Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No. Takže chlap je celý týden v práci a na stavbě, doma je CELÝ VÍKEND (nebo částečně taky na stavbě?), kdy POMÁHÁ s péčí o své dítě. Rozuměj ženská je na vše 5 dní v týdnu sama, on teda nakoupí. Domácnost přesto normálně funguje, je postaráno o dítě, ona i dítě něco jedí. Do toho se ona snaží stále vypadat dobře - hlídá si váhu, ooo 1× týdně (!!!) na hodinu (!!!)¨vypadne z domu, hodí vše za hlavu a jde si zacvičit. A to je jí vyčítáno, že teda ZAJÍMAVÝ, že na tohle si čas najde? Možná je to pro ní aspoň jedna hodina záchrany za ten víkend, aby se úplně nezbláznila. Tím spíš, když je chudák chlap děsně unavenej, aby jí dal aspoň třeba pusu, natož s ní měl třeba sex nebo o ní jinak projevil zájem jako o člověka.
No tyvole. Nevím, děti nemám, ale tohle nastavení by mi teda extrémně nevyhovovalo - chlap celý dny v p…, já na vše sama, nula času na koníčky, uklízím jak pako, on si mě pak ani nevšimne a jen pindá, že jsem jako neuvařila… Co vidím v okolí, tak spokojený jsou buď matky, co mají dostatek hlídání u babiček atd., nebo chlapa, co je prostě v práci tak nějak normálně a pohlídá třeba aspoň 2 podvečery v týdnu + o víkendu tráví čas rodina společně. Jinak z toho těm ženským hrabe, páč od dítěte se prostě nehnou…
@Venetia píše:
Ona se stará o dítě, uklizi…co by ještě měla jako víc dělat? Najíst se bez posluhy je pro dospělého člověka takový problém?
Stará se o jedno dítě a uklízí - po jednom dítěti a není ani schopná nakoupit a nevaří, takže slušná zívačka. Tady se tomu dá říkat mateřská dovolená v pravým smyslu.
@Freeandwild píše:
No. Takže chlap je celý týden v práci a na stavbě, doma je CELÝ VÍKEND (nebo částečně taky na stavbě?), kdy POMÁHÁ s péčí o své dítě. Rozuměj ženská je na vše 5 dní v týdnu sama, on teda nakoupí. Domácnost přesto normálně funguje, je postaráno o dítě, ona i dítě něco jedí. Do toho se ona snaží stále vypadat dobře - hlídá si váhu, ooo 1× týdně (!!!) na hodinu (!!!)¨vypadne z domu, hodí vše za hlavu a jde si zacvičit. A to je jí vyčítáno, že teda ZAJÍMAVÝ, že na tohle si čas najde? Možná je to pro ní aspoň jedna hodina záchrany za ten víkend, aby se úplně nezbláznila. Tím spíš, když je chudák chlap děsně unavenej, aby jí dal aspoň třeba pusu, natož s ní měl třeba sex nebo o ní jinak projevil zájem jako o člověka.
No tyvole. Nevím, děti nemám, ale tohle nastavení by mi teda extrémně nevyhovovalo - chlap celý dny v p…, já na vše sama, nula času na koníčky, uklízím jak pako, on si mě pak ani nevšimne a jen pindá, že jsem jako neuvařila… Co vidím v okolí, tak spokojený jsou buď matky, co mají dostatek hlídání u babiček atd., nebo chlapa, co je prostě v práci tak nějak normálně a pohlídá třeba aspoň 2 podvečery v týdnu + o víkendu tráví čas rodina společně. Jinak z toho těm ženským hrabe, páč od dítěte se prostě nehnou…
Prosím tě co uklízí s jedním dítětem jako pako?
@Freeandwild Souhlas. Akorát prostě nemáme dostatek informací, takže těžko říct, jak to u nich doma je. Být přes týden sama s dítětem je na palici. A i když je dítě celkově hodné, někdy to prostě nejde. Já si třeba naplanuji nějakou práci, ale prcek mi to změní, např. se pokadi 2× za sebou tak, že prevlikam a prepiram. Někdy je schopný si vydržet na dece sám, někdy ne a vyžaduje společnost, nošení, spí, když se vozí v kočárku. Prostě každý den je jiný. S mužem to máme tak, že vaří on, protože ho to baví, já zase peču, ale ne každý týden, uklizim já, muže to nebaví, ale když potřebuji, tak pomůže, peru a žehlim. Zahradu většinou sekam já. Ale jak říkám, je to podle toho, jak je malý zrovna naladěn. A p synka se staráme společně. A mám ještě dceru s ex, ten i když práci náročnou neměl, obědy v práci, pak se ještě stavoval u svých rodičů, požadoval teplé večeře, uklizeno nazehleno měl, na zahradu nesah, a pak jsem se dozvěděla, že nic nedělám. Takže chtělo by to opravdu znát názor obou. A hrozit hned rozvodem je blbost, to samé házet všechny ženy do jednoho pytle, že když jedna je superzena, ostatní musí taky. A taky by to chtělo, aby zakladatel se ženou mluvil o tom, co ona si přeje, jestli s ní vůbec tráví nějaký volný čas. Dítě přináší opravdu velkou změnu do života.
