Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mkmkz píše: Více
Jojo, já ty flirty právě nerada. Nevím, k čemu je to dobrý. Prvotní kontakt lze navázat jinak, taky to může být příjemné. Prostě to nemám v repertoáru.
@Cizinka 999 píše: Více
Veselovského jsem potkala na dětském hřišti. Je vysoký, má výbornou postavu a opravdu vypadá výborně i live ![]()
Zkusím to naopak. Lidi si často myslí, že být krásná je záruka toho být i partnersky šťastná. A neprozradím určitě žádné obr tajemství, že to tak není. Je pravda, že atraktivní vzhled zjednodušuje seznamování a dává víc příležitostí k navázání vztahu, respektive příležitostí k navázání vztahu s muži, pro které je vzhled důležitý. Ale je už otázkou, co potom, do jaké míry krása zaručí, že si krasavice vztah udrží nebo v něm dokonce bude šťastná. Může se stát či dít, že přitahuje problematické muže (například náročné), nebo naopak je natolik sebevědomá, že si myslí, že jí všechno projde, necítí potřebu na sobě pracovat…
Čím jsem starší, tím víc mám pocit, že ve vztazích je potřeba mít také štěstí.
Myslím, že jsi na správné cestě. Uvědomuješ si, co máš na sobě ráda. To je první hlavní krok.
Sebevědomí je podle mě hodně o tom, jak moc si stojíš za svými volbami. Může se jednat o oblečení nebo makeup, ale i i koníčky, školu atp.
Myslím, že k sebevědomí hodně pomáhá styl oblékání. Nejde k to, aby ses líbila ostatním, ale aby ses líbila sobě a cítila se dobře. Taky dost pomáhá vybrat si aktivitu, ve které jsi dobrá, bez ohledu na to, co si myslí ostatní. Mě kdysi učitelka řekla, že karate není sport pro holky. Sice mě karate nechytlo, ale o řadu let později jsem si užívala tréninku kickboxu.
Dost pomáhá, když sama sobě připadáš zajímavá. Když máš nějaké téma, o kterém jsi schopna se bavit a máš k němu dobrý vztah.
Je to dost o povaze. Labilní typy budou mít cestu ke spokojenosti vždycky náročnější, než ty stabilní. Klidně může být člověk sebekrásnější, ale pokud se moc nechá ovlivnit vnějšími faktory, tak může mít horší sebevědomí než nějaká šedá myška, která si jede svoje.
@Hecate píše: Více
Tak je důležitý, aby se člověk udržoval hezky ve formě stále ve vztahu ![]()
@My Melody píše: Více
Stačí krásně ženské oci
. Pohled je řeč těla ![]()
@Velryba černá píše: Více
Mas na mysli to, ze se ti chlap libi, jiskry to a vidite to v pohledech, ze to mate stejne? Tak by me slehlo z toho, ze to ma byt jen flirt, chci ho poznat, nekdy staci chvilka a vis, koho mas pred sebou, nekdy potrebujes delsi cas a pak me bud prestane zajimat a pritahovat, nebo ne a pak ho chci. Nerozumim, jaky smysl ma mit pro mne flirt, ktery nikam nevede, to je jak koukat na genialni dort naservirovany pred pusou a nemuzes si ho dat, jen na sebe s dortem vzajemne poskulujete, to je k cemu dobry? ![]()
@Takyjedna ale já ti rozumím, jen tvrdím, že pokud někoho znáš deset minut, těžko to nazývat jakýmkoli vztahem. Tak si na pár minut vzájemně zlepšíme náladu, no. Raději nebudu psát, po kom takhle jdu nejčastěji.