Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák píše:
@arinecka Pro Cimada bude v 99% vina vždy na straně chlapa. A mám dojem, že kdyby sem napsala nějaká uživatelka, že z nudy vojela celý Jižní Město, a chlap je na ní naštvaný, bude stejně tvrdit, že je to jeho chyba. Možná ji nějaký chlap hodně krutě zklamal.
Celý Jižní Město? To by se z ní kouřilo ještě v červenci ![]()
@Prof. Farnsworth no vidíš, chudinka. Protože má doma dementa. Určitě. Protože kdyby nebyl, hezký by ji zabavil třeba nějakým nákupem, dovolenou, pěkným filmem či pořádnou divočinou v posteli a holka se nemusela takhle zničit. No jasná vina chlapa.
@inkakřivák píše:
@arinecka Pro Cimada bude v 99% vina vždy na straně chlapa. A mám dojem, že kdyby sem napsala nějaká uživatelka, že z nudy vojela celý Jižní Město, a chlap je na ní naštvaný, bude stejně tvrdit, že je to jeho chyba. Možná ji nějaký chlap hodně krutě zklamal.
Docela zírám, co z ní padá za moudra. Asi opravdu špatná zkušenost s chlapem, jinak si to neumím vysvětlit.
@inkakřivák píše:
@Prof. Farnsworth no vidíš, chudinka. Protože má doma dementa. Určitě. Protože kdyby nebyl, hezký by ji zabavil třeba nějakým nákupem, dovolenou, pěkným filmem či pořádnou divočinou v posteli a holka se nemusela takhle zničit. No jasná vina chlapa.
@arinecka píše:
Docela zírám, co z ní padá za moudra. Asi opravdu špatná zkušenost s chlapem, jinak si to neumím vysvětlit.
A moc ráda to haže na mě
Jako že já to mám pokřivený
jsem submisivní
a moje vnímání vztahu je úplně naprd ![]()
Přitom já a moje koníčky, to je na román a přitom vím, že to mou lásku a odpovědnost k rodině v ničem nesnižuje.
A od chlapa chci, aby to měl stejně a s nikým, opravdu s nikým nehodlám zestarnout ruku v ruce v jednom bytě bez ostatních kontaktů. To zas bude hejtů ![]()
@arinecka píše:
Neřekla bych, že on chtěl žít podle svého, bez ohledu na ostatníMít koníček, přece neznamená, že ho nezajímá rodina. Vždytˇona ty koníčky může mít taky, ale odmítá je. To je pak těžký.
A kolik koníčků stihneš při starání se o děcka, domácnost a ještě nějakém pracovním úvazku, když je chlap pořád z domu pryč? Povídej. ![]()
Připomínám, že den má 24 hodin. ![]()
@Betty MacDonald píše:
Přitom já a moje koníčky, to je na román a přitom vím, že to mou lásku a odpovědnost k rodině v ničem nesnižuje.
Tak to samé si myslí ti chlapi.
![]()
Kdo dělá děckám večeře? Kdo s nimi píše úkoly? Kdo jim chystá prádlo na další den do školy? Když jsou ty koníčky na román.
Ty taky svoje koníčky preferuješ před potřebami rodiny?
Pokud někdo založí rodinu, musí primárně nejdřív zabezpečit chod té rodiny a pak se teprve ve zbylém čase může věnovat koníčkům.
A jestliže manžel zakladatelky svoje hobby přehání, těžko se divit, že udělala, co udělala. A on ji bude ještě „trestat“ rozvodem?
Možná to pro ni bude lepší.
Příspěvek upraven 19.02.22 v 19:03
@KalamityJohn píše:Teorie Tygra. Ty slepice v tom filmu vždycky věděly co je pro jejich chlapy nejlepší.
Prohlásil chlap.
@Cimada píše:
A kolik koníčků stihneš při starání se o děcka, domácnost a ještě nějakém pracovním úvazku, když je chlap pořád z domu pryč? Povídej.
Připomínám, že den má 24 hodin.
Stíhala jsem plný úvazek. Jedno dítě s autoimunitními onemocněními. Čas na to, co mě bavilo, jsem si našla.
@arinecka píše:
Na co zíráš, jaký moudra? Že na ženské třeba dlouhodobě leží celá péče o domácnost, když píše, že je chlap celé dny pryč, že jeho koníček stojí dost peněz, že už ji to jednou přestalo bavit, když se celou dobu před tím incidentem nedokázal jejím argumentům nějak přizpůsobit, a nakonec se teda chová tak, že za jednu nepovedenou transakci se urazí až tak, že klidně rozvodem (že není po jeho) zboří děckám domov - to je podle Tebe opravdu v pořádku? ![]()
Příspěvek upraven 19.02.22 v 19:18
@AjaF píše:
Stíhala jsem plný úvazek. Jedno dítě s autoimunitními onemocněními. Čas na to, co mě bavilo, jsem si našla.
Skvělé. A chlap Ti vůbec nepomohl, byl celé dny pryč, kupoval si za prachy, které ty bys radši projela s děckem na dovolenou, svoje koníčky, Ty jsi kmitala kolem jeho prádla a jídla, ignoruje Tvoje prosby nebo argumenty, a stejně pořád ho bezvýhradně miluješ a jsi s ním spokojená? Super.
Tak je zakladatelka jiná. ![]()
Příspěvek upraven 19.02.22 v 19:19
@Cimada píše:
Skvělé. A chlap Ti vůbec nepomohl, byl celé dny pryč, kupoval si za prachy, které ty bys radši projela s děckem na dovolenou, svoje koníčky, Ty jsi kmitala kolem jeho prádla a jídla, s ničím Ti nepomohl, a stejně pořád ho bezvýhradně miluješ a jsi s ním spokojená? Super.
Tak je zakladatelka jiná.
Jsi mimo.
@Cimada zakladatelka své koníčky mít ani nechce.
Její škoda.
@inkakřivák píše:
Možná ji nějaký chlap hodně krutě zklamal.
Proč by mě měl „nějaký chlap zklamat“ - bože, vždyť se stačí podívat kolem sebe, jak kdo funguje. Ale když to někdo vidět nechce, nebo si doma dokáže prosadit svůj režim (taky znám línou babu, která by svému chlapovi ani buchty neupekla, takže má potom samozřejmě na svoje koníčky čas), tak potom se tady jistě může divit, že ženská při péči o dítě bez pomoci chlapa prostě „zastávkovala“.
Už jsem tu psala dřív, že to nebylo správné, ale myslím, že pochopitelné ano.
A asi toho špatného bylo všeobecně u nich víc, když to chlap dokázal kvůli svému koníčku v rodině tak vygradovat. ![]()