Nechala bych si doma dítě a ženskou poslala makat na barák. Až by se vrátila, řekla bych, že k jídlu nic není, že si musí obstarat sama.
Já teda nejsem zastáncem toho, že chlap musí za každou cenu pomáhat s domácností, když je ženská doma s dítětem, zvlášť pokud je v práci od rána do večera a staví barák.
@Z.jev píše:
Nechala bych si doma dítě a ženskou poslala makat na barák. Až by se vrátila, řekla bych, že k jídlu nic není, že si musí obstarat sama.
Já teda nejsem zastáncem toho, že chlap musí za každou cenu pomáhat s domácností, když je ženská doma s dítětem, zvlášť pokud je v práci od rána do večera a staví barák.
Příspěvek upraven 15.07.19 v 08:44
@Z.jev píše:
Super nápad, když je chudák utahaná celodenním poskakováním pořád jen u dítěte, může si mentálně odpočinout u míchačky ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
Super nápad, když je chudák utahaná celodenním poskakováním pořád jen u dítěte, může si mentálně odpočinout u míchačky
Michat cement neni nic zlozite, nahadzes do michacky pisek, cement a vodu, pripadne sterk, kdyz chces beton, pak to vyhadzes a lepis cihly, kvadre, anebo kamen
A vidis vysledek, jak ti to roste pred ocima a krasni…
Příspěvek upraven 15.07.19 v 08:46
@My Melody píše:Kdybys byla muj manzel, tak mi udelas tvym navrhem radost. Chlap at se tajtrlici doma a ja bych jela na stavbu. Miluji kutilstvi, miluji fyzickou pracu, pracu s hlinou, s cementem, stavela jsem kamenne muriky, udalala jsem v zahrade kamennej chodnik, polozila travnik, zasadila stromy, delam drevenej nabytek, atd… fyzicka a tvoriva praca, po ktere clovek vidi vysledek, je pro mne relax a konicek zaroven.
A chlap klidne at uklizi a tanci kolem plotny a stara se a denno denne at dela tuhle monotonni, nezajimavou, netvorivou, otupnou praci, po ktere uz na druhy den clovek nevidi zadnej vysledek.Příspěvek upraven 15.07.19 v 08:44
Výchova toho malého tvorečka, to, k čemu je žena stvořená, je nezajímavá, netvořiva a otupná práce?
Ještě bych dodala: Mluvili jste spolu o tom, jaký to bude, až se narodí dítě, co kdo bude dělat? Souhlasí žena s tím, že ty jsi od nevidím do nevidím v práci a pak na baráku? Třeba má pocit, že je na dítě sama, přitom je i tvoje, ty jsi pořád někde pryč. A tohle je takový její truc? Jak spolu komunikujete? Můj ex byl věčně u rodičů, aniž bych já o tom věděla, štvalo mě, že se se mnou na ničem nedomlouva, já nevěděla, kdy přijede domů, co bude o víkendu, společný čas nic. Pak mě nebavilo mu vařit, prát, spát s ním. Teď s druhým mužem je to jiné, baví se se mnou o tom, co je potřeba udělat, kdy může jít pryč, kdy si někam vyjdeme apod.
Výchova toho malého tvorečka, to, k čemu je žena stvořená, je nezajímavá, netvořiva a otupná práce?
Nectes pozorne, mluvim o domacich pracich, o vareni a uklizeni… k tomu zena stvorena nebyla…anebo jsi to cetl nekde v bibli a v ustave, ze zena byla stvorena k plotni a k hadru? ![]()
@My Melody píše:
Michat cement neni nic zlozite, nahadzes do michacky pisek, cement a vodu, pripadne sterk, kdyz chces beton, pak to vyhadzes a lepis cihly, kvadre, anebo kamenA vidis vysledek, jak ti to roste pred ocima a krasni…Příspěvek upraven 15.07.19 v 08:46
No vždyť jo, já myslel, že vážně super nápad, ať to zakladatel fakt navrhne, že si to prohodej. On zatím může zvládnout tu neskutečnou bojovku, nákup s dítětem.
Stará se o jedno dítě a uklízí - po jednom dítěti a není ani schopná nakoupit a nevaří, takže slušná zívačka. Tady se tomu dá říkat mateřská dovolená v pravým smyslu.
Taky to snad je mateřská dovolená a ne zajišťování servisu.
@My Melody píše:
Nectes pozorne, mluvim o domacich pracich, o vareni a uklizeni… k tomu zena stvorena nebyla…anebo jsi to cetl nekde v bibli a v ustave, ze zena byla stvorena k plotni a k hadru?
No ale o tom není celá tahle debata, bez dítěte by to zakladatel vůbec neřešil a na stavbě by mohli makat oba dva.
@Venetia píše:
Taky to snad je mateřská dovolená a ne zajišťování servisu.
On vydělává a servisuje (barák) ona servisuje domácnost (blbě) a stará se o dítě, dělba rolí.