Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pohledzdruhestrany píše:
On vydělává a servisuje (barák) ona servisuje domácnost (blbě) a stará se o dítě, dělba rolí.
Tak asi tu dělbu roli nějak špatně prodiskutovali předem, než si pořídili dítě.
Výchova toho malého tvorečka, to, k čemu je žena stvořená, je nezajímavá, netvořiva a otupná práce?
Ale to přece není žádná práce. To se vůbec nepočítá. Žena je přece JEN doma a NIC nedělá.
@Venetia píše:
Tak asi tu dělbu roli nějak špatně prodiskutovali předem, než si pořídili dítě.
No je to na manželce zakladatele, až ji kopne do zadku, tahá za kratší konec provazu.
Prace by mela byt pokud mozne feroverozdelena mezi oba.
Zakladateli, je mozne, ze ma manzelka nejaky psychicky problem, nebo to doopravdy nezvlada? Nektere zeny to opravdu nezvladaji, potom by se muselo hledat jine organizacni reseni. Mohla by se vratit drive do prace (alespon na par hodin) a mohli byste si zaplatit uklizecku. Nebo bys mohl zkusit jit na rodicovskou dovolenou ty a ona by zivila rodinu.
Pokud by vsechny pokusy o reseni situace s manzelkou selhaly, hod se marod a nech ji celou domacnost na krku. Treba se vzpamatuje.
@Bufanda píše:
@Freeandwild Souhlas. Akorát prostě nemáme dostatek informací, takže těžko říct, jak to u nich doma je. Být přes týden sama s dítětem je na palici. A i když je dítě celkově hodné, někdy to prostě nejde. Já si třeba naplanuji nějakou práci, ale prcek mi to změní, např. se pokadi 2× za sebou tak, že prevlikam a prepiram. Někdy je schopný si vydržet na dece sám, někdy ne a vyžaduje společnost, nošení, spí, když se vozí v kočárku. Prostě každý den je jiný. S mužem to máme tak, že vaří on, protože ho to baví, já zase peču, ale ne každý týden, uklizim já, muže to nebaví, ale když potřebuji, tak pomůže, peru a žehlim. Zahradu většinou sekam já. Ale jak říkám, je to podle toho, jak je malý zrovna naladěn. A p synka se staráme společně. A mám ještě dceru s ex, ten i když práci náročnou neměl, obědy v práci, pak se ještě stavoval u svých rodičů, požadoval teplé večeře, uklizeno nazehleno měl, na zahradu nesah, a pak jsem se dozvěděla, že nic nedělám. Takže chtělo by to opravdu znát názor obou. A hrozit hned rozvodem je blbost, to samé házet všechny ženy do jednoho pytle, že když jedna je superzena, ostatní musí taky. A taky by to chtělo, aby zakladatel se ženou mluvil o tom, co ona si přeje, jestli s ní vůbec tráví nějaký volný čas. Dítě přináší opravdu velkou změnu do života.
Takze kazda zena nemusi byt superzena, ale tenhle chlap musi byt superchlap? To je fer? Pokud vychazim z jeho popisu a budu ho brat za pravdivy, tak jeho zena se fakt nepredre. Ano, je na palici byt porad s ditetem, ALE neznamena to, ze u toho neni mozne nakoupit a uvarit a provejit timhle trochu zajmu o chlapa. To uz byh rozporovala to uklizeni, ze nejde, ale nakupy a vareni fakt ne. A pokud se chce jenom starat o dite a jinak doma nedelat nic, a pokud chce chlap neco navic, az se zaridi sam, tak to je docelamazec podle meho. Ale to si musi vyrikat zakladatel s ni, to za nej nikdo nevyresi.
@Venetia Přesně. A zakladatel nám tu poskytl málo informací o tom, jak to doma měli předtím, jestli mluvili o tom, jak to bude s dítětem, jestli žena souhlasila s tím, že zakl. bude pořád v práci a o víkendech na baráku. Jestli by nebylo třeba najít nějakou cestu, aby byli spokojení oba. Ona zas tak neschopná nebude, když o dceru a domácnost se postará (jen moje domněnka z toho, co tu pán napsal).
@sakota Vidíš, a pro mě je třeba náročnější vaření než úklid. A o tom to je, každá to má jinak a zakl. tu uvedl opravdu málo informací. Beru dle své zkušenosti s ex, kdy jsem dle něj taky nedělala nic.
Prosím tě co uklízí s jedním dítětem jako pako?
No vubec nic, ono se to uklide same…asi proto maji Anglicanky, Francouzky a dalsi damy v oblibe uklizecky a aupairky, protoze se to jaksi uklizi same. To jenom vychodouropanky kolem toho delaj vedu ![]()
Seriozne, po 3 lidech v byte je vzdy co uklizet, dokonce i po 1 cloveku.
@Bufanda ja teda vychazimi z toho, ze zakladatel nekde zminoval, ze se o tom zena bavit nechce a dohodnout se s ni neda. Coz chapu, ze je frustrujici.
No vždyť jo, já myslel, že vážně super nápad, ať to zakladatel fakt navrhne, že si to prohodej. On zatím může zvládnout tu neskutečnou bojovku, nákup s dítětem.
Ja souhlasim, pokud ma zakladatelka rada tvorivou, fyzickou praci, tak prohodit, at si kazdej vyskousi chodit chvili v botach toho druheho a pak si promluvit co a jak ![]()
@Venetia píše:
A to znamená tahat nákupy a vyvarovat?
On živí, ona pečuje o dítě…v čem je problém?
Ano, tak to prostě je. On chodí do práce, ona je doma. Přece si najde chvilku na vaření a nákup. Samozřejmě to znamená i sdílet svoje pocity, být spolu atd., ale to by ten chlap nesměl být hladový. Chlapi jsou jednoduchý, potřebují aspoň občas dobrý jídlo, cítit trochu péče. Tak to bylo a vždycky bude. A ještě mě napadá: když si tu stěžuje ženská, že chodí do práce a odpoledne má doma druhou šichtu, tak jsou tu všichni při ní, ale teď to samé chcete po chlapovi?
Otázkou je, jak tedy paní fungovala (a jejich dělba práce) před dítětem. Někdo si najde vílu, která je živa o vodě a celý den proleží na kanapi a pak když dojde na rodinný život, tak se diví, že to nějak paní nezvládá.
Tady je sranda ![]()
Precetla jsem si prispevek zakladatele a hned mi bylo jasny, kam to bude smerovat. Na 99% je to jeho chyba, malo pomaha, urcite si ji takovou vzal, pripadne ma jeho zena depresi (z ditete, z materske, z neho, ze stavby). Se stavbou baraku urcite nesouhlasila, natlacil ji od toho, tak co se divi atd. atd.
Klasika.
Kdyby to ale nepsal zakladatel, ale zakladatelka, tak se vsadim, ze zenske byste tolik nepodsouvaly, ze ta chyba je hlavne v ni.
Jako sorry holky, ale v dobe mycek, susicek, robotickejch vysavacu, Rohliku, Kosiku a ja nevim ceho je vazne hrozny, ze zena na materske/RD nezmuze na nic jineho nez se starat o dite a obcas poklidit byt. Hazet vse na chlapa jen proto, ze on neporodil a chodi „jenom“ do prace je sprosty. Ja byt na jeho miste, prijit domu a muset si jeste nakupovat a varit atd. byla bych nastvana taky. Chapu ho.
@ŽabkaLucka píše:
Ano, tak to prostě je. On chodí do práce, ona je doma. Přece si najde chvilku na vaření a nákup. Samozřejmě to znamená i sdílet svoje pocity, být spolu atd., ale to by ten chlap nesměl být hladový. Chlapi jsou jednoduchý, potřebují aspoň občas dobrý jídlo, cítit trochu péče. Tak to bylo a vždycky bude. A ještě mě napadá: když si tu stěžuje ženská, že chodí do práce a odpoledne má doma druhou šichtu, tak jsou tu všichni při ní, ale teď to samé chcete po chlapovi?Otázkou je, jak tedy paní fungovala (a jejich dělba práce) před dítětem. Někdo si najde vílu, která je živa o vodě a celý den proleží na kanapi a pak když dojde na rodinný život, tak se diví, že to nějak paní nezvládá.
Tohle je na tom prave zajimave…ze zeny, ktere veri, ze o chlapa je nutne se starat, je vlastne ponizuji. Casto slychavame od takovych zen, ze chlapi jsou jednodussi, ze potrebuji, aby se o ne nekto staral, nakrmil je. Prave tyhle zeny delaji z chlapu nesvepravne, neschopne decka, ktere se neumi postarat o sebe.
Ja si nemyslim, ze chlapi jsou jednodussi jak zeny, myslim si, ze co se tyce jednoduchosti, jsme stejni, nekto ano, nekto ne, jsou muzi a muzi a zeny a zeny… ja mam muze rada, muze, ktere znam z meho soukromi, si vazim, nevidim je jak jednoduche dvounohe zviratka, ktere ma zena nakrmit a vyprazdnit jim pytlik, aby se nehodou nezabehli k sousedum.
Příspěvek upraven 15.07.19 v 09:57
@My Melody píše:
No vubec nic, ono se to uklide same…asi proto maji Anglicanky, Francouzky a dalsi damy v oblibe uklizecky a aupairky, protoze se to jaksi uklizi same. To jenom vychodouropanky kolem toho delaj vedu
Seriozne, po 3 lidech v byte je vzdy co uklizet, dokonce i po 1 cloveku.
S aupairkou se ale chodí do práce, coż by pro zdejší dotyčnou asi bylo sci-fi.