Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tini píše:
Chodim denne 2× s detma ven.Kdyz jsem mela prvni a chodila i do prace, tak odpoledne vzdy, dopoledne byla s tim, kdo ji hlidal. Nechodime jen v horeckach a kdyby se nedali jit ani v plastence a holinach. Nechapu, co s tema detma doma delate, ted jsme byli doma kvuli nemoci a vsechny hry, hracky ohrane, hledali jsme piratske poklady, dobyvali princezny ve vezi, tvorili mozne i nemozne a stejne to bylo dlouhe a nemohla jsem se dockat, jak vyrazime.Jak muzete nevzit deti do snehu, nestavet snehulaka, nekoulovat, nesankovat a jen smrdet doma? Hlavne vydelat prachy a na co jako? Na sezeni doma?
tak zakladatelka má mimino v kočáře, takže tam všechny tyhle zábavy padají
![]()
@Moise píše:. Přesně, ný máme lednový ho a strýc se už divil jestli nemáme kočárek, ze nejsme venku. Do tři dnů jsme už vyrazili.
tak.. a ještě každý to špatné počasí vnímá jinak.. já třeba s takhle velkým miminem šla v klidu přes poledne i do těch -10.. třeba jen na půl hoďky, když nebyla ledovka, nefučelo a nesněžilo. Už to není novoš, aby ofoukl. Jinak bych totiž půlku zimy strávila doma, žijeme v místě, kde jsou velké mrazy běžné
Příspěvek upraven 10.01.17 v 23:03
@Lisa_Qr slídu nee.. ta je proti dešti, jinak se tam mimino zapaří, čerstvý vzduch se k němu ani pořádně nedostane… desetiměsíčnímu bohatě stačí, když bude schovanej v kočáře s boudičkou.
Teda @Malike, když neslintá. To by se mu tvořili rampouchy
![]()
@Moise já myslím tennkryt z kočárkoviny přes deku. U Spartakus to je nanoznik. Nevěděla jsem jak to nazvat, myslela jsem ze se tomu dřív tak říkalo. Asi špatná terminologii. Ale pokud se zakladatelka boji zimi tak neexistuje špatného počasí jen špatného oblečení. Myslela jsem aby nedýchalo prcek úplně ten ostrý vzduch, když by byl…Nás zimu miluje.
Zakladatelko, já bych udělala dvě věci:
@tini píše:
Chodim denne 2× s detma ven.Kdyz jsem mela prvni a chodila i do prace, tak odpoledne vzdy, dopoledne byla s tim, kdo ji hlidal. Nechodime jen v horeckach a kdyby se nedali jit ani v plastence a holinach. Nechapu, co s tema detma doma delate, ted jsme byli doma kvuli nemoci a vsechny hry, hracky ohrane, hledali jsme piratske poklady, dobyvali princezny ve vezi, tvorili mozne i nemozne a stejne to bylo dlouhe a nemohla jsem se dockat, jak vyrazime.Jak muzete nevzit deti do snehu, nestavet snehulaka, nekoulovat, nesankovat a jen smrdet doma? Hlavne vydelat prachy a na co jako? Na sezeni doma?
Tak v tomto případě jde hlavně (jenom) o ten vzduch, protože zakladatelka psala, že dítě v kočárku spí (resp. že ho teď nechává místo toho spát doma). S osmiměsíčním těžko postavíš sněhuláka nebo se budeš koulovat
U většího je to něco jiného, to se vylítat musí…
@alenka84 a tak mimina budou doma dokud jim nebude rok a pul?
@Malike píše:
@alenka84 a tak mimina budou doma dokud jim nebude rok a pul?
To neříkám, já s miminem ven chodím (a přiznám se, že mě to se spícím miminem v hluhluboké korbě nebaví, nejsem procházkový typ), jen v mrazech ne (když je míň než tak 4 pod nulou, to pak jen na nutné pochůzky). To byla čistě reakce na ten jeden příspěvek ![]()
@alenka84 me to taky nebavi
ale
Zase je to prostě pro ty děti zdravější..a pro me taky
ale dodavam ze stejně musím PAC mám dvě feny a ty dlouhou procházku potřebují tutove.Ale zakladatelka se ubednila už od listopadu
a vymlouvá se.
Holky ted se dívám -22 a to máme už pomalu týden.. Valašsko.
Příspěvek upraven 11.01.17 v 08:05
@alenka84 ja reagovala na ty dalsi, co psali, ze nechodi celou zimu ven, protoze je zima.Ale i 8mesicniho lze posadit na sane nebo boby a povozit po zahrade, ale to uz je kazdyho boj, jen me to sokovalo, nejit nekolik mesicu ven, nenapadlo by me ani, ze neco takoveho nekdo fakt dela
@tini tak my jsme doma dnes 4 den a asi už půjdu no.. i když teda uvidím, jestli to klesne aspoň na těch -10
@kdochcekam jo nekecám pomalu týden a nebydlíme na horách…mámě u zamrzla voda na domě včera jsme jim pujčovali ohřívač..
ALe můžu říct, že i když je -10 a nebo i -15 tak je dětí plný svah i malých.. takže tady se to tak neřeší… Máme i docela sníh, tak děti boboují i malé- o víkendu jsme byli na hodinu a stačilo ![]()
Každopádně si myslím, že je to rozhodnutí zakdladatelky, ale určitě bych to neřeila mráz dlouhodobě, právě kočárkové dítě je pěkně zabalené než chudák dvouletý co musí capat v mrazu ![]()
Každý to má jinak. My chodíme ven, když je pěkně a když pěkně není, ale nechodíme za každého počasí. Podle mě to nemá žádný význam, na nějakou imunitu atd.. Ta se buduje jinak otužováním a nenavlékáním atd. ne že půjdu do lijáku a větru, jenom, abych byla každý den venku..