Neštěstí v Egyptě - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65201
9.7.15 10:43

Tohle je taky zajímavý:
Znalkyně uvádí, že když o tom obžalovaný mluvil, došlo u něj k velmi překvapivému přeřeknutí a cituje Kramného:

Když už skoro jeden týden nic nebylo, tak mi manželka řekla, ať si počkám, až UMŘE - ne usne Klárka (opravil se, pozn. red.). Pak jsme šli na věc a ona řekla, že nechce, že je unavená.

„Neříkám, že to přeřeknutí nemá význam, ale netroufám si to tvrdit,“ zhodnotila to znalkyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
9.7.15 10:45
@januschka píše:
a když si vezmeš, kolik si za „tohle“ nechá platit :mrgreen:
:mrgreen: ja tuhle praci obdivuji, ale tohle :zed: :mrgreen:

Rejžková: „Je tam nějaký rys, z něhož lze vyvodit, proč by ten skutek nemohl spáchat?“
Znalkyně: „On zde stojí buď jako pachatel, nebo jako oběť, obojí má svá specifika. "V daném případě neodpovídá oběti.“
Rejžková: Osoba s těmito rysy, může přistoupit k radikálnímu řezu? Je schopna ublížit, aby od sebe odřízla tu druhou osobu?
Znalkyně: Ano, to potvrzují studie, že ambivalentní vazba vede až k vražednému jednání.

At se radeji nepta :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L92
9.7.15 10:47

@januschka @Weru
Holky, souhlasím, ta Rejžková je fakt peklo :nevim: jestli se chce takhle zviditelnit :zed:

• Citovat
  • Upravit
3311
9.7.15 10:49

A myslíte, že Kramný bude ještě vypovídat a bude konfrontován se všemi zjištěnými skutečnostmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
9.7.15 10:49
@L92 píše:
@januschka @Weru
Holky, souhlasím, ta Rejžková je fakt peklo :nevim: jestli se chce takhle zviditelnit :zed:

Nechapu, nechapu…Jako moc ji tam toho na otazky nezbyva, ale tak se radeji asi ani neptam. Nebo bych se zeptala no to co Kramny ted. Zduraznit tu okolnost, ze byl v nezname zemi atp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
9.7.15 10:50
@januschka píše:
A myslíte, že Kramný bude ještě vypovídat a bude konfrontován se všemi zjištěnými skutečnostmi?

To by me taky zajimalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
9.7.15 10:50

@Apaji, já ani tak nemám touhu si ověřit, jestli to tak určitě bylo nebo nebylo, spíš jestli tedy byla možnost zkoumat tyto oblasti a z případného nálezu dovodit další informace. Už tehdy pro mě například možnost těhotenství Moniky měla pro věc význam, průkaz násilí by zase měl třeba význam pro obhajobu. Jestli tam ženské orgány nebyly, nemá to asi vliv na určení příčiny smrti, nicméně některé informace jsou tím zcela ztracené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
9.7.15 10:55
@Weru píše:
To by me taky zajimalo :nevim:

protože to by byla situaci, která by ho mohla přimět říct tak jak to bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L92
9.7.15 10:57
@Weru píše:
Nechapu, nechapu…Jako moc ji tam toho na otazky nezbyva, ale tak se radeji asi ani neptam. Nebo bych se zeptala no to co Kramny ted. Zduraznit tu okolnost, ze byl v nezname zemi atp…

Není ve snadný pozici. Ale zpochybňovat tvrzení znalce před soudem (což mi kolikrát fakt přišlo, že dělala) není dobrá cesta. Jako ona je odborník na §, tak oni jsou odborníci ve svém oboru. A ona mi vyloženě přijde, že se jí snaží nějak „přechytračit“, „vochcat“, aby řekla, že Petis reagoval tak, jak reagoval, protože byl v neznámé zemi, atd. :zed:

• Citovat
  • Upravit
46867
9.7.15 10:59

Kramný - Paní znalkyně byl jsem v těžké sitruaci a v ciozí zemi - byla to dle vašeho náizoru pro mě nestandardní sitace? Bylo to jiné, než kdyby se to stalo zde, tedy situace kdy jsem byl bez blízkých, rodiny… lze toto pokládat za nesradnartní a choival vybych se po tom podle vás jinak, kdyby se to stalo zde?

Myslím, že do určité míry ano, ale nikoli zásadně.

Kramný - Je narcitsta člověk, který se má rád?

Je to spíše človek, který se má rád přespříliš a nenahlíží na sebe reálně.

Kramný - Ale je to človek, který se má rád?

Ano.

Kramný - A myslíte, že človek, který se má rád, by si chtěl sáhnout na život?

Ano, v krajním přípapadě při pocitu frustrace ano.

Kramný nadále nesouhlasí, načež je mu soudkyní sděleno, že paní znalkyně opravdu nemůže odpovídat jak si on přeje.

Dále si Judr Rejžková přeje, aby znalknyě objasnila termín rtozšířená sebevražda. Je upozorněna, že znalkyně to již vysvětlila.

JUDr. Rejžková - Co by bylo pro mého klienta impulsem k rozhodnutí, rozšířené sebevraždy?

Strach ze ztráty protějšku a frustrace bez vidiny dalšího života v budoucnu, obava o vlastní hodnotový profil a zázemí či bezpěčí.

Následuje 15 min přestávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
9.7.15 10:59
@januschka píše:
protože to by byla situaci, která by ho mohla přimět říct tak jak to bylo…

Ja si myslim, z e mu asi nejspis ke konci reknou, ze se muze jeste vyjadrit, pozmenit vypoved nebo tak neco :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
9.7.15 11:00
@L92 píše:
Není ve snadný pozici. Ale zpochybňovat tvrzení znalce před soudem (což mi kolikrát fakt přišlo, že dělala) není dobrá cesta. Jako ona je odborník na §, tak oni jsou odborníci ve svém oboru. A ona mi vyloženě přijde, že se jí snaží nějak „přechytračit“, „vochcat“, aby řekla, že Petis reagoval tak, jak reagoval, protože byl v neznámé zemi, atd. :zed:

Jojo, taky mam ten pocit. Jsme zvedava na zitrek, jak s evyjadri jejich znalec. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
9.7.15 11:01
@Kdoule píše:
@Apaji, já ani tak nemám touhu si ověřit, jestli to tak určitě bylo nebo nebylo, spíš jestli tedy byla možnost zkoumat tyto oblasti a z případného nálezu dovodit další informace. Už tehdy pro mě například možnost těhotenství Moniky měla pro věc význam, průkaz násilí by zase měl třeba význam pro obhajobu. Jestli tam ženské orgány nebyly, nemá to asi vliv na určení příčiny smrti, nicméně některé informace jsou tím zcela ztracené.

Ano, v tom s tebou souhlasím. Třeba (ale to spekuluju) až bude případ uzavřen, vrah odsouzen, bude po všech odvoláních, pak možná lidé, kteří měli spis k dispozici (advokátka rodiny Moniky) řeknou více podrobností, které třeba během řízení zmínit nemohli, nebo to nebylo pro soud podstatné. Ale máš pravdu, že Egypt to zkonil jak mohl a některé informace se už asi nikdy nedovíme. I když kdo ví - třeba se Kramný zhroutí a řekne vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L92
9.7.15 11:02
@Weru píše:
Jojo, taky mam ten pocit. Jsme zvedava na zitrek, jak s evyjadri jejich znalec. :think:

Bude nějakej jejich jo? Zatím mu znalci boří tu jeho verzi jak domeček z karet, tak uvidíme…

• Citovat
  • Upravit
46867
9.7.15 11:02

Kramny nesouhlasi se ctenim sexuologickeho posudku :cert: :cert: :cert: :cert:
Na to cekam dva dny :zed: :zed: aha, uz to chapu, proto bude sexuolog predvolan k soudu :oops:

Příspěvek upraven 09.07.15 v 11:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová