Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hlavně se neustále zmiňuješ o „kraksnách“, takže chápu, že tvůj muž už s tebou nechce žít.
@Cimada píše:
A tomu já fandím, ale je hodně žen, které jsou možná z původní rodiny zvyklé spíš tu rodinu obskakovat a zajišťovat a svoje zájmy upozadit. Dokonce i v dnešní době. A jsou chlapi, nebo (z mého pohledu) kluci, kteří byli vychovávání k sobečtějšímu přístupu v partnerství. Je to samozřejmě různé.
Ale je hodně vztahů, kde se fakt ženská nemůže prosadit (byť oprávněně) se svými požadavky na čas manžela nebo rozdělení financí a pak to takhle, jako u zakladatelky, dopadá.
Jestli Ti Tvůj muž toleruje Tvůj čas na Tvoje zájmy a v domácnosti dodělá něco za Tebe, je to skvělé.
A jak vidíš, je i hodně vztahu, kde ten chlap nemůže nic, protože,,teď jsou rodina a navždycky jenom my".
@Betty MacDonald píše:
Tak proč nechceš, jediný, co z tebe vylezlo, že už ani hudbu neposloucháš(nevím proč) a že si přeješ, abyste spolu trávili ruku v ruce doma 24/7(blbost) a že tě mrzí, že mu to nedošlo
Ale já chci. Ale místo toho je on na zahradě nebo v dílně. A já si chci hudbu vychutnat, ale když obstarám barák a děti tak na to už prostě nemám náladu.
@tamararka píše:
Ale já chci. Ale místo toho je on na zahradě nebo v dílně. A já si chci hudbu vychutnat, ale když obstarám barák a děti tak na to už prostě nemám náladu.
Co má společného poslech hudby s tím, že on je na zahradě?
Já svou hudbu poslouchám během práce v kuchyni, u vaření a uklízení. A dělala jsem to tak i když byly děti malé, hrály si v pokojíčku. Tehdy jsem trávila v kuchyni hodně času, při mateřské jsem pekla dorty a cukroví na objednávku.
@tamararka píše:
Co na tom baráku pořád děláš?
@tamararka píše:
No že nechodím ani na zahradu a když on si chce po práci odpočinout u koníčku tak mu to ještě pokazím. Ale já opravdu nerozumím tomu co jsem udělala. Já mám taky na starosti dvě jeho děti a jeho dům. Zatímco on se hrabe v zahradě nebo v kraksnách.
ty jsi jak z jiného vesmíru…
1,) soustavně shazuješ jeho práci v domácnosti („jen se hrabe v zahradě“) - KDO se o tu zahradu postará, když ne on?
2,) nebereš vážně, že má koníček („furt se hrabe ve starých kraksnách“)
3,) chceš po něm, aby se věnoval pouze a jen rodině - není reálné, aby úderem svatby zahodil celý svůj předchozí život, známé, koníčky a věnoval se jen rodině
4,) vyčítáš mu, že tráví spoustu času v dílně - ale až po nějaké době z tebe vylezlo, že to tak není, že se o děti stará a není v té dílně zavřený den co den
5,) úmyslně jsi na něj ušila boudu (zapřela jsi kontakt s prodejcem)
6,) jsi nechápavá a ublížená - situaci s autem jsi pofrala a místo, abys sklapla uši, tak ze sebe děláš chudinku, která nechápe, co udělala špatně. A když už jsi dostala rady, jak z toho ven, tak jsi to vyřešila asi tím nejhorším možným způsobem. To byla asi ta poslední kapka.
edit: vypadlo mi slovíčko
Příspěvek upraven 20.02.22 v 08:12
@tamararka A když on bude doma, tak tu náladu budeš mít? Nedivím se mu. Jedeš jako kolovrátek. Prostě podle tebe on má být pořád s tebou, ideálně v jedné místnosti, a všechno spolu, že. I tu hudbu aby poslouchal s tebou, ať je idyla. A místo hokeje nebo čehokoliv si má sednout s tebou a hrát i s dětmi pexeso, protože je to tvůj sen a tvoje hobby.
S tímto postojem ti uteče každý chlap. A jednou i ty děti.
@Stevia píše:
Už to tu padlo a zamluvilo…
Byl to jeho sen.
Kdyby v tom vztahu byla láska, tak ta ženská hned po tom, co toho staříka potká letí domů a nadšeně to svému muži řekne.
Pokud nejsou na tom tak, že počítají každou korunu, samo.
Já bych se radostí rozpustila, kdyby se mi to nastalo mu něco takového říct, radost sdílená.
Neodsuzuji, ale tohle je sobecké.
Napsáno úplně přesně!❤️
@neumisa myšlení zamilované šestnáctky, která chce být s objektem své lásky 24 hodin denně. Vždy a všude všechno společně. Příšerné.
@inkakřivák píše:
@neumisa myšlení zamilované šestnáctky, která chce být s objektem své lásky 24 hodin denně. Vždy a všude všechno společně. Příšerné.
Taky mi z toho naskakuje husina..
@inkakřivák píše:
@neumisa myšlení zamilovanéšestnáctky, která chce být s objektem své lásky 24 hodin denně. Vždy a všude všechno společně. Příšerné.
Jenže u ní to právě ani není zamilovaná šestnáctka - ta by se zbláznila radostí, že mu může říct, že „kraksna“ je volná a můžou pro ni. To je na tom to nejhorší. Tohle je spíš sobecká manipulátorská šestnáctka, která chce, aby ten puboš v garáži šlapal podle ní ![]()
@e-Surfařka Ale to myšlení je stejné. Důvody konání jsou třeba jiné, představy stejné.
@tamararka píše:
Tady zakl. Omlouvám se že píšu až teď, ale celý včerejšek jsem prospala protože jsem psychicky na dně. Já ale musím taky přiznat že nechápu proč kvůli jedné hádce odešel. Mám pocit že předtím jsme si žili idylicky. Akorát mě vždy mrzelo že netráví doma tolik času to he celé. A ano taky mi párkrát vyčetl že moc nedělám. Ale vždy jsme měli denně aspoň jedno teplé jídlo a uklizeno a vypráno. S tím mi třeba nikdy nepomohl, místo toho se staral o dílnu a zahradu.
On ale neodešel kvůli žádné hádce - ani jedné, ani dvěma. On odešel proto, že žil s osobou, která ho nemá ráda, protože mu s naprostým klidem rozdupala jeho sen, o kterém věděla, jak mu na něm záleží (viz. popis toho, jak se ke staříkovi na parkovišti vrhnul). A protože auto bylo unikát, škoda je asi nevratná. Už nikdy mít to auto snů nebude. A když ten podraz praskl, tak dotyčná osoba, místo aby se vzpamatovala, uvědomila si, co mu provedla, chytla se za nos a upřímně se mu omluvila, tak si jenom dokola jede blbý kecy o tom, že trucuje kvůli pitomý kraksně, kterou si může pořídit kdykoliv (co je k nepochopení na tom, že nemůže, když je jich pár a nejsou v nabídce?) a shazuje jeho fungování v rodině (který podle info špatný nebylo) a jeho koníček. Upřímně, já bych takovýho člověka taky obešla obloukem. A to mu dotyčná osoba provedla jen kvůli ušmudlaným třiceti litrům a tomu, aby ho narvala do rodinného modelu podle svých představ.
Fakt normálně vůbec nejsem vzteklá, ale slyšet ještě jednou o tom, že odešel kvůli hádce a to auto si může pořídit jiný…No to už člověka podle mne fakt vytočí k nepříčetnosti, že dotyčný za celou tu dobu nepochopil vůbec nic.
@Cimada píše: …
Já myslím, že se jí s ním (podle jejího psaní) nežilo nijak spokojeně. …
Jak se ti tu snažíme vysvětlit celou dobu. Měla bys začít vycházet z uvedených informací a míň si vymýšlet vlastní scénáře. Podle dnešního příspěvku zakladatelky si do té doby žili z jejího pohledu idylicky ![]()