Nefunkční domácnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43
15.7.19 12:34
@My Melody píše:
No vid, to je hrozne, ze nerada varim a odmitam byt misto partnerky chlapovi maminka a kucharka. Neco neslychane! Proc ti chlapi se me drzi, (drzej? jak se to spravne rekne cesky? ) to bude nejaka vesmirni zahada. :D A vy se taky neumite sam o sebe postarat?

Milá melody, vždyť mě je jedno zda doma vaříte polévky že sáčku, či prodáváte k obědu paštiku e rohlíky, to je vaše věc.
Když se chlap o sebe dokáže postarat, pracuje staví dům a ještě při tom stihne alespoň něčím pomoci v domácnosti, je frajer. Kdežto ženská která nezvládá péči o jedno dítě, vyžaduje pomoc od partnera, je ostuda a neschopnost, chápu její frustraci i to že si musí alespoň jednou týdně zajít do fitness trochu namasírovat sebevědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106623
15.7.19 12:35
@Ms.Ragdoll píše:
Proc je nutny chodit do extremu. Ja netvrdim, ze ma byt jeho sluzka, ale kdyz je zena doma s jednim rocnim ditetem, tak opravdu nechapu, proc je takovej hroznej problem aby udrzovala plnou lednicku, normalne uvarila a vyprala i jemu. Já jsem doma, tak to dělám a jako sluzka si opravdu nepripadam. Muj muz prestoze nemusi v tydnu varit, nakupovat ani prat, tak nema problem s tim o vikendu uvarit obed nebo vytrit podlahu. Zena proste ten cas doma ma a pokud je chlap dlouho v praci, tak je fakt tristni, ze kdyz prijde domu a sam nenakoupi, nema narok ani na to se najist jako clovek.

Jak jsem psala výše, když tedy dělá nákupy, proč nenakoupí pro sebe, tak aby měl vždy něco k jídlu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18084
15.7.19 12:40
@Fetisov píše:
Milá melody, vždyť mě je jedno zda doma vaříte polévky že sáčku, či prodáváte k obědu paštiku e rohlíky, to je vaše věc.
Když se chlap o sebe dokáže postarat, pracuje staví dům a ještě při tom stihne alespoň něčím pomoci v domácnosti, je frajer. Kdežto ženská která nezvládá péči o jedno dítě, vyžaduje pomoc od partnera, je ostuda a neschopnost, chápu její frustraci i to že si musí alespoň jednou týdně zajít do fitness trochu namasírovat sebevědomí.

Pokud jste cetl moje prispevky, napsala jsem, ze povinnosti a domaci prace by meli byt rozdelene rovnako, pokud pracuji oba partneri, pul na pul, pokud to nechteji jinak, proto nevidm duvod, proc by muz nemohl taky varit.
Co se tyce mne, ;) napsala jsem, ze se snazim varit, i kdyz nerada varim, najme pokud ma muz vic prace. A on uvari, kdyz mam zase naval prace ja. Zda se vam to jako neco nepatricne? Proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18084
15.7.19 12:44
@Venetia píše:
Jak jsem psala výše, když tedy dělá nákupy, proč nenakoupí pro sebe, tak aby měl vždy něco k jídlu?

Anebo by mohli objednavat nakupy pres internet s donaskou do domu a drobne nakupy se pak dali zvladnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106623
15.7.19 12:44
@Ms.Ragdoll píše:
A proc nemuze nekdy nakoupit jeho pani? Auto ma, internet maji doma nejspis taky. Pro by mel vse obstaravat chlap? Chlap ma chodit do prace aby uzivil rodinu, chlap ma nakupovat, varit a prat, chlap se ma venovat diteti aby zena mohla jit cvicit., chlap se ma starat o domecek (ktery si spousta zen tak preje). Co ma tedy delat ta zena, pokud dle Tebe, ma vse delat ten muz? Jo ja vim, starat se o dite. A to je jako vsechno? :think:
no to už je na domluvě …jestli má auto i on , tak to nakoupí víc v klidu , odtahá domu než ona s dítětem . nebo aspon donést ty těžší věci a vyjádřit se , co očekává k tomu jídlu ,aby ty potraviny byly doma .
@zoidberg píše:
My to tak doma máme a to partnerka vydělává více než já. Prostě to tak je a je to v pořádku.
pokud vám to oběma vyhovuje , tak to v pořádku je … u nich to tak zřejmě není
@divine woman píše:
@zoidberg :mavam: Taky jsem to dělala, když jsem byla doma s dětmi. A občas byla i donáška teplého jídla i se zákuskem do zaměstnání. A dělala jsem to ráda, protože svého muže miluju. A on mi to dnes oplácí.

A o tom to bude, že? Oni se nemilují, když je jim zatěžko si vyjít vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106623
15.7.19 12:46
@Jarda41 píše:
Ahoj, předkládám svůj osobní názor, vyprovokovaly mne k tomu reakce ženských, který podle mne ani společnou domácnost s chlapem mít nemůžou. Za mne už jsi za čárou, takle si dělbu práce v domácnosti s malým děckem nepředstavuji a navíc o tom, jak to změnit se ani nevede žádná diskuze, jak jsem z toho vyrozuměl (četl jsem příspěvek zakladatele a pak pár komenů pod ním, které se víceméně opakovaly). Komentářům ženských, který by chtěly, abys toho dělal ještě víc se fakt směju, to bys v podstatě to dítě mohl vychovávat sám a měl bys to nastejno. Pošli ženskou do práce, ať vás uživí, nech jí dodělat barák a vezmi si mateřskou (jasně ironie, podnikáš a nejde to). Moje reakce, když mne něco štve je většinou nechat dotyčného vymáchat v tom hubu. Přestaň doma dělat hospodyňku, choď na jídlo do hospody nebo na návštěvu, něco si sám pro sebe uklohni, místo sexu vykládej jak jsi se sedřel v práci nebo na baráku. A až trochu změkne a pochopí, že se něco děje, zkus si s ní otevřeně promluvit, jestli spolu zůstanete a za jakých podmínek. A vrať rovnováhu v domácnosti na pozici, aby byla z tvé strany dlouhodobě udržitelná a aby sis nepřipadal jako blbec.
Hodně štěstí!

přesně to by měl udělat…a bude vyřešeno. Na nějaký hezký vztah, ale už můžou zapomenout. Prostě spolupracující jednotka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106623
15.7.19 12:52
@Fetisov píše: Četl jsem vaše příspěvky milá melody, vaše názory teda fakt síla. Vy nejspíš budete mít doma chlapa na kterým můžete dříví štípat. Ale až po tom co přijde z práce, a vykoná domácí práce.
Jinak bych to viděl takto. Kdo chce najde způsoby, kdo nechce hledá důvody. Viz manželka zakladatele, která hledá jen výmluvy. Pokud on staví dům, určitě to nedělá jen pro sebe, dělá to pro rodinu. Stejně tak že on je většinu dne v práci, kdyby byl sám možná by nemusel, má rodinu, má povinnost ji zabezpečit. Namítat že by mohl být méně času v práci je nesmysl, každý dělá to co umí a aby vydělal odpovídající částku musí práci věnovat zrovna tolik času kolik je zapotřebí. Pokud madam něco nestíhá nemá snahu to změnit, či hodinu aerobicu nevymění za hodinu na nákupech stravy či uvaření oběda, je problém jen a jen v ní.Příspěvek upraven 15.07.19 v 12:10

pokud to chce hned řešit rozchodem, nejsem si uplně jistá, jestli nestaví jen pro sebe.
Jinak by neměl takto razantní názory, jak to řešit. Prostě vykopne ženu i s ditetema baráček bude jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
15.7.19 12:53

@Venetia A odpovis, co dle Tebe ma delat doma zena, kdyz mas za to, ze ma vsechno, krome starani se o dite kdyz je muz v praci, zvladat chlap?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
15.7.19 12:54
@My Melody píše:
Pokud jste cetl moje prispevky, napsala jsem, ze povinnosti a domaci prace by meli byt rozdelene rovnako, pokud pracuji oba partneri, pul na pul, pokud to nechteji jinak, proto nevidm duvod, proc by muz nemohl taky varit.
Co se tyce mne, ;) napsala jsem, ze se snazim varit, i kdyz nerada varim, najme pokud ma muz vic prace. A on uvari, kdyz mam zase naval prace ja. Zda se vam to jako neco nepatricne? Proc?

Milá melody, vaše situace je poněkud jiná než jejich. Vy nejspíš oba chodíte do práce, pak je v pořádku spravedlivé rozdělení povinnosti.
On psal že chodí do práce, dále dostavuje dům dále si vypere, uvaří, z důvodu že žena nestíhá. Dále se ve volném čase věnuje dceři. Ona je na mateřské, potřebuje k tomu pomoc partnera, nestíhá uvařit nakoupit, jediné co jakžtakž stihne je fitness.
Ptám se melody, je toto správně rozdělení povinnosti?
Pokud napíšete že ano, připojte prosím i váš věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106623
15.7.19 12:54
@My Melody píše:
Anebo by mohli objednavat nakupy pres internet s donaskou do domu a drobne nakupy se pak dali zvladnout.

přesně tak, slyšela jsem, že někde mají i dobré hotovky, tak by si to ohřál a je po problémech. Zajímalo by mně, co si zakladatel pod tím jídlem představuje. Aby to nebyl naročný panáček, kterému jen tak něco nevoní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106623
15.7.19 12:57
@Ms.Ragdoll píše:
@Venetia A odpovis, co dle Tebe ma delat doma zena, kdyz mas za to, ze ma vsechno, krome starani se o dite kdyz je muz v praci, zvladat chlap?

stará se o dítě, uklizí, v sobotu uvaří…mně to přijde dostatečné.
Co podle tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.7.19 13:00
@Fetisov píše:

chlapecku, ty bys jinak mluvil, kdyby si se TY musel starat o to jedno dite, kdyby bylo jako moje dcera. To by sis pral jenom chodit do prace a jeste JAK!

Nastesti muj manzel je hodne rozumny, sam videl, co to je za horor a pomahal, kde jenom mohl. Jednou jsem ho slysela, jak si povida s jednim nasim znamym o detech, vychove a novorozencich a slysela jsem, jak rikal, ze ta nase prdolka byla teda slusny zahul, ale ze on mel to stesti, ze chodil do prace a tak vetsina toho byla na manzelce (cili mne), takze se to ho tykalo jenom okrajove, kdyz prisel z prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
15.7.19 13:02
@Venetia píše:
přesně tak, slyšela jsem, že někde mají i dobré hotovky, tak by si to ohřál a je po problémech. Zajímalo by mně, co si zakladatel pod tím jídlem představuje. Aby to nebyl naročný panáček, kterému jen tak něco nevoní.

Ty jsi na muze moc stesti nemela ze? Obecne je z Tvych prispevku citit Tvuj az despekt k nim.

Ty na jednu stranu rikas, ze je to o domluve a pritom napises, at nakupuje on, nebo at si ji hotovky :mrgreen:. Zenska nesmi byt sluzka (prece mu nebude varit a chodit do obchodu), ale z chlapa ji klidne udelas. :mrgreen: Hlavne ze vydelava a plati, ze jo, nedejboze aby chtel neco na oplatku, treba dostat doma neco k jidlu nebo vyprany tricko, kdyz ma teda tu zenu doma. Paša jeden rozmazlenej. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 15.07.19 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
15.7.19 13:02

@Jarda41
Taky jenom čtu a valím oči… 8o
Chlap vydělával, já byla doma s klukama.
Neumím si představit, že by přišel domů a uklízel, žehlil, vařil.
Bych se hanbou propadla.
Ještě pochopím nějakých prvních pár týdnů, když se všechno nějak dává do kupy a rodina si zvyká na příchod potomka.
On nás zabezpečil finančně, já rodinu po stránce vaření a starání se o domácnost.
A hlavně jsem to dělala ráda, protože jsem chtěla, aby se měl dobře.
Tohle je šílený, co tady čtu…že mu baba nebude dělat služku…
Snad se moji kluci ožení líp.
Chtěla jsem být v příštím životě chlap, ale když to tady čtu, tak asi bude lepší, když budu líná baba :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
26747
15.7.19 13:04
@Ms.Ragdoll píše:
@Venetia A odpovis, co dle Tebe ma delat doma zena, kdyz mas za to, ze ma vsechno, krome starani se o dite kdyz je muz v praci, zvladat chlap?

Tak řeší se pouze vaření a žehlení. Oboje dělá žena pouze pro něj. Ona si dá housku, oblečení stačí pověsit. Pan chce v sedm hodin (kdy třeba paní koupe a uspává) večeři a nosí košile. K péči o společné dítě se vyjádřil :věnuji se dceři v neděli a to ve svém volném čase. Je jasný, že manželce už je dávno u zadku a muž chce odejít se štítem „ex byla líná a zlá“. Jo až bude mít novou, která si přijde k hotovému-baráček a chlap, co si umí uvařit, nakoupit, tak si budou oba chrochtat blahem, jak jsou dokonalý pár. Stejně tak „líná“ ex, bude mít chlapa nového, co přijde v pět, přiveze ji kytku a půjde si s malou hrát pexeso a ona zatím připraví pro všechny nějakou dobrotu.

Příspěvek upraven 15.07.19 v 13:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria