Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, co by sis přála ty?
Aby se vrátil? Ale to by se pak choval stejně, byl by zalezlý v garáži nebo na zahradě.
Nebo chceš, aby se vrátil, ale choval se jinak? Jak přesně?
Anebo ti bude nejlíp bez něj, když stejně se furt hrabal v nějakejch kraksnách, hlavně aby posílal alimenty a bral si děti?
Řekni, co bys viděla jako nejlepší?
@robínek je jedno, jak to kdo má. Hlavně jim to musí vyhovovat oběma.
@inkakřivák píše:
A úplně mimo. Vážně si vaše děti skolkoveho věku neumí hrát ani chvilku samy? Vážně jim musíte být pořád za zadkem? Vážně musíte celé dny surovat barák? Vážně musíte vyvářet denně teplé večeře? Fakt jo? Vyžaduje to někdo jiný než vy samy? Tam totiž bývá ten zakopaný pes. Vy řekněte - chlap si toho ani nevšimne. Proč by měl? Není to podstatné. Klidně stačí vysát jednou za týden, pokud nemáte dítě lezoucí po zemi. Totéž mytí podlah třeba. Ten chlap nechápe, proč to děláte. Většinou to on nechce. Naložíte si to samý a pak to vycitate chlapovi. Něco jako moje známá, která chlapa dotlačila do práce, z které jezdí domu jednou za týden dva na víkend. A teď mu otlouka o hubu, že musí všechno odřít s dětmi sama.
Mluvíš mi z duše. Jsem máma dvou malejch dětí, ale taky mi to hlava nebere.
@e-Surfařka píše:
On ale neodešel kvůli žádné hádce - ani jedné, ani dvěma. On odešel proto, že žil s osobou, která ho nemá ráda, protože mu s naprostým klidem rozdupala jeho sen, o kterém věděla, jak mu na něm záleží (viz. popis toho, jak se ke staříkovi na parkovišti vrhnul). A protože auto bylo unikát, škoda je asi nevratná. Už nikdy mít to auto snů nebude. A když ten podraz praskl, tak dotyčná osoba, místo aby se vzpamatovala, uvědomila si, co mu provedla, chytla se za nos a upřímně se mu omluvila, tak si jenom dokola jede blbý kecy o tom, že trucuje kvůli pitomý kraksně, kterou si může pořídit kdykoliv (co je k nepochopení na tom, že nemůže, když je jich pár a nejsou v nabídce?) a shazuje jeho fungování v rodině (který podle info špatný nebylo) a jeho koníček. Upřímně, já bych takovýho člověka taky obešla obloukem. A to mu dotyčná osoba provedla jen kvůli ušmudlaným třiceti litrům a tomu, aby ho narvala do rodinného modelu podle svých představ.Fakt normálně vůbec nejsem vzteklá, ale slyšet ještě jednou o tom, že odešel kvůli hádce a to auto si může pořídit jiný…No to už člověka podle mne fakt vytočí k nepříčetnosti, že dotyčný za celou tu dobu nepochopil vůbec nic.
Tys mi to vyrvala z úst ![]()
Příspěvek upraven 20.02.22 v 20:23
@robínek píše:
No tak to jste se asi dost míjeli. Jako u nás je to podobné rozdělení práce. Taky máme dům se zahradou a manžel dílnu. Já mám spíš na povel ten vnitřek, on dům, auto, zahradu. Ale taky si řeknu o pomoc v domě a někdy vylezu na zahradu. Manžel taky dost kutí, ale výsledkem jsou věci do domácnosti, takže je to užitečný koníček. Kdyby trávil spoustu času čistě jen opravou aut, asi bych z toho upřímně taky neskákala nadšením. Ale to je potřeba se dohodnout a vyjít si vstříc. Mám pro rodinu taky poměrně „neužitečný“ koníček, ovšem netrávím u toho veškerý čas a oba se snažíme, trávit taky čas spolu na výletech a tak. To jste neměli? Pořád jen práce, domácnost a jeho koníček? Pokud ano, tak je to blbý a není se co divit, že jste se odcizili. K té lásce, co tady někdo zmiňoval. Ano, kdyby tam byla láska, tak ona by mu s nadšením poreferovala o svém objevu, Na druhou stranu, kdyby ji on měl rád, tak by se ji snažil pohcopit, proč to takhle blbě zazdila a neodcházel by kvůli tomu z domu. Takže buď to byla prostě poslední kapka a zakladatelka problémy neviděla, nebo se už prostě natolik odcizili, když si každá jel po svojí lajně, že se to prostě rozpadlo.
Já to vidím na tu poslední kapku. Za ta léta nic nepochopila a tou zazdívkou to podělala na kvadrát. Prostě konec, co tam chceš řešit. Kraksna prostě, pro RODINU
naprosto zbytečná a že pn chtěl
Co jako? Bylo rozhodnuto, ona to ví přece líp ![]()
@robínek píše:
Tak mne z toho vyplývá, že když on je pořád venku, tak se někdo logicky musí postarat o domácnost a děti, což je ona. A jelikož je na to sama, je toho dost a má toho pak večer plný kecky a na vlastní koníček už nemá sílu. Sice nevím, kolik síly je potřeba na vychutnání hudby, ale budiž.Hele, já to mám takhle se čtením. Před dětmi. jsem si každý večer četla a dost náročné knížky, i v angličtině. Teď bych taky mohla, ale jsem po celém dni tak hotová, že se na to prostě nesoustředím. Tak jsem to nahradila audioknihami. Lítám po baráku, poklizim se sluchátky na uších. Dobrý ale na nic extra náročného to taky není.
Tak znova, hudba se s dnešními technologiemi dá vychutnávat i u vaření, uklízeni… Jen u ní asi musí být přítomen i on ![]()
@AjaF píše:
No, to by mě taky zajímalo, jestli děti nejsou vůbec samostatné v tomhle věku.
A jo, já většinou teplé večeře dělám, ale hlavně kvůli sobě. Nějaké rychlovky typu " z jednoho hrnce", „na pánev“, „do trouby“. A to i teď, když už s námi děti nebydlí. Většinou příprava deset minut a pak se to dělá samo nebo dalších 20 minut. S dětma šla pračka denně, sušičku jsem neměla. Ale nějak nevím, že bych po příchodu z práce jen uklízela, vařila, prala, stála dětem za zadkem. Ale každý to má jinak.
Manžel měl jako koníčka sport, s tím jsem si ho brala. A nedokážu si představit, že bychom byli 100 % času jen spolu. To by nám asi hráblo oběma.
Už to úplně vidím, jak mi chlap stojí u vaření za pr. delí a mluví třeba o fotbale… Mám z toho osypky… Chci si svůj čas v kuchyni užít dle svýho a výkony Baníkovců mi můžou…
Ne, vážně, jsem ráda, že mám v kuchyni klid, on je rád, že má v garáži klid. A pak se moc rádi sejdem u společné večeře a pokecáme. Kdybych ho musela poslouchat imrvére durchumdurch, tak by mi asi hrablo.
A pro rýpalky… Rozhodně to neznamená, že bych ho neměla ráda.
Pokusím se všem odpovědět ale těch dotazů je moc tak nevím jestli se mi to podaří. Jsem z domu naučená tak že má být každý den uklizeno a navařeno. U nás doma to tak vždy bylo a tak je mi v tom dobře. Zahrada když už tedy musí být je podle mě mužská práce. A ano v tom autě pořád nevidím žádný přínos pro rodinu. Pokud někdo chce takové věci tak si myslím že to nejde s rodinou docela dobře sloučit že je to spíš vhodnější pro svobodné. Ona i ta zahrada je dost časově náročná ale tam je prostě to že to je pro rodinu. A ano, navrhla jsem mu jiné auto protože to chápu tak, že nějaké je lepší než žádné. Mě rodiče naučili, že nen vždy člověk dostane to co chce.
@tamararka píše:
Pokusím se všem odpovědět ale těch dotazů je moc tak nevím jestli se mi to podaří. Jsem z domu naučená tak že má být každý den uklizeno a navařeno. U nás doma to tak vždy bylo a tak je mi v tom dobře. Zahrada když už tedy musí být je podle mě mužská práce. A ano v tom autě pořád nevidím žádný přínos pro rodinu. Pokud někdo chce takové věci tak si myslím že to nejde s rodinou docela dobře sloučit že je to spíš vhodnější pro svobodné. Ona i ta zahrada je dost časově náročná ale tam je prostě to že to je pro rodinu. A ano, navrhla jsem mu jiné auto protože to chápu tak, že nějaké je lepší než žádné. Mě rodiče naučili, že nen vždy člověk dostane to co chce.
To je sice pravda, ale o tom nerozhoduješ ohledně manžela ty.
Je ti jasné, že něco v tvém chování manžela od tebe vyhnalo? Anebo to vážně nevidíš?
@tamararka
No tak ses právě dozvěděla, že to taky někdo může vnímat i jinak, než jak tě to rodiče naučili. Nemusí být všechno jenom pro rodinu, může to být taky pro radost. Pokud to člověk nepřehání a čas pro rodinu mu zbývá, tak proč ne. Tenhle vztah jsi už asi zazdila, jestli chceš do budoucna nějaký jiný, budeš muset být tolerantnější.
@botl píše:
To je sice pravda, ale o tom nerozhoduješ ohledně manžela ty.Je ti jasné, že něco v tvém chování manžela od tebe vyhnalo? Anebo to vážně nevidíš?
Jenže jednou jsme se vzali, takže chtě nechtě jsme v tom spolu. V dobrém i zlém a to je pro mě jediný směrník. A beru to tak že nemůžeme rozhodovat každý sám za sebe, ale myslet u toho i na tu rodinu. A když na ni nemyslí on, tak já tedy ano. Pro mě jsou ty děti a jejich vývoj daleko důležitější než koníčky.
@tamararka píše:
Jenže jednou jsme se vzali, takže chtě nechtě jsme v tom spolu. V dobrém i zlém a to je pro mě jediný směrník. A beru to tak že nemůžeme rozhodovat každý sám za sebe, ale myslet u toho i na tu rodinu. A když na ni nemyslí on, tak já tedy ano. Pro mě jsou ty děti a jejich vývoj daleko důležitější než koníčky.
ty jsi totálně nic nepochopila… no tak hodně štěstí v dráze samoživitelky.
@tamararka píše:
Ajajaj, takže ses nepoučila. Nemůžeš rozhodovat za dospělého člověka, on to prostě vnímá jinak. Takže se k sobě nehodíte. Obávám se ale, že se svými názory se k nikomu nebudeš hodit ty.
@tamararka píše:
Ale ty tak rozhodujes. Sama za sebe. Ty jsi stanovila, jak to má být a rozhodujes i za něj. Hodně štěstí v hledání někoho, kdo to vydrží.