Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ms.Ragdoll píše:
Tady je sranda![]()
Precetla jsem si prispevek zakladatele a hned mi bylo jasny, kam to bude smerovat. Na 99% je to jeho chyba, malo pomaha, urcite si ji takovou vzal, pripadne ma jeho zena depresi (z ditete, z materske, z neho, ze stavby). Se stavbou baraku urcite nesouhlasila, natlacil ji od toho, tak co se divi atd. atd.
Jako sorry holky, ale v dobe mycek, susicek, robotickejch vysavacu, Rohliku, Kosiku a ja nevim ceho je vazne hrozny, ze zena na materske/RD nezmuze na nic jineho nez se starat o dite a obcas poklidit byt. Hazet vse na chlapa jen proto, ze on neporodil a chodi „jenom“ do prace je sprosty. Ja byt na jeho miste, prijit domu a muset si jeste nakupovat a varit atd. byla bych nastvana taky. Chapu ho.
Klasika.Kdyby to ale nepsal zakladatel, ale zakladatelka, tak se vsadim, ze zenske byste tolik nepodsouvaly, ze ta chyba je hlavne v ni.
Necetla jsi tady ty diskuze, kdyz nejaka napise, ze nevladze, ze nestiha, ze navari, jak se tam zletnou diskuterky a udelaji z ni lineho, neschopneho parazita? Precti jsi nekolik diskuzi…je to jeste horsi, bych rekla.
@pohledzdruhestrany píše:
S aupairkou se ale chodí do práce, coż by pro zdejší dotyčnou asi bylo sci-fi.
No prave, s uklizeckou se nechodi do prace, uklizecka, i kdyz je zena doma na materske, je bezna, pokud si ji muzou dovolit. A taky je venku normalni, ze kdyz ma zena vic deti a je doma, chodi k nim aupair. To jenom slovenske, ceske, polske, atd zeny jsou jaksi uz generecemi vedene k tomu, ze zena doma musi stihnout vsechno, uklid, kuchyn, stara se o deti a uups, dokonce i o manzela ![]()
@My Melody píše:
No prave, s uklizeckou se nechodi do prace, uklizecka, i kdyz je zena doma na materske, je bezna, pokud si ji muzou z platu dovolit A taky je venku normalni, ze kdyz ma zena vic deti a je doma, chodi k nim aupair. To jenom slovenske, ceske, polske, atd zeny jsou jaksi uz generecemi vedene k tomu, ze zena doma musi stihnout vsechno, uklid, kuchyn, stara se o deti a uups, dokonce i o manzela
Jenže tahle má na starosti jedno a prd dělá. A rozhodně neplatí, že „venku“ má každá rodina aupairkou a nemá to nutně vazbu na finance.
@My Melody píše:Kdybys byla muj manzel, tak mi udelas tvym navrhem radost. Chlap at se tajtrlici doma a ja bych jela na stavbu. Miluji kutilstvi, miluji fyzickou pracu, pracu s hlinou, s cementem, stavela jsem kamenne muriky, udalala jsem v zahrade kamennej chodnik, polozila travnik, zasadila stromy, delam drevenej nabytek, atd… fyzicka a tvoriva praca, po ktere clovek vidi vysledek, je pro mne relax a konicek zaroven.
A chlap klidne at uklizi a tanci kolem plotny a stara se a denno denne at dela tuhle monotonni, nezajimavou, netvorivou, otupnou praci, po ktere uz na druhy den clovek nevidi zadnej vysledek.Příspěvek upraven 15.07.19 v 08:44
To je právě to, kolem té plotny u nich nikdo netančí
Klidně ať si to prohodí, třeba by pochopila, že po několika hodinách fyzické dřiny je fakt vopruz, když přijde domů a není tam nic k jídlu. A nemyslím si, že by se s náročným dítětem nedalo uvařit. Z vlastní zkušenosti ![]()
Pokud je to skutečně tak jak píšeš, tak jsi chudák. Ono totiž ani nejde nezvládat domácnost s jedním dítětem, to prostě není možné, tvou ženu musí už bolet nos od toho věčného dloubání. Blbý je, že zákon je na její straně, ona nemusí prát ani vařit ani uklízet, to jí zákon neukládá, zato ukládá tobě, že ji musíš živit a že má mít stejnou úroveň. Ale jinak jako bych to četl o sobě, včetně té stavby domu. No dostala žlutou kartu, pak červenou a šla ze hry. Teď je to ex. Zkus jí dát taky rázně najevo, že máš v plánu tuhle hru ukončit, třeba se vzpamatuje, pokud ne, tak to neprotahuj, sice jí budeš chvilku platit výživné, ale to nebývá moc.
@My Melody píše:
No vubec nic, ono se to uklide same…asi proto maji Anglicanky, Francouzky a dalsi damy v oblibe uklizecky a aupairky, protoze se to jaksi uklizi same. To jenom vychodouropanky kolem toho delaj vedu
Seriozne, po 3 lidech v byte je vzdy co uklizet, dokonce i po 1 cloveku.
Hele a ty jsi tam žila, že o tom tak zasvěceně píšeš? Tohle si mohou stejně jako tady dovolit jen bohatí. Jinak matky mažou do práce a děti do jeslí. Takové sociální výhody a dlouhá placená rodičovská jako u nás, nikde jinde není. ![]()
@My Melody píše:
No prave, s uklizeckou se nechodi do prace, uklizecka, i kdyz je zena doma na materske, je bezna, pokud si ji muzou dovolit. A taky je venku normalni, ze kdyz ma zena vic deti a je doma, chodi k nim aupair. To jenom slovenske, ceske, polske, atd zeny jsou jaksi uz generecemi vedene k tomu, ze zena doma musi stihnout vsechno, uklid, kuchyn, stara se o deti a uups, dokonce i o manzela
A natvrdo. Zdravá ženská s jedním zdravým dítětem, která nezvládne chod domácnosti a péči o pracujícího manžela je líná jako veš.
@divine woman píše:
Hele a ty jsi tam žila, že o tom tak zasvěceně píšeš? Tohle si mohou stejně jako tady dovolit jen bohatí. Jinak matky mažou do práce a děti do jeslí. Takové sociální výhody a dlouhá placená rodičovská jako u nás, nikde jinde není.
Aupairky jsou na západě celkem standard. Kamarádka v US mi říkala, že dětská hřiště jsou plná Filipínek a hispanek, které se starají o dětičky, jejichž matky od tří měsíců makají v práci. Matka se svým biologickým dítětem je tam fakt vzácnost.
@Mango_Lassi Ano, v USA ano. Mám tam kamarádku. Také měla chůvu. Buď ženy zůstávají s dětmi doma nebo chůva po 3 měsících. Záleží na příjmu manžela. Nikdo jim totiž po těch 3 měsících nedá ani dolar. Možná už po šestinedělí, nejsem si jistá.
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Chtěl bych se zeptat ostatních jak to doma mají hlavně ženy v domácnosti. Nevím jak z toho ven. Mám ženu, malou holčičku 1rok, žena na mateřské, já většinou přes týden 2-3 dní mimo v práci, víkendy PA až NE, doma. Jde o to že téměř půl roku od porodu měla žena problémy se celkově postarat o domácnost, není takový klasický rodinný typ, dítě bylo hodně problematické, uplakané, měla z toho psychiku na 0.Hodně jsem ji pomáhal, vařil nakupoval, pral atd, defacto se o mě nemusela starat. No problém nastal, když se kolem malé situace uklidnila, více spí už je to taková pohodová. Ale žena se nějak nemůže nastartovat. .....
Mě hodně zarazila tato věta. Jestli bylo dítě, hodně problematické a ona to nezvládala (to se stane každé druhé), a zakladatel pomohlo jenom tak, že se O NĚJ nemusela starat, ale s ostatní péčí nepomáhal a byl neustále v práci a nechal všechno na ní, a takhle to bylo třeba několik měsíců, tak ona se klidně mohla za tu dobu natolik seknout (že na ni on kašle), že jakmile malá začala být ok, tak už na něj kašle.
Taky nevíme, čí je dům, jestli maká na společném, nebo na svém.
Ale fakt se jen domýšlím. Líná žena je na houby stejně, jako líný chlap.
Jen mě ještě zaráží, že se zakladatel jen tak chce sbalit a jít a nepíše nic o dítěti, že se ještě drží kvůli němu, že by mu chybělo atd. - nic takového tam není, jen to, že opustí ji. Láska k malé mi tak krapet chybí.
@sakota píše:problém vidím v tom , že o tom pravděpodobně nemluvili .Stavba , dítě ..jak kdo bude fungovat . Pokud mám požadavky musím přece zjistit , jestli to partner vidí stejně , jestli mu takové rozdělení vyhovuje .
Takze kazda zena nemusi byt superzena, ale tenhle chlap musi byt superchlap? To je fer? Pokud vychazim z jeho popisu a budu ho brat za pravdivy, tak jeho zena se fakt nepredre. Ano, je na palici byt porad s ditetem, ALE neznamena to, ze u toho neni mozne nakoupit a uvarit a provejit timhle trochu zajmu o chlapa. To uz byh rozporovala to uklizeni, ze nejde, ale nakupy a vareni fakt ne. A pokud se chce jenom starat o dite a jinak doma nedelat nic, a pokud chce chlap neco navic, az se zaridi sam, tak to je docelamazec podle meho. Ale to si musi vyrikat zakladatel s ni, to za nej nikdo nevyresi.
@Bufanda píše:já bych zase raději uvařila , nežuklízela …ale musel by si napsat jidelníček a udělat velký nákup .Nebaví mně to vymýšlet .
@sakota Vidíš, a pro mě je třeba náročnější vaření než úklid. A o tom to je, každá to má jinak a zakl. tu uvedl opravdu málo informací. Beru dle své zkušenosti s ex, kdy jsem dle něj taky nedělala nic.
@sakota píše:Otázka je , jak ji to podává ..jestli ji netlačí někam kam nechce …a taky jestli na té stavbě domu se opravdu domluvili tak , že ona po tu dobu přebere komplet domácnost a on bude jenom pracovat .
@Bufanda ja teda vychazimi z toho, ze zakladatel nekde zminoval, ze se o tom zena bavit nechce a dohodnout se s ni neda. Coz chapu, ze je frustrujici.
@ŽabkaLucka píše:když už jedno dítě má , musí mít dvě ?
Ano, tak to prostě je. On chodí do práce, ona je doma. Přece si najde chvilku na vaření a nákup. Samozřejmě to znamená i sdílet svoje pocity, být spolu atd., ale to by ten chlap nesměl být hladový. Chlapi jsou jednoduchý, potřebují aspoň občas dobrý jídlo, cítit trochu péče. Tak to bylo a vždycky bude. A ještě mě napadá: když si tu stěžuje ženská, že chodí do práce a odpoledne má doma druhou šichtu, tak jsou tu všichni při ní, ale teď to samé chcete po chlapovi?Otázkou je, jak tedy paní fungovala (a jejich dělba práce) před dítětem. Někdo si najde vílu, která je živa o vodě a celý den proleží na kanapi a pak když dojde na rodinný život, tak se diví, že to nějak paní nezvládá.
@Ms.Ragdoll píše:
Tady je sranda![]()
Precetla jsem si prispevek zakladatele a hned mi bylo jasny, kam to bude smerovat. Na 99% je to jeho chyba, malo pomaha, urcite si ji takovou vzal, pripadne ma jeho zena depresi (z ditete, z materske, z neho, ze stavby). Se stavbou baraku urcite nesouhlasila, natlacil ji od toho, tak co se divi atd. atd.
Jako sorry holky, ale v dobe mycek, susicek, robotickejch vysavacu, Rohliku, Kosiku a ja nevim ceho je vazne hrozny, ze zena na materske/RD nezmuze na nic jineho nez se starat o dite a obcas poklidit byt. Hazet vse na chlapa jen proto, ze on neporodil a chodi „jenom“ do prace je sprosty. Ja byt na jeho miste, prijit domu a muset si jeste nakupovat a varit atd. byla bych nastvana taky. Chapu ho.
Klasika.Kdyby to ale nepsal zakladatel, ale zakladatelka, tak se vsadim, ze zenske byste tolik nepodsouvaly, ze ta chyba je hlavne v ni.
podle tebe má tedy chlap příjít, být obsloužen lahodnou krmí a ulehnout na kavalec?
vedle máš téma, kdy chlapa kompletně obskakují a musí se doprošovat i o sex. Na to se totiž hrozně dobře zvyká a bere se to za chvíli jako samozřejmost a taková pečovatelka přestane být přitažlivá.
@Z.jev píše:
To je právě to, kolem té plotny u nich nikdo netančíKlidně ať si to prohodí, třeba by pochopila, že po několika hodinách fyzické dřiny je fakt vopruz, když přijde domů a není tam nic k jídlu. A nemyslím si, že by se s náročným dítětem nedalo uvařit. Z vlastní zkušenosti
sám píše, že dělá nakupy..to teda toho nemůže nakoupit víc, aby to jídlo standartně v té lednici bylo?
@Ms.Ragdoll píše:Čteš blbě, 90 procent jsou super ženy, který vařily, uklízely, smály se a vše zvládaly
Tady je sranda![]()
Tak si sedněte a vyjasněte si, kdo co bude dělat. Být tebou, začala bych tím, že se omlouvám, že jsem na ni neměla tolik času, a že si uvedomuju, že to dítě pro ni byl zahul, a že máš pocit, že byste se měli domluvit na dalším fungování domácnosti, protože si myslíš, že ani jeden z vás není spokojený
- prostě hned zkraje vytáhnout bílou vlajku, ať ona má pocit, že ti jde o pohodovou domluvu. A pak pokračovat přes ROZDĚLENÍ prací (ty nakoupis - ona uvaří; ty vyperes - ona uklidí atd. atd. a neděli si uděláte čas na sebe a na pojedete někam na výlet jako rodina) chápu, že stavba domu je náročná, ale chce to utřídit si priority a když se nezvládá, tak hold někde (třeba dočasně) ubrat.
@Venetia píše:
podle tebe má tedy chlap příjít, být obsloužen lahodnou krmí a ulehnout na kavalec?
vedle máš téma, kdy chlapa kompletně obskakují a musí se doprošovat i o sex. Na to se totiž hrozně dobře zvyká a bere se to za chvíli jako samozřejmost a taková pečovatelka přestane být přitažlivá.
Proc je nutny chodit do extremu. Ja netvrdim, ze ma byt jeho sluzka, ale kdyz je zena doma s jednim rocnim ditetem, tak opravdu nechapu, proc je takovej hroznej problem aby udrzovala plnou lednicku, normalne uvarila a vyprala i jemu. Já jsem doma, tak to dělám a jako sluzka si opravdu nepripadam. Muj muz prestoze nemusi v tydnu varit, nakupovat ani prat, tak nema problem s tim o vikendu uvarit obed nebo vytrit podlahu. Zena proste ten cas doma ma a pokud je chlap dlouho v praci, tak je fakt tristni, ze kdyz prijde domu a sam nenakoupi, nema narok ani na to se najist jako clovek.