Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tamararka píše:
Pokusím se všem odpovědět ale těch dotazů je moc tak nevím jestli se mi to podaří. Jsem z domu naučená tak že má být každý den uklizeno a navařeno. U nás doma to tak vždy bylo a tak je mi v tom dobře. Zahrada když už tedy musí být je podle mě mužská práce. A ano v tom autě pořád nevidím žádný přínos pro rodinu. Pokud někdo chce takové věci tak si myslím že to nejde s rodinou docela dobře sloučit že je to spíš vhodnější pro svobodné. Ona i ta zahrada je dost časově náročná ale tam je prostě to že to je pro rodinu. A ano, navrhla jsem mu jiné auto protože to chápu tak, že nějaké je lepší než žádné.Mě rodiče naučili, že nen vždy člověk dostane to co chce.
Ty seš tím rodinným životem natolik posedlá, že sis tu rodinu zničila ![]()
To už nezachráníš, tímhle přístupem ani omylem. Doufám, že budeš mít asponˇdost rozumu, a nebudeš valit dětem do hlavy, že táta odešel, protože nechctěl nic dělat pro rodinu. Přijde mi, že nemáš vůbec žádný city, ani jednou jsi nenapsala, že by ti chlap chyběl.
@tamararka píše:
Jenže jednou jsme se vzali, takže chtě nechtě jsme v tom spolu. V dobrém i zlém a to je pro mě jediný směrník. A beru to tak že nemůžeme rozhodovat každý sám za sebe, ale myslet u toho i na tu rodinu. A když na ni nemyslí on, tak já tedy ano. Pro mě jsou ty děti a jejich vývoj daleko důležitější než koníčky.
Jak sis tedy mohla dovolit, rozhodnout za něj bez něj? Bože, ty si normálně posedlá těma dětma a barákem.
@Janli píše:
Na projevu zakladatelky je něco divnýho. Přijde mi až moc emočně plochej a vyrovnanej. Nějak se mi evokuje Me57h…. Že by další inkarnace a sociální pokus?
Taky už si začínám myslet, že je to trol, to snad není jinak možný…
@Sonmi píše:
Taky už si začínám myslet, že je to trol, to snad není jinak možný…
Kdybych jich pár takových neznala osobně, taky bych si myslela, že to není možný.
@Betty MacDonald píše:
Tak znova, hudba se s dnešními technologiemi dá vychutnávat i u vaření, uklízeni… Jen u ní asi musí být přítomen i on
Ona to krom všeho ostatního má problém pochopit už pro to, že „poslech hudby“ ve skutečnosti moc hobby není. Je to proste způsob jak si zpřijemnit volný čas, ale srovnávat to s tím se něčěmu opravdu věnovat… leda by seděla ve zvukove izolované místnosti a poslouchala na špičkové aparatuře za stovky tisíc. Ale to asi nebude ten případ…
Holky teď řešíme chlapa, ale představte si ty děti. Trochu povyrostou a co když některé bude třeba talentovaný sportovec a trenér bude chtít aby trénoval 3× týdne a na víkendy jezdil na zápasy/turnaje/soutěže a maminka to zatrhne, protože má trávit čas s rodinou a nebude se utrácet za týdenní soustředění…
@gabrriel Dítěti nic nezatrhne, vše pro dítě budiž heslem správné Matky!
@gabrriel píše:
Holky teď řešíme chlapa, ale představte si ty děti. Trochu povyrostou a co když některé bude třeba talentovaný sportovec a trenér bude chtít aby trénoval 3× týdne a na víkendy jezdil na zápasy/turnaje/soutěže a maminka to zatrhne, protože má trávit čas s rodinou a nebude se utrácet za týdenní soustředění…
Proč? To mu spíš zatrhne přítulka, ne?
@gabrriel píše:
ne na to ona bude hrdá a všem bude vyprávět jak má talentované dítě a co vše tomu musí obětovat kolik jí to stojí času a že kvůli tomu nemá čas na sebe to je její systém
@ka2ka píše:
ne na to ona bude hrdá a všem bude vyprávět jak má talentované dítě a co vše tomu musí obětovat kolik jí to stojí času a že kvůli tomu nemá čas na sebe to je její systém
Tak ona nejdřív rozhodne, jestli ten který koníček je ten správný anebo není. Pokud třeba děcko budou bavit motokáry, nic z toho evidentně nebude.
@botl píše:
Tak ona nejdřív rozhodne, jestli ten který koníček je ten správný anebo není. Pokud třeba děcko budou bavit motokáry, nic z toho evidentně nebude.
tak jasně takový auto je zbytečný sice si asi vozí za. dek na výlety a nákupy ale nevadí je to zbytečný
bude to něco jako krasobruslení nebo šerm to by bylo dost prestižní
@ka2ka píše:
tak jasně takový auto je zbytečný sice si asi vozí za. dek na výlety a nákupy ale nevadí je to zbytečný
bude to něco jako krasobruslení nebo šerm to by bylo dost prestižní
To neee, to by se dětem mohlo něco stát
Oboje je dost nebezpečné.
@arinecka píše:šerm je bezpečný viděla jsem úžasný dokument ti jsou tak vycpaní že se divím že se hnou a no krasobruslení je bezepečný ale víš jak elegantní a efektní to zkousne
To neee, to by se dětem mohlo něco státOboje je dost nebezpečné.
@ka2ka píše:
No jo, ale co když tam bude potřebovat vozit. A to mladší dítě bude muset zůstat samo, nebo nedejbože bude chtít jiný koníček ve stejnou dobu. Tak to aby radši zůstali všichni doma.
@ka2ka píše: šerm je bezpečný viděla jsem úžasný dokument ti jsou tak vycpaní že se divím že se hnou a no krasobruslení je bezepečný ale víš jak elegantní a efektní to zkousne
No jo, ale není šerm, jako šerm, ten sportovní ok, ale co když si dítko vybere jiný? No, zakladatelka už jistě píše seznam, co je pro děti nevhodné ![]()