Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše: Více
Hele tohle je fakt těžký takhle říct, v „dávných“ dobách bez tisku, kdy byla většina lidí negramotnejch bylo plno povstání, válek, pogromů…jen proto, že se vypustila nějaká úmyslně lživá fáma a pak s ní dál pár lidí kvalitně pracovalo a šířilo se to jak lavina ústním předáváním, bez jakýkoliv možnosti kritickýho ověření.
Teď máš sítě, kde je miliarda kravin s úplně opozitními názorama a člověk má aspoň možnost se k informacím dostat a nějak je vyhodnotit. To, že je plno lidí úplně blbejch a vyhodnotí z toho nesmysly, je věc druhá.
A nikdo nebrání pár aktivistickejm miliardářům udělat novou sociální síť a zveřejnit způsob fungování algoritmů té sítě a zdrojový kódy k ověření, lidi jako já, jí budou s radostí spolufinancovat.
@pohledzdruhestrany píše: Více
V zásadě souhlasím, ale těch informací začíná být miliarda a pro ty pomalejší je problém se v tom vyznat.
Můžeme se bít v prsa s tím, že dokážeme dezinfo odhalit, ale nás začíná být čím dál míň. Vidím to jako problém v budoucnu.
Vždy jsem lobbovala za volný trh, jako typicky pravicak, ale toto nevím, jak řešit. Regulace?
Příspěvek upraven 10.10.24 v 13:40
Tak pak tu mám v intelektuálním batohu už jen diktaturu „chytrých“, parafrázi aktuálně zdokonalovaného čínského scoringu lidí nebo zahájení seriózní debaty o změně volebního systému, který bude zahrnovat volební cenzy např. dle vzdělání, odvedených daní, počtu dětí, atp., což je jen jiná varianta scoringu.
U případů, o kterých vím, se tím Musk netají, přiznává to a snaží se to zdůvodnit. Proto mi to přijde směšné ve srovnání s tím, jak s „námi“ pracuje facebook, instagram a další za podpory a řízení různých vlád. Ne nadarmo byl několikrát Zuckerberg několikrát „na koberečku“ a přesto dál provozuje facebook bez viditelné změny. Hlavně si pamatuju ten křik, když twiter převzal Musk a zveřejnil, co se tam dělo s informacemi a ovlivňováním lidí hlavně před volbami. Vzhledem k tomu o něm vychází těch hate článků ještě málo ![]()
@pohledzdruhestrany píše: Více
A nepřeceňuje se vliv algoritmů nebo vliv médií? Třeba taková reklama. Za celý můj život jsem nekoupil výrobek z reklamy. Zadavatelé reklamy nebo zadavatelé politické manipulace nepočítají s tou částí populace, která je vůči manipulacím a tlakům imunní. Ve mně dokonce tlak působí protitlak. Třeba když média propagují nějakého politika, nebo stranu, tak ausgerechnet volím opačně, abych to vyvážil. Proti davové psychóze a proti protěžování. ![]()
@Jan Klim píše: Více
Ale média propagují/podporují všechny politiky, jak budeš volit opačně, jako nikoho?
@rmot píše: Více
Debata je obecnejšího charakteru. Jak nikým nevolení mediální oligarchové dokážou ovlivňovat média.
Stačí takto?
@1Janinka1 píše: Více
Tak jako ono to takto ale obecne funguje na takovychto stránkách, pisou sem lidi, co maji problem, pak to pusobi, ze maji problem vsichni, ale ti spokojeni si doma spokojene ziji sve zivoty bez prispevku, zas se nenech mást.
@rmot FB nepoužívám, k tomu se nebudu vyjadřovat. Ale každý den používám Twitter a vidím výsledky.
Ja delam v profesi zamerene defacto jen na zeny, vsech soc. skupin., takze znam jejich příběhy, nekdy je potkam ve meste mimo praci a prohodime par slov, a muzu rict, ze v tech nejhorsich sra*kach, co se tyce rodinneho a partnerskeho zivota, skoncily vzdy zensky s normalnim chlapem, ne-li uplnym chudakem. A to fakt mluvim o hodne zlych situacich. Takze tady ty pseudo socialni vyzkumy mistnich muzu jsou zcela mimo. Vim jen o jednom pripadu, kdy hodne bohaty muz slecnu a matku jejich deti podvadel, sice to skoncilo rozbitou rodinou a bolavym sedcem, ale rozhodne nezustala v tizive situaci.
Musk je výjimka v tom, že je to takový samorost, jinak to vidím spíš na to, že mediální oligarchové, kteří jsou řízeni z úrovně nad nimi, ovlivňují média. Takže pro nás obyčejné občany v podstatě stejný výsledek.
@Jan Klim píše: Více
Ty jsi vtipnej, pry mam barak, ale ne kvuli egu
mozna se budes divit, ale spousta lidi si kupuje ci stavi baraky, aby v nich bydleli, snazi se, aby se jim v nich zilo dobre a kdyz maji prachy, casto je vrazi i do toho bydleni a zije se jim jeste lip. Jakoze sice mam penize na uzasny bydleni se saunou a bazenem, kde se zrelaxuji, muzu si zalozit japonskou zahradu, kde muzu odpocivat, muzu si postavit krb, abych si mohl topit ohnem, ale nebudu to delat, aby typek nerekl, ze to delam kvuli egu
Kde je ta hranice podle Tebe jako? ![]()
@Nick.na.emimimo píše: VíceŽádnou hranici nevytyčuji. Píšu pouze za sebe. Ty taky můžeš psát za sebe. Jsou ovšem lidi, co žijí život pro pózu, pro domnělý status, pro to, co si následně o nich bude myslet okolí. A to považuji za ztrátu času. Ale jak už jsem psal, nevadí mi to ve smyslu že bych jim to chtěl rozmlouvat. Je to přece jejich věc a nemá to vliv na můj život, ani to není infekční, ani se to nepřenáší digitálně. Ono to je i v oblékání. Spousta lidí úpěnlivě, striktně vyhledává jakési údajně značkové oblečení. Přitom je to ta samá bavlna, ten samý polyester jako oblečení v méně značkové značce.
Takže ti lidi mají právo cítit své úzkosti, strachy, pózy a mohou si svobodně kupovat, co chtějí, k jakémukoli účelu. No a já mám zase právo se tomu smát. ![]()