Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše: Více
Těžko říct kolik těch falešných „příběhů“ tady je.
Hodně jich je psáno stejným jazykem, časově moc nesedí…
Ale nikdo to nechce napsat doslova, takže pozmění pár věcí, něco zamlčí.
Druhá věc jsou naše sociální bubliny.
V každé z nich je „něčeho víc“ a „něco“ se téměř nevyskytuje.
I když odhaduji, že náš sociální status je podobný, jsou naše „bubliny“ úplně jiné.
@Josef_t píše: Více
Já bubliny s patologiemi a těžkými sociálními případy nevyhledávám ani kolem sebe nemám.
Jiné sociální bubliny nemusí být zatížené patologiemi ani nemusí nutně jít o těžké sociální případy. A přesto mají odlišné sociální zkušenosti, odlišný přístup k životu a vyznávají jiné hodnoty. Je dobré vědět, že existují a popřemýšlet nad tím, proč se chovají tak či onak. Jinak snadno sklouzneme k postojům amerického liberála z městské vyšší střední vrstvy, který nechápe, jak se Trump mohl stát prezidentem, když za celý život nepotkal nikoho, kdo by ho mohl volit a sympatizovat s ním… ![]()
@Sandman1 píše: Více
Já to chápu, ale co s tím. Zrovna nedávno jsem poslouchala rozhovor s Romanem Jochem, který by volil Trumpa a říkal tam své důvody.
No a na zkušenosti, které ty máš na mysli, nám bohatě stačí si číst emimino, aby člověk věděl, že do takové žumpy se nechce nikdy dostat
Velmi motivační a poučné
A nejsem politik, který tady ovlivňuje masy.
Můžu si o nich naštěstí myslet, co chci.
@unuděná píše: Více
Ale taky by to mělo něco do sebe, kdyby se tu občas někdo pochválil ![]()
Myslím, že hodně problémů patří k životu, někdy se daří, někdy méně.
Nějaké období větších sporů ve vztahu, že se někdo zakouká do kolegy či kolegyně - to se stane v nějaké míře každému.
Extrémních reakcí na takové situace je samozřejmě minimum a právě ty extrémy jsou asi zajímavé a komunikují se tu jako problém.
@Josef_t JO! Založíme diskuzi „máme se krásně, nepodvádíme se a nekoukáme mlsně na zadek pošťákovi/sousedce“
![]()
Už tady byly tyto pokusy. Max jedna stránka reakcí ![]()
Minimum dramatu, málo napětí. ![]()
Nebyla by to pak nuda?
Proč je tak úspěšný bulvár? Protože prodává selanku? ![]()
Tak se pochlub co tvoje sociální bublina má výjimečného, co jiná nemá ![]()
Když to napíšu tvrdě, tak nemůžeš tvrdit, že rakovina neexistuje, protože nikdo z tvých známých si tím vážným onemocněním neprošel.
To se asi můžu přihlásit, když má spíš tendenci koukat ženám do výstřihu ![]()
@Jan Klim V mé sociální bublině se páry Tebou popsané nevyskytují. ![]()
@Josef_t píše: Více
A kde jsem psala, ze to neexistuje?
Ocituj. Vy kluci máte stále problém s očima.
Píšu stále dokola, že to EXISTUJE. Stejně tak jako existují voliči Trumpa nebo Babiše.
Proc vyvracíte něco, co netvrdím?
Stejně tak jako rodiny, které jdou do Výměny manželek. Ale jsou to naprosto marginální případy. Ty rodiny.
Noo, dovolím si nesouhlasit. Vzhledem k tomu, že už jede asi dvoutisící díl, tak jich zas až tak málo není
Jen se nevyskytují v našich sociálních bublinách ![]()
Produkční tým je tam trochu namotivuje k hádkám, nedělám si iluze. ![]()
Ale přiznám se, že jsem neviděla jediný díl, vždy si o obsahu přečtu v nějakém bulváru, když už je to ostřejší ![]()
Mě to bavilo ze začátku, když to bylo nové a ještě do toho režie tolik viditelně nezasahovala. Teď už asi 5 let jsem neviděla jediný díl. Naštěstí se o tom ani nebaví okolí, kolegyně a tak, že bych se cítila vyčleněně, tak je mi to fuk ![]()