Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 píše: Člověk jako druh je dost často pěkný dobytek.
No je, ale při tom množství co nás je, je to si myslím ještě dobrý. Nebo jinak. Mohlo by to bejt sakra horší.
@Pavlos-Grey píše:
Jako nezlob se na mě, ale tvrdit o sobě veřejně, že se cítíš být správcem planety je přinejmenším legrační. Volil jsem ten nejnižší kalibr, měl bys mi poděkovat.
Já to samozřejmě netvrdil o sobě jako jedinci, ale o člověku jako druhu. Pokud máš problém s pochopením psaného, není to moje vina. Snažit se místo věcné argumentace o zesměšnění oponenta také o něčem svědčí.
@Pavlos-Grey píše:
A já si myslím, že by to mělo být automatický. Je to stejný, jako bych na ulici vytáhl kvér a argumentoval tím, že nejsem blázen a nestřílím. No a pokud to někomu vadí, ať mě slušně požádá, já ho na chvilku schovám.![]()
![]()
Máš nějaký problém se zbraněmi?
@Dirndljager píše:
Podstatné nepochopení u tebe je toho, co jsou to ty přirozené příčiny vyhynutí. Dinosauři nevyhynuli vinou člověka, tedy vyhynuli „z přirozených příčin“, které ovšem spočívaly v tom, že se ekosystém planety změnil tak náhle a tak radikálně, že byl příliš nepříznivý pro život dinosaurů a neměli šanci se změnám přizpůsobit. Pokud se takhle radikálně změní systém opět, může klidně vyhynout jako druh člověk. Ano, bude to z přirozených příčin a planetě bude třeba dominovat hmyz nebo v metanu žijící bakterie. Pořád to bude přirozené, ale lidstvu už kulové platné.
Druhá věc je ta, že nikdy vy historii nevymíralo tolik druhů a takovou rychlostí, jako vlivem člověka.
No konečně s Tebou v něčem souhlasím, ale tak nějak nevím, co tím chceš přesně říct. Jde o to, že pokud přiletí šutrák z vesmíru, tak jakýkoli EKO nám je stejně naprd. No a druhá věc je ta, že je docela snadno možný, že vliv člověka na podnebí je příliš slabej, než aby něco znamenal. Vědci se o to přou, není jasně daný jak to je doopravdy.
@Pavlos-Grey píše:
No je, ale při tom množství co nás je, je to si myslím ještě dobrý. Nebo jinak. Mohlo by to bejt sakra horší.
A to jako jak horší?
když dáš někomu pěstí až odlítne…tak mu ještě na cestu řekneš, hele nebreč, mohl jsem ti dát pěstí dvakrát…asi takhle mi to přijde.
@Dirndljager píše:
Já to samozřejmě netvrdil o sobě jako jedinci, ale o člověku jako druhu. Pokud máš problém s pochopením psaného, není to moje vina. Snažit se místo věcné argumentace o zesměšnění oponenta také o něčem svědčí.
Uznávám podpásovka, omlouvám se, ale je fakt, že sis o ni řekl.
@Dirndljager píše:
Máš nějaký problém se zbraněmi?
Jako myslíš zbraně jednotlivce, nebo ozbrojení zemí?
@Anna766 píše:
A to jako jak horší?když dáš někomu pěstí až odlítne…tak mu ještě na cestu řekneš, hele nebreč, mohl jsem ti dát pěstí dvakrát…asi takhle mi to přijde.
Myslím to tak, že lidi se od dob prvotně pospolné společnosti docela vychovali. Takže by to mohlo bejt horší.
@Pavlos-Grey píše:
No konečně s Tebou v něčem souhlasím, ale tak nějak nevím, co tím chceš přesně říct. Jde o to, že pokud přiletí šutrák z vesmíru, tak jakýkoli EKO nám je stejně naprd. No a druhá věc je ta, že je docela snadno možný, že vliv člověka na podnebí je příliš slabej, než aby něco znamenal. Vědci se o to přou, není jasně daný jak to je doopravdy.
Chci tím říct přesně to, co jsem napsal. Nejde jen o šutrák nebo klima, jak jsem se snažil ukázat na příkladu s hmyzem. Btw. pokud jde o klima a funkčnost ekosystému planety celkově, je poměrně jedno, jestli se změní vlivem člověka, změnou orientace zemské osy, expanzí slunce, zásahem asteroidu nebo raketou ufonů. Faktem je, že pokud se změní rychle a víc, než je nějaká mez, zdechneme.
@Pavlos-Grey píše:
Jako myslíš zbraně jednotlivce, nebo ozbrojení zemí?
Zbraně jednotlivce. Reaguji na tvůj příměr.
@Dirndljager píše:
Chci tím říct přesně to, co jsem napsal. Nejde jen o šutrák nebo klima, jak jsem se snažil ukázat na příkladu s hmyzem. Btw. pokud jde o klima a funkčnost ekosystému planety celkově, je poměrně jedno, jestli se změní vlivem člověka, změnou orientace zemské osy, expanzí slunce, zásahem asteroidu nebo raketou ufonů. Faktem je, že pokud se změní rychle a víc, než je nějaká mez, zdechneme.
Jo, to fakt je, ale pořád mi chybí pointa ve spojitosti s vlivem člověka.
@Pavlos-Grey píše:
Myslím to tak, že lidi se od dob prvotně pospolné společnosti docela vychovali. Takže by to mohlo bejt horší.
Naopak, jsou čím dál víc sebestřednější a namyšlenější v tom, že jsou něco víc než ostatní druhy a příroda vůbec.
@Dirndljager píše:
Zbraně jednotlivce. Reaguji na tvůj příměr.
Hmmm tak to nevím. V tomhle jasno nemám. Jedna strana je nebezpečí z vlastnění zbraně plynoucí, druhá strana právo na ochranu zdraví, života a majetku. Jako vždy se jako libertarián přikloním ke svobodě, takže jsem spíš pro zbraně v osobním vlastnictví, ale jen proto, abych dokázal jednoznačně odpovědět.
@Anna766 píše:
Naopak, jsou čím dál víc sebestřednější a namyšlenější v tom, že jsou něco víc než ostatní druhy a příroda vůbec.
Ale my jsme něco víc, než všechno ostatní na zemi. Chceš se srovnávat s pavoukem pod skříní? Touhle logikou bys v podpisu místo citátu geniálního člověka měla mít napsáno vrrrrrr, jelikož to má pro Tebe stejnou hodnotu. Prostě nejsme stejní.
@Pavlos-Grey píše:
Ale my jsme něco víc, než všechno ostatní na zemi. Chceš se srovnávat s pavoukem pod skříní? Touhle logikou bys v podpisu místo citátu geniálního člověka měla mít napsáno vrrrrrr, jelikož to má pro Tebe stejnou hodnotu. Prostě nejsme stejní.
Nejsme stejní, ale nejsme něco víc…nemáme právo ničit. V tomhle kontextu bys mohl argumentovat že ten génius, či jiný špičkový odborník v čemkoli, má právo zabít, vraždit…kdežto obyč Pepa co řídí traktor v Horní dolní ne, pozor!!! ten když zabije, šup s ním za katr.