Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@jdukolem ráda dítě zabezpečím, to je myslím si důležité! Doma se mu věnuji nepřetržitě, když je vzhůru. V kočárku se mi teď pokud nejdeme na spaní vzteká.
ale podle mě jít ven k té péči patří.. minimálně ho na půlhodky šoupni teda na zahradu když máš potíž jít ven..( ale ne v -10 to je blbina že)..
Promiň ale celé to působí že se ti prostě nechce a práci uvádíš jako výmluvu. Myslím že každý najde denně aspoň půlhodinku na malou procházku a když už ne každý den tak určitě párkrát za týden. Nezlob se na mě ale mám kamarádku která má dvojčata, pracuje z domova, ještě k tomu studuje a dokonce chodí dvakrát denně ven.Sice jen na tu půlhodinku ale jde.
A nebo pokud bych nestíhala, tak bych to dělala tak, že jeden den bych ted anešla, ale večer bych si mákla, a druhý den šla- třetí, ale aspoň s tím kočárkem 3× za týden bych šla..aspoň
Příspěvek upraven 10.01.17 v 14:11
Ukamenujte mě, ale pokud někdo tvrdí, že si dlouhodobě kvůli práci nenajde hodinku denně na procházku s dítětem, tak si dítě neměl vůbec pořizovat.
My tu mame minus 10, s dcerou ven skoro nechodime. Max.pul hodka se psem i tomu se nechce. Az mrazy opadnou, budeme chodit na delsi prochazky.
@Anonymní píše:
@Eemii jak říkám pro bezstarostné nepracující maminky je to zřejmě nepochopitelné… Práce je bohužel nebo bohudík více a více
A co teda resis? Zalozis diskuzi, anonymne, protoze tusis, ze to asi neni ok, sama napises, ze mas vycitky..tak co chces slyset? Ptas se, jestli je nechozeni ven ok - ne, moc neni.
@scentini píše:
My tu mame minus 10, s dcerou ven skoro nechodime. Max.pul hodka se psem i tomu se nechce. Az mrazy opadnou, budeme chodit na delsi prochazky.
Jo jo ty mrazy mě štvou. My hlavně na střídačku marodíme tak se jen modlim abysme vůbec letos stihli alespon bobovat
My tu máme -22 okolo 8 h a okolo 11 bylo -16 a po obědě -13, tak se nám nechce to přiznám, ale jinak chodíme. klidně i na dvě - tři hodinky
Zdravé dítě má chodit každý den na dvě hoďky ven (krom extrémních mrazů) - slova mojí dr., se kterýma se ztotožňuju.
Pohyb venku prospěje dítěti imunitně i vývojově (spousta nových podnětů). Pokud si neumíš zařídit program tak, abys dítě vzala aspoň obden ven, tak si zajistit někoho, kdo ho ven vezme - babička, sousedka, chůva… Výmluvy na práci neberu, jde o vývoj dítěte, když už sis ho pořídila, tak se o něj postarej.
A babička by nemohla vzít dítko ven? Nebo třeba tatínek, jestli chodí rozumně z práce nebo nějaká studentka? Jestli máš tolik práce, snažila bych se to zařídit třeba takto. Mě se taky občas nechce, ale kvůli prckovi se vždycky dokopu.
Hja osobně zimu nenávidím, ale kvůli dětem alespoň na tu půlhodinu denně vylezu…v tvem případě je to lenost
a výmluva na práci? Pokud bez toho nemáte co jíst OK, pokud ne, venuj se raději decku ![]()
@Anonymní píše:
@Cuddy chybí, ale mám spoustu práce. To maminky, které jsou pouze na MD asi nepochopí
Ty se ptáš na nazor, ale pokud je opoziční obhajujes se tim, ze kolem sebe kopes. Představ si, ze některé maminky ktere jsou,,jenom " na MD mají dokonce vic děti, nez jedno. Přesto nežijí v Alcatrazu.
@Anonymní píše:
Malý se narodil v dubnu a to jsme byli venku každý den, nicméně cca od konce listopadu chodíme velmi zřídka, jelikož u nás bývá přes den -10 a já do toho pracuji z domu, tak je pro mě,,pohodlnější" když spí malý doma a nezdržuji se tím venkumám teď z toho docela výčitky. Jsem tak špatná máma nebo je na tom někdo podobně?
Prosím o zachování anonymu.
Děkuji
Samozrejme ze nejsi spatna. Materska dovolena je urcena ke starani se o dite, ale ne tak, aby se matka stala jeho otrokem, nebo jeste jinak, otrokem vsech moznych rad a nazoru „jak to ma spravne byt“.Taky jsem si to delala po svem
Hnat se ven kvuli hodince v hnusnym pocasi, jen abych „byla venku“, dekuju pekne, radsi je mi prijemne v teple doma.
Příspěvek upraven 10.01.17 v 14:30
Mě by doma houklo, nevytáhnout paty z baráku. A jo, myslím, že dítěti to škodí. Protože pak se dostane jednou za uherský rok ven a je z toho chudák nastydlé.
Moje děti teda navíc doma pruděj, když nejdou ven.
S oběma syny jsem od narození denně venku, i kdyby jen na půl hodinovou procházku (s výjimkou nemoci, za tu nepočítám rýmu). I když byly mrazy, tak spali venku v kočárku, třeba jen hodinku a pak dospávali doma. Kdybychom nebyli venku, tak bych měla pocit, že jsme promarnili den…jsme zvyklí být venku.
V tvém případě má pocit z toho, co píšeš, že si spíš hledáš výmluvy, proč nejít s dcerou ven. Můžete jít ven, když je dcera vzhůru.