Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ivašot. píše:
Mě je to jasný, hned na prvni straně jsem vyjàdřila názor, že manželka na zakladatele kašle
S tím souhlasím, co už nevím - proč tomu tak je. Může být opravdu jen líná, ale to se mi nezdá, když si zakladatel vybral život s ní a pořídil si s ní i dítě
zřejmě mu dřív vyhovovala?
Jinak, ja se taky nikdy v zivote o zadnyho chlapa nestarala, ani o ex, ani o sucasnyho a vsechno v poradku, vsichni byli nadmiru spokojeni ![]()
Ja strasne nerada varim, ale uvarim vzdy, kdyz vidim, ze ma chlap moc prace. A zrovna se mi podaril udelat muj prvni jedly moucnik v zivote, protoze za chvili prijde hladnej z treningu, tak jsem mu chtela udelat radost, ale je pravda, ze je to mucnik ze sacku, uz predpripravenej, stejne jsem na to patricne hrda ![]()
Proste chapu zeny, ktere kuchyn moc nebere, sama k nim patrim.Na druhe strane, obcas by se mela tva zena k vareni prinutit, z lasky k tobe, ne k vareni.
@My Melody
Ja ted bydlim dva tydny u segry a svagra, ze jsem pracovne v Praze a varila jsem dnes. Segra je s deckama pryc a mi je proste trapne, ze tady bydlim zdarma. Takze zasobuji jidlem svagra. Pral on. Pradlo vesim ja.
Pres tyden se vracim pozde, to nosim muj pracovni obed, tak to ma na veceri nebo do prace na druhy den. A dnes jsem normalne varila. Svagr povidal, ze dnes mas volno, tak se nudis, ze varis
. Hodila jsem kure do trouby, to stejne brambory. Obcas prekontrolovala. No to jsem se pretrhla. Aj vlasy jsem si behem toho stihla umyt, vyzehlit a jeste si tady cist.
@Hegy píše:
Naprosto souhlasim…a chovani a „starani se“ jeho manzelky o domacnost mi standartni tedy neprijde..mam to proste jinak…vzdy jsem stihla nakoupit, uvarit, uklidit i pokec s kamoskou u kafe…a vse s prckem…pozdeji i s dvema
Myslim, ze nejde nikdy zrovnavat, ze jedna zena stihne 20 veci a druha skoro nic. Protoze kazda muze mit jinak narocne dite, jeho zena muze byt navic depresivni, vyhorena, vycerpana, muze mit jinej zdravotni stav, jenej psychicky stav a proto ji unavi i polozeni hrnce na sporhel, zvneku do toho stejne nevidime, oc tam jde… proste nejde nikdy zrovnavat. Dva lide jsou vzdy dva ruzne pribehy.
@sakota Tak jde o to, jestli je tu jeste nejaka vule ten vztah zachranovat…jestli spolu nikde jeste nebyli sami, od te doby, co maji dite, tak na vztah kaslali oba. A kdyz nefunguje partnersky vztah, nemuzou fungovat abi jako rodina. Osobne si myslim, ze takhle odepsat partnera kvuli diteti je spatne, ale jestli v tom zijou rok a resi se to az ted…Zena by se o zakladatele mela vic starat (nebo si ho vic hledet, pro ty, ktere „starat se“ irituje), a hlavne, by spolu meli zacit poradne komunikovat.
@My Melody píše:
Myslim, ze nejde nikdy zrovnavat, ze jedna zena stihne 20 veci a druha skoro nic. Protoze kazda muze mit jinak narocne dite, jeho zena muze byt navic depresivni, vyhorena, vycerpana, muze mit jinej zdravotni stav, jenej psychicky stav a proto ji unavi i polozeni hrnce na sporhel, zvneku do toho stejne nevidime, oc tam jde… proste nejde nikdy zrovnavat. Dva lide jsou vzdy dva ruzne pribehy.
Přesně tak a stejně tak i s chlapama. Každý zvládne něco jiného. Známá nevaří vůbec, nevyčítá jí to nikdo, takže jsou spokojení, nezabředli ve výčitkách a její muž je schopen s ní spát i přes to, že vaří nejčastěji on a na úklid raději mají paní.
Já jsem z těch, co zvládají všechno, odměnou je mi to, že muž to přijal jako samozřejmost a sám od sebe dobrovolně nepomůže s ničím ![]()
@Kelsey píše:
@My Melody
Ja ted bydlim dva tydny u segry a svagra, ze jsem pracovne v Praze a varila jsem dnes. Segra je s deckama pryc a mi je proste trapne, ze tady bydlim zdarma. Takze zasobuji jidlem svagra. Pral on. Pradlo vesim ja.
Pres tyden se vracim pozde, to nosim muj pracovni obed, tak to ma na veceri nebo do prace na druhy den. A dnes jsem normalne varila. Svagr povidal, ze dnes mas volno, tak se nudis, ze varis. Hodila jsem kure do trouby, to stejne brambory. Obcas prekontrolovala. No to jsem se pretrhla. Aj vlasy jsem si behem toho stihla umyt, vyzehlit a jeste si tady cist.
Tak ja zvirata vubec nejim, takze u mne nejake hazeni kurete do trouby moc nefunguje
Vetsinou pripravuju ruzna salaty a jidla z lustenin a udelat treba takove dobre falafel je babracka, ale uz jsem se to naucila. ![]()
Skusila jsem vickrat neco upect a vzdy to byla katastrofa, ja proste nevim, kde delam chybu, dnes se mi po prve v zivote podaril moucnik ze sacku!
Jen tak dal a za 20 let zvladnu i bublaninu ![]()
Možná má psychické problémy.
Depresi
Máte nějaké hlídání pro dítě, aby si od něj mohla odpočinout?
@My Melody Hele, v roce 2008 jsem dělala palačinky ze sáčku a dnes se vařením už pár let živím, takže neztrácej naději ![]()
@My Melody
My varime bezne, nikdo v rodine nema aktualne specialni pozadavky nebo zdr. diety
Nam takhle pani donesla ted v patek pro deti do prace bublaninu (rychla, do jedne misky smichat vse a vylit na plech). Kazdy mel nachystany maly kousek. To jsem nezazila, aby se decka takhle sletela na buchtu, takovou vzacnost meli, jakoby to vubec neznali. Bylo videt, ze by si dali vic. Podel jednim plechem 32 deti
.
Asi budu doma pect min. Moje decka jsou nadsene, sni vse, ale takovou neskutecnou radost a wow efekt jsem videla poprve. Jestli oni nevideli domaci buchtu poprve
.
@Kelsey píše:Škola, školka? Není v tom mouka a cukr? To většina maminek nedává do 18 let…
@My Melody
My varime bezne, nikdo v rodine nema aktualne specialni pozadavky nebo zdr. dietyNam takhle pani donesla ted v patek pro deti do prace bublaninu (rychla, do jedne misky smichat vse a vylit na plech). Kazdy mel nachystany maly kousek. To jsem nezazila, aby se decka takhle sletela na buchtu, takovou vzacnost meli, jakoby to vubec neznali. Bylo videt, ze by si dali vic. Podel jednim plechem 32 deti.
Asi budu doma pect min. Moje decka jsou nadsene, sni vse, ale takovou neskutecnou radost a wow efekt jsem videla poprve. Jestli oni nevideli domaci buchtu poprve.
@Bubla Bůčková píše: Škola, školka? Není v tom mouka a cukr? To většina maminek nedává do 18 let…
Tak to me pobavilo
nase ani ne dvoulete batole je zravec vseho sladkeho
dneska dalo k obedu gulas s knedlikem (zahusteny jiskou) a pak jeste kinder mlecny rez ![]()
@Tazvesnice píše:
Tak to me pobavilonase ani ne dvoulete batole je zravec vseho sladkeho
dneska dalo k obedu gulas s knedlikem (zahusteny jiskou) a pak jeste kinder mlecny rez
Hrůza, ještě napiš, že ji dáváš někdy rohlík nebo pribinak a čekej sociálku
jo a že má cukrovku a vysoký cholesterol to doufám dobře už víš.
@Bubla Bůčková píše:
Hrůza, ještě napiš, že ji dáváš někdy rohlík nebo pribinak a čekej sociálku
Uz je tak rozezrane, ze rohliky nechce
radeji treba parek ![]()
Zakladateli, prozradíš konečně jaká byla tvá žena hospodyňka před dítětem? Opravdu odvozuješ hodnotu ženy jen od toho, kolikrát uvaří teplé jidlo? Víš, ona možná cítí ten tvůj nezájem o ni, to, žes ji degradoval na spotřebič v domácnosti, který nefunguje dle představ. Tak proč by se vlastně měla snažit?