Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak my taky nechodíme každý den ven. Ale rozhodně z toho nemám žádnej pocit viny
. Chodíme podle nálady. Zimu nesnáším. Od jara do podzimu jsme venku často, v létě prakticky od probuzení do spánku. Starší se vyvenčí ve školce. Mladší je pro mě pohodlnější dát spát doma. To je jediný čas, kdy mám čas sama na sebe a nehodlám se ho vzdát. Kolikrát jít ven odpoledne je pro mě očistec. Obléct obě děti. Dcera je unavená, protože po obědě se jí už nedaří usnout. Syn se zas vzteká, že v zimních botech a oblečení se nemůže pořádně hýbat. Teď je člověk aspoň přesvědčí na sníh a sáně. Ale zima bez sněhu to je fakt děs a jsme prostě víc doma. Pak se snažím aspoň hodně větrat.
@Jar Jar píše:
Proč by se muselo chodit? Vzduch doma je stejný jako vzduch venku a osmiměsíční dítě z toho stejně nic nemá.
Predpokladam, ze ani nevětráš, když je venku stejný vzduch jak doma, navíc studený.
No, my v zimě taky chodíme pomálu, každý den ne, jednak je každou chvíli jedno z dítek nemocný, a pak o čerstvým vzduchu si u nás nechám akorát tak zdát… včera večer jsem chtěla vyvětrat a smrad… tak kouknu na net a u nás pětkrát překročenej limit na polétavej prach… takže zdravější bohužel zůstat doma. Na jaře si ty výpadky vynahradíme.
@Svistice píše:
To jako myslíš vážně? Ty jsi asi hodně dlouho na čerstvém vzduchu nebyla, viď?
Ovšem, že to myslím vážně. Pokud nemám zazděná okna a trochu větrám, tak se složení vzduchu vevnitř a venku prakticky neliší. Jako bonus můžu připsat, že v bytech se naměří pravidelně výrazně nižší hladina SO2 (zjednodušeně řečeno běžná vápenná omítka oxid siřičitý docela slušně váže), takže tam můžu mít čistěji než venku. Aktuální právě teď, když kde kdo topí uhlím. Že je venku „čerstvý vzduch“ je nějaká pověra asi z dob, kdy se vevnitř topilo kamny nebo krbem ![]()
@murra píše:
Predpokladam, ze ani nevětráš, když je venku stejný vzduch jak doma, navíc studený.
Stejný vzduch mám právě proto, že přiměřeně větrám ![]()
@Anna766 píše:
V létě ven na hřiště, chápu, na jaře na procházku, chápu…ale za každou cenu jít courat ven, proč? klidně jsem dala dítě č..1,2 i 3 ven do kočáru na balkon spát a bylo, když to jinak nešlo. Nechápu proč se z toho dělá taková kovbojka![]()
radši jdu v zimě s dětma bobovat, pokud je k tomu dobré počasí, sníh a tak, ale rvát dítě ven když leje nebo padá sníh z deštěm a fučí, to mi přijde dost zbytečný.
Přesně tak, ven se chodí proto aby si děti hrály. Když je venku zima, břečka, polétavý prach, SO2, NOx, tak tento důvod odpadá a jiný není - kromě toho, že se to „musí“ ![]()
Taky nechodime v zimě denně, dětem se kolikrat ani nechce a nasilim je nutit nehodlam. Byt venku je urcite zdrave, ale ze to musi byt denne za kazdeho pocasi je fanatismus.. Krom par mesicu v zimě mame přes rok otrvřeno pořád na zahradu a děti celý den lítají ven a dovnitř jak se jim chce. A jen poznamka jit ven neberu jako 10 minut cestou do vecerky..
@Anonymní píše:
@Cuddy chybí, ale mám spoustu práce. To maminky, které jsou pouze na MD asi nepochopí
Ale no tak
. Taky pracuji z domova na MD, děti mám dvě. Ven chodíme, když mimino nespí, protože bez dopoledního spánku bych se k práci dostala jen večer (starší je dopo ve školce). Se starším jsem to dělala stejně.
@ppalea Taky moc nechápu co to má být za přínos pro mě a dítě jít ven když leje nebo je fičák
Chápu když se musí třeba pro staršího do školky nebo něco zařídit ale účelově zabalit kojence že ven je prostě dobré by mě ani nehlo ![]()
@ppalea Tak my když chceme, tak třeba cestou na poštu zabijeme i hodinu, takže to klidně jako jít ven beru ![]()
Jinak já si sama pamatuji když byl malý ještě kojenec na to oblékaní..hrozný neobešlo se to bez půlhodinových výprav a řev na celej barák.
Když nebyl nemocný nechodila jsem ven s ním každý den už jen kvůli tomu oblékání. Ted je to taky jiný obleču ho do 5minut, už pomáhá podat ruku, vydrží a žádný řev
Vyvenčím dítě před barákem na zahradě a do hodky se jde domů. Samozřejmě myslím v zimě. V létě lítá nahatej po dvorku tam žádná práce není ![]()
Zakladatelko, pokud je venku zima, nebo se mi nechce a dítě spokojeně spí doma, tak proč se trápit?
@Janasas Neni co závidět, taky bydlíme v baráku, místo babičky, máme dědečka a jako bonus si děda pořídil psa ![]()
@Anonymní píše:
Jsem tak špatná máma nebo je na tom někdo podobně?
A podle čeho soudíš, že jsi kvůli tomu hned „špatná máma“?
Pod tímhle pojmem se tedy představuju něco úplně jinýho než že netaháš mimino do mrazu.
Zbytečně se takovýma myšlenkama komplikuješ život.