Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucie_Sx píše:
Mě hodně zarazila tato věta. Jestli bylo dítě, hodně problematické a ona to nezvládala (to se stane každé druhé), a zakladatel pomohlo jenom tak, že se O NĚJ nemusela starat, ales ostatní péčí nepomáhal a byl neustále v práci a nechal všechno na ní, a takhle to bylo třeba několik měsíců, tak ona se klidně mohla za tu dobu natolik seknout (že na ni on kašle), že jakmile malá začala být ok, tak už na něj kašle.
Taky nevíme, čí je dům, jestli maká na společném, nebo na svém.
Ale fakt se jen domýšlím. Líná žena je na houby stejně, jako líný chlap.
Jen mě ještě zaráží, že se zakladatel jen tak chce sbalit a jít a nepíše nic o dítěti, že se ještě drží kvůli němu, že by mu chybělo atd. - nic takového tam není, jen to, že opustí ji. Láska k malé mi tak krapet chybí.
Jak jako všechno nechal na ní, když pral, vařil, žehlil a nakupoval? Navíc psal, že ve volnu se stará o malou, aby si žena mohla jít zacvičit. Co ještě víc by měl udělat?
@divine woman píše:
A natvrdo. Zdravá ženská s jedním zdravým dítětem, která nezvládne chod domácnosti a péči o pracujícího manžela je líná jako veš.
Opravdu bys tohle napsala do diskuze :jak vám doma pomáhá manžel?
? Já tam vždy čtu, že se muži zapojují
další věc je klasika třeba… Nemálo žen se po nekonečném doprošovani rozhodne, že co není v koši na prádlo, to neperu. Nebo mi chlap říkat, že žehlení, vaření a úklid je děsně relaxační a rychlá práce, tak mu dám taky ochutnat vlastní medicínu, ať si to zkusí pár dní, na všechno myslet, stát fronty v obchodu, já tuhle míchala špagety a během 15 vteřin dítě o 10 metrů jinde, teplota v bytě z 31 na 33,na to nemám nervy, po chlebu se šunkou ještě nikdo neumrel.
@Venetia píše:
sám píše, že dělá nakupy..to teda toho nemůže nakoupit víc, aby to jídlo standartně v té lednici bylo?
A proc nemuze nekdy nakoupit jeho pani? Auto ma, internet maji doma nejspis taky. Pro by mel vse obstaravat chlap? Chlap ma chodit do prace aby uzivil rodinu, chlap ma nakupovat, varit a prat, chlap se ma venovat diteti aby zena mohla jit cvicit., chlap se ma starat o domecek (ktery si spousta zen tak preje). Co ma tedy delat ta zena, pokud dle Tebe, ma vse delat ten muz? Jo ja vim, starat se o dite. A to je jako vsechno? ![]()
@Venetia píše: podle tebe má tedy chlap příjít, být obsloužen lahodnou krmí a ulehnout na kavalec?vedle máš téma, kdy chlapa kompletně obskakují a musí se doprošovat i o sex. Na to se totiž hrozně dobře zvyká a bere se to za chvíli jako samozřejmost a taková pečovatelka přestane být přitažlivá.
My to tak doma máme a to partnerka vydělává více než já. Prostě to tak je a je to v pořádku.
@Bubla Bůčková Píšu to do této diskuse. Vycházím z popisu zakladatele. On pracuje, staví dům a musí ještě nakupovat, vařit, prát a žehlit. Žena uklízí a stará se o dítě. Kdyby jim to oběma vyhovovalo, tak nezakládá diskusi.
@pohledzdruhestrany píše:
Jenže tahle má na starosti jedno a prd dělá. A rozhodně neplatí, že „venku“ má každá rodina aupairkou a nemá to nutně vazbu na finance.
Umis cist? Umis
. Tak si jeste jednou precti, co jsem napsala. Nikde nepisu, ze kazda rodina ma aupairku, ma ji jenom takova rodina, ktera si to muze dovolit a chce ji, stejne tak uklizecku. Ale neni to nutne vazano na to, ze zena je v praci, jak jsi ty argumentoval, maji uklizecku a aupair, i kdyz je zena doma. Predevsim, pokud maj tech deti vic.
@zoidberg
Taky jsem to dělala, když jsem byla doma s dětmi. A občas byla i donáška teplého jídla i se zákuskem do zaměstnání. A dělala jsem to ráda, protože svého muže miluju. A on mi to dnes oplácí.
@Ms.Ragdoll píše:
A proc nemuze nekdy nakoupit jeho pani? Auto ma, internet maji doma nejspis taky. Pro by mel vse obstaravat chlap? Chlap ma chodit do prace aby uzivil rodinu, chlap ma nakupovat, varit a prat, chlap se ma venovat diteti aby zena mohla jit cvicit., chlap se ma starat o domecek (ktery si spousta zen tak preje). Co ma tedy delat ta zena, pokud dle Tebe, ma vse delat ten muz? Jo ja vim, starat se o dite. A to je jako vsechno?
Jinak, je taky mozne, ze je troll.
A pokud ne, vime prd, jak to u nich doma chodi a kde je vlastne problem.
V kazdem pripade, zaujal me vyraz : „Starat se o mne“ a „nemam s ni sex, protoze nevari“. proste je celej ten clanek divnej…a nekolik diskutujicich se tady jenom pokousi hypoteticky naznacit, ze za tim muze byt neco jine, jinej duvod jako lenost manzelky vychazejici z tech par strohych informaci, ktere dal zakladatel k dispozici.
@divine woman píše:
@zoidbergTaky jsem to dělala, když jsem byla doma s dětmi. A občas byla i donáška teplého jídla i se zákuskem do zaměstnání. A dělala jsem to ráda, protože svého muže miluju. A on mi to dnes oplácí.
Mi to taky nepřijde až tak zvláštní, samozřejmě to oplácím tak, jak zase umím já.
Ahoj, předkládám svůj osobní názor, vyprovokovaly mne k tomu reakce ženských, který podle mne ani společnou domácnost s chlapem mít nemůžou. Za mne už jsi za čárou, takle si dělbu práce v domácnosti s malým děckem nepředstavuji a navíc o tom, jak to změnit se ani nevede žádná diskuze, jak jsem z toho vyrozuměl (četl jsem příspěvek zakladatele a pak pár komenů pod ním, které se víceméně opakovaly). Komentářům ženských, který by chtěly, abys toho dělal ještě víc se fakt směju, to bys v podstatě to dítě mohl vychovávat sám a měl bys to nastejno. Pošli ženskou do práce, ať vás uživí, nech jí dodělat barák a vezmi si mateřskou (jasně ironie, podnikáš a nejde to). Moje reakce, když mne něco štve je většinou nechat dotyčného vymáchat v tom hubu. Přestaň doma dělat hospodyňku, choď na jídlo do hospody nebo na návštěvu, něco si sám pro sebe uklohni, místo sexu vykládej jak jsi se sedřel v práci nebo na baráku. A až trochu změkne a pochopí, že se něco děje, zkus si s ní otevřeně promluvit, jestli spolu zůstanete a za jakých podmínek. A vrať rovnováhu v domácnosti na pozici, aby byla z tvé strany dlouhodobě udržitelná a aby sis nepřipadal jako blbec.
Hodně štěstí!
@My Melody píše:
Jinak, je taky mozne, ze je troll.A pokud ne, vime prd, jak to u nich doma chodi a kde je vlastne problem.V kazdem pripade, zaujal me vyraz : „Starat se o mne“ a „nemam s ni sex, protoze nevari“. proste je celej ten clanek divnej…a nekolik diskutujicich se tady jenom pokousi hypoteticky naznacit, ze za tim muze byt neco jine, jinej duvod jako lenost manzelky vychazejici z tech par strohych informaci, ktere dal zakladatel k dispozici.
Tak samozrejme je mozny vsechno. A ty vyrazy. On ne kazdej se zrovna stastne vyjadruje, zdaleka to nemusi znamenat, ze to tak myslel uplne doslova ze. Jemu od ni zjevne chybi nejaka ta pozornost a svym zpusobem pece. Ma pocit, ze na nej proste dlabe a nedivim se.
A souhlasim, to jak to maji doma, vi jen oni dva. My se muzeme maximalne vyjadrit k tomu co sam napise, nic vic.
@Ms.Ragdoll píše:
Tak samozrejme je mozny vsechno. A ty vyrazy. On ne kazdej se zrovna stastne vyjadruje, zdaleka to nemusi znamenat, ze to tak myslel uplne doslova ze. Jemu od ni zjevne chybi nejaka ta pozornost a svym zpusobem pece. Ma pocit, ze na nej proste dlabe a nedivim se.A souhlasim, to jak to maji doma, vi jen oni dva. My se muzeme maximalne vyjadrit k tomu co sam napise, nic vic.
Souhlasim, az na to, ze mu chybi pece,
s tim, ze o chlapa treba pecovat, proste nebudu souhlasit nikdy, pokud mu je od 15 do 80 let a je zdravy ![]()
Zaujalo me, ze napsal, ze dite bylo hodne problematicke, jsou deti, ktere jsou doopravdy problematicke, treba @warita ted nekde psala, co prozivala s prvni dcerou… a pak jsou deti, ktere jsou klidne a mamina ma nohy na stole a nudi se
s nadsazkou. Proste je to idndividualni a takove reci, ze ja jsem to stihal, neberu, protoze u kazdyho to muze byt jinak.
Pokud dite zakladatela problematicke bylo a je a manzelka byla a je na to sama, klidne muze byt tak psychicky vycerpana a depresivni, ze dlabe na vareni, protoze vic jak uklidit a starost o komplikovane dite uz nedava. No proste, kto vi, jak to je..
@Mango_Lassi píše:
Aupairky jsou na západě celkem standard. Kamarádka v US mi říkala, že dětská hřiště jsou plná Filipínek a hispanek, které se starají o dětičky, jejichž matky od tří měsíců makají v práci. Matka se svým biologickým dítětem je tam fakt vzácnost.
Ja to odsud takto neznam. Vidim spis matky, co z prace odesly…anebo ty, co maji stesti a materskou maji od zamestnavatele. Kdyz uz, tak treba funguje hlidani u znamych a sousedu. Zenske jsou tu k tomu dost ochotne…stastlivci maji blizko pribuzne. Ale jak to je treba nekde v Kalifornii, to nevim…
@My Melody píše:Četl jsem vaše příspěvky milá melody, vaše názory teda fakt síla. Vy nejspíš budete mít doma chlapa na kterým můžete dříví štípat. Ale až po tom co přijde z práce, a vykoná domácí práce.
Jinak, je taky mozne, ze je troll.A pokud ne, vime prd, jak to u nich doma chodi a kde je vlastne problem.V kazdem pripade, zaujal me vyraz : „Starat se o mne“ a „nemam s ni sex, protoze nevari“. proste je celej ten clanek divnej…a nekolik diskutujicich se tady jenom pokousi hypoteticky naznacit, ze za tim muze byt neco jine, jinej duvod jako lenost manzelky vychazejici z tech par strohych informaci, ktere dal zakladatel k dispozici.
Příspěvek upraven 15.07.19 v 12:10
@Fetisov píše: Četl jsem vaše příspěvky milá melody, vaše názory teda fakt síla. Vy nejspíš budete mít doma chlapa na kterým můžete dříví štípat. Ale až po tom co přijde z práce, vykoná domácí práce.
Jinak bych to viděl takto. Kdo chce najde způsoby, kdo nechce hledá důvody. Viz manželka a skladatele.
No vid, to je hrozne, ze nerada varim a odmitam byt misto partnerky chlapovi maminka a kucharka. Neco neslychane! Proc ti chlapi se me drzi, (drzej? jak se to spravne rekne cesky? ) to bude nejaka vesmirni zahada.
A vy se taky neumite sam o sebe postarat?