Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kacenka8 píše:
Jo jo ty mrazy mě štvou. My hlavně na střídačku marodíme tak se jen modlim abysme vůbec letos stihli alespon bobovat
Jo to je taky na palici, ty nemoci. Ja fakt nemam vycitky, kdyz v minus 10 nejdu s dcerou ven. az bude kolem nuly, zas vyrazime. na jare a v lete jsme venku porad, tak ted se to vyvazi ![]()
@Anonymní píše:
jak říkám pro bezstarostné nepracující maminky je to zřejmě nepochopitelné… Práce je bohužel nebo bohudík více a více
Prakticky všichni Ti řekli, že aspoň na chvíli by ven chodili, protože je to pro dítě přínosné. Tyto názory Tě evidentně vůbec nezajímají a ještě si hloupě bereš do pusy „bezstarostné nepracující maminky“…
Proč jsi tedy vůbec založila diskusi? Aby ses dočkala poplácání po rameni „to víš, že to nevadí, jen buďte pěkně doma - a mimochodem, jsi fakt úžasná, že stíháš ještě pracovat, určitě toho máš moc, chudinko“…? ![]()
@Svistice Přesně to jsem chtela napsat, moje děti doma neskutečne zlobí! ![]()
U nas je ted uz snad tyden -8/-12,mam doma 10 týdenní díte po nemoci a uz mi z toho cvaka
Starší ve škole, pak fotbal, manžel do podvecernich hodin v praci, povídám si s kojencem a kočkou a citim se naprosto degradovana ![]()
@scentini píše:
Jo to je taky na palici, ty nemoci. Ja fakt nemam vycitky, kdyz v minus 10 nejdu s dcerou ven. az bude kolem nuly, zas vyrazime. na jare a v lete jsme venku porad, tak ted se to vyvazi
To jo no katastrofa už aby byl zas prcek zdravej. Letos je alespon dobrý že ten sníh napadl ale když jsou mrazy na blátě to je hnus
@BohunkaP s tímto souhlasím.. za chvíli se to tady může zvrhnout, kdo toho má doma víc..
Každý prostě má něco. někdo má víc dětí, někdo má i jiné povinosti, třeba rodinný dům a zahradu, někdo má věčně nemocné dítě, to je taky pěkně o nervy.. takže taky tento komentář-jenom mateřskou, přišel takový úsměvný…
MOje kamarádka má jedno a věčně nemocné a do roka byli třikrát v nemocnici a myslím, že si taky užije.. Pomalu nechodí ven.. a co by za to dala
Prostě lepší organizace
pro zakladatelku
Já jsem teda jen nepracující na MD, ale ven chodíme za každého počasí, mám spoustu času když nemakám.
@Anonymní píše:
Malý se narodil v dubnu a to jsme byli venku každý den, nicméně cca od konce listopadu chodíme velmi zřídka, jelikož u nás bývá přes den -10 a já do toho pracuji z domu, tak je pro mě,,pohodlnější" když spí malý doma a nezdržuji se tím venkumám teď z toho docela výčitky. Jsem tak špatná máma nebo je na tom někdo podobně?
Prosím o zachování anonymu.
Děkuji
Aspoň obden..dítě ma byt na čerstvém vzduchu.
@Anonymní píše:
@Eemii jak říkám pro bezstarostné nepracující maminky je to zřejmě nepochopitelné… Práce je bohužel nebo bohudík více a více
Ja ti nevim, ale tohle je normalni alibismus, jsem na md, mam k tomu dokonce 2! Prace z domova a rozhodne s ditkem v kocarku ven chodim, stejne jsko se staram o domacnost, male se venuji, pres den mi vubec nespi a vyzaduje pozornost.. chce si to lip rozlozit cas.. ![]()
@Anonymní píše:
Já chodila dřív taky s malým denně. Pak měl rýmu chodily jsme obden a teď když mrzne jdeme třeba jen jednou týdně. Nevím proč bys měla být špatná máma, přece nebudeš tahat malého ven do těch velkých mrazů. Já jsem taky raději když spinká doma. A jen co opadnou mrazy zase vyrazíme na chvilkovou prochajdu..
no ono se ti to vrátí, až bude dítě ve školce, že jsi mu teď nevybudovala imunitu
@rozmaryna1234 to závidím, to jsem taky měla, když jsem měla jedno dítě a byla na bytě, kde práce na hodinu uklidu…
Tak změna dvě děti, rodinný dům ve výstavbě, mám na starost i starou babičku a nuda je pryč ![]()
Tak já momentálně ven taky nechodím, kluci jsou po nemoci, starší má procházku cestou ze školky, malucha je zavřený doma. Mráz mi nevadí, ale máme tu teď takový bordel ve vzduchu, že momentálně žádná zdravotní procházka by to teda nebyla…ale jinak se snažíme chodit ven denně, decka dělají doma neskutečný brajgl ![]()
Jako mně by doma asi hráblo, nechodit denně ven. Teď jsme doma 2 hodiny a dítě už mi leze na nervy
Naštěstí si ho dnes bere babička, tak mám o starost méně. Ale jinak chodíme většinou 2× denně ven. Dopoledne jen s dcerou do města, na procházku, nakrmit labutě, pro kafe a něco na zub, takové zpříjemnění dne hlavně pro mě. Odpoledne chodíme se psem. Když jde dcera dopoledne do školky, jdeme pak už jen se psem. Do školky chodíme pěšky, tak to beru jako další pobyt venku. V zimě je na budku oblékat sebe i dítě, ale aspoň půl hodiny si snad najde každý.
@Anonymní píše:
@Eemii jak říkám pro bezstarostné nepracující maminky je to zřejmě nepochopitelné… Práce je bohužel nebo bohudík více a více
Jestli je práce dost, tak se nestresuj a najmi někoho na venčení, dobrá máma nemusí dělat všechno osobně, jen t dítěti dopřeje. Já jsem v trochu jiné situaci, léčím se s depresemi a měla jsem úraz zad, a protože jsem si nepřipadala jako dobrá máma, mám venčící chůvy.
(anonym kvůli depresím, nikdo o tom neví)
Já teď s prckem (7m) taky nechodim denně ven. Máme prostě 2 dny v týdnu, kdy jsme doma. Když jdem ven, je to děs!
Řev při oblíkání, řev v autě v autosedačce, řev v kočárku
. Myslela jsem, že v autě řve, protože je mu vajíčko malý, pořídila se tedy sedačka 0-18 kilo, řve dál. V hlubokym už být nechtěl, tak jsem vytáhla sporťák, řve dál
. Nesnáší, když musí být někde v klidu a sedět. Doma je neustále v pohybu. Už se těšim až bude tepleji, nebudu muset tolik nabalovat a bude moct chodit. Potom budem venku klidně pořád.
Výčitky svědomí nemam
. Ale nervy v kýblu, když se s nim musim někam vypravit, to joooo ![]()
Edit: ostatní dny v týdnu chodit ven musíme, protože vyzvedávám staršího ze školy, takže aspoň couračku kolem školy dáme. Samozřejmě za doprovodu vzteku a řevu ![]()
Já chodila s dvojčaty 2× denně v létě v zimě. Mě osobně by ta procházka samotné chyběla. Myslím si, že i pro zdraví mimča je chození ven důležité. Ale za špatnou mámu bych tě rozhodně neoznačovala, je to tvoje rozhodnutí a jsou horší věci, řekla bych ![]()