Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@palomita22 píše:
Zakladatelko, pokud je venku zima, nebo se mi nechce a dítě spokojeně spí doma, tak proč se trápit?
Presne tak to vidim taky.Ale nekdo se ridi tim ze „denne se musi ven“. Radsi spokojena pujdu obden, nez se tahat do hnusnyho pocasi za kazdou cenu.
@ksafnika píše: Presne tak to vidim taky. Ale nekdo se ridi tim ze „denne se musi ven“. Radsi spokojena pujdu obden, nez se tahat do hnusnyho pocasi za kazdou cenu.
Lidi se vubec radi ridi kdejakou blbosti, kterou nekde zaslechli a delaji to, ani netusi proc vlastne ![]()
Je tp tvá věc, ale práce asi neni tak horka ze by nebylo 30 min na prochajdu a od listopadu neni porad-10 ne?
S tim ze deti nesmi do mrazu od -5 to je dle meho nazoru hlavne pro ty malicky, nase dubnovy dite uz 2. rokem spi denne po obede venku, doma mi nesne
@Jar Jar
Prosim? ![]()
Tak jestli vetrate tak aby doma a venku byl stejny vzduch to mate nezaplatitelne ucty za topeni ne? Doporucuju stanici na mereni CO2 v mistnosti… od te doby co to mame uz se s manzelem nepru o tom ze zbytecne vetram a presto kvalita neni jako venku a jeste je to po pul hodinev obyvane mistnosti vydychane
Jako ze rozdil mezi 400 a 600 ppm CO2 je tak vyznamny, ze by to ospravedlnovalo tahani deti ven za nejakeho sileneho pocasi? Vem si ten svuj merak a projdi se s nim venku. Uvidis, ze koncentrace CO2 bude delat psi kusy, v centru mesta ti vyleze klidne na 1000 ppm. A jestli mas monitor CO2 a NOx a pocitac castic (ja je mam, jsem tak trochu z oboru) tak ti ukaze tak silene hodnoty, ze uz nejspis ven nikdy nevylezes
Plati to i na venkove, tam vlastne jeste spis, protoze se tam topi nejcasteji hnedym uhlim nebo drevem.
A pro zajimavost, staci, kdyz si v tehle zime kolem pusy obtocis salu nebo pretahnes pres dite v kocarku perinku a koncentrace CO2 v nadechovanem vzduchu vylitne na 5,000 ppm
A jeste pro zajimavost, tech 5,000 ppm vubec, ale ani v nejmensim nevadi
Doktori to dokonce nekdy pridavaji do kysliku, protoze pak se cloveku subjektivne lip dycha ![]()
Za sileneho pocasi netaham dite ani ja
ale narovinu kdy ted bylo silene pocasi? jako ok do minus 10 neberu ani ja.. ale neverim ze to ta maji denne
Nemluvim o dennodennim chozeni ven v silenostech.. a ano 400 a 600 rozdil neni, ale z tech 600 se to vydycha hodne rychle a rozhodne doma nebude venkovni vzduch.. od listopadu nechodit ven kvuli zime mi prijde zvlastni aleje to kazdyho vec, rekla jsem svuj nazor, ja svydite v mrazech oblecu a jdem myslim ze mu to je ku prospechu po vsech strankach
@Malike píše:
Za sileneho pocasi netaham dite ani jaale narovinu kdy ted bylo silene pocasi? jako ok do minus 10 neberu ani ja.. ale neverim ze to ta maji denne
Tady před vánocema bylo hnusně, déšť se sněhem, vítr jako kráva a ledovka že to bylo o zlomeninu.Fakt nevim proč bych do toho měla tahat dítě ![]()
@Anna766 vsak pisu ze do hnusneho pocasi netaham dite ani ja ale od vanoc asi stejne nemate ne?
Jezis jednoduchy ne? Prsi? Nejdu.. je minus 10? Nejdu.. je venku vychrice.. nejdu.. je 35 ve stinu.. jdu rano a nebo navecer..
Jinak nechodit pres zimu ven je proste lenost.
@Anonymní píše:
@Eemii jak říkám pro bezstarostné nepracující maminky je to zřejmě nepochopitelné… Práce je bohužel nebo bohudík více a více
Pak tady jen hledáš alibi ![]()
@Malike píše:
@Anna766 vsak pisu ze do hnusneho pocasi netaham dite ani ja ale od vanoc asi stejne nemate ne?
Ne, teď je tu krásně, plno sněhu a o tom to je, vezmu dítě bobovat, postavíme nějakýho toho Olafa a půjdeme domu, nevim proč bych měla korzovat protože se to má.
![]()
@Anonymní píše:
@Eemii jak říkám pro bezstarostné nepracující maminky je to zřejmě nepochopitelné… Práce je bohužel nebo bohudík více a více
Nic proti ale pracuju, mam dite se kterym to neni jednoduche a stejne jdu ven.