Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Breuovi Říkám. Je to každého věc a každého rozhodnutí. A nic z negativních komentářů si nedělám. Moje rozhodnutí to nezmění. Některé hold prostě neví co by dělaly a tak rýpou. Ale na to jsem zvyklá. A nehodlám tu věčně psát že jsem připravena, těším se na malé a negativní komentáře mě od toho neodradí.
@Anýsek18 však ano je to tvá věc.Jen počkej až budeš starší a známé budou mít miminka až ty budeš mít děti větší a budou ti básnit jak jsou štastné a užívají si miminka,atd.A ty už to budeš mít za sebou.Znám případy kdy si holky pořídili brzo malé,a ted už musí jen do 67 makat a žádná mateřská doma s miminkem a závidí těm co teprve na mateřské jsou.Chtějí třetí dítko,ale některých manžel nechce.Tak mají smůlu.Ale píšu je to tvá věc
to byl můj jen pohled na věc.
@Anýsek18 já slyším negativní komentáře i od příbuzných,ale když se člověk na mimi cítí tak je to jeho věc,jestli se o něj budu snažit nebo ne
Někdo je na dítě připravený už v 18 někdo ještě ve 30-ti dítě nechce, je to individuální a koukám,že pár lidí to nechápe…Držím palce ať Ti to dobře dopadne ![]()
@Ciarra jo
ale myslím že ty starší mají přec výhodu,nebot je to krásné teprve čeká,mezitím co ty dřívější už to mají za sebou.
Já plánuji druhé až tak ve 33,protože aby jsem si miminka ještě později užila. ![]()
@Ciarra Tak to já mám rodinu v pohodě. Všichni mě podporují a těší se snámi. Je to skvělá věc. A tobě je kolik?
Jsem zvědavá co
![]()
A někdo třeba říká že ty bezdětné těm maminkam závidí.Těžko,pokud by chtěly pořídily by si taky.Síše ty mladší pak závidí starším že si teprve mimíska užívají.Ale opět jen můj komentář.Každý at si dělá co chce a jak chce.
@Breuovi Ale vždyť nikdo neříká že si pak vtřeba ve třiceti nemůžeme udělat další. Přítel chce děti dvě a čím starší a samostatnější bude první tím to bude jednodušší a lehčí.
@Breuovi Proč bych neyla? Nejde o to že chci být vermomocí mladá mamina. To mě je celkem fuk. Ale prostě chceme miminko. A nezáleží jestli v 18 nebo v 25. Schodly jsme se na tom že po mimču toužíme, zázemí a finance máme a druhé dítko si klidně ve třiceti uděláme. Fakt nechápu o co ti jde. Když se to něco nelíbí tak sem nemusíš psát a prosazovat názory. Pokud vím o ty jsem nestála když jsem zakládala skupinu.
Při čtení komentářů k této diskusi mi přijde že Breuovi jen prosazuje svůj nazor a rejpe do ostatních…a myslím si že to neni jen muj nazor..
chápu mladé maminky a doopravdy nechápu lidi co se do nich navážejí!! sama jsem měla ve 20 mimoděložní a ted je mi 23 a 10.7. mám termín.Holky držím vám palečky!! ![]()
já nechci v žádném případě nikoho negativně komentovat, právě proto, že jsem to měla stejně…
jediný rozdíl mezi mnou a mladými kočkami je dnes v tom, že já už vím to, co ony budou vědět v mém věku…
tohle je věčné téma a ty rozdíly spočívají právě v těch zkušenostech
ale protože si dobře pamatuju, jak mě tyhle řeči štvaly, přeju všem hlavně splnění jejich přání, hodně zdraví a zdravé dětičky ![]()
@Anýsek18 o to se nepřipraví žádná,at už dříve nebo později.Já měla malou ve 25 ti a jsem ráda že jsem stihla dostudovat,pracovat,našetřit,zabezpečit se a pak malá.A nic mi neuteklo.Miminko pořád malé nebude
Každá si miminka užije at jak jsem psala dřív nebo později.Některé 30 už miminka nemají-už mají tak 12 děti a ty 30 teprve si miminek užívají.