě nebo v garáži… Pokud to tobě tvoje dedukce vyhodnotila jinak, tak prosim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.2.22 11:12
@inkakřivák píše:
@neumisa myšlení zamilované šestnáctky, která chce být s objektem své lásky 24 hodin denně. Vždy a všude všechno společně. Příšerné.

Mám takovou kamarádku, která si tímhle zničila úplně všechny vztahy. Je jí 40+ a do dneška nepochopila, co dělá špatně. Přitom to je chytrá a vzdělaná ženská.

• Citovat
  • Upravit
19874
20.2.22 11:20
@e-Surfařka píše:
No na přímej dotaz, proč tu hudbu neposlouchá, napsala tohle: „Ale já chci. Ale místo toho je on na zahradě nebo v dílně. A já si chci hudbu vychutnat, ale když obstarám barák a děti tak na to už prostě nemám náladu“ (viz. předchozí strana). Uznávam, že mě ta odpověď úplně hlavu ani patu nedává, ale to, že k tomu asi nějak potřebuje jeho, z toho tak nějak vyplývá, když na otázku, proč jí neposlouchá, odpovídá: PROTOŽE ON je na zahradě nebo v garáži… Pokud to tobě tvoje dedukce vyhodnotila jinak, tak prosim…

Tak mne z toho vyplývá, že když on je pořád venku, tak se někdo logicky musí postarat o domácnost a děti, což je ona. A jelikož je na to sama, je toho dost a má toho pak večer plný kecky a na vlastní koníček už nemá sílu. Sice nevím, kolik síly je potřeba na vychutnání hudby, ale budiž. :mrgreen: Hele, já to mám takhle se čtením. Před dětmi. jsem si každý večer četla a dost náročné knížky, i v angličtině. Teď bych taky mohla, ale jsem po celém dni tak hotová, že se na to prostě nesoustředím. Tak jsem to nahradila audioknihami. Lítám po baráku, poklizim se sluchátky na uších. Dobrý ale na nic extra náročného to taky není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80061
20.2.22 11:21
@robínek píše:

No tak potom proč tvrdí, že se nemůže věnovat poslechu hudby, když on s ní není? Nechápu. Klidně může sednout a poslouchat, ne? A prosím nevykladej mi, že při dvou dětech si žena nemůže nikdo sednout. Může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
20.2.22 11:23

Tak když je na zahradě, může za ním poslat děti.
A už jsem se jednou ptala, co pořád doma na baráku dělá, že nemá čas jít ven na zahradu - třeba si jen sednout. Poslouchat hudba se dá i při uklízení.
Netvrďte mi, že denně utírá prach, luxuje, vytírá.
Uvařit se dají rychlovky a i kdyby zapínala pračku denně, tak co potom ještě zbývá? Nebo je perfekcionistka na úklid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.2.22 11:26
@AjaF píše:
Tak když je na zahradě, může za ním poslat děti.
A už jsem se jednou ptala, co pořád doma na baráku dělá, že nemá čas jít ven na zahradu - třeba si jen sednout. Poslouchat hudba se dá i při uklízení.
Netvrďte mi, že denně utírá prach, luxuje, vytírá.
Uvařit se dají rychlovky a i kdyby zapínala pračku denně, tak co potom ještě zbývá? Nebo je perfekcionistka na úklid?

Fakt si myslím, že těch informací o chodu jejich domácnosti máme málo na nějaké závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80061
20.2.22 11:27

A úplně mimo. Vážně si vaše děti skolkoveho věku neumí hrát ani chvilku samy? Vážně jim musíte být pořád za zadkem? Vážně musíte celé dny surovat barák? Vážně musíte vyvářet denně teplé večeře? Fakt jo? Vyžaduje to někdo jiný než vy samy? Tam totiž bývá ten zakopaný pes. Vy řekněte - chlap si toho ani nevšimne. Proč by měl? Není to podstatné. Klidně stačí vysát jednou za týden, pokud nemáte dítě lezoucí po zemi. Totéž mytí podlah třeba. Ten chlap nechápe, proč to děláte. Většinou to on nechce. Naložíte si to samý a pak to vycitate chlapovi. Něco jako moje známá, která chlapa dotlačila do práce, z které jezdí domu jednou za týden dva na víkend. A teď mu otlouka o hubu, že musí všechno odřít s dětmi sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
20.2.22 11:30
@robínek píše:
Fakt si myslím, že těch informací o chodu jejich domácnosti máme málo na nějaké závěry.

Proto jsem se ptala, co na tom baráku celé dny ona dělá. Neodpověděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
20.2.22 11:32
@robínek píše:
Tak mne z toho vyplývá, že když on je pořád venku, tak se někdo logicky musí postarat o domácnost a děti, což je ona. A jelikož je na to sama, je toho dost a má toho pak večer plný kecky a na vlastní koníček už nemá sílu. Sice nevím, kolik síly je potřeba na vychutnání hudby, ale budiž. :mrgreen: Hele, já to mám takhle se čtením. Před dětmi. jsem si každý večer četla a dost náročné knížky, i v angličtině. Teď bych taky mohla, ale jsem po celém dni tak hotová, že se na to prostě nesoustředím. Tak jsem to nahradila audioknihami. Lítám po baráku, poklizim se sluchátky na uších. Dobrý ale na nic extra náročného to taky není.

Ale to je docela velkej rozdíl. Na četbu je potřeba klid a soustředění, to s dětma nejde. Naopak hudba je relaxační. Ta se dá pustit skoro k čemukoliv - k vaření, k nějakýmu výtvarnýmu tvoření s dětma… Jak jsem psala, ta zakladatelky odpověď nebyla úplně smysluplnná, na co ho k tomu poslechu potřebuje, jestli má poslouchat taky, nebo „zabavit“ děti. Z mojí strany mi ale přijde naprosto zbytečné se v tom takhle podrobně babrat, protože pokud kohokoliv odpověď na to, proč si nemůže pustit hudbu, je: „Protože partner…“ je u toho člověka něco špatně - u něj, ne u partnera. Protože k puštění hudby normální člověk opravdu nepotřebuje JAKOUKOLIV součinnost partnera.

Příspěvek upraven 20.02.22 v 11:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria