Neštěstí v Egyptě - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Imane
9.8.13 14:02

Nebudím, ale kontroluju, zda je v pořádku.
@amazon Pokud by to bylo v Egyptě, šla bych rovnou na pohotovost. Nenechala bych to být s tím, že to přejde.

• Citovat
  • Upravit
10937
9.8.13 14:04

Já děti kontroluji jestli nemají teplotu a zda dýchají, kontroluji zda klidně spí. Manžela kontroluji taky. Akorát většinou střevní obtíže chytneme zároveň s manželem tak se spíš střídáme na záchodě. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
9.8.13 14:04
@amazon píše:
A kdyby jste byli v Egyptě a dítě zvracelo a mělo průjem, zavolali byste aspoň na recepci? Nebo byste se zavřeli na pokoji a čekali co bude? 8o
Hlavně on říkal, že jemu blbě bylo až později, takže je má na svědomí tak jako tak!!!

Ne nevolala bych. Prostě bych si myslela, že jsme měli smůlu a chytli něco z jídla. nasadila bych asi něco z léků, kolu, hořký čaj. Doma taky nejezdím k doktorovi při průjmech a zvracení :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15730
9.8.13 14:05

Ale musím říct, že pokud by někdo zvracel mnohokrát za hodinu, případně ještě k tomu byl průjem, tak bych rozhodně vyhledala doktora či nem., navíc v hotelu s delegátem. Akorát že já vím, jak může dehydratace rychle s člověkem zatočit, což laik opravdu může podcenit. Nebo mohl být ve hře strach z kvality ošetření tam (někdo se bojí, že chytí ještě nějakou nemoc typu AIDS) nebo obavy z jazykové bariéry. Vysvětlení toho, proč pomoc nehledali, bych ráda slyšela nebo četla, ale z nějakého důvodu to vůbec nezajímá ani novináře bulváru, ani Novu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
9.8.13 14:07
@Timinka píše:
Ne nevolala bych. Prostě bych si myslela, že jsme měli smůlu a chytli něco z jídla. nasadila bych asi něco z léků, kolu, hořký čaj. Doma taky nejezdím k doktorovi při průjmech a zvracení :nevim:

Já bych vyhledala péči při tak intenzivních potížích, o jakých on mluvil u sebe (zvracel 15× za hodinu i víc, to by u dítěte bylo hodně problematické v tak horké zemi), kdyby se to týkalo dítěte. Ale asi bych taky čekala do rána, kdyby to navečer ustávalo a obě se navečer cítily „už docela dobře“, takto to psal ten bulvár. Jestli to v tomto případě byla pravda, to kdoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
9.8.13 14:09

Já nevím, každopádně já vozím naše léky takže endiaron, protože zkoušet nové léky na dovolené když nevím jak fungují tak to neriskuji. Každopádně mě zaráží ta jeho sobeckost, že mu bylo nejhůř a že se dohadoval s manželkou ať jde pro vodu. Po zkušenostech a radách doktora zda se stav po 12 hodinách nezlepší a člověk v sobě neudrží nic, jet na pohotovost. Přeci jen dají kapačku která zabere. Každopádně mi nesedí ani to, že by po vypláchnutí žaludku šel hned na snídani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
9.8.13 14:10

@amazon - pokud bych byla v Egypte, tak bych se tamnim doktorum snazila vyhnout. Pokud by dite zvracelo a prujmovalo, tak bych doplnovala tekutiny a sledovala priznaky dehydratace pripadne jestli k tomu neni teplota. Pokud by se to zhorsovalo, tak bych k doktorovi jela. Chapu, z epokud by myslei, ze je to ten jejick klasicky prujem, tak bych do holky hustila tekutiny a kontrolovala ji treba ji aspon pohledem co pul hodky (pokud by spala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1

@Kdoule tak ale takhle to oobvykle bývá, ne? Prvně běháš pořád a pak to ustupuje. S dětmi jsem to zažila tolikrát, že bych možná takovou situaci prostě podcenila. A kdyby pak usnuli, myslela bych si, něco jako konečně usnuly, to je dobré znamení.

• Citovat
  • Upravit
15730
@EvaG píše:
Jako taky kontroluji, mají pití u postele. Jednou jsem budila, ale to měla dcera rok a dávala jsem ji čaj po lžičkách.

Mě přijde právě podezřelí, jak říkal jeho kamarád, že ji budil, že bylo hrozné teplo, tak aby se napila, mě to prostě nesedí. Jako kdyby to bylo přes den nebo spala 12 hodin v kuse, ale fakt mi to nesedí.

Kdyby jeho výpovědi měli hlavu a patu tak se přikláním k tomu, že někde našel lahev s jedem a hotel se to snaží skrýt, ale ty nejasnosti, no nevím nevím. Proč tedy nebudil i manželku?

No, u dcery začal. Možná by pak vzbudil i manželku, možná se bál hlavně o dítě, které s tekutinami hůř hospodaří, i když v 8.letech už to tak zlé taky není.

Píšete, že kontrolujete. Ale kontrolují to taky vaši chlapi? Šli by a vzbudili vás na pití, chodí kontrolovat, jestli je dětem nebo vám v noci dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
9.8.13 14:12

@Kdoule - mas pravdu, ze muzsky asi tolik nekontroluje jako zena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10075

Ja taky kontroluji jestli dychají i staršího syna a bude mu 12 let pro jistotu :palec: každopadně bych šla nejmíň na tu recepci co se da dělat zda nemaji nějake leky nebo zda nemají zdravotnika ne kvuli sobě, ale kvuli dětem bych tam šla…těžko to soudit mě to tak ynesedí nechci na něj ukazovat prstem, ale přijde mi že mluvi jen o sobě já, já, já ja jsem šel pro vodu, mě bylo špatně, jde do šilenych detailu co se tyče sebe, ale nejsem kriminalista abych to mohla posoudit :think: kdo vi jak bych mluvila já??? já bych asi s medii vubec nemluvila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
@Kdoule píše:
No, u dcery začal. Možná by pak vzbudil i manželku, možná se bál hlavně o dítě, které s tekutinami hůř hospodaří, i když v 8.letech už to tak zlé taky není.Píšete, že kontrolujete. Ale kontrolují to taky vaši chlapi? Šli by a vzbudili vás na pití, chodí kontrolovat, jestli je dětem nebo vám v noci dobře?

Jo, když mi bylo zle, tak mně vždy kontroloval, zda je mi dobře. Jednou jsem ho dokonce v polospánku přistihla, že sleduje, zda dýchám :D. A to mi bylo hodně špatně.

• Citovat
  • Upravit
15730
@Timinka píše:
@Kdoule tak ale takhle to oobvykle bývá, ne? Prvně běháš pořád a pak to ustupuje. S dětmi jsem to zažila tolikrát, že bych možná takovou situaci prostě podcenila. A kdyby pak usnuli, myslela bych si, něco jako konečně usnuly, to je dobré znamení.

Vždyť píšu totéž - pokud by to ustupovalo, brala bych to, že už se to zklidňuje a že je potřeba to jen dopít. Já bych byla allert jen proto, že bych byla v takové horké zemi, případně jsem teď byla allert v těch velkých vedrech tady. To jsem taky byla připravená razit poněkud dřív, než jsem zvyklá jinak. Ale tak, jak on to podával, to může laik podcenit docela snadno a není na tom nic moc k divení. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
9.8.13 14:13

@Kdoule manžel spí, nekontroluje. Mě to nesedí, mě když je špatně, že zvracím tolikrát za hodinu a pomale nemůžu dojít pro vodu tak nečučím na tv do noci a jdeme hned spát. Pokud to jde. Ani mě nesedí to, že to byla jedna místnost a on by je rušil právě tou tv. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10075
9.8.13 14:13

Jo muj chlap konkretně kontroluje dokonce častěji než já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